Gość: oligo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 17:55 dlaczego po 16 nagle spadł o 7%??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dariusz72 Re: Computerland 21.10.05, 21:26 Również mam ten zgryz,kupiłem średnio po 93,myślałem,że to super inwestycja ,mocne fundamenty,dobre wyniki,a tu taki spadek,może znawcy tematu coś wiedzą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oligo Re: Computerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 21:31 poszło w ostatnich minutach na fixingu chyba ktoś potrzebował gotówki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Computerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 23:57 Rekiny na dogrywce zdołował kurs by po niedzieli zacząć się obkupywać po niższej cenie......"" Grupa ComputerLand prognozuje ponad 20 mln zł zysku Grupa ComputerLandu prognozuje osiągnięcie w 2005 roku ponad 20 mln zł zysku netto oraz ponad 800 mln zł przychodów ze sprzedaży - poinformowała spółka w środowym komunikacie "Planowana wielkość przychodów oznacza, że grupa osiągnie najwyższy poziom sprzedaży w 14-letniej historii spółki. Natomiast prognozowany zysk netto wzrośnie o ponad 60 proc. w porównaniu z wynikiem osiągniętym w roku 2004 (12,3 mln zł wg standardów MSSF)" - napisano. "Zarząd ComputerLandu prognozując wyniki finansowe grupy kapitałowej uwzględnił szereg zawartych w ostatnich trzech miesiącach kontraktów na łączną sumę około 250 mln złotych oraz aktualną wysokość portfela zamówień grupy, który wynosi ponad 400 mln złotych" - dodano. Według zarządu spółka zanotuje wzrost mimo sygnalizowanych już wcześniej opóźnień w rozstrzygnięciach przetargów na realizację niektórych projektów informatycznych, głównie w sektorze publicznym i utilities. W 2004 roku przychody ze sprzedaży grupy wyniosły 740 mln zł. Po dwóch kwartałach ComputerLand miał 7,23 mln zł skonsolidowanego zysku netto, 16,15 mln zł zysku operacyjnego i 309,8 mln zł przychodów. (PAP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soros Re: Computerland IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.10.05, 00:08 Nic pocieszającego - ta spółka jest wciąż droga, dużo za droga (przy 20 mln zł zysku netto wskaźnik C/Z będzie na poziomie około 29 - dużo) . Obserwujmy jutrzejszą sesję ale mam wrażenie, że piątkowy, sztuczny, sygnał sprzedaży potwierdzi się. A wtedy już nie będzie taki sztuczny co oznacza bardzo kiepskie czasy dla tej spółki. Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz72 Re: Computerland 24.10.05, 11:30 Warto przeczytać dzisiejszy Parkiet,jast tam troche o CPL, wywaliłem to ze stratą,nigdy więcej CPL. Odpowiedz Link Zgłoś