Dodaj do ulubionych

Duży pesymizm!

02.04.06, 23:33
Giełda podała- 68% oczekuje spadku na koniec tygodnia,a tylko 10%
wzrostów.Miedż w piątek do góry,a ropa lekko na dół.Ja dalej nastawiony
jestem do góry,ale z umiarkowanym optymizmem i ręką na cynglu.Pozdr
Obserwuj wątek
    • forexdaler Re: Duży pesymizm! 02.04.06, 23:47
      Ja jestem pesymistą i poczekam na kontrakty WIG 20 do 2835 kiedy otworzę krótką.
      Baza -40 potwierdza pesymism ale to niepewne, bo kolejne indeksy mają rekordy !
      Ale co tam bez ryzyka nie ma satysfakcji !
      • forexdaler Re: Duży pesymizm! 02.04.06, 23:50
        oczywiście pesymizm
    • elamigo1 Re: Duży pesymizm! 02.04.06, 23:49
      nie zapomnij przeładować lub odbezpieczyć:-)
      sygnały są bardzo mieszane. Masa negatywnych. Cholera wie jak rynek zareaguje na
      plany zyty - pewnie wcale. Taki plan może jednak oznaczać że rząd jest pewny
      wyborów - więc też na czerwono. Hossowy nastrój może jednak cisnąć na
      interpretowanie planów gilowskiej jako sygnał większej ilości pieniącdza(co jest
      bzdurą) na rynku więc zakupowo. Mój wskaźnik wskazuje na rychły szczyt - lub że
      właśnie minął. Odnośi się tylko do cen zamknięcia - więc ranek mocno niepewny.
      Co do miedzi - indeks przemysłu miedziowego w usa spadł o ponad 1%, naftowy też
      (bardziej im ufam niż samej ceny surowca na którą ostanio patrzę tylko w
      londynie w czasie sesji)
      masz jakieś zdanie na temat wpływu "reformy podatów nagiełdę?
      pozdr.
      • citro1 Re: Duży pesymizm! 03.04.06, 00:12
        Ten rząd czeka na wybory i o żadnej reformie na razie nie ma mowy,a pani Z
        niedługo trzaśnie drzwiami i tyle będzie z jej planów.Na dzisiaj rynek
        prawdopodobnie to zbagatelizuje.
        Myśle że przed nami ostatni tydzień do góry,tak pod 2920 i dopiero saneczki.
        Ta baza i ten pesymizm,a rynek juz nie raz udowodnił,że lubi się wspinać po
        scianie strachu.
        pozdr
        • citro1 Re: Duży pesymizm! 03.04.06, 12:06
          To nie ściana strachu,ale ściana płaczu,ja już jestem po krótkiej
          stronie.Zobaczymy jak to się skończy.
          • elamigo1 Re: Duży pesymizm! 03.04.06, 13:11
            Mnie odpalił stop. Czekam, zastanawiając się czy zajmować jeszcze dzisiaj
            pozycję. Jestem raczej na nie - duże ryzyko. Obrót zapowiada się większy niż
            zwykle. Reszta regionu znacznie delikatniejsza. Naszych znów ponoszą emocje.
            Zobaczymy czy to może ten oczekiwany podjazd pod górę przed .... czy też coś
            się przełamie. Nadal tkwimy w horyzoncie - czyli bez rozstrzygnięć.

pozdr
          • elamigo1 Re: Duży pesymizm! 03.04.06, 13:23
            pesymizm w fundamentach - ale nastroje arcyhossowe.
            czytaj:
            biznes.interia.pl/news?inf=734581
            • citro1 Re: Duży pesymizm! 03.04.06, 13:42
              prosze,prosze robi się ciekawie-zobaczymy na ile starczy paliwa.Mój scenariusz
              na razie się potwierdza,nie sądziłem, że tak szybko.Myśle że krótki dadzą
              jeszcze dzisiaj zarobić-to nie jest duża kasa,tylko trzepanie krótkich.pozdr.
              • zablokowany Re: Duży pesymizm! 03.04.06, 14:04
                Oj coisk mi się wydaje, że dzisiejszy wzrost jest sponsorowany..oj:)
                • fular1 Re: Duży pesymizm! 03.04.06, 14:04
                  mi sie wydaje ze caly marzec jest sponsorowany
                  • forexdaler Re: Duży pesymizm! 03.04.06, 14:14
                    Mnie też stop odpalił -) ale na długie nie wchodzę, niech ta mgła opadnie
                    • citro1 Re: Duży pesymizm! 03.04.06, 16:39
                      No i mamy koniec,na L zysk 52pkt,a na S strata 8pkt-ogólny bilans na
                      plusie.Rynek mnie dzisiaj zaskoczył,chociaż po cichu na to liczyłem,pomogła nam
                      Azja i surowce.Czy jutro na północ? 2920/30 aż się prosi ,a co dalej.Mój
                      optymizm powoli słabnie,ale z rynkiem nie ma co się kłócić,wygląda że nasze
                      różnej maści fundusze mają worki z pieniedzmi,bo to one dzisiaj stały za tym
                      popytem,ile tych worów jeszcze mają ?
                      • forexdaler Re: Duży pesymizm! 03.04.06, 17:05
                        No no takie obroty na kontraktach i taki skok Wig-u ! Chyba trzeba zmniejszyć
                        niedżwiedzie podejście, bo ujemna baza spadła prawie do zera (po uwz. dywid.)
                        Ja jednak poczekam z zajmowaniem pozycji do wyklarowania trędu.
                        • fular1 Re: Duży pesymizm! 03.04.06, 17:14
                          maja duzo pieniedzy, bo wlasnie puscilem pare konwersji i nabycia f. akcji ;)

ale to oczywiscie zart. rynek jest mocny. bedzie bicie szczytow. nawet jutro.
                          dobrze bo mam akurat jutro wycene na akcjach... mnie co innego martwi....wig
                          juz zaraz bedzie na 41 000... i ma sie dobrze.

oby nie bylo HURRA i zlotu na pysk ;/
                          • citro1 Re: Duży pesymizm! 03.04.06, 17:24
                            Fular oszczegałem Cię przed lokalną górka.Miałes czekać na 2200/2500 i co?
                            rączki swędzą nie.
                        • citro1 Re: Duży pesymizm! 03.04.06, 17:17
                          Na wyklarowanie tredu to możesz jeszcze długo poczekać.Sytuacja w średnim
                          terminie bz.boczniak męczy,ale ruchy są spore i przy dobrym ustawieniu można
                          sporo zarobić.
                          Po opuszczeniu konsolidacji powinno 200pkt wpaść,ale kiedy to nastąpi,a może
                          tak pojeżdzimy jeszcze kwartał-to dopiero ludziska zgłupieją.
                          pozdr.
                          • fular1 Re: Duży pesymizm! 03.04.06, 17:29
                            nie ze swiezbia :) ja i tak w ciagu 5 lat zarobie. nie gram na spekule juz na
                            funduszach. a gralem tylko ze realizowalem zysk z PKO i szukalem nowego\ych..

a teraz kontrakty i spoleczke - to co misie lubia najbardziej :)
                            • citro1 Re: Duży pesymizm! 07.04.06, 17:40
                              Witam.
                              Ponownie okazało się,że większość nie ma racji.Kończymy tydzień na solidnym
                              plusie i do 3000k już tylko skok. Mój scenariusz powoli się sprawdza,ale ten
                              wzrost zaczyna mi śmierdzieć,ale o tym wieczorem.pozdr.
                              • zablokowany Re: Duży pesymizm! 07.04.06, 17:50
                                Przyznaję się, że w tym tygodniu spodziewałem się 3 000 na WIG 20 podczas
                                zamknięcia. Pomimo braku tego rekordu nie jestem rozczarowany i na weekend
                                bardzo zadowolony.
                                • p_str Re: Duży pesymizm! 07.04.06, 18:14
                                  Bez paniki. S&P mocno w dol, 30latki tanieja, miedz i ropa w dol...
                                  poniedzialek zapowiada sie czerwony.

p_s
                                  • zablokowany Re: Duży pesymizm! 07.04.06, 18:59
                                    Dane o zatrudnieniu w USA umocniły dolara
                                    2006-04-07 17:33
                                    NOWY JORK, 7 kwietnia (Reuters) - Dolar umocnił się w piątek dzięki zgodnym z
                                    oczekiwaniami danym o nowych miejscach w pracy w USA, które utwierdziły rynki w
                                    przekonaniu, że w najbliższym czasie Fed podniesie stopy procentowe, co będzie
                                    działać na korzyść amerykańskiej waluty. Departament Pracy podał, że w marcu w
                                    USA przybyło poza rolnictwem 211.000 miejsc pracy wobec 225.000 po korekcie w
                                    lutym, co było w miarę zgodne z prognozami rynku. Stopa bezrobocia spadła do
                                    4,7 procent z 4,8 procent miesiąc wcześniej, podczas gdy analitycy
                                    prognozowali, że nie ulegnie ona zmianie. Analitycy uważają, że dane o liczbie
                                    nowych miejsc pracy nie zmieniły prognoz rynku, co do planów amerykańskiego
                                    banku centralnego. Inwestorzy ciągle spodziewają się podwyżki stóp na majowym
                                    posiedzeniu do 5,0 procent, co uważane jest za krótkoterminowy szczyt
                                    cyklu polityki pieniężnej. O godzinie 17.24 euro wyceniano na 1,2117 dolara,
                                    wobec 1,2224 na wczorajszym zamknięciu. Dolara wyceniano na 118,13 jena, wobec
                                    117,76 na wczorajszym zamknięciu.
                                    Poczekajmy jeszcze kilka godzin i będziemy mieli jasność...
                                    Pozdrawiam:)
                                    • elamigo1 Re: Duży pesymizm! 07.04.06, 19:52
                                      Chyba nie przebijemy tych 3k. Kilka jaskółek za oceanem to śpiewa. Znów rekordy
                                      na obligacjach. Aż za bardzo, jak dla mnie, bo dolar nie umocnił się o tyle by
                                      mi zrekompensować straty na cenie obligacji am.
                                      Osobiście ostrzę sobie zęby na krótkie....
                                      Dzisiaj zająłem rano długą (zgodnie z zapowiedziami - o dziwo, i nie spadło..)
                                      ale się wystrachałem około obiadu (straciło impet) i na całe szczęście będę miał
                                      sokojny weekend na zerowej pozycji, z odrobioną stratą z pop. tygodnia.
                                      Dalej kompletuję dane do systemu. Już mam 3 lata danych. sporo roboty, wszystko
                                      na różnych serwerach , min,max. otw, zamkn, obrót, dolar,euro. Sporo dłubania i
                                      porządkowania ale wydaje mi się że warto.
                                      Dziś wskaźnik znów wskoczył na skrajne wykupienie - często zapowiadające zwały,
                                      choć częściej dalsze wzrosty. W przyszłym tygodniu zaczynam się bawić drugim
                                      kontraktem - ale systemem. Powiększać będę pozycje zyskowne a natychmiast
                                      zamykać stratne.
                                      wracam do pracy. jeszcze tu wrócę, dzisiaj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka