Dodaj do ulubionych

Jeszcze jeden problem. dziekuje za pomoc

08.09.06, 18:44
jestem zapisany na dodatkowe akcje NFI 02,04 i 09. co to znaczy :

1.4. Oferta kierowana jest do wszystkich akcjonariuszy Spółki posiadających
akcje serii B, z zastrzeżeniem, że spółka Supernova Capital S.A. oraz jej
podmioty zależne będą łącznie uprawnione do wymiany nie więcej niż 4 788 509
Akcji Serii B na Akcje Serii A. Celem oferty wymiany akcji jest przede
wszystkim umożliwienie wymiany wszystkich Akcji Serii B Akcjonariuszom Spółki
nie należącym do grupy kapitałowej Supernova Capital, co oznacza, że każdy
akcjonariusz spoza grupy Supernova Capital będzie mógł w wymienić wszystkie
posiadane przez siebie Akcje Serii B.

co to jest do cholery wymiana jakas ?
Obserwuj wątek
    • citro1 Re: Jeszcze jeden problem. dziekuje za pomoc 08.09.06, 19:08
      Tak ,z tego co piszesz to wynika ,że będziesz mógł wymienić akcje serji B na A
      Rozumiem,że parytet wymiany wynosi 1:1.I tylko tyle.
      A tak na marginesie Fular w lutum szalałeś na funduszach,teraz NFI,CETO??
      • fular1 Re: Jeszcze jeden problem. dziekuje za pomoc 08.09.06, 19:12
        tak parytet 1:1

ale co to oznacza z rodzimym kursem ??

=====

teraz nie dam kasy na fundusz. owszem mam - dalej w ochronie. nie bede juz mial
        na f. akcji. tak jak migo napisal - koszty. sam wole pokierowac sobą.
        zobaczymy. z nfi staram sie wyjsc systematycznie. ale te PP mnie trzymia. teraz
        slysze o jakiejs wymianie. jest to zdrowe ? czy zdoluje kurs ?
        • citro1 Re: Jeszcze jeden problem. dziekuje za pomoc 08.09.06, 19:26
          Fular,a skąd ja mam wiedzieć czy to jest zdrowe,czy nie.W jakim celu robią tą
          wymiane? Napisz coś więcej ,albo daj link.
          A jak PP Cię trzyma
          • fular1 Re: Jeszcze jeden problem. dziekuje za pomoc 08.09.06, 19:54
            demo.e-pap.pl/espi
            tu dojrzysz wszystko
            • citro1 Re: Jeszcze jeden problem. dziekuje za pomoc 08.09.06, 20:18
              Fular przeca tam pisze jak byk.Akcje serii B zostały wyemitowane 24 marca 2006r
              i do dnia dzisiejszego nie dopuszczone do obrotu.W związku z tym wszyscy ci
              którzy je posiadaja mogą sie zapisać i wymienic je na A które są w obrocie.TY
              masz pewnie serii A i Ciebie ten problem nie dotyczy,pewnie nie masz co
              wymieniać.
              A ciekawostką jest to ,że spółka w marcu wyemitowała akcje,które do dzisiaj
              nie są w obrocie.No ale jak ktoś się zapisze to mu je łaskawie wymienią na te
              którymi można handlować.Lepiej póżno niż wcale i to jest mały plus.Ale tylko
              tyciu,tyciu
              • fular1 Re: Jeszcze jeden problem. dziekuje za pomoc 08.09.06, 20:27
                spoko. tylko kwiat spadł z 58 zł do 23 zł :) zapisalem sie na jakies PP i do
                dzis sa na rachunku. ciekawe. nic no przejade sie w tych dniach do maklera.
                ehhh te ..e NFI.

biotek - 1 miesiac i wszystko gra. a tu ku.. jak na fonie - rok
                • citro1 Re: Jeszcze jeden problem. dziekuje za pomoc 08.09.06, 20:40
                  Fular ,że Ciebie trzeba poprawiać.Jak można się zapisac na PP?? oświeć mnie, bo
                  ja wiem ,że PP to sie nabywa automatycznie.A zapisuje sie na akcje w ramach
                  tego PP.
                  A tak to które piwko dzisiaj??
                  • fular1 Re: Jeszcze jeden problem. dziekuje za pomoc 08.09.06, 21:33
                    to nie istotne ktore piwko.

mialem kurs w kwietniu kwiat po 50 zł. patrze -70%. dobra zapisalem sie na PP
                    1:4 czyli jak mialem 100 akcji zapisalem sie na dodawkowe 400 akcji. i do dzis
                    nie ma sluchu.

i dzis jakis wykup ?? to dobrze ?
                    • citro1 Re: Jeszcze jeden problem. dziekuje za pomoc 08.09.06, 21:45
                      Fular nie zapisałes się,tylko nabyłeś ( pewnie jeszcze nie wiedząc ) prawa
                      poboru w ilości jak piszesz 100.Kurs spadł o wartość teoretyczną PP. TY masz
                      przydzielone 100 PP i czekasz aż będą notowane,a kiedy to nastąpi to pytaj
                      prezesa tego kwiatka,a nia biednego maklera. Skąd on bidak ma wiedzieć?
                      • fular1 Re: Jeszcze jeden problem. dziekuje za pomoc 08.09.06, 22:27
                        ok dzieki dobry duchu ze mi pomogles. w PN postaram sie od maklera wiecej
                        dowiedziec. citro1 - masz dębowe. adres mozesz podac w mailu :)
                        • citro1 Re: Jeszcze jeden problem. dziekuje za pomoc 08.09.06, 22:34
                          Dębowe to wypijemy jak się kiedyś spotkamy.Jak Cię troche uspokoiłem to okey
                          pa pa :-)
                          • fular1 Re: Jeszcze jeden problem. dziekuje za pomoc 08.09.06, 22:59
                            spotkac sie mozemy. ale w szerszym gronie. citro1, elamigo, dopra, ta co mnie
                            przesladuje kobietka nie wiem jak sie zwie z sopotu :) :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka