Dodaj do ulubionych

czy wrócił normalny handel?

28.07.06, 08:40
Mam nadzieję że wczorajsze obroty są zwiastunem że GTG już nie będzie rządzić
naszą giełdą.
Faktem jest że przełamywanie wsparć lub oporów prawie zawsze wiąże się z
dużymi obrotami.
Miedź w azji droższa niż wcoraj rano. Świat lekko na zielono. Ale czy stwarza
to warunki do wzrostów czy też do realizacji zysków?
Taki kgh wcale nie jest tani. O bankach nie wspomnę - jeśli się porówna
niektóre wskażniki fundamentalne to są drogie.
Muszę kończyć. Napiszę cosiek po sesji.
Obserwuj wątek
    • gorbibanki Re: czy wrócił normalny handel? 28.07.06, 09:26
      Tak. A jak 2 miesiące temu wspominałem o "Sierpniowej Hossie" pod wyniki banków
      za II kwartał to mnie wysyłano do psychiatry.
      • drapak.pl Re: czy wrócił normalny handel? 28.07.06, 10:01
        a jak przewidujesz gorbi, jak dlugo jeszcze potrwaja wzrosty i jakie wartosci
        osiagniemy na wig20? no a przede wszystkim daj znac przed Wielka Korekta :-))
        • gorbibanki Re: czy wrócił normalny handel? 28.07.06, 10:29
          Jeżeli Sierpniowa decyzja FEDu nie zaskoczy rynku musimy uważać tylko na
          czynniki polityczno-militarne. Wyniki banków tak jak mówiłem będą fantastyczne.
          Najlepiej obkupić się bankami z WIG 20 bo własnie te będą najchętniej kupowane
          i spowodują pobicie rekordów na indeksie. Później trzeba uważać ale jak
          przyjdzie odpowiedni momeny to oczywiście wszystkich ostrzegę :) Kto skorzysta
          to już inna sprawa :)
          • drapak.pl Dzieki :-))) 28.07.06, 10:36
            niejednokrotnie dowiodles swojej skutecznosci wiec ja bede miala okazje do
            zakupow gdy beda trwac zapowiedziane przez ciebie spadki.
          • druop22 Re: czy wrócił normalny handel? 28.07.06, 10:54
            budowlnaki bym tez nie pomijał...
            P.S
            Kupiłem troche Talexu ;)
            • gorbibanki Re: czy wrócił normalny handel? 28.07.06, 11:41
              Nie jestem mocny w budowlance ale wiadomo, że kasa z Unii płynie do nas
              strumieniami :)
              Ile kupiłeś tego Talexu i po ile :) Jaka Interesuje Cię perpektywa czasowa i
              jaki zysk :)
              • druop22 Re: czy wrócił normalny handel? 28.07.06, 12:39
                Kupowałem wczoraj po południu jak cena już troszkę zwyżkowała ;) Tak
                zachwalałeś że postanowiłem zobaczyć co z tego wyjdzie ;) łowiłem po 11,3 ale
                zlecenie mi zredukowali i nie kupiłem tyle ile chciałem. Zobaczymy może się coś
                cofnie jeszcze, wtedy dokupie więcej. Myślę że mają podstawy by osiągnąć dobre
                wyniki fin. Mogę czekać do końca roku.
                • gorbibanki Re: czy wrócił normalny handel? 28.07.06, 12:43
                  Jeżeli w wynikach za II kwartał nie wytną jakiegoś numeru a Ty możesz poczekać
                  do końca roku to dobrze się skałada bo wyniki III kwartału ogłoszone w
                  listopadzie będą naprawdę bardzo dobre :) Do tego czasu wyjaśni się wiele spraw
                  (Millenium, e-deklaracje, e- podatki) więc warto poczekać :)
                  • druop22 Re: czy wrócił normalny handel? 28.07.06, 12:50
                    kisze też emaxa ;) Wyłapali sporo kontraktów, wydaje się że cena musi wkońcu
                    skoczyć, dziś w koncu jakiś ruch większy bo normalnie już chciałem się
                    pochlastać, były dni że po pare akcji wolumen...ciekawe kto i po co sprzedawał
                    po jednej akcji??Jakieś lewe ustalanie kursiku?
                    Na razie budowlanka mnie nie zawodzi :), IT coś się kisi strasznie choć mają
                    perspektywy przed soba ogromne w tym zacofanym kraju :) Gdyby te przetargi
                    jakoś sprawniej się toczyły to pewno byłby sporo większy ruch w interesie inie
                    trzeba by było kisić długo papieru...
                    • gorbibanki Re: czy wrócił normalny handel? 28.07.06, 12:54
                      Od miesiąca mamy nową ustawę o zamówieniach publicznych :) Procedury są teraz
                      tak szybkie, że firmy króre wygrały przetargi na nowych zasadach aż dziwią sie
                      jaka poprawa nastąpiła :) Jak 16 sierpnia ruszy projekt e-deklaracje to przy
                      nowych procedurach przetargowych powinno to iść naprawdę gładko (oczywiśćie
                      chodzi o przetargi które zostaną ogłoszone)
                    • gorbibanki Re: czy wrócił normalny handel? 28.07.06, 12:59
                      A tak w ogóle właśnie spojrzałem, że masz teraz niesamowitą okazję żeby
                      wypchnąć trochę Emaksa i kupić sobie za to więcej Talexu :)
                      • druop22 Re: czy wrócił normalny handel? 28.07.06, 13:30
                        emaxsa skupowałem niewiele taniej niż jest teraz, ciągle mam nadzieje że ten
                        papier się ruszy :) Na talex mam kase ale poczekam może będzie taniej ? :)
                        • gorbibanki Re: czy wrócił normalny handel? 28.07.06, 14:31
                          Jeżeli za tydzień będą dobre wyniki to Ci Talex odłynie na 14 zł więc uważaj :)
                          • druop22 Re: czy wrócił normalny handel? 28.07.06, 21:28
                            11,8 ? ale cene zrobili na koniec ;)
            • agrado555 Re: czy wrócił normalny handel? 28.07.06, 15:42
              Dokładnie, na koelner trwa jeszcze promocja
    • gorbibanki Re: czy wrócił normalny handel? 28.07.06, 09:42
      No to gratuluję zamknięcia kontraktu :) Dzięki,że mnie w końcu posłuchałeś :)
      • elamigo1 Re: czy wrócił normalny handel? 28.07.06, 16:56
        Wczorajszego kontraktu?
        Dziś handel trochę bardziej normalny. Jednak nadal dużo wyciągania za uszy.
        Komuś bardzo zależy na mocno wypasionym indeksie. W pewnych momentach wszystko
        było przeciwko. Europa, turcja, miedź, złotówka. Ale koszykarze byli na miejscu.
        Żałosne było obserwowanie prób zbijania indeksu koszami po jednej akcji z każdej
        ze spółek. Osobiście grałem bardzo zachowawczo - bliskie stopy. Zbyt bliskie...
        Dzień 50zł na plusie, minus 102 zł prowizji:-(
        ale weekend postanowiłem mieć spokojny. Ostatnią, krótką, - zamknąłem z
        minimalną stratą by mieć spokój w niedzielę.
        Nie sądzę by spekuła ciągnąca indeksy miała na celu bicie rekordów. Owszem
        przekonanie szerokich mas że warto kupować akcje. OD NICH.
        Podobnie jak to było w maju...
        Jednak póki co trzeba tańczyć jak nam zagrają.
        pozdr.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka