IP: *.atol.com.pl 02.01.06, 19:36
czy ktos mi wytłumaczy dlaczego ten papier nie idzie do góry jest przetaczany
z rąk do rak w sporych ilościach a tu nic!!!!!!!!!!!
kiedy wyskoczy do góry
Obserwuj wątek
    • Gość: RAFIO Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 19:40
      ZAPOMNIJ JUZ O TYM SMIECIU-ZAINTERESUJ SIE WARTOSCIOWYMI SPÓŁKAMI
      • Gość: igor Re: sanwil IP: *.atol.com.pl 02.01.06, 19:45
        nie wiem jak można tą spółke nazwać śmieciem najwidoczniej jesteś kompletnie
        niekumaty,pewnie zapakowałeś się w spekulacyjnej spółce na górnych widelkach i
        teraz naganiasz
        haha burak
        • Gość: igor Re: sanwil IP: *.atol.com.pl 02.01.06, 19:55
          widze że te forum jest martwe
          • Gość: kid Re: sanwil IP: *.chello.pl 02.01.06, 20:00
            ta spółka ma perspektywy, napewno wypali do góry, czasami trzeba troche poczekać
    • Gość: igor Re: sanwil IP: *.atol.com.pl 02.01.06, 20:16
      jescze troche a skupia wszystkie dostepne papiery w cenach 0.80-0,85 a to bedzie
      oznaczało jedno
      • Gość: jaś Re: sanwil IP: 195.69.80.* 02.01.06, 20:23
        Co, bo niewiem ... a posiadam
        • Gość: igor Re: sanwil IP: *.atol.com.pl 02.01.06, 20:32
          jaś trzymaj te akcje , bo mnie juz ku...ca chwyta coś sie dziej niedługo lub za
          miesiąc wy,,,,,oli go góry na amen
          ale ja już nie mam cierpliwości , nie wiem ile jeszcze bede w posiadaniu tego
          papierka
          • Gość: jaś Re: sanwil IP: 195.69.80.* 02.01.06, 20:35
            Tyle to ja też wiem że kiedyś ...ale brakuje mi już cierpliwości, jestem do
            przodu co z tego jak nie tyle ile bym chciał. Blokuje pieniądze i jutro jak nie
            wzrośnie to go wywalam
            • Gość: Greg Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 21:17
              Wywalajcie, wywalajcie i kupcie Fon, na nim stracicie to co zyskaliście na
              Fonie. Staracie się dyskutować, ale widać, że nerwy wam puszczają. W mojej
              ocenie nastawiliście się na duży i koniecznie szybki zysk - stąd ta nerwówka.
              Pośpiech wskazany jest przy biegunce i łapaniu pcheł.
              • Gość: igor Re: sanwil IP: *.atol.com.pl 02.01.06, 21:40
                Greg , a ty jak to widzisz?
                • Gość: Greg Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 22:44
                  Na ten moment obserwuję tylko skup papieru. Wystarczy zadać sobie pytanie, po
                  co ktoś skupuje ? Chyba nie po to żeby stracić. Nie wiem, czy robią to rudzi,
                  czy jeszcze nie, ale ktoś niewątpliwie skupuje.
                  Moim zdaniem jeszcze jakiś czas (kilka, kilkanaście sesji) będzie trwał wykup,
                  potem info kto i ile kupił (kurs w górę o 20-30%), potem wyniki finansowe za 4Q
                  (lepsze na pewno, kurs znów w górę). Dalej na pewno walne ...
                  Tyle widzę na ten moment. Spekulacja kursem ma na celu wystraszenie drobnych
                  inwestorów, obroty są dość duże od dłuższego czasu. Brakuje też informacji ze
                  spółki. Podobnie dzieje się na Enapie. Na zmianę lekkie wzrosty i spadki.
                  Osobiście nie widzę niebezpieczeństwa wtopy, jednak zapewne zaraz pojawi się
                  komentarz "g".
                  • Gość: igor Re: sanwil IP: *.atol.com.pl 02.01.06, 22:56
                    dzieki za zdanie na ten temat
                    również widze ruch na tym papierze ,
                    ale czy jesli by zieloni skupowali ten papier to czy nie musza tego podac do
                    wiadomości ???
                    • Gość: Greg Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 22:59
                      Muszą, ale nie muszą od razu następnego dnia, poza tym może skupować kilka osób
                      w pakietach mniejszyh niż 5% i wtedy nic nie muszą podawać. Przynajmniej tak mi
                      się wydaje. Czasem info o zakupach jest takie: pan XXX w okresie od... do...
                      zakupił .... akcji po średniej cenie.... co stanowi... % głosów itd...
                      • Gość: igor Re: sanwil IP: *.atol.com.pl 02.01.06, 23:10
                        pytam , bo wydaje mi sie i slyszałem że przy zakupie tak znacznego pakietu akcji ,
                        gdzyby sie zdecydowali spółka daje "wezwanie " do zakupu tych papierów w jakims
                        tam terminie w którym oczywiści kurs jest mocno windowany
                        nie wiem ile jest w tym prawdy
                        • Gość: Greg Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 23:15
                          Nie znam dokładnie zasad "wezwania", ale nie sądzę, żeby kupującemu zależało na
                          silnych wzrostach przed wezwaniem. Zwykle wezwanie jest 8-10% wyższe niż cena
                          rynkowa to już daje spore możliwości zarobkowe.
                          • Gość: igor Re: sanwil IP: *.atol.com.pl 02.01.06, 23:21
                            zgadzam się
                            lecz gdy jest to uwarunkowane prawnie ( co pewnie można ominąć ) kupują cy musi
                            chyba to przewidzieć i nastawic sie że kurs poleci do góry
                            a co do tego "wezwania " jest to chyba średnia kursu z pół roku czy cos takiego
                            więc nie jest to maksymalny kurs w chwili zakupu tych akcji
                            • Gość: Greg Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 23:24
                              Wiesz, samo wezwanie nie wystarczy, ktoś jeszcze musi chcieć sprzedać akcje po
                              tej cenie. W cenie rynkowej nikt nie sprzeda, musi być drożej.
                              Miło się dyskutuje, ale muszę już kończyć. Może jutro dokończymy ?! Pozdr.
                              • Gość: igor Re: sanwil IP: *.atol.com.pl 02.01.06, 23:26
                                ok
                                pozdro
    • Gość: igor Re: sanwil IP: *.atol.com.pl 02.01.06, 23:23
      ale z tym wezwaniem moge się oczywiśie mylić bo tylko słyszałem
      i nie doszukiwałem sie potwierdzenia tej informacji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka