Dodaj do ulubionych

Eurofaktor SA

04.11.06, 16:37
Co sadzicie o tej spółce?Moim zdaniem warta zainteresowania w perspektywie
półrocznej, no moze rocznej.Wydaje mi sie,ze w polowie 2007 roku ich akcje
bedą warte ok 25 PLN.Zwiększą znacznie rynek działalności tzn. pożyczki
gotówkowe dla ludności oraz dla małych i średnich p-stw, jak tez rynek
faktoringuDrzemie wg mnie w niej duży potencjał wzrostu.Prosze o opinie.
Obserwuj wątek
    • rafio_1977 Re: Eurofaktor SA 05.11.06, 12:07
      strasznie niedowartosciowana spółka-wiem tylko tyle i az tyle
    • kristof16 Re: Eurofaktor SA 06.11.06, 12:24
      I co?Zaczyna się rozsądna,logiczna jazda w górę na Eurofaktorze? Zacznijcie
      wreszcie doceniać spółki dobre,perspektywiczne aczkolwiek ogromnie
      niedowartościowane.
    • kristof16 Re: Eurofaktor SA 09.11.06, 13:37
      No i co?Nikt nie komentuje moich przemyśleń a tu papier rośnie ladnie i obroty
      zwiększone 10-krotnie.Pokazli dobe wyniki i zaczynają być doceniani.W nowym
      roku osiągną cenę za walor 25 PLN jak nic.Przemyślcie to niech ktoś wreszcie
      skomentuje to co pisze,Anie tylko koncentrujecie sie na juz
      dowartościowanych ,a moze i przewartosciowanych Biotonach ,Krukach Elekt....i
      innych LZPS-ach .
      • rafio_1977 Re: Eurofaktor SA 10.11.06, 08:20
        nie ty pierwszy odkryłes tą spółke ja juz mam ją parę miesięcy mogłem ja
        sprzedac za 18zł ale nie sprzedałem wiec nie sprzedam ja tym bardziej teraz.
        Wyniki nie były takie dobre jak piszesz ale tylko przez inwestycje rezerwy i
        zmianę modelu biznesu który notabedne
        powinien zdecydowanie je poprawic juz w 2007 roku-
        nic nie poradzimy na to ze spólka jest niezauważana jesli nie ma na nią mody
        wdanej chwili ale pieniadz lubi cisze wiec pocichu kupuj i nie naganiaj a wrony
        same przyjdą
        • kristof16 Re: Eurofaktor SA 10.11.06, 11:41
          Dzięki Rafio..Masz racje, mądre słowa...Zwiększe zangażowanie w tą
          spółkę.Upewniłeś mnie ,ze jest tego warta.Nie wiem czy pamiętasz ,ale pisaliśmy
          tez kiedyś w podobnym tonie na temat HOOPA ,przy cenie ok. 12PLN.,jakies 9 m-cy
          do tylu....a teraz ich cena doszla nawet do 28-30 pln.Myśle,ze tu będzie
          podobnie-jesli Zarząd zrealizuje swoje plany.Pzdr.
          • rafio_1977 Re: Eurofaktor SA 10.11.06, 13:04
            Ja Hoopa juz kupiłem wtedy gdy na wykresie tygodniowym zarysowała sie i
            uformowała formacja podówjnego dna (prawie książkowa) wtedy chodził niewiele
            ponad 9zł no ale jus sie go wczesniej pozbyłem choc mogłem pozwolic mu rosnać

Teraz patrzac na wykres Eurofaktora to pojawiła sie juz wczesniej dywergencja
            hossy na wskaznikach obroty zancznie wzrosły wiec dalej sie nie pomyliłem i
            widze ze dalej ładnie rośnie -a niwolno zapominac o planowanym wykupie akcji
    • rafio_1977 Re: Eurofaktor SA 10.11.06, 13:09
      jesli jeszcze dzis zamknie lukę bessy i cena zamkniecia bedzie powyżej 12,5 to
      bedzie git i znak ze coś juz ktos wie i skupuje albo wreszcie ludzie zaczynaja
      ja dostrzegac
      • all Re: Eurofaktor SA 10.11.06, 16:14
        Patrzę na wykres z ostatnich 6-ciu miesięcy i zastanawiam się skąd takie
        wielkie wachania kursu - niestabilny ten kurs jak jądro uranu.
        Czy te wzrosty to aby nie spekulacyjne, co?
        • rafio_1977 Re: Eurofaktor SA 11.11.06, 13:51
          kurs jest narazie w szerokim trendzie boczny -trend spadkowy wychamował i sa
          pierwsze oznaki jego odwrócenia- a wzrosty prawdopodobnie zwiazane sa z
          planowanym wykupem akcji jeszcze w tym roku i powolnym dostrzeganiem tej
          spóleczki
    • kristof16 Re: Eurofaktor SA 16.11.06, 21:27
      I co ?Będzie sie coś dzialo?
      • rafio_1977 Re: Eurofaktor SA 17.11.06, 07:14
        zalezy co masz na mysli -
        wczoraj ładne odbicie po korekcie czarna świeca z srody zanegowana
    • ra_ski Re: Eurofaktor SA 22.11.06, 10:56
      Artykuł z "Rz"

Faktoring mocno rośnie

Banki intensywnie rozwijają obrót fakturami. Część nie wyklucza powołania samodzielnych spółek lub specjalnych linii biznesowych, które zajmą się tylko tym

Rynek faktoringu tworzą przede wszystkim firmy wyspecjalizowane w tej ofercie. Takie spółki mają bankowe grupy: Pekao, BZ WBK, BRE Bank czy ING. Niektóre banki obsługują należności samodzielnie, np. Raiffeisen Bank, Bank BGŻ, DnB Nord, Millennium Bank czy Getin Bank. Ten ostatni wyodrębnił faktoring, podobnie jak wcześniej kredyty hipoteczne, w samodzielną linię biznesową w ramach banku, ale działającą pod własną marką - Factor in Bank.

- Jesteśmy tak samo elastyczni jak samodzielna spółka. Zyskujemy natomiast dzięki wiarygodności banku - mówi Klaudiusz Sytek, dyrektor Factor in Bank. Na podobny krok decyduje się teraz DnB Nord, wyspecjalizowany w ofercie dla korporacji. Na początek, już w styczniu, zostanie wyodrębniona linia produktowa o nazwie Nord Faktor. W przyszłości być może powstanie odrębna firma. O wyodrębnieniu faktoringu ze struktur bankowych myśli także PKO BP. Jednak ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła.

- Nie ma jednoznacznej odpowiedzi, który model jest lepszy. Jednak faktoring, podobnie jak leasing, odbiega znacznie od standardowych usług bankowych. Dziś obrót realizowany przez spółki faktoringowe jest większy niż obrót banków. Poza tym dzięki nim jest też lepiej znany - mówi Dariusz Sobieraj, szef GMAC Commercial Finance.

Bank Millennium i Raiffeisen Bank już miały firmy faktoringowe. Dziś albo nie istnieją (Forin należący do Banku Millennium), albo prowadzą szczątkową działalność (Raiffeisen Faktoring).

- Głównym powodem likwidacji spółki faktoringowej było przyjęcie standardów całej grupy Millennium BCP. Dziś faktoring jest produktem oferowanym przez bank. Dzięki temu możemy zaproponować klientowi różnego rodzaju finansowanie - tłumaczy Wojciech Wiśniewski, dyrektor Departamentu Finansowania Handlu w Banku Millennium.Przedsiębiorstwa coraz chętniej korzystają z tej formy finansowania. Z danych firm skupionych w Polskim Związku Faktorów (PZF) oraz pięciu banków wynika, że w ciągu dziewięciu miesięcy ich obrót wyniósł 13,7 mld zł. Oznacza to, że wykupiły wierzytelności warte 29 proc. więcej niż rok wcześniej. Obrót firm faktoringowych był prawie 2,5-krotnie wyższy niż banków.
    • kristof16 Re: Eurofaktor SA 24.11.06, 09:08
      Przy wzroście PKP,a co za tym idzie zamożności i dochodow społeczenstwa i ich
      wydatkow konsumpcyjnych,czyli kreowaniu popytu wenętrznego takie firmy jak
      Eurofaktor są skazane na poprawę wyników,i nieuchronny wzrost wartości.Jak juz
      pisalem kilkakrotnie krew mnie zalewa jak widzę nienormalne,spekulacyjne i
      nieuzasadnione, pchane ''owczym pędem'' wzrosty spółek typu
      POLNORDY,LZPS,BIOTONY,ATLANTISY,ENERGOPOLE,POLNY....itp,itd a spolki dobre
      fundamentalnie i mające obecnie niską wycenę-stoją w miejscu.Wiem,ze to tylko
      chwilowy brak ich dostrzegania i kiedyś(sądzę,ze juz niedlugo)zaczną rosnąć.
    • rafio_1977 Re: Eurofaktor SA 24.11.06, 09:18
      chyba PKB a nie PKP :)
      masz racje chłopie ale jak na razie nic z tego nie wynika- powiem tak jak
      patrze na tabele z notowaniami spółek na GPW to az mi sie zygac chce
      prawie nic po rozsadnej cenie nie mozna kupic ewentualnie tylko potpiac sie pod
      głupotę i trzymac palec na spuscie. Dlatego od pewnego czasu zwróciłem uwage
      (tobie tez to polecam) na inną tabele z notowaniami CETO tam nie było hossy ani
      spekulacji zobacz sobie wskazniki niektórych spółek- jak bedziesz chciał to daj
      mi emaila toprzysle ci moje typy
      • kristof16 Re: Eurofaktor SA 24.11.06, 12:41
        OczywiściePKB,dzięki Raffio, fajnie sie z Tobą wymienia poglądy.Chętnie się
        zapoznam z tymi typami -kristof16@gazeta.pl
    • rafio_1977 Re: Eurofaktor SA-wysłałem ci wiadomośc 24.11.06, 14:42
      j.w.
      powiem tylko ze z tych firm mam tylko LEaSCo - bo reszcze kasy mam gdzie
      indziej a szkoda bo sam bym kupił
    • kristof16 Re: Eurofaktor SA 05.12.06, 13:51
      Widzicie jakie obroty...?Na razie lekki wzrost ,ale zacznie sie jazda(nie
      lubie tego określenia), czuje to....
    • rafio_1977 Re: Eurofaktor SA 05.12.06, 14:37
      podobno karkosik chce kupic hute buczek a jesli do tego dojdzie to eurofaktor
      uzyska ponad 40 mln
    • rafio_1977 Re: Eurofaktor SA 12.12.06, 18:05
      i wszystko sie sprawdza ktos ładnie kupuje walorka powoli i po cichu nasz syfek
      budzi sie z uspienia
    • kristof16 Re: Eurofaktor SA 13.12.06, 08:31
      Oj budzi,oj budzi....zaczynam żałować,ze kupiłem troche za malo ich
      papierów.Mogłem śmiało jeszcze za jakieś 20 tyś.PLN dokupić wiecej.....a moze
      jescze to zrobić Raffio, jak sądzisz?
    • rafio_1977 Re: Eurofaktor SA 13.12.06, 13:23
      spada wiec mozna dobrac ale to twoja kasa odzyskanie wierzytelnosci to juz
      tylko kwesia czasu, niezorientowani wywalaja bo pzeczytali info a prawda jest
      ze GFR tylko sie miota i konbinuje jak by odwlec spłate długu wobec eurofaktora
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka