Dodaj do ulubionych

Sąd: Fiskus winien 40 mln za bankructwo JTT

10.11.06, 13:16
Jak kaczory upolitycznią wreszcie sądy to się skończą wyroki na niekorzyść
Skarbu Państwa.
Obserwuj wątek
    • macrad Mała uwaga 10.11.06, 13:19
      Drobne(?) wyjaśnienie: winien jest Skarb Państwa, czyli my. Ja, Ty, ten pan i
      ta pani... społeczeństwo. To my wszyscy zapłacimy za "pomyłkę" fiskusa, a Pan
      Dyrektor Urzędu Kontroli Skarbowej dalej będzie zajmował zaszczytne państwowe
      stanowiska.
      • benek999 Re: Mała uwaga 10.11.06, 13:26
        I mało tego będzie jeszcze pobierał nagrody i premie za sprawne działanie urzędu
        skarbowego a na koniec dostanie taką odprawę że będzie ustawiony na ładnych parę
        lat.
        • druop22 Re: Mała uwaga 10.11.06, 13:39
          to wynik swietnego systemu motywacyjnego, ktory polega na tym im wiecej kasy
          sciagniesz od podatnikow tym wieksza premia... nic dziwnego ze kontrolerzy sa
          nadgorliwi i potrafia nadinterpretowac przepisy...
          Generalnie przepisami prawnymi w naszym kraju mozna se tylek podetrzec, kazdy
          robi jak mu akurat pasuje, a jak zadzwonisz do US i zapytasz o interpretacje to
          ci powiedza ze sami nie wiedza i czekaja co napisza w gazecie prawnej ;)

A tak na marginesie -
          Czy ten wyrok jest prawomocny i oddaza im kase ? czy to tylko pic na wode i cos
          w stylu: -ok, przyznajemy sie do winy, wiemy ze zgrzeszylismy ale szmalu i tak
          nie oddamy ...

Skoro JTT oddadza to Optimusowi tez musza oddac, precedens no nie?
          Z tego co slyszalem sprawa jest w toku.. a tez im wisza kolo 40 baniek ...
          Rece opadaja...
          • zb1k Re: Mała uwaga 10.11.06, 15:02
            nasz prawo nie opiera sie na precedensach, wiec jednemu moga dac, a drugiemu nie
            najlepsze, ze chlopaki w US dostali premie za to i nie musza jej oddawac
            w jakiejkolwiek firmie gdyby ktos doprowadzil do takiej straty leci on i cale
            kierownictwo
            masakra
          • raku Re: Mała uwaga 10.11.06, 17:10
            > to wynik swietnego systemu motywacyjnego, ktory polega na tym im wiecej kasy
            > sciagniesz od podatnikow tym wieksza premia... nic dziwnego ze kontrolerzy sa
            > nadgorliwi i potrafia nadinterpretowac przepisy...

szkoda, że za błędne decyzje nie ma kar w wysokości kilku procent wartości
            takiej decyzji...
          • jotka70 Re: Mała uwaga 11.11.06, 20:55
            > Generalnie przepisami prawnymi w naszym kraju mozna se tylek podetrzec, kazdy
            > robi jak mu akurat pasuje, a jak zadzwonisz do US i zapytasz o interpretacje to
            >

Masz prawo zlozyc do US wniosek o interpretacje przepisow w konkretnej sprawie. US ma OBOWIAZEK
            podac interpretacje na pismie i jest ona wiazaca.

J.
      • babette663 Re: Mała uwaga 11.11.06, 17:03

• babette663 Re: Mała uwaga 11.11.06, 17:05
          babette663 napisała:

>
    • giuseppe53 Skasować urzędasów - dodatkowo zakaz obejmowania 10.11.06, 15:14
      stanowisk publicznych i urzędów.
    • pioskee Re: Sąd: Fiskus winien 40 mln za bankructwo JTT 10.11.06, 15:51
      Ty głupku z pierwszego postu ! Dzięki Kaczorom zapadaja juz i zapadać bed.a
      wyroki zgodne ze sprawiedliwością, po rzetelnie prowadzonych postepowaniach
      karnych.
      Szkoda, że nie przyszło ci do łba napisać czegoś o lewiźnie i jej zamiarach
      uwalenia Kluski, Optimusa, JTT. To do lewizny należy pójść po tę kasę na
      odszkodowanie
    • grajag Sąd: Fiskus winien 40 mln za bankructwo JTT 10.11.06, 16:16
      Kto jest dyrektorem kontroli urzędu skarbowego?Pierwszt raz słyszę o takim
      stanowisku.Myślałam,że za urzędy skarbowe odpowiada minister skarbu.Oświećcie
      mnie.
      • czonek Re: Sąd: Fiskus winien 40 mln za bankructwo JTT 10.11.06, 16:52
        Urząd Skarbowy i Urząd Kontroli Skarbowej to dwa różne organy, obydwa podlegają Ministrowi Finansów, ale na ich czele (jako organów państwa) stoją Dyrektorzy
    • sanoy Sąd: Fiskus winien 40 mln za bankructwo JTT 10.11.06, 16:52
      Co to k... ma znaczyc: ja mam placic z moich podatkow za kretynska decyzje
      urzedu skarbowego? niech sami placa z wlasnych kieszeni! przeciez od razu bylo
      wiadomo ze us nie ma racji, a tylko sie upieral dla zasady! to niech teraz sobie
      poczuja ile taki durny upor kosztuje!!!
      dlaczego ja mam za to placic???
      • czonek Re: Sąd: Fiskus winien 40 mln za bankructwo JTT 10.11.06, 16:53
        Bo Państwo ty MY. Nawet brzmi dumnie ;)
        • embart Re: Sąd: Fiskus winien 40 mln za bankructwo JTT 10.11.06, 17:23
          No to teraz Skarb Państwa (SPOŁECZEŃSTWO) żąda co namniej zwrotu nagród przez
          pracownikuw aparatu Skarbowego za ich "decyzje"

---------------------------------
          +++++++ koń na H4 +++++++
          • embart Re: Sąd: Fiskus winien 40 mln za bankructwo JTT 10.11.06, 17:25
            co słyszę? nie ma z czego? bo dom i plazma kupiona? zawsze można zlicytować za
            ułamek wartości jak to się robi gdy ktoś jest winny coś urzędowi...

+++++++ koń na H4 +++++++
    • bibbi5 wszyscy mówią: kaczory - nie podoba mi się to 10.11.06, 18:02
      ale niestety większość Polaków jest na takim o to poziomie, brak słów. Gdzie
      maniery? Gdzie dobre wychowanie? Poprzednicy byli do niczego i nikt ich nie
      obrażał w taki podły sposób, wstyd mi.
    • franzmaurer Dyrektor zapłaci... 10.11.06, 20:50
      Dyrektor Urzędu SKarbowego zapłaci... już to widzę... jeśli zapłaci to
      z "naszych" pieniędzy...

A może by tak do zimnego pierdla za działanie z premedycją?
      Tak ku przestrodze :)
    • ozyrys4 Może wreszcie ktos da po łapach tym rozbuchanym... 11.11.06, 09:22
      samowolnym i niedouczonym urzędasom!!!
    • ethebor Re: Sąd: Fiskus winien 40 mln za bankructwo JTT 12.11.06, 16:24
      Moim zadaniem to pomowienie. Fakty sa inne: spolke na pewno nie wykonczono za
      zarzadow "kaczorow", ale na pewno za ich rzadow sad stwierdzil ten fakt i
      przyznal odszkowanie.

op.1 napisał:

> Jak kaczory upolitycznią wreszcie sądy to się skończą wyroki na niekorzyść
      > Skarbu Państwa.
    • altintop6 Re: Sąd: Fiskus winien 40 mln za bankructwo JTT 13.11.06, 22:34
      Spokojnie, to na razie tylko nakaz zapłaty. Kiedy Skarb Państwa zgłosi sprzeciw
      będzie niewiele wartym kawałkiem papieru, bo proces między JTT a RP toczyć się
      będzie normalnie i wyrok wcale nie musi być identyczny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka