chudy40 08.11.06, 05:43 witam serdecznie, nie wiem czy to aktualne ale czy warto by zainwestowac w te akcje. ok 20tys pln na 1 rok, co na to towarzystwo czekam na porade, z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
citro1 Re: Akcje pracownicze PKO BP 08.11.06, 08:29 Jakie akcje pracownicze?? co za nowa terminologia.To są normalne akcje.A ty jak chcesz to kupuj. Nie wiem czy kupisz pracownicze,czy funduszowe,a może Stachowe Ci się uda - kupuj i nie pękaj. Acha i namów Zdzicha ,niech kupi Wieśkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ziomal121 Re: Akcje pracownicze PKO BP 08.11.06, 11:05 akcji pracowniczych nie trzeba kupować- dawali za darmo po 2000 papierów, teraz można je sprzedać po około 40zeta za papier ponad 80 patoli czystego zysku Odpowiedz Link Zgłoś
chudy40 Re: Akcje pracownicze PKO BP 08.11.06, 19:00 wielkie dzieki ale chodzilo mi o to jakie perspektywy na przyszlosc a nie jakies tam glupie gadki czy kupic jak sie bedzie pko zachowywalo za rok co myslicie Odpowiedz Link Zgłoś
maja_maja Re: Akcje pracownicze PKO BP 08.11.06, 21:08 Witam. Ja uważam, żeby poczekać. Z tego co można zauważyć na pewno pójdą w górę. Złożyłam zlecenie na sprzedaż, ale nie wszystkich akcji oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
betka801 Re: Akcje pracownicze PKO BP 09.11.06, 12:56 Maja Ty jedna tu mówisz normalnie,ja też chcę złożyć do sprzedażmy moje akcje. Czy mogę dzielić? Powiedz mnie jeszcze czy dochód z akcji łączy się z dochodem uzyskanym z opcji praca? Czy jak dewidenda,zabieraja podatek i nie łącze z innym żródłem dochodu? Zauważyłaś jak ostatnie dni akcje skoczyły? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maja_maja Re: Akcje pracownicze PKO BP 09.11.06, 20:22 Skaczą :) Dziś udało mi się sprzedać po 43 zł. Od tego potrącają prowizję (kilkaset zł). I jednocześnie założe lokate na 5 m-cy, żeby potem te 19% odprowadzić do US. A sprzedajesz ile chcesz, wszystkie lub część, to nie gra roli. Ale lepiej więcej zostawić, bo dywidenda będzie na pewno duża. Odpowiedz Link Zgłoś
betka801 Re: Akcje pracownicze PKO BP 10.11.06, 08:19 Maja.Odpowiedz mnie jeszcze czy dochód ze sprzedaży akcji łączy się z dochodem uzyskanym z innych żródeł? Piszesz,że sama odprowadzasz podatek,czyli musisz wypełnić PIT,a w nim wszystkie dochody,i tego się boję,że wejdę w ten wyższy próg. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adam.col Re: Akcje pracownicze PKO BP 10.11.06, 08:47 dochodu nie łączy się z innymi Pit wypełniasz w przyszłym roku i dopiero płacisz podatek jezeli nie masz "nadzwyczajnych wydatków" akcje zostaw w spokoju a jak już to sprzedaj to co chcesz najwcześniej w styczniu (do tego czasu kurs sporo urośnie) zapłacisz podatek dopiero w 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
maja_maja Re: Akcje pracownicze PKO BP 10.11.06, 10:54 dokładnie tak jak napisał adam.col. Odpowiedz Link Zgłoś
betka801 Re: Akcje pracownicze PKO BP 10.11.06, 11:09 Dzięki Wam ślicznie,tak sprzedam część w styczniu,bo chcę kupić samochód/Micre / Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.col Re: Akcje pracownicze PKO BP 10.11.06, 14:17 nie przejmuj sie obecnymi małymi spadkami jest ogromny popyt na te akcje ! do tego plany połączenia z Pocztą i PZU stworzyły by takiego giganta na polskim rynku, że z czasem te sprzedane akcje na micre starczyłyby na meśka :) Odpowiedz Link Zgłoś