11zz 18.10.05, 00:22 Jaka jest potrzebna minimalna ilosc pieniedzy do zainwestowania w kontrakty terminowe? Nadciaga wielka bessa i chcialbym zarobic na spadkach, a nie mam duzo do zainwestowania. Odpowie mi ktos? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: uuuuuuuuu Re: Kontrakty terminowe - prosba o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 00:27 kolego walnij sie w glowe jaka bessa, jeszcze pare dobrych miesiecy bedizemy szli do gory, do gwiazd do nieba!!!!!!!!!!! i wtedy dopiero bedize mozna mowic o tym ze bedzie bessa. Odpowiedz Link Zgłoś
11zz Re: Kontrakty terminowe - prosba o pomoc 18.10.05, 00:29 mylisz sie i to nawet nie wiesz jak bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
11zz Re: Kontrakty terminowe - prosba o pomoc 18.10.05, 00:28 Uscislajac troche, czy moge na przyklad wejsc w to z kwota tak smieszna jak 700 zlotych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milioner Re: Kontrakty terminowe - prosba o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 07:51 1 kontrakt na w20 wymaga depozytu minimalnego ok 1200 zl -dolicz jeszcze z 500 na utrzymanie depozytu w razie wzrostow. Wg mnie duzo ryzykujesz chcac grac na dzwigni 20 x. Poza tym zacznij od wyrobienia sobie nr NIK oraz poczytania o kontraktach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Kontrakty terminowe - prosba o pomoc IP: *.range86-129.btcentralplus.com 18.10.05, 18:16 A ta dzwignie to sie okresla przy skladania zlecenia czy jest poprostu zalezna od kwoty jak sie przeznaczy na depozyt ??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keli Re: Kontrakty terminowe - prosba o pomoc IP: *.veranet.pl 18.10.05, 19:40 Dodam jeszcze ze przy otwieraniu rachunku praw pochodnych biura maklerskiego wymagaja pewnej minimalnej kwoty na rachunku pienieznym. Nie wiem jak to jest dokladnie teraz, ale mysle ze jakies 3 tys. to absolutne minimum. Zeby otworzyc w ogole rachunek. Bo juz nie wspominam nawet, ze gra taka kwota na kontraktach w najlepszym wypadku skonczy sie po tygodniu... 11zz daruj sobie kontrakty! Moze zabrzmi to brutalnie, ale za cienki jestes na ta gre. Nawet jesli bedzie bessa (czego jestes taki pewien) i obstawisz te krotkie... to i tak przegrasz wszystko. Nie wierzysz? To sie przekonaj... Jest tu na forum kilku graczy/inwestorow z o wiele dluzszym stazem na gieldzie i doswiadczeniem niz ty i wiekszosc z nich unika kontraktow. I ja sie temu nie dziwie, bo to nie jest rynek dla kazdego, a juz na pewno nie dla zoltodziobow. Wiec potraktuj to jako dobra rade i od futow trzymaj sie jak najdalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr Re: Kontrakty terminowe - prosba o pomoc IP: 80.51.222.* 20.10.05, 19:00 jeśli zaczynasz grać na kontraktach to najpierw spróbuj zagrać najakimś symulatorze em.bankier.pl/portfolio/about.html chociaż to nie oddaje prawdziwej rzeczywistości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: infobroker.k9.pl Re: Kontrakty terminowe - prosba o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 13:09 Sam depozyt na kontrakt terminowy na Wig20 to ok 1360zł, ale to tylko sam depozyt którego część (ok 400zł) w zalezności od biura maklerskiego stanowi depozyt w tym biurze, który będziesz musiał uzupełnić w całości jeśli w kóryś piękny dzień dzien powinie Ci sie noga i będziesz musiał mieć za co odwrócić pozycję, więc jesli wiesz jak grać to miej kilkaset zł wiecej ponad deopozyt. www.infobroker.k9.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ursa_major Re: Kontrakty terminowe - prosba o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 18:04 Myślę, że w twoim przypadku bardziej odpowiednie byłyby opcje. Opcje dają taki sam zarobek jak kontrakty, ale są bardziej bezpieczne. Możesz zarabiać na wzrostach i na spadkach nie ryzykując za wiele. Przy kupnie opcji obowiązują zasady takie jak przy kupnie akcji - ryzykujesz tylko to co zainwestujesz, nie ma tu depozytu. Jeśli wierzysz w spadki kupujesz opcje put, ich ceny są różne (pkt x 10zł). Wahania są duże więc możesz stracić wszystko, ale możesz też sporo zarobić. Natomiast przy wystawianiu opcji obowiązują zasady takie jak przy kupnie lub wystawianiu kontraktów - musisz mieć na depozyt i strata może być nieograniczona. Na początek radzę tylko kupować opcje: put (X lub O) gdy przewidujesz spadki kontraktów (bo one reagują bardziej na kontrakty)lub call (L lub C) gdy przewidujesz wzrosty. Życzę powodzenia, ale zanim zaczniesz poczytaj co się da. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.debe do 11Z 23.10.05, 22:07 stary powiem tobie szczerze, ze jak nie pojecia ile wynosi depozyt zabezpieczajacy lub jak go samemu wyliczyc w duzym przyblizeniu to lepiej trzymaj sie od kontraktów z daleka bo przerzniesz cala kase w 3 dni a pote mbedzie placz i zgrzytanie zebow "co ja zrobilem". Jesl i nie ma sie elemntarnej wiedzy o czyms to sie najpierw porzadnie doucz a potem dopiero bierz za zabawe ostra brzytwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? czy naprawde tak chcesz sie pozbyć tych pieniedzy? IP: *.autocom.pl 23.10.05, 23:26 Zarobić napewno nie zarobisz bo to się mało komu udaje, stracic napewno szybko stracisz. Gra na giełdzie a szczegolnie na kontraktach to taki hazard w innym opakowaniu, jest to zwyczajne obstawianie tak jak np. meczy Bayernu. W jamimś stopniu można przewidzieć ruch ale jak juz sie pomylisz lub wejdziesz/wyjdziesz nie wtedy kiuedy nalezało to koniec. Naganiacze z biur maklerski tak ładnie ludzi zachecają i zawsze nazywają inwestorami a inwestorem można nazwać tylko ludzi ktorzy mają wpływ na firmy ktorych akcje kupują. Odpowiedz Link Zgłoś