IP: 62.111.156.* 16.04.05, 13:42
Proszę o opinię w sprawie akcji PKO.BP kupionych po 27 zeta.Jaka jest
przyszłosc krótko i dlugo -terminowa .Warto czy nie warto pozbyc sie tego
papieru .
Wydaje mi się , że na ostatniej sesji wystąpiły objawy wyprzedaży tych
akcji .Czy mam rację ???
Czy można jeszcze na tym zarobić , czy juz sprzedawć.Co Wy na to.Dziekuje z
gory za opinię :) Z parkietowym pozdrowieniem .Byczysko
Obserwuj wątek
    • Gość: cici Re: PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 15:24
      krotkoterminowo na pewno poleca o 15-20%, wiec lepiej wyskakuj z tego wagonika.
      • Gość: alojz Re: PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 18:18
        no i jak Byczysko, sprzedałeś PKOBP? Jezeli nie to nastepny przystnek na 22zł.
        Ty chlopie masz jeszcze troche czasu.
        • Gość: marcin Re: PKO BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 18:23
          czy sa szanse na zwyżkę do 27,00 w okresie 3 m-cy?
        • Gość: Byczysko Re: PKO BP IP: *.chello.pl 20.04.05, 22:36
          jak sie bawic to sie bawic ...Ps.Za dwa miesiace dopiszesz dyche do Twej
          prognozy. przesadziles takiej kraksy nie przewiduje .Za dwa miesiace dopiszemy
          do tego dyche>Co Ty na to??? czesc .Byczysko
    • Gość: GURU Re: PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:21
      Sprzedasz po 15 i wtedy zaczną rosnąc.
      • Gość: jurgrn Re: PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 11:41
        hihihi, Guru z ciebie to niezły kawalarz. hihihihi
        • Gość: alik Magicy z was IP: 212.160.111.* 21.04.05, 20:56
          Ale z was magicy nie wprowadzjcie waszymi wypowiedziami w błąd bo tak pisać
          potrafi nawet 6 latek
    • Gość: latino kretino Re: PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 19:33
      no dobra, ogłąszam koniec zwałki na PKO, teraz odbicie do 33,5zł. I to do lipca.
      • Gość: Eisenhower11 Re: PKO BP IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 22.04.05, 21:11
        trzymaj dlugoterminowo
    • Gość: mela Re: PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 14:40
      Cena może sie wahać ale raczej uważam że na dłuższą metę warto inwestować w ten
      bank. Wielu wróżyło spadek poniżej 20zł, a tu proszę - idzie wgórę. Dojdzie do
      30zł (tak myślę).
    • Gość: soros Re: PKO BP IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.05.05, 18:45
      Też byłem kiedyś inwestorem długoterminowym - aż do momentu gdy już dłużej nie
      mogłem i sprzedałem ze stratą kilkudziesięcio procentową.
      Inwestowanie średnio czy długoterminowe ma sens podczas trendu rosnącego całego
      rynku lub gdy dotyczy spółki, która ma cos szczególnego w sobie i jesteśmy o
      tym przekonani.
      Rynek obecnie spada a co ma szczególnego PKO BP ?
      Przestańcie mieć nadzieję, że kurs będzie rósł bo nadzieja to w kościele a nie
      w biznesie. A jak ktoś się dalej upiera to niech rozważy taką sytuację - jak
      się będę czuł/a gdy PKO BP, ten wspaniały bank zleci mi na np. 18 zł ? Jak
      odpowiedź brzmi "no cóż, nie szkodzi" to macie podstawy do bycia inwestorem
      długoterminowym. A jak czujecie coś innego to lepiej sprzedajcie natychmiast;
      po prostu lepsze jest uczucie "zarobiłem coś tam i mam to w kieszeni" niż
      czekanie na wzrost i patrzenie na spadający kurs (a jak ktoś nie wierzy to
      polecam taką książkę "Czekając na Godota").
      • Gość: zack Re: PKO BP IP: *.net.autocom.pl 05.05.05, 19:17
        nie jestem bardzo doswiadczonym inwestorem (pewnie czesc ludzie na forum tez
        nie jest), ale krotkoterminowo potrzymalbym jeszcze chwile. Nie przeprowadzalem
        analizy fundalemntalnej. Warto popatrzec na strony biur maklerksich, na ile oni
        ta spolke wyceniaja.
        Opierajac sie na analizie technicznej (moim zdaniem najprostsza logarytmiczna
        srednia kroczaca pozwala na wskazanie w miare dobrego wyjscia z inwestycji)
        pokusilbym sie na trzymanie tych akcji az do sygnalu sprzedazy.
        Jezeli ustawimy srednia korczaca na 7 sesji to wczoraj, czyli 4 maja,
        otrzymalismy sygnal kupna. Moze lepiej jeszcze poczekac chwilke, kilka dni.
        Jezeli nastapi sygnal sprzedazy to po kursie pewnie nie nizszym niz 25,6, a
        jezeli sie mylicie (co jest bardzo mozliwe, rynek czesto idzie w druga strone
        niz mysli wiekszosc inwestorow) to kurs moze dojsc podczas najblizszej sesji do
        26,5 zlotego albo duzo wyższego. Niepokojacy jest brak sygnalu kupna dla
        WIG20 :)
        Zycze powodzenia

zackbielsko@wp.pl
    • Gość: Bankier Re: PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 01:46
      Moim zdaniem do połowy sierpnia kurs będzie się jeszcze mocno trzymał w
      przedziale 25-29 PLN + DYWIDENDA - 81 GR netto, do wyborów może być gorzej ale
      tragedii nie będzie. Natomiast długoterminowo polecałbym ING_BSK (oczywiście
      kupiony nie drożej niż 400 PLN.Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka