Gość: pawełek2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:34 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: smutny Re: Co się dzieje ze stalprofilem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 21:08 Niestety podobno prezes wypycha akcje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soros Re: Co się dzieje ze stalprofilem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.07.05, 21:09 Nic się nie dzieje. Jest w miarę dobrze. Natomiast kurs akcji walczy ze wsparciem (podobnie jak w przypadku Stalprodukt i podobnie Stalexport) - spółki stalowe po prostu nie są modne (nie tylko u nas) a opinie na temat rynku stali są bardzo niejasne i często sprzeczne. Jak widać jest niepewność co do rozwoju gospodarki i dyskontowane jest spowolnienie. Więc nie zalecałbym inwestowania w te spółki (a mam akcje Stalprofilu i wtopę na nich). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutnytrochemniej Re: Co się dzieje ze stalprofilem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 21:51 dziwny kraj - spolki sprzedajace g...no, sorry marzenia, ida w gore, a stalowe ida w strone P/E <1. Tez wtopilem i nie sprzedam, poczekam do jesieni, poczekam az PGNiG zawrze kontrakt na budowe gazociagow, to moze izostal zarobi tyle stracilem to juz sie nie wyprzedam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soros Re: Co się dzieje ze stalprofilem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.07.05, 21:56 Sorry smutny ale nie chcę robić propagandy. Ja jestem trochę skrzywiony na punkcie Stalprofilu (generalnie nie żyję nadzieją - jak coś wchodzi w trend spadkowy to wywalam i już) - zarobiłem podczas jej hossy mnóstwo pieniędzy i traktuję tę spółkę emocjonalnie (duży błąd). Ale jak padną wsparcia to wywalę wszystko jak leci - wolę czekać na pusto lub mając kasę w innej spółce na odwrócenie trendu. Po prostu nie jestem bogaty więc nie stać mnie na mrożenie kasy w dobrej ale spadającej spółce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny Re: Co się dzieje ze stalprofilem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 13:25 I co wywaliles w piatek ? Czy wygraly emocje? Z uwaga czytam twoje opinie i uznaje cie za czlowieka rozwaznego. A co do ostatniego zdania to na pewno ci sie uda zostac prawdziwym polskim sorosem - czego ci zycze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soros Re: Co się dzieje ze stalprofilem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.07.05, 15:07 Nie wywaliłem. Wciąż te emocje. Ale decyzja podjęta - wywalam, wsparcia padły. Wiem, że nie brzmi to przekonująco ale coż, mam słabośc do tej spółki. A co do tego forum to wolę powiedzieć prawdę niż udawać twardziocha (i zełgać, że oczywiście wywaliłem). Może ktoś się czegoś na mojej słabości nauczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny Re: Co się dzieje ze stalprofilem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 20:25 Dzisiaj to juz chyba nie wywaliles ? A swoja droga ciagle mnie dziwi jak jeden artykul w gazecie moze wplywac na kurs i ciagle mnie zadziwia ze ktos zawsze wie szybciej niz reszta ze np. wyniki beda gorsze. Gwoli scislosci to nie jestem poczatkujacy i zbankrutowalem juz kilka razy od poczatku funkcjonowania gieldy. Widze jednak, ze przez te kilka lat nic sie nie zmienilo pod tym wzgledem. Szkoda. Pozdrawiam szystkich akcjonariuszy STF - tych stabilnych w szczegolnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eisenhower11 Re: Co się dzieje ze stalprofilem IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 25.07.05, 22:12 Na tym wlasnie polega problem.Banda leszczy szukajaca wrazen po byle wiadomosci moze spanikowac i rozwalic kazda pieknie zarysowujaca sie formacje.Dlatego tak wielka role odgrywa dlugoterminowo an. fundamentalna."Technike" jako tako zna byle zoltodziob i jako tako ja realizuje .Malo tego wszyscy czytaja te same ksiazki i wszyscy ruszaja wtym samym kierunku bez wzgledu na to czy jest to blad czy nie.Tak wlasnie funkcjonuje gielda ale zczasem zleszcy wyrosna wyrosniete rekiny tacy jak Solowow czy Karkosik mam nadzieje ze kilku znich bedzie zaczynac na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawełek2 Re: Co się dzieje ze stalprofilem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 22:18 ja chciałbym zostać W. Bufetem, przynajmniej mieć kiedyś taką kasę, ale straciłem na stalprofilu i musze zaczynać od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eisenhower11 Re: Co się dzieje ze stalprofilem IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 25.07.05, 22:30 Soros jesli chcialbys przedyskutowac nastepna swoja transakcje kliknij mi na maila. Eisenhower111@wp.pl Jak mowia co dwie glowy to nie jedna moze moja wiedza uchroni Cie przed nastepna "wtopa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fufuś Re: Co się dzieje ze stalprofilem IP: *.icpnet.pl 25.07.05, 23:59 Prosiłbym żeby nie wyprowadzać tak pożytecznego komentatora poza forum. Jego uwagi wydają mi się bardzo cenne, szczególnie dla początkujących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soros Re: fufus IP: 212.160.138.* 26.07.05, 08:35 Spokojnie, nie zamierzam sie wyprowadzać z tak miłego forum. Odpowiedz Link Zgłoś