Dodaj do ulubionych

do Gorbibanki

02.06.06, 15:32
Ale nerwy to Ty musisz mieć. Kurs Talexu jest robiony kilkunastoma akcjami.
Tą spółkę mają jacyś nerwowi super mali gracze. W głowie się nie mieśi ale
jak ktoś "wywali" 10 akcji to może obsunąć kurs o np. 5%. Bardzo destruktywna
spółka i bardzo lichy akcjonariat. Nie zazdroszczę.
Obserwuj wątek
    • briesen Re: do Gorbibanki 02.06.06, 16:30
      No na koniec ktoś kupił 2 (słownie DWIE) akcje i podniósł kurs o 1,28% :)))
      Cóż za porywający walor...
      Prawie jak Żywiec :)))
      • gorbibanki Re: do Gorbibanki 03.06.06, 08:22
        Dzięki za współczucie :) Ale teraz wyobraźcie sobie ,że przy tak małej
        płynności spółka rzuca na rynek bardzo dobrą informację :) Dane historyczne
        wskazują, że akcje Talexu zawsze rosną wtedy w jeden dzień o całe 2 zł do
        przodu :)
        • andzia138 Re: do Gorbibanki 05.06.06, 11:24
          Chyba Gorbi wychodzi z Talexa bo obroty dzisiaj spore.
          • js.2 Re: do Gorbibanki 05.06.06, 11:31
            ...albo nici z przejęcia IBM-a przez Talex
            • gorbibanki Re: do Gorbibanki 05.06.06, 12:22
              Śmiejcie się ze mnie śmiejcie :) Wiecie przecież, że to nie ja robię te obroty.
              Doskonale zdajecie sobie też sprawę, że to wszystko spekuła, która ma dostęp do
              informacji niejawnych. I te informacje są bardzo korzystne bo gdyby tylko
              spuszczali to nikt by tego nie zatrzymał a spójrzcie sobie jaki popyt się
              stworzył.
              • andzia138 Re: do Gorbibanki 05.06.06, 12:29
                Oprócz popytu widzę też dużą podaż. I ta podaż jest jakos bardziej
                zdeterminowana bo kurs spada.
                • gorbibanki Re: do Gorbibanki 05.06.06, 12:37
                  To jest zwykła spekuła na przestraszenie leszczy. Dzwoniłem do firmy. Mają
                  niezłego newsa ale nie mogą ujawnić bo to informacja niejawna. Opubilkują go w
                  najbliższym możliwym prawnie terminie.
                  • groochal Re: do Gorbibanki 05.06.06, 12:48
                    a to dobre.......powiedzieli ci w tajemnicy, że mkają super newsa?
                    auhahahahhaha a ty dzielisz się nim na forum? po co, człowieku?
                    • gorbibanki Re: do Gorbibanki 05.06.06, 12:50
                      Ale to ja zinterpretowałem, że to super news bo ja tylko zapytałem
                      czy "cokolwiek" opublikują a oni zaczęli od razu zasłaniać się, że to
                      informacja poufna.
                      • groochal Re: do Gorbibanki 05.06.06, 12:53
                        aaaaaaaa to pewnie ogłoszą upadłość
                      • js.2 Re: do Gorbibanki 05.06.06, 12:53
                        kupili sprzątaczkom nowe fartuchy ?
                        • gorbibanki Re: do Gorbibanki 05.06.06, 12:59
                          Ja się nawet cieszę, że bierzecie mnie za wariata :) Nikt przynajmniej się do
                          mnie nie przyczepi gdybym jednak miał rację.
    • groochal Re: do Gorbibanki 05.06.06, 13:25
      no cóż...właściwie to technicznie wygląda nieźle dziś jeszcze spadek na 11.50 a
      od jutra jazda do góry...tak to widzę...
    • groochal Re: do Gorbibanki 05.06.06, 13:56
      zamienilem część optyka na talexa......zobaczymy czy mnie nie pokarze....ale do
      odwaznych świat należy...
      • andzia138 Re: do Gorbibanki 05.06.06, 14:30
        Coś się na spółce dzieje. Przyłączam sie do Was, Panowie. Pomęczymy się razem.
        • groochal Re: do Gorbibanki 05.06.06, 15:03
          proponujesz jakiś trójkącik?
          • andzia138 Re: do Gorbibanki 05.06.06, 15:09
            Jak piszę o pieniądzach to zachowuję powagę.
            • groochal Re: do Gorbibanki 05.06.06, 15:16
              no to na poważnie jakis popyt się wreszcie kształtuje....ale nawet gdyby
              zakończył na obecnym 11.50 to mamy podwójne dno, silne wsparcie i pomimo
              wysokich obrotów na spadku jutro może być odwrócenie trendu...
              • groochal Re: do Gorbibanki 05.06.06, 15:25
                no proszę....co trzech naganiaczy to nie jeden....:)
                • gorbibanki Re: do Gorbibanki 05.06.06, 16:01
                  No to po co tak tanio sprzedajesz po te 11,50 skoro tak dobrze nam idzie :)
              • js.2 Re: do Gorbibanki 05.06.06, 16:21
                zamknięcie 11,50 = podwójne dno ?
                Jesteś pewien że patrzysz na wykres Talexa ?
                • gorbibanki Re: do Gorbibanki 06.06.06, 08:23
                  Ja tam dna nie badam :) Kupuj póki czas :)
                  • js.2 Re: do Gorbibanki 06.06.06, 10:12
                    byłoby już 4 posiadaczy akcji Talexa, a na tej spółce to już duży tłok
                    • gorbibanki Re: do Gorbibanki 06.06.06, 10:29
                      No ale bez akcji sobie nie pospekulujesz :) Kup i wystaw po 122 zł :)
                      Zobaczysz, że będą szły jak ciepłe bułeczki :) A jak kurs podbijesz :)
                      • js.2 Re: do Gorbibanki 06.06.06, 10:33
                        Przy średniej długości życia mam poważne obawy że nie doczekam takiej ceny
                        • gorbibanki Re: do Gorbibanki 06.06.06, 10:48
                          A ja na szczęście jestem dopiero młodzieńcem i ta piękna chwila stanie się z
                          moim osobistym udziałem :)

P.S. Możesz akcje przekazać w spadku :)
                          • js.2 Re: do Gorbibanki 06.06.06, 10:51
                            Spadkobiercy mogą odmówić przyjęcia spadku gdy zobaczą że to Talex
                            • gorbibanki Re: do Gorbibanki 06.06.06, 11:01
                              To daruj je mnie :) Zakochałem się w tej spółce :)
                              • js.2 Re: do Gorbibanki 06.06.06, 11:11
                                to wiem.
                                Wiem także że miłość jest ślepa
                      • i_n_v_e_s_t_o_r Re: do Gorbibanki 06.06.06, 17:38
                        Nie wiem czy wierzyc w to co piszesz, ale zakupiłem trochę akcji TALEXu i od razu wystawiłem po
                        22,10zł z datą realizacji do 31-12-2006r. Nie mam zamiaru śledzić kursu do tego terminu bo
                        naprawdę jest to jakaś spółka-żart, w której steruje się kursem za pomocą pojedynczych akcji.
                        Pożyjemy, zobaczymy. Do odważnych GPW należy. Pozdrawiam.
                        • gorbibanki Re: do Gorbibanki 07.06.06, 08:45
                          No właśnie tu masz rację. Tą spółkę najlepiej kupić, wystawić na długi termin i
                          nie oglądać codziennie.
                        • gorbibanki Re: do Gorbibanki 07.06.06, 08:53
                          A tak swoją drogą to dużo nie zarobisz na tych 44 akcjach :)
                          • i_n_v_e_s_t_o_r Re: do Gorbibanki 07.06.06, 09:43
                            (44 x 22,10zł) - 5,00zł = 967,40zł ;-)

Na dobre piwo i frytki wystarczy.

Za to Ty musiałeś sporo włożyć w TALEX, skoro masz takie problemy ze sprzedażą;-) i naganiasz na
                            forum. Bez urazy.

Spółka jest zabawna, a więc zainwestowana kwota też powinna być żartem. Sam zresztą wiesz najlepiej
                            jak mocno mój pakiet;) akcji może wpłynąć na jej kurs.

A tak poważnie to czekam jeszcze na spadki i dokupię co najmniej 18 akcji;)

Pozdrawiam.
                            • groochal Re: do Gorbibanki 07.06.06, 09:54
                              wziąłem 23 szt. na otwarciu....przyznaję się ....trzeba ratować kurs..
                              • i_n_v_e_s_t_o_r Re: do Gorbibanki 07.06.06, 10:17
                                Miejmy nadzieję, że te zainwestowane 259,90zł przyniosą w przyszłości godziwe zyski.

Według forumowych prognoz:

23x122,00zł = 2806zł !!!

Głowa do góry, pakiet akcji w portfelu. Będzie dobrze.
                                • js.2 Re: do Gorbibanki 07.06.06, 10:20
                                  pod warunkiem że jakiś duży inwestor nie wywali ze 100 akcji i zwali kursu o
                                  jakieś 3-5 %
                                  • i_n_v_e_s_t_o_r Re: do Gorbibanki 07.06.06, 10:30
                                    W przypadku TALEXu dużym inwestorem jest posiadacz nawet 50 akcji i właśnie ich należy
                                    się najbardziej obawiać;)
                                    • js.2 Re: do Gorbibanki 07.06.06, 10:39
                                      Jednym z największych jest gorbibanki, ale tu w grę wchodzi miłość i
                                      dystrybucji z jego strony można się nie obawiać
                          • przykopa Tu jest liczony każdy kupujący i każda akcja...... 07.06.06, 10:38
                            klimatem przypomina mi to grę w trzy karty (kości itp) na giełdzie
                            samochodowej.Jak gra idzie o nieco wiekszą stawkę,to z boku rozlega sie okrzyk
                            policja !!! i towarzystwo sie rozbiega.
                            • gorbibanki Re: Tu jest liczony każdy kupujący i każda akcja. 07.06.06, 11:43
                              A Ja krzyknę HAL :)

P.S. Uwaga, uwaga. To hasło dla bardzo inteligentnych i wtajemniczonych :)
                              • i_n_v_e_s_t_o_r Re: Tu jest liczony każdy kupujący i każda akcja. 07.06.06, 12:01
                                Halo tALex sprzedam

???
                                • groochal Re: Tu jest liczony każdy kupujący i każda akcja. 07.06.06, 12:19
                                  HALT !!!! koniec spadków...
                              • gorbibanki Re: Tu jest liczony każdy kupujący i każda akcja. 07.06.06, 13:09
                                Mała podpowiedź :) :
                                W pewnym sensie jest to hasło branżowe TALEXu.
                              • ksawon Re: Tu jest liczony każdy kupujący i każda akcja. 07.06.06, 18:45
                                HAL - hardware abstraction layer (warstwa abstrakcji sprzętowej)? Jaki to ma
                                związek z Talexem?
                                • gorbibanki Re: Tu jest liczony każdy kupujący i każda akcja. 08.06.06, 08:26
                                  Przykro mi, że to oznacza też to co podałeś ale nie o to hasło chodziło :)
                                  Następna podpowiedź :
                                  Ma to związek ze słynnym filmem

P.S. Po tej podpowiedzi powinno już być łatwo.
                                  • maecki Re: Tu jest liczony każdy kupujący i każda akcja. 08.06.06, 14:26
                                    "Odyseja kosmiczna 2001"

komputer HAL 9000 - jaki to ma zwiazek z talexem.

No i ten gosc od warstwy abstrakcji sprzetu chyba wygral :)
                                    • gorbibanki Re: Tu jest liczony każdy kupujący i każda akcja. 08.06.06, 14:40
                                      Saper odpowiedział dobrze :) Zajrzyj :)
                              • saperr3 Re: Tu jest liczony każdy kupujący i każda akcja. 08.06.06, 08:38
                                HAL = (I - 1)+(B - 1)+(M - 1) :)))
                                • gorbibanki Re: Tu jest liczony każdy kupujący i każda akcja. 08.06.06, 10:06
                                  Tak jest :)
                                  Wygrałeś konkurs :)
                                  W nagrodę zostajesz Honorowym Prezesem TALEXu :)
                                  W razie straty na koniec roku pokrywasz ją ze swojej kieszeni :)
                                  Masz też inne "Honorowe Wyjśćie" :)
    • gorbibanki Re: do Gorbibanki 07.06.06, 13:45
      Oj Kochani niewierni Tomasze. Błogosławieni Ci co nie widzieli a uwierzyli :)
    • gorbibanki Re: do Gorbibanki 07.06.06, 16:09
      Czyżby się już wam znudziło ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka