Dodaj do ulubionych

PROCHEM 16 MAJA , REKORDOWE WYNIKI FINASOWE

IP: *.limes.com.pl 09.05.05, 07:13
Mimo bessy na giełdzie,dobrze ze inwestorzy mają jakąś dobrą wzrostową spółkę
na giełdzie.
A wyniki finasowe 16 maja,znowu rekordowe!
Pozdrawiam wasz
Obserwuj wątek
    • Gość: pawełek2 Re: PROCHEM 16 MAJA , REKORDOWE WYNIKI FINASOWE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 11:58
      czekam z niecierpliwością na te wyniki
      • Gość: Inżynier Prochemu Zaraz po decyzji o sprzedaży Irydiona , będzie IP: *.limes.com.pl 09.05.05, 19:56
        prognoza zysku netto całej grupy Prochem na ten rok.
        A więć m-c maj jest intersujący.
        Pozdrawian
    • Gość: mietek Re: PROCHEM 16 MAJA , REKORDOWE WYNIKI FINASOWE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.05.05, 13:30
      Czyli, jak rozumiem, 15 trzeba wywalić tę spółkę.
      • Gość: Inżynier Prochemu Warto trzymać cały czas,oprócz dobrych wyników, IP: *.limes.com.pl 09.05.05, 19:45
        czekamy na sprzedaż nieruchomości Irydion o wartości do 100 mln zł.
        • Gość: aga jaki może być zysk na sprzedaży tej nieruchomości? IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.05.05, 20:20
          j.w.
          • Gość: Inżynier Prochemu Bardzo duży ale dokładnie tej chwili nikt nie IP: *.limes.com.pl 09.05.05, 22:07
            napisze ,ponieważ jeszcze nieznamy transakcji sprzedaży.
            Pozdrawiam
        • Gość: soros Re: Warto trzymać cały czas,oprócz dobrych wynik IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.05.05, 20:50
          Prochem to super spółka. Mają bardzo dobrego prezesa - kumaty gość, dobry
          gospodarz, wiec kto to są akcjonariusze, daj boże innym spółkom takich ludzi.
          Co do Irydionu - według danych za 2003 rok (trochę starawe) wartość ewidencyjna
          nieruchomości (biurowca) to około 60 mln zł więc zysk byłby, biorąc cenę około
          100 mln zł, niezły bo około 40 mln zł czyli 10,2 zł na akcję. Tylko coś wątpię,
          że oni to teraz sprzedadzą - Garliński chyba wie co to jest atrakcyjna
          nieruchomość biurowa i byle komu tego nie odda...chyba, że ma super ofertę.
          To jest właśnie to...niektóre polskie spółki mają arcyciekawe nieruchomości,
          których wartość nie jest wykazywana w bilansach...Ale to się może zmienić po
          wprowadzeniu MSR-ów w spółkach. Np. Echo pokaże prawdopodobnie całkowicie
          odmienny bilans na koniec I kwartału wykazując wartość nieruchomości po tzw.
          cenach godziwych, czyli (w wielkim skrócie) rynkowych a nie księgowych. To może
          być rewolucja.
          • Gość: Inżynier Prochemu Do ciebie IP: *.limes.com.pl 09.05.05, 22:19
            Prochem w tym roku rozpocznie realizacje swojego projektu deweloperskiego czyli
            będzie budował budynki mieszkalne i biura.
            Cała wartość inwestycji będzie kosztowała około 120 mln zł z środków właszcza
            sprzedaży biurowca Irydion.
            Pozdrawiam
            • Gość: soros Re: Inżynier Prochemu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.05.05, 22:48
              Hmm...ciekawe informacje - a gdzie będzie realizowany ten projekt ?
              Martwi tylko to, że członkowie rady nadzorczej od wielu miesięcy sprzedają
              akcje Prochemu.
