Dodaj do ulubionych

Computerland

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 17:55
dlaczego po 16 nagle spadł o 7%???
Obserwuj wątek
    • dariusz72 Re: Computerland 21.10.05, 21:26
      Również mam ten zgryz,kupiłem średnio po 93,myślałem,że to super
      inwestycja ,mocne fundamenty,dobre wyniki,a tu taki spadek,może znawcy tematu
      coś wiedzą?
      • Gość: oligo Re: Computerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 21:31
        poszło w ostatnich minutach na fixingu chyba ktoś potrzebował gotówki!
        • Gość: Andrzej Re: Computerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 23:57
          Rekiny na dogrywce zdołował kurs by po niedzieli zacząć się obkupywać po
          niższej cenie......""
          Grupa ComputerLand prognozuje ponad 20 mln zł zysku

Grupa ComputerLandu prognozuje osiągnięcie w 2005 roku ponad 20 mln zł zysku
          netto oraz ponad 800 mln zł przychodów ze sprzedaży - poinformowała spółka w
          środowym komunikacie

"Planowana wielkość przychodów oznacza, że grupa osiągnie najwyższy poziom
          sprzedaży w 14-letniej historii spółki. Natomiast prognozowany zysk netto
          wzrośnie o ponad 60 proc. w porównaniu z wynikiem osiągniętym w roku 2004 (12,3
          mln zł wg standardów MSSF)" - napisano.

"Zarząd ComputerLandu prognozując wyniki finansowe grupy kapitałowej uwzględnił
          szereg zawartych w ostatnich trzech miesiącach kontraktów na łączną sumę około
          250 mln złotych oraz aktualną wysokość portfela zamówień grupy, który wynosi
          ponad 400 mln złotych" - dodano.

Według zarządu spółka zanotuje wzrost mimo sygnalizowanych już wcześniej
          opóźnień w rozstrzygnięciach przetargów na realizację niektórych projektów
          informatycznych, głównie w sektorze publicznym i utilities.

W 2004 roku przychody ze sprzedaży grupy wyniosły 740 mln zł.

Po dwóch kwartałach ComputerLand miał 7,23 mln zł skonsolidowanego zysku netto,
          16,15 mln zł zysku operacyjnego i 309,8 mln zł przychodów.

(PAP)
          • Gość: soros Re: Computerland IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.10.05, 00:08
            Nic pocieszającego - ta spółka jest wciąż droga, dużo za droga (przy 20 mln zł
            zysku netto wskaźnik C/Z będzie na poziomie około 29 - dużo) . Obserwujmy
            jutrzejszą sesję ale mam wrażenie, że piątkowy, sztuczny, sygnał sprzedaży
            potwierdzi się. A wtedy już nie będzie taki sztuczny co oznacza bardzo kiepskie
            czasy dla tej spółki.
            • dariusz72 Re: Computerland 24.10.05, 11:30
              Warto przeczytać dzisiejszy Parkiet,jast tam troche o CPL, wywaliłem to ze
              stratą,nigdy więcej CPL.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka