Dodaj do ulubionych

Mario jesteś w pobliżu?

29.03.06, 20:59
Cześć Mario.Zastanawiam się czy nie zastosować takiego manewru:Pogonić PKOBP
i dokupić FON.Coś za cicho wokół niego,a widzę że kurs się trzyma.Prospekt
emisyjny pp złożony.W planach produkcja konstrukcji metalowych.Dodając
spekułę myślę,że może wystrzelić.Za długo się kisi.Co będzie jak z nienacka
nadejdzie info, że prospekt pp zatwierdzili i niebawem uruchamiają produkcję?
Nie można tego wykluczyć.A co z IBSYSTEMEM?Warto go brać po tej cenie?

Z parkietowym pozdrowieniem,Byczysko
Obserwuj wątek
    • byczysko1 Re: Mario jesteś w pobliżu? 31.03.06, 16:53
      Cześć.Tak jak pisałem tak zrobiłem.Żałuję tylko, że pogoniłem PKOBP, ale
      dokupiłem za to wiaderko FONU bo nadchodzi na niego czas.Kupiłem też IBSYSTEM
      za 1.04,ale myślę że da zarobić.Nadal trzymam się BUDIMEXU,BIO i BARLINKA.
      A Ty w czym teraz pracujesz?

Z parkietowym pozdrowieniem, Byczysko.
      • aloha11 Re: Mario jesteś w pobliżu? 31.03.06, 22:25
        Witaj!!! Co do IBS spoko to jeszcze nie koniec. Byku ptaszek nieźle pofrunął
        dzisiejszego dnia. Ja myślę że korekta jest możliwa , ale zatrzymanie jej
        nastąpi w granicy 1.10. W przeciągu kilku dni na IBS powinno się dobrze dziać
        i to nieźle. Zdecydowanie wytworzył się trend wzrostowy, więc według mnie
        trzeba się go trzymać z nim podążać.
        Widzę, że jedno jest pewne, szybki kapitał rozgrzał kurs do czerwoności i
        będzie skutecznie potrzymywał tempereturę na papierze.Przyszłość IBS maluje się
        świetnie, spółka jest teraz w kręgu zainteresowań coraz większej liczby graczy,
        co widać po dzisiejszych obrotach. Myślę, że prawdziwą falę wzrostu mamy
        jeszcze przed sobą i to w niedługim czasie. Nie chcę prorokować jaki bedzie
        kurs spólki ale uważam, że powinien on być dużo większy niż obecny.Dzisiejszy
        wzrost przy takich obrotach rewelka!!! Może znalazł się jakiś większy inwestor
        zainteresowany IBS???? Może to, że wyniki za IQ po dużej ilości zrealizowanych
        kontraktach bedą rewelacyjne?????? Może są przecieki o tak od dawna
        oczekiwanym przez wszystkich zainteresowanych porozumieniem z KB, co
        odblokowaloby cash-flow firmy a tym samym jej rozwoj i wzrost wartosci akcji
        Może emisja nowych akcji???? Może ,może,może???
        Pytań jest wiele ale jedno według Mario jest pewne, gdy dogada sie sie z KB
        poszybuje WYSOOOOOOOOOOOOKO !!!!!!! Wszystko wskazuje na to, że może już
        wystartował.

Co do FON, to jestem z boku obserwuję i czekam. Nad Barlinkiem się
        zastanawiam,ale sam nie wiem jak sie do niego zabrać.Piast,Sanwil i Elektrim to
        polecam do zabawy.Mario

• byczysko1 Re: Mario jesteś w pobliżu? 01.04.06, 14:02
          Mario jak myslisz czy warto jeszcze dokupic na lekkim zjezdzi IBS ?Zastanawiam
          sie dlaczego w tym samym czasie gdy skoczył IBS podbiło Atlantis ?Co do
          Elektrimu to juz chyba w niego nie wejde .W piatek na spadku chociaz czułem ,ze
          zaraz kurs odbije nie podkupilem go.Chociaz chciałem.Teraz mysle ,ze nabycie
          tej dziwnej społki jest bardzo ryzykowne.
          Z parkietowym pozdro.Byczysko
          • aloha11 Re: Mario jesteś w pobliżu? 02.04.06, 10:29

byczysko1 napisał:

> Mario jak myslisz czy warto jeszcze dokupic na lekkim zjezdzi IBS ?
            Zastanawiam
            > sie dlaczego w tym samym czasie gdy skoczył IBS podbiło Atlantis ?

Ostatnie wzrosty na spółkach śmieciowych mogą wskazywać, że zainteresował się
            nimi szybki kapitał.Czyżby szykowała się znów hossa na tego typu
            spółkach,podobna do tej z końca roku 2005? Jeżeli tak by miało byc, to warto
            znów podłączyć się pod ten trend i trochę popracować na nich? Co o tym myslisz
            Byku? Do poniedziałku .Mario
            • aloha11 Re: Mario jesteś w pobliżu? 03.04.06, 13:36
              Czyżby jednak powtórka z z końca zeszłego roku??!!! Rewelka, oby tak dalej
              mieliło się na IBS. Czekam tylko jeszcze na sanwil i bedę cały szczęśliwy.Byku
              a Ty gdzie pracujesz? Mario
    • byczysko1 Re: Mario jesteś w pobliżu? 03.04.06, 14:23
      Czesc!U mnie bez zmian ,mam spolki wymienione wyzej.Nie dokupilem zadnych
      smieci.Jezeli chodzi o IBS to mam go sporo (szkoda mi tylko PKO BP) .
      Masz racje ,ze nadszedł czas kapitału spekulacyjnego ,ktory działa wlasnie na
      spolkach smieciowych chociaz wzrost kursu IBS uwazam ,ze to nietylko sprawa
      spekły .Tak trzymac.Licze tez na FON.
      Z parkietowym pozdrowieniem.Byczysko
      • aloha11 Re: Mario jesteś w pobliżu? 07.04.06, 17:12
        Byku jedziemy,jedziemy a z nami wszyscy co uwierzyli.Mario
        • aloha11 Re: pola555 07.04.06, 17:14
          Masz jeszcze IBS.Mario
          • byczysko1 Re: pola555 07.04.06, 18:42
            Cześć.Oczywiście, że mam.Jedziemy windą do nieba.Wszystkie moje wymienione
            spółki, o których pisałem wyżej dobrze żrą.Na FON też przyjdzie pora.

Z parkietowym pozdrowieniem,Byczysko
            • aloha11 Re: byku 07.04.06, 19:05
            • aloha11 Re: byku 07.04.06, 19:21
              Miałem FON w portwelu, ale jak chyba wiesz już dosyc dawno go sprzedałem. Na
              dzień dzisiejszy nie widze tam na razie mozliwości zarobku.Uważam jednak,że i
              Fon dołączy do pozostałych spółek "śmieciowych",które już odpaliły.Na razie nic
              sie tam nie mieli obroty małe i nikt/mam na myśli kapitał który by coś tu
              pozamiatał i na który czekam/ praktycznie sie nim nie interesuje. Dzisiaj
              troche popyt ruszył, ale to jeszcze o niczym nie świadczy.Jak na dzień
              dzisiejszy FON to spółeczka do obserwacji wystarczy małe info i następuje
              zajefajny odpał. Patrząc na plany na przyszłość mam nadzieję,że jeszcze da
              ona zarobić. Na razie stoje z boku, obserwuje i czekam.Mario
              • andzia138 Re: byku 07.04.06, 20:02
                Pisze się portfelu a nie portwelu.
                • aloha11 Re: byku 07.04.06, 20:29
                  Dzienkuje bardzo.Mario
            • aloha11 Re: byku o FON 10.04.06, 17:55
              Jednak miałes rację ruszył!!!Jak myślisz co będzie dalej?? Pozdrawiam
              posiadaczyI IBS.Mario
              • byczysko1 Re: byku o FON 10.04.06, 22:39
                W końcu się odezwali.Wydaje mi się, że ta emisja z pp jednak dojdzie do
                skutku.No wiesz ja go jeszcze chciałem dzisiaj dokupić, ale zrezygnowałem jak
                mi uciekł.Trudne pytanie mi zadałeś.Przemyśl sprawę i zdecyduj sam.Kiedy
                zamierzasz wywalić IBS (Jaki pułap docelowy mu stawiasz?)

Z parkietowym pozdrowieniem,Byczysko.
                • aloha11 Re: byku o FON 11.04.06, 08:55
                  Witaj Byku na IBS nie mam ustalonego pułapu. Kurs będę bacznie obserwował,
                  zobaczę jak się bedą zachowywać grubaski. Wyczekam odpowiedni moment i dopiero
                  wychodzę, ale to jeszcze nie teraz.Mario
                  • aloha11 Re: byku o FON 13.04.06, 19:44

INVAR & BIURO SYSTEM S.A. uzyskała informację od Inwestorskiego Funduszu
                    Kapitałowego CAPITIS sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi o złożeniu oferty w zakresie
                    odkupienia od Banku wierzytelności wobec Spółki. Pozdrawiam ziomków z IFK
                    CAPITIS. Mario

INVAR & BIURO SYSTEM SA zawarcie znaczącej umowy
                    Raport bieżący 25/2006 INVAR BIURO SYSTEM S.A. uzyskała informację od
                    Inwestorskiego
                    Funduszu Kapitałowego CAPITIS sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi o złożeniu oferty w
                    zakresie odkupienia od Banku wierzytelności wobec Spółki.
                    W związku z powyższym Spółka informuje, że w dniu 12 kwietnia 2006 r. zawarła z
                    IFK
                    CAPITIS sp. z o.o. umowę, której celem jest całkowite oddłużenie Spółki wobec
                    Banku
                    oraz tryb i sposób rozliczenia się Stron niniejszej umowy.
                    Strony zgodnie postanowiły, iż Spółka zobowiązana jest do wyemitowania akcji
                    zwykłych na okaziciela w cenie emisyjnej nie mniejszej niż 1,20 zł w ramach
                    wykorzystania uprawnienia Zarządu, określonego w § 21 Statutu Spółki, a IFK
                    CAPITIS
                    sp. z o.o. zobowiązana jest te akcje objąć i opłacić wierzytelnością nabytą od
                    Banku
                    na podstawie odrębnej umowy. Subskrypcja akcji zostanie poprzedzona emisją
                    warrantów
                    subskrypcyjnych, skierowaną do inwestorów, którzy będą posiadali wierzytelność
                    wobec
                    Spółki, która to wierzytelność w chwili zawarcia umowy jest wymagalną
                    wierzytelnością bankową z tytułu udzielenia Spółce kredytów bankowych. Strony
                    zgodnie postanowiły, iż dołożą należytej staranności aby objęcie i przydział
                    warrantów subskrypcyjnych nastąpił w terminie do końca miesiąca kwietnia 2006
                    r.
                    Umowa została zawarta pod warunkiem, iż IFK CAPITIS sp. z o.o. zawrze z Bankiem
                    stosowną umowę, na mocy której odkupi od Banku wierzytelność w stosunku do
                    Spółki.
                    Warunek ten ma charakter rozwiązujący.
                    Zarząd Spółki informuje, iż przed podpisaniem w/w umowy uzyskał zgodę Rady
                    Nadzorczej na pozbawienie prawa poboru warrantów subskrypcyjnych, a tym samym
                    akcji
                    zwykłych na okaziciela przez dotychczasowych akcjonariuszy oraz ustalenie ceny
                    emisyjnej w wysokości nie mniejszej niż 1,20 zł za jedną akcję.
                    Umowa jest umową znaczącą według kryterium zdefiniowanego w § 2 ust.1 pkt.5
                    Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie
                    informacji
                    bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych.
                    Podstawa prawna : § 5 ust.1 pkt. 3 RRM Ilość stron raportu : 1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka