Dodaj do ulubionych

sodoma i gomora

30.03.07, 20:20
moze mi ktos wylumaczyc,dlaczeg ludzie biora kredyt zeby inwetsowac na
gieldzie i jeszcze na tym sie nie znaja nic!!!to jest zenujace-az strach
pomyslec ile takich osob jest,poza tym biura maklerskie doradzaja inwestowac
w najbardziej rozdmuchane spolki,juz nie mowie ze sa do przodu w ciagu dwoch
dni do przodu o 20procent:(dzieki zbiegowi wydarzen...
Obserwuj wątek
    • alibabka8 Re: sodoma i gomora 30.03.07, 20:26
      Ty a Tobie to tak właściwie h..j do tego. Nie?
      • alinka102 Re: sodoma i gomora 30.03.07, 20:35
        ali ostra z Ciebie babka :)
        • plessok Re: sodoma i gomora 30.03.07, 21:18
          no jasne ze nic mi do tego-ale czasem dowiaduje sie ze znajomi tak robia-
          podstawowa zasada-wolne srodki w takie rzeczy
    • citro1 Re: sodoma i gomora 30.03.07, 21:23
      A co tu tłumaczyć!
      Głupota ludzka i chciwość nie zna granic,takie zjawiska powtarzają sie
      cyklicznie i z góry wiadomo jaki będzie koniec / 90% tych pewnych siebie pseudo
      inwestorów straci/ tak było jest i będzie.I nie ma znaczenia pod jaka
      szerokością geograficzna żyją.
      Jak jest drogo,to wszyscy kupują /dobrze że istnieje internet,bo normalnie w BDM
      powstawałyby komitety kolejkowe /,a z kolei jak będzie tanio to pies z kulawą
      nogą się tym nie zainteresuje.
      I to cała tajemnica,chciwość i jeszcze raz chciwość,a ryzyko?? Wiesz jakie oni
      mają pojęcie o ryzyku .Takie coś w ich mniemaniu nie istnieje
      zarabiać,zarabiać,zarabiać tylko takie klatki im przelatują w głowie.

Żeby była jasność,ja im nie wróg i nawet życzę powodzenia .
      • fular1 dzien z zycia fulara 30.03.07, 21:59
        dzis bylem 30 min w BM PKO... sobie siedzialem jak myszka na notowaniach z 5
        ofertami 30 min ( bo ja mam 1 ha ha. czuje sie z tym wspaniale ). przez 30 min
        makler obsłuzył 2 klientów zakładających BM.... byli tak podnieceni ( rozmawiali
        o elkopie, ile to on ma i czy zdazy przed aktywacja konta go kupic ). ja sobie
        przez ramie gadalem z maklerem i częściowo sie smialem...

dlugo to nie potrwa moi drodzy. zycze fortun.
        • siurak20 Re: dzien z zycia fulara 30.03.07, 22:42
          ale jak juz zostalo napisane... h..j nam do tego :) kredyt jest na 10% a oni w
          miesiac maja 50% na mastersie. Plessok nie kupiles to teraz Ci zal i sie
          czepiasz tych co maja jaja i zarabiaja, nie mowiac o Citro ktory gra na jakis
          tam kontraktach co sie ruszaja po 1% dziennie, co to za zysk 1% dziennie?! ;)
          Napiszcie lepiej ktora spolka w poniedzialek up up up a nie jakies herezje o
          spadkach i stratach :)
          • prenditore Re: do Siurak20 30.03.07, 22:57
            Proszę nie obrażać Citra, ani kontraktów. 1% na jednym kontrakcie to jest 10%
            zainwestowanej kwoty.Dziennie można być do przodu o kasę jaka nie śni się tym
            co siedzą na akcjach.
            Parę wskazówek Citra dało mi więcej niż jakiekolwiek książkowe wypociny
            pseudoinwestorów giełdowych.
            • alibabka8 Re: do Siurak20 30.03.07, 23:06
              Piszecie takie bzdury, że czytać Was się odechciewa. Czy nie wiecie, gdzie
              przyszło Wam żyć i mieszkać. Jacy oni? Czyżby te tysiące inwestorów Waszych
              rodaków? A może jednak wasze IP trzeba szukać gdzieś na krańcach świata,
              Waszego świata w którym tylko Wy macie rację. Jesteście żałośni. Wy Panowie
              inwestorzy a reszta to tylko hołota. Jesteście dupki a forum dzięki takim jak
              wy nie odwiedza coraz to mniej ludzi.
              • prenditore Re: do Siurak20 30.03.07, 23:13
                A kto każe czytać te bzdury? Jest jakiś przymus?
                Dzięki demokracji każdy może pisać na Forum, co mu się żywnie podoba, byleby
                nie obrażał innych i nie używał wulgaryzmów, bo to świadczy o stopniu nabytej
                kultury.
                Stres i frustrację mozna rozładowywać w inny sposób.
                • alibabka8 Re: do Siurak20 30.03.07, 23:20
                  I widzisz znów h..j Ci do tego. Otwórz oczy i poczytaj wypowiedzi na innych
                  forach. One żyją, bo tam piszą Ci oni, a tu? Takie są obecnie realia a giełda
                  jest dla wszystkich. To forum niczym się nie różni od innych, no może tylko
                  ilością piszących.
                  • jagfel Re: do Siurak20 30.03.07, 23:21
                    Ty, a ch..j ci do tego co tu piszą...
                  • prenditore Re: do Siurak20 30.03.07, 23:22
                    Logika tego wywodu jest porażająca. Poddaję sie.
              • citro1 Re: ali 30.03.07, 23:50
                I całe szczęście,że tak mało odwiedza