IP: *.chello.pl 05.12.05, 00:11
BIOTON poczytajcie sobie przed dwoma godzinami przewidzialem...Z parkietowym
pozdro
demo.e-pap.pl/espi?plik=dane/20051204/20051204_222517_0000010066.xml&xsl=depe
sza3.xsl&id=hyxq68qa41
Obserwuj wątek
    • Gość: g Re: BIO IP: *.chello.pl 05.12.05, 00:56
      co przeczytałeś /bo strona się nie otwiera/, o tym że 1 grosz beda akcje kosztowaly
      • Gość: Inko Re: BIO IP: *.mofnet.gov.pl 05.12.05, 08:40
        Umowa ramowa pomiędzy BIOTON S.A., Hefei Life Science & Technology Park
        Investments & Development Co. Ltd i SciGen Ltd
        Podstawa prawna
        Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne

Treść raportu:
        BIOTON S.A. ("Bioton", "Spółka") informuje, że w dniu 3 grudnia 2005 roku
        Spółka zawarła umowę ramową z Hefei Life Science & Technology Park Investments
        & Development Co. Ltd z siedzibą w Chinach ("HLSTP") oraz SciGen Ltd z siedzibą
        w Singapurze ("SciGen"), w której strony postanowiły utworzyć spółkę joint-
        venture z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Hefei (prowincja Anhui),
        w Chinach ("Spółka Joint-Venture") dla celów prowadzenia produkcji, między
        innymi, form gotowych insuliny z substancji pochodzącej z Biotonu oraz form
        gotowych szczepionki przeciwko wirusowemu zapaleniu wątroby typu "B" z
        substancji dostarczanej przez SciGen oraz sprzedaży ww. produktów, między
        innymi, na terytorium Chin. Zgodnie z ustaleniami stron umowy, Bioton będzie
        posiadał 24 % w kapitale zakładowym Spółki Joint-Venture, SciGen – 51 %, a
        HLSTP – 25 %. Strony dołożą należytej staranności, by sporządzić dokumentację
        niezbędną do utworzenia Spółki Joint-Venture do dnia 30 kwietnia 2006 roku.
        Umowa jest rządzona prawem chińskim.
        BIOTON S.A. pragnie również przypomnieć, że w dniu 27 października 2005 roku
        Spółka zawarła z Scitech Genetics Pte Ltd ("Scitech") umowę, na mocy której
        Scitech zobowiązał się sprzedać Biotonowi akcje spółki SciGen stanowiące 18,27
        % kapitału zakładowego i liczby głosów na zgromadzeniu wspólników tej spółki
        (RB 66/2005). W przypadku ziszczenia się warunków zawieszających oraz wykonania
        powyższej umowy z Scitech Bioton będzie zobowiązany do ogłoszenia wezwania na
        wszystkie pozostałe akcje SciGen.

Pierwsze zyski z Chin juz w kwietniu 2006 roku ??? Pozdrawiam biofanów, Inko.
    • hurtor Re: BIO 05.12.05, 09:41
      10.80 :)

Honorcia
      • Gość: Aśka Re: BIO IP: *.c153.petrotel.pl 05.12.05, 10:05
        Uff, trochę odetchnęłam. Może nie bedzie więc tak żle?
        • Gość: Biofan Re: BIO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 10:28
          Asiu, o ile pamiętam to Ty masz sporo tego Biotonu. Tak się martwiłaś a teraz
          pewnie jeszcze sporo zarobisz. Pozdrawiam.
          • daisy2005 Re: BIO 05.12.05, 10:46
            Kupiłam po 11,30, wiec jeszcze stratę mam, ale jestem dobrej myśli, że predzej
            czy pózniej, ale ją odrobię, a może i ...
            • hurtor Re: BIO 05.12.05, 13:44
              Co proszę? :D Ty chyba nie mówisz poważnie? Bioton sprzedaj na koniec 2006,
              kiedy będzie miał 35 zł :)

Powiadają, że po Barlinku, Bioton ma być 2 najlepszą spółką w 2006, a jeszcze
              nawet do WIG20 nie wszedł.

Honorcia
          • Gość: Aśka Re: BIO IP: *.c153.petrotel.pl 05.12.05, 10:50
            Biofanie, pamietam, dodawałes mi otuchy. kiedy wszystko sie z tym Biotonem
            waliło, Dzięki serdeczne.Miałeś racje.
            • Gość: krzyś Re: BIO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 15:09
              Asiuniu,myślę,że takie świństwo,jak insulina,antybiotyki w tym chorym świecie,w
              dodatku Chiny,ogólnie Wielki Wschód,to tutaj nie można powiedzieć,że są jakieś
              granice.Nie przesadzajmy z hurraoptymizmem,ale sprzedaż tam, może tylko rosnąć
              lub bardzo rosnąć.Nie na darmo głównym udziałowcem spółki jest mr Krauze,czyli
              Prokom.Niektórzy mówią,że teraz nowa władza gościa pogoni,ale to jest
              człowiek,który grał w tenisa z Kwaśniewskim,dał kasę na nieudaną katolicką TV,a
              przecież teraz w radzie nadzorczej Prokomu jest W.Walendziak.I tyle.Bioton można
              teraz sprzedać,żeby kupić narty,dzieciom prezenty,zapłacić (ha,ha),zaległy
              czynsz i nic więcej.Popatrz sobie ile przez ostatie 2,3 lata wzrosły kursy
              KGHM,Orlen,LPP.Wiem,,że to różne śpiewki (miedź,ropa,odzież import z Chin),ale
              myślę,,że Bioton jest na początku takiej drogi.Kurs od 4 do 11 zł,to tylko
              rozbieg.I tak być musi.Amen.Pozdrawiam wszystkich Biofanów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka