laszlo1908 Re: SANWIL CD 26.01.06, 14:19 ja uciekłem i jestem eppy! to nie na moje nerwy. wypłacam kase i czekam na wieksza korekte!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tradesman Re: SANWIL CD 26.01.06, 14:20 Nerwyy facet ty chyba nerwów nie widziałeś :) Odpowiedz Link Zgłoś
zajacpoziomka Re: SANWIL CD 26.01.06, 14:21 jakie nerwy??, to była tygodniowa drzemka :-| Odpowiedz Link Zgłoś
karwala Re: SANWIL CD 26.01.06, 14:24 Popatrzcie na kupno po 200000 po 1,04 cena pójdzie bardzo w góre i to za nie długo . Odpowiedz Link Zgłoś
tradesman Re: SANWIL CD 26.01.06, 14:28 Obrót 7 mln nieźle w porównaniu to poprzednich dni. Odpowiedz Link Zgłoś
makler1122 Re: SANWIL CD 26.01.06, 14:30 laszlo a po ile kupowales ze tak cie strach oblecial? Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: SANWIL CD 26.01.06, 14:41 Kurs podniósł do góry ktoś,kto wie coś ,czego my jeszcze nie wiemy,albo ci co przez te parę dni skupywali sobie w granicach 1.01-1.03 a teraz wywalają po 1.05-1.06.Ja najchętniej postawiłbym na to drugie i widziałbym dzisiaj po zakończeniu sesji jakieś info,choć może jest i jakaś informacja o której tylko "wtajemniczeni" na dzień dzisiejszy mogą wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
zajacpoziomka Re: SANWIL CD 26.01.06, 14:31 To dobrze wróży na koniec tygodnia. Mam nadzieje, że zakończymy piątek powyżej 1,10. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tradesman Re: SANWIL CD 26.01.06, 14:34 Laszlo szkoda ze nie mam juz kasy bo bym wział od Ciebie papierek :)) Odpowiedz Link Zgłoś
vavder Re: SANWIL CD 26.01.06, 15:05 To uspokoiłeś towarzystwo- nik już nic nie napisze :), ale to miło że humor się poprawił, mi zresztą też, ale czas na spedaż jeszcze nie nadszedł, liczyłem na większe obrooty i cenę ok 1.12, wtedy peawdopodobnie bym oddał. Ale mimo wszystko nawet taka sytuacja jak jest cieszy - ostrożność inwestorów, może nawet przesadna raczej gwarantuje że korekta występuje jednocześnie i jeśli faktycznie czegoś jeszcze nie wiemy, to dobrze, bo jak info będzie to dopiero poszybuje... Odpowiedz Link Zgłoś
vavder Re: SANWIL CD 26.01.06, 16:12 No i zamkniecie pewnie takie jakiego spodziewał się Dominig... 1.03, jak myślicie co z jutro? Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL CD 26.01.06, 16:40 Po tym dzisiejszym niezbyt ciekawym zachowaniu sie indeskow, nie bedzie zbyt interesujaco. Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL CD 26.01.06, 18:28 Co taka cisza, nikt nic nie pisze na temat Sanwila. Moze sie wszyscy juz wysprzedali po dzisiejszych drobnych wzrostach ??? Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL CD 26.01.06, 18:31 Haha, to tylko emocje opadły. Mnie juz słów brakuje do pisania o sanwilu. No co by tu jeszcze dodac.......... :) Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL CD 26.01.06, 18:33 Kochana, emocje to dopiero beda, zobaczysz co bedzie sie dzialo jak jutro kurs poleci w dol. Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL CD 26.01.06, 18:38 Taki np. ZAJACPOZIOMKA widze spokojny, wyluzowany i tak trzymac, zajacpoziomka hehe. Kurde ludzie maja fantazje! :) Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL CD 26.01.06, 18:39 Greg i Mario tyz dzisiaj cos nic nie piszo! Pewnie szukaja jakiegos info, a tutaj cisza, info ni ma !!! pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: SANWIL CD 26.01.06, 18:51 Greg dzisiaj miał istny "Sajgon" w pracy i nie miał czasu zbytnio zajmować się giełdą. Sanwil dalej mam w niezmienionej ilości, zastanawiałem się nawet, czy nie dokupić po 1.01, ale doszedłem do wniosku, że 50% portfela to już wystarczająco dużo. Powoli zmniejszam zaangażowanie w innych spółkach, niektóre niestety mało płynne i muszę to robić powoli. O Sanwil jestem na razie spokojny, info nie ma, ale nic niepokojącego się również nie dzieje. Obroty wzrosły, kurs też, świeczka biała - to są właśnie dobre informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL CD 26.01.06, 18:58 Greg, pytanko do Ciebie, czemu zmniejszasz zaangzaowanie w innych spolkach, czyzbys cos przewidywal. Mi juz tak cos jakby dzwonilo, ale nie wiem jeszcze kiedy :) Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL CD 26.01.06, 18:45 mnie juz reka boli od klikania w poszukiwaniu info ;) Dominig nie próbuj tutaj wszczepic we mnie pesymizmu, niby czemu ma iść jutro w dół? A jak pojdzie to bedzie........... Twoja wina :) Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL CD 26.01.06, 18:47 Hehe, nie ja nie biorę winy na siebie. Tylko tak mi się wydaje, slabo dzisiaj bylo z indeksami, jutro beda spadki, a nagly wzrost Sanwila, nie podparty zadnym info, tez nie dodaje optymizmu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: SANWIL CD 26.01.06, 18:51 Sanwil zwykle nie reagował na indeksy, nie ma powodu do pesymizmu moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL CD 26.01.06, 19:09 A Ty wiesz ile spółek idzie codziennie do góry bez teoretycznie zadnych podstaw? A ja bym wcale nie powiedziala ze nie bylo uzasadnienia wzrostu u sanwila. Bylo wsparcie na 1,01 a teraz kolej na wybicie. Tak to widze na wykresie. A jak spadnie to pamietaj.... Twoja wina :D Odpowiedz Link Zgłoś
karwala Re: SANWIL CD 26.01.06, 18:46 A ja wam powiem Sanwil jutro 1,20. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karwala Re: SANWIL CD 26.01.06, 18:49 Przekonacie się jutro. To są moje przepuszczenia myle się tylko na 10 3 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: SANWIL CD 26.01.06, 18:53 Jeśli Twoje przewidywania się sprawdzą Dominig zostanie jutro zlinczowany za sianie pesymizmu. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: SANWIL CD 26.01.06, 19:52 Ale nie ma żadnej wygranj! Nie można tego nazwać zakładem, po prostu uratujesz skórę :-), mam jednak nadzieję, że dla większości ważniejsze są wzrosty niż Twoja skóra :-) A tak na poważnie, to jutro obstawiam otwarcie=zamknięcie=1.05 - doji świeczkowe, no chyba, że jakieś info się pojawi. Odpowiedz Link Zgłoś
fugasi1 Re: SANWIL CD 26.01.06, 19:33 czy przy spadajacym rynku Sanwil ma szanse na utrzymanie trendu ? Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: SANWIL CD 26.01.06, 21:00 O sanwilku już tyle było napisane,że już nie ma zbytnio o czym pisac.Spólka o ogromnym potencjale rozwojowym.Przykład spółki państwowej,która trafiła w ręce dobrego inwestora.Spółka według mnie "skazana" jest na sukcesa jej kurs obieraja kierunek dalekiej pólnocy.Myślę,że to jak spółka zachowa się przy glebszej korekcie na rynku może być dla akcjonariuszy bardzo dobrym sprawdzianem.Wyciszenie wokół spólki bardzo przydatne,przykładem są wzrosty które następują po kilku dniach "nudy".Kurs narażony na ciągłe gierki ze strony szybkiego kapitału pod informacje o ewentualnym większym inwestorze.Mario Odpowiedz Link Zgłoś
kris.m Re: SANWIL CD 26.01.06, 22:05 hmm....a ta plotka na forum parkietu o wezwaniu to żart? ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: SANWIL CD 26.01.06, 22:09 Nie ma żadnej informacji potwierdzającej tą plotkę, to był chyba po prostu żart. Odpowiedz Link Zgłoś
koonek Re: SANWIL CD 26.01.06, 22:02 jak myślicie czy inwestycja 100% portfela w sanwil jest bezpieczna czy lepiej byc ostrożniejszym i podzielić portfel Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: SANWIL CD 26.01.06, 22:08 Dywersyfikacja portfela to podstawowa zasada. Nawet jeśli spółki uważane są za pewne nie należy inwestować w nie całości kapitału. Giełda jest nieprzewidywalna. Jeśli lubisz ryzyko - Twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL CD 27.01.06, 09:33 Witam Wszystkich Sanwilków :) Kolejny dzien przed nami. Mam nadzieje ze nastroje bedziemy mieli dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: SANWIL CD 27.01.06, 10:23 Sesja zapowiada się bardzo ciekawie.Tak patrzę i myślę,że możemy być dziś mile zaskoczeni.Czy coś "wisi w powietrzu"? Mario Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: SANWIL CD 27.01.06, 10:48 Rzeczywiście coś się może pojawić, może informacja kto kupił pakiety? Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL CD 27.01.06, 11:03 Witam ! No dzisiaj tez cos sie ruszylo, jest lepiej w porównaniu do poprzednich dni, bo caly czas widze zieloną strzalke, zwrocona grotem do gory :). Ale info dalej jak nie bylo tak ni ma, pozdr ! Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: SANWIL CD 27.01.06, 12:19 20 minut bez żadnej transakcji!!! Cisza przed burzą??? Odpowiedz Link Zgłoś
koonek Re: SANWIL CD 27.01.06, 13:55 co sie dziś dzieje z kursem, strasznie mało transaksji sie zawiera, chyba dzis spekułka siedzi na papierku Odpowiedz Link Zgłoś
lukando Re: SANWIL CD 27.01.06, 19:58 i cisza, ciekawe jak dlugo jeszcze bedziemy czekali na jakies info, bo bez info to chyba w góre nie pójdzie, ale chyba jeszcze troche poczekam Odpowiedz Link Zgłoś
koonek Re: SANWIL CD 27.01.06, 21:13 pocieszające jest to że pakiet poszedł po 1,06 wiec powinno być dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
jupil Re: SANWIL CD 28.01.06, 14:19 a kiedy Buchajski wraca z wysp, może wtedy przywiezie dobrą wiadomość Odpowiedz Link Zgłoś
inka122 Re: SANWIL CD 29.01.06, 16:09 IE-Dublin-Project Manager:. Status: Full Time, Employee We have a vacancy for a Project Manager in our factory in Przemysl The ideal candidate will have the following: Living within commuting distance from Przemysl Native Polish A technician University degree A minimum of 2 years experience in a Project Manager position Excellent linguist skills; native Polish and fluent English Optimism, good communication skills with the ability to liase between technical and non- technical staff As a Project Manager your main responsibility will be managing all our business with a company called Trimproof Ltd, who is based in Ireland and buys PVC vinyl upholstery fabric from us. You will be dealing with all aspects of Trimproof’s orders, including the weekly manufacturing schedule, liasing with the production and technical staff on the factory floor to ensure all material manufactured is made to the right specification and standards. You will be working closely with this customer to understand/define their current business processes and environments. Salary depending on experience Sanwil Ltd is a progressive company, producing PVC coating fabrics for the upholstery & fashion industries. We are located in Przyemysl in Poland. Contact email address: jrudnicki@sanwil.com website: www.sanwil.com -------------------------------------------------------------------------------- Contact Information :. jrudnicki@sanwil.com Sanwil Mam pytanie to osób zainteresowanych sanwilkiem,co myślicie o tym tekscie? Odpowiedz Link Zgłoś
inka122 Re: SANWIL CD 29.01.06, 16:11 Link do w/w tekstu.jobsearch.monster.com/getjob.asp? JobID=37646700&WT.mc_n=jobscomview Odpowiedz Link Zgłoś
inka122 Re: SANWIL CD 29.01.06, 16:12 jobsearch.monster.com/getjob.asp?JobID=37646700&WT.mc_n=jobscomview Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL CD 30.01.06, 10:14 Witam Wszystkich :) Sanwil na razie trzyma sie dzielnie, moze da rade utrzymac sie tak do konca dnia. W sumie to ta spoleczka czesto tak ma, ze wig i wig 20 na minusie a sanwilek wtedy na plusie. Niech i teraz tak bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
vavder Re: SANWIL CD 30.01.06, 10:30 Hej Narazie to Sanwilek znów w miejscu, jak widać mam nadzieję że nie bdzie tak stał znów przez tydzień... ale nie zdziwił bym się jakby ktoś go mocno trzymał Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL CD 30.01.06, 10:41 Heh, sanwil to twardy przeciwnik. Jak dla mnie to mozemy do konca tygodnia isc do przodu codziennie po 1 groszu. Byloby niezle. Oczywiscie bez info. Ale to tylko takie tam sobie moje marzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
vavder Re: SANWIL CD 30.01.06, 11:01 Trzymał się na poziomie przypomne 1.01-1.03 w ostatnim czasie, zaskakuje mnie to jak bardzo się Sanwilek uspokoił, dziwne też to że jak się ruszył to tylko na poziom 1.05-1.06 - to niewiele jak na tą spółkę. Moje wnioski:ktoś mocno trzyma cenę spółki, inwestorzy są bardzo ostożni, trudno powiedzieć jjak się zachowa przez najbliższe dni, kapituluję z oceną- ostatnio kilka razy pomyliłem się z nią... i też wolę być ostrożny, ale da się na niej zarobić... więc czekam i na info i na 4ty kwartał i na wzrost :) Pozdr, VaVder Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: SANWIL CD 30.01.06, 11:12 To nie jest spółka spekulacyjna w związku z tym nie należy oczekiwać spektakularnych wzrostów. Ja dzisiaj jeszcze dokupiłem trochę i spokojnie czekam. Na pewno jakieś "drgania" kursu będą, ale generalnie trend wzrostowy nie jest zagrożony. Oczywiście patrząc na to co dzieje się z kursem niektórych spółek możemy żałować, ale ja osobiście wolę spokojnie i powoli, niż dużo i z dużym ryzykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: SANWIL CD 30.01.06, 11:47 Witam.Greg ma chyba rację Sanwil,że powoli przestaje być spółką typowo spekulacyjną.Od jakiegoś czasu zdobywa systematycznie wyższe poziomy przy sporych obrotach w ciszy i spokoju.Czasami wręcz nudny i "usypiający". Myślę,że dobrze to wróży dla dalszego kursu spółki.Podobnie jak wy jestem zadowolony z takiego obrotu spraw,cieszą mnie te małe wzrosty,ale systematyczne i spokojne.Nagłe wzrosty mogą nadejść w najmniej oczekiwanym czasie.Swoją drogą jakby kurs przebił się dzisiaj przez 1.07,to bym się wcale nie pogniewał.Mario Odpowiedz Link Zgłoś
vavder Re: SANWIL CD 30.01.06, 12:19 Myślę że możecie mieć rację, co do braku spekóły na Sanwil, ale piszecie o tym że skakać nie będzie raczej, pytanie podstawowe - co w przypadku wykupu akcji i info za 4ty kwartał? To drugie już niebawem... i wtedy myślę,że może się trochę zdarzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
zajacpoziomka Re: SANWIL CD 30.01.06, 12:32 vavder napisał: > Myślę że możecie mieć rację, co do braku spekóły na Sanwil, ale piszecie o tym > że skakać nie będzie raczej, pytanie podstawowe - co w przypadku wykupu akcji i > > info za 4ty kwartał? To drugie już niebawem... i wtedy myślę,że może się trochę > > zdarzyć... ja bym po wynikach z 4tego kwartału za wiele się nie spodziewał :-| -ale obym się mylił- Odpowiedz Link Zgłoś
zajacpoziomka Re: SANWIL CD 30.01.06, 13:30 coraz ciekawiej się robi, nie powiem Odpowiedz Link Zgłoś