          • Gość: aga Re: Warto trzymać cały czas,oprócz dobrych wynik IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.05.05, 20:04
            skąd wziąłeś te 60 mln, chyba jest jedynie 4,5 mln - zobacz
            www.parkiet.com/news/art.jsp?idn=348868
          • Gość: egon Re: Warto trzymać cały czas,oprócz dobrych wynik IP: *.cust.tele2.pl 20.07.05, 00:34
            tak to prawda ,Echo jest na fali a od Twojego postu minęły zaledwie 2 miesiące
            i kto ma te akcje to niskie pokłony,poza tym myślę ze to nie koniec wzrostów
            tej spółki
    • Gość: pawełek2 Re: PROCHEM 16 MAJA , REKORDOWE WYNIKI FINASOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 22:40
      prokurent sprzedał 2000 akcji,chyba nie wierzy we wzrosty
    • Gość: pawełek2 Re: PROCHEM 16 MAJA , REKORDOWE WYNIKI FINASOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 17:21
      17 mln zysku prognozy, ale łącznie ze sprzedażą biurowca.To dobrze czy źle, nie
      wiem jak to ocenić.Ile zarobią bez biurowca ,może mniej niż w 2004 roku
      • Gość: aga prognoza Prochemu IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.05.05, 18:05
        no właśnie, 17 mln to powinni zarobić swobodnie bez sprzedaży biurowca patrząc
        na ich wyniki za dwa ostatnie kwartały... Teraz nie wiadomo czy Irydion
        sprzedadzą z minimalnym zyskiem, czy też wyniki będą słabe...Jedno i drugie nie
        nastraja optymizmem...
    • Gość: soros Re: PROCHEM 16 MAJA , REKORDOWE WYNIKI FINASOWE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.05.05, 18:17
      To beznadziejna prognoza; zysk na biurowcu powinien być wysoki (ja szacuję 20 -
      40 mln zł brutto) więc coś tu jest nie tak. A mam Prochem w swoim portfelu.
    • Gość: pawełek2 Re: PROCHEM 16 MAJA , REKORDOWE WYNIKI FINASOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 20:18
      500 mln przychodów w tym roku , a taki słaby zysk tylko 17 mln i to ze
      sprzedażą biurowca
    • Gość: soros Re: PROCHEM 16 MAJA , REKORDOWE WYNIKI FINASOWE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.05.05, 20:47
      Uwaga na Prochem - beznadziejne prognozy tej skądinąd przyzwoitej spółki wydają
      się mieć negatywny wpływ na kurs akcji. Niedźwiedzie zaczynają zdobywać
      przewagę - warto zachować wzmożoną czujność.
      • Gość: Eisenhower11 Re: PROCHEM 16 MAJA , REKORDOWE WYNIKI FINASOWE IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 31.05.05, 11:53
        A gdzie TY widzisz te niedziwedzie Soros chyba wlesie beskidzkim poki co to
        tylko normalna korekta wtrendzie wzrostowym fundamenty sa ok nie ma zadnych
        powodow do szenia paniki na miejskim targu.Jesli masz te akcje obserwuj
        wykres,jesli nie odreaguje powyzej 30 zl sprzedaj zreszta sam powinienes
        wiedziec co robic.
        • Gość: soros Re: PROCHEM 16 MAJA , REKORDOWE WYNIKI FINASOWE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.06.05, 00:14
          Paniki, mam nadzieję, nie sieję (na pewno nie było to moim zamiarem - inaczej
          bym się podpisywał Kasandra)) - chcę tylko zwrócić uwagę na możliwy negatywny
          scenariusz dla posiadaczy tych akcji (ja ich nie mam). Sytuacja fundamentalna
          wcale nie jest super z uwagi na dwie sprawy:
          1. sypanie od wielu miesięcy akcjami przez władze spółki mimo super sytuacji
          fundamentalnej
          2. beznadziejne prognozy zakładające duży zysk, ale, po uwzględnieniu sprzedaży
          biurowca (a ja znam ten biurowiec - jest super) zysk ten jawi się jako wręcz
          żaden (albo nawet strata).
          Coś więc tu nie gra a kurs zaczyna się wybijać w dół i technicznie to, co
          napisałem powyżej, może się przełożyć na zakończenie tendencji wzrostowej na
          tych akcjach.
          Nie jest to powód do paniki - moim zdaniem należy jednakże zapalić żółte
          światło i przygotować się na wariant negatywny. I tyle.
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka