13.06.06, 10:35
Czy jest sens wychodzic teraz z biotonu (poki jeszcze jestem na nim do
przodu) skoro nawet ta spolka nie moze sie wybronic przed spadkami i wejsc
tuz przed splitem? I kiedy ma byc split?
Obserwuj wątek
    • wypasior Re: Bioton 13.06.06, 10:39
      jeśli chodzi o spadki to bioton ma potężny potencjał
      • wyzarty Re: Bioton 13.06.06, 12:06
        na bazie tego potencjału rósł-obawiam się,że jutro także...
      • wyzarty Re: Bioton 13.06.06, 15:49
        czytając powtórnie Twój post zorientowałem się, że Tobie chodzi o potencjał
        spadkowy. Ja myślałem o potencjale wzrostowym. Tak czy owak, oboje mamy racje.
    • cichy1232 Re: Bioton 13.06.06, 11:09
      Panowie... i Panie, to juz nikt Biotonem sie nie interesuje? Wszyscy powywalali?
      • ahead1 Re: Bioton 13.06.06, 12:10
        Chyba w piatek lub poniedzialek ale nie chce wprowadzac w blad. Zablokowany
        pewnie wie ale nie powie:)
    • eliot33 Re: Bioton 13.06.06, 12:31
      Chyba idą na widły,Juz mam zyski wyszedłem po 25,1 .Boze jakie to tragiczne,ale
      niestety prawdziwe,Zyskac ja się wczeseniej sprzedało.No dosłownie mniej się
      straciło.A soja dogą to spóek o spadku 2-cyfrowym to wcale nie mało?
      • eliot33 Re: Bioton 13.06.06, 14:39
        Jak ja lubie ten papiermiecgo chociaz pare chwil.Nie ma głupic hniech jada dalej
        beze mnie
    • ksawon Re: Bioton 13.06.06, 12:32
      A jakie to ma znaczenie kiedy będzie split? Myślisz, że z tego powodu coś
      zarobisz? Dopiero ludzie zaczną wyrzucać jak zobaczą -80%.

Swoją drogą dzisiaj mamy takie spadki, tak jakby split miał właśnie miejsce.
    • ahead1 Re: Bioton 13.06.06, 12:57
      Wydaje mi sie ze ma znaczenie, bo jak bedziemy mieli podobne sesje do konca
      tygodnia to wierzyc mi sie nie chce ze w przyszlym tygodniu nie odsapnie
      troche. A jesli do tego dolaczysz split i to nie bylejakiej spolki to powinno
      byc dobrze...

Boze co sie dzieje
      Elektrim zablokowany
      Bioton... testuje 23zl
      Sanwil,Lubawa... olaboga
    • eliot33 Re: Bioton 13.06.06, 13:22
      No to widły -rownowazenie od dołu zaczęte
      • gadzik1 prawdziwa cena biotonu 13.06.06, 14:41
        bedzie miala szanse pojawic sie po splicie :)

tak w okolicach 1 zł. Czyli spolka smieciowa
        • ahead1 Re: prawdziwa cena biotonu 13.06.06, 14:47
          ty chyba nie wiesz co to za spolka...
          • gadzik1 Re: prawdziwa cena biotonu 13.06.06, 14:49
            widze, jak podnieca inwestorów. i niestety pamietam historie takich "adrenalinek". zwykle w ktoryms momencie sie okazywalo, ze z planow nici, albo wydarzylo sie cos czego nie przewidziano i psssssssss, powietrze ulecialo
            • lakiluk777 Re: prawdziwa cena biotonu 13.06.06, 14:52
              powietrze to leci teraz. a jak uleci a nic niemiłego inwestorzy nie usłyszą +
              tajemnicza informacja z poniedziałku to dopiero ludzie będą brać.

Krauze jest na fali
              • gadzik1 Re: prawdziwa cena biotonu 13.06.06, 14:53
                byle go ta fala nie zmiotła :)
        • eliot33 Re: prawdziwa cena biotonu 13.06.06, 14:51
          prawdziwa to jest chyba dzisiaj na notowanich,raz oddałem zeby zyskac
          nizej,jeszcze przed stanami oddałem po 25,5 chyba bo juz nie nadąząm jeszcze nie
          sprawdzałęm a juz widze po 24zł.Dla mnie cena prawdziwa jest tylko jedna ta
          którą widze w danej chwili.Takie czasy
    • ta841 Re: Bioton 13.06.06, 15:56
      A teraz kupowanie....
    • willy41 Re: Bioton 13.06.06, 20:02
      ja juz, jak wielu zglupiałem,jeśli chodzi o biotka.wiem wiem ze spekuła,że
      ameryka ,że wig leci,ale do cholery jak długo jeszcze i czemu tak gwałtownie w
      porownywaniu z innymi spółkami.czekam na opinie,bo ja trzymam go dalej.
      tylko jak długo jeszcze i czy to ma sens?
      • bertland Re: Bioton 13.06.06, 20:38
        Dzisiaj zarejestrowano split

• inspektorek Re: Bioton 13.06.06, 21:20
          no to chociaż jakaś dobra informacja podczas tej bessy ... czyli spadek
          naszego biotonka ma chociaż jakieś podłoże
          • wypasior Re: Bioton 13.06.06, 21:30
            tego bąbla jeszcze niedostatecznie przekłuto, są jeszcze jego wyznawcy; przed
            biotonem jeszcze konkretne spadki przeplatane chwilami nadziei
      • eliot33 Re: Bioton 13.06.06, 21:51
        a juz, jak wielu zglupiałem,jeśli chodzi o biotka.wiem wiem ze spekuła,że
        ameryka ,że wig leci,ale do cholery jak długo jeszcze i czemu tak gwałtownie w
        porownywaniu z innymi spółkami.czekam na opinie,bo ja trzymam go dalej.
        tylko jak długo jeszcze i czy to ma sens?

1.Dlaczego tak długo ,a znasz historie kursu?Jesli byłes pierwszym włascicielem
        no to chyba wiesz czemu
        2.Jesli kupiłes póznie to wykres się kłania jeszcze rok temu był po 3,5 no to
        chyba oczywiste ,ze nabywcy tego papieu maja ciągle rózne zyski
        3.Czemu spada,jest dobrą spólka duzo obiecuje,duzo robi,ma super dobre obroty
        dzienne,do tego jest droga-dodatkowa adrealina, no to stał się ulubiencem
        takiego gatunku jak spekuła.Jest to grupa bardzo zaprawiona w boju,duzo
        potrafiąca,nie mająca żadnych skrupólów,duzo doswiadczeń giełdowych,nie raz
        poznali na swojej skórze ile kosztuje pozostanie z balonem w kieszeni.Więc przy
        jakiś większych zwrotach na rynku są zawsze piersi,nim się zorientują inwestorzy
        o profilu długo i srednioterminowym to papier zazwyczaj jest juz na kolanach-tak
        sie zegna spekuła z papierem.Fakt lepiej na rynku szybko wracają na niego ,bo
        nie ma jak jazda na starych sprawdzonych koniach.I tak bedzie długo dopóki
        spólka będzie dobra.
        Jesli spólka się pogorszy to zazwyczaj jest wariant gorszy spuszczą na kolana i
        pójdą szukac dalej kolejnej spółki.
        4.Co do przyszłosci bardzo krótko terminowej-wydaje mi się ze jutrzejsze
        otwarcie na minimalnym plusie na tym walorze tworzy fajną
        kombinacje,optymistyczną na tym walorze,przy załozeniu ze skonczą tez na plusie.
        Na wykresie widze dwa kanały spadkowe,któe zaczynaja się tworzyc na tym walorze
        więc jakikolwiek ruch w góre powinien dojśc nie dalej jak w okolice 30zł powinna
        to byc cena ograniczająca z góry na dłużej,Oczywiscie przy wariancie
        optymistycznym i przy założeniu ze nie pokażą się znów informacje na tyle
        optymistyczne,które jak pozwoli rynek(spokój na rynku)spowodują ewentualne
        wybicie z tego kanału.Wtedy trzeba szukac nowych ograniczeń z góry ,ale to wtedy
        i raczej przy moim nastawieniu co do przyszłosci rynku na to bym nie liczył
        W wariancie pesymistycznym jazda w dól powinna wychamowac na poziomach 15-19 zł.
        Na jak długo tego nie wie nikt ,ale powinna tam jednak odbywac się walka.
        5."tylko jak długo jeszcze i czy to ma sens?"
        Na to pytanie jest wiele odpowiedzi ale tez trzebva posiadac wiele danych,
        a.Po ile kupiłem
        b.ile mam zysku
        c.ile potrafie znies
        d.jaką jestem osobą(stosunek do ryzyka)
        e.co potrafie.
        powiem ci co ja bym zrobił tylko nie powtarzaj,a bron boze pod moja namową
        Po pierwsze jest po 26 jesli rosnie pod 30 zł jest to duzy zysk na besse-ponad
        15%,oczywiscie obserwuje daną sesje na której to dochodzi do tego poziomu i
        jesli w tym dniu słąbnie papier no to trace złudzenia nie mam go lub ide wabank
        na tej sesji oddaje pod 30Zł.Czekam cierpliwie i tu jest problem nie wiem na co.
        Jesli kocham ten papier to kupuje juz przykładowo po 25zł mam zysk.Tylko jak
        długo,bo papier spada dalej ,fakt kosztuje 20zł to straciłem 5zł a nie 10zł
        Nie kupuje po 25zł papier podchodzi do 20zł ale powyzej odbija nie mam go a on
        rosnie.Dylemat szkoda.Nie kupuje czekam do 16-18zł kupuje mam duzy chwilowy zysk
        Nie spada rosnie,cieszę sie udało się jade z nim do góry.Jak widzis wariantów
        jest duzo a to tylkoopisałem pare i to optymistycznych.
        Pocwicz policz na histori tego waloru od szczytu ile juz tam było kombinacji do
        zrobienia do tego jeszcze nortowania ciągle,które tez maja ciekawą zmiennośc
        tego kursu.
        6.Wreszcie mozesz zapomiec o nim,jesli masz czas na zwrot kapitału,nie
        interesuje sie bierzącymi notowaniami.Co akurat w przypadku tej spólki tez nie
        jest głupie,przynajmniej jesli sie patrzy co robi ta spólka(kontrakty
        ciąglenowe,przejęcia,dobry sektór,dynamika zysków)Na podstawie aktualnego
        znanego obrazu tej spółki mozna smiało powiedziec powinien to byc lider wzrostów
        jakiejkolwiek hossy na naszym rynku.Ale kiedy przejdzie cene 38zł-ostatni szczyt
        i bedzie róśł to niestety tego nie powie ci nikt.Tak samo ile moze kosztowac w
        najgorszym swoim okresie.Na pewno po latach powinien byc dobry.
        W kazdym razie prosze nie robic tego co mówlem a traktowac to jako zwykła
        wymiane poglądów.
        mozna powied
    • akrystian Re: Bioton 14.06.06, 09:57
      gielda.onet.pl/0,1339941,wiadomosci.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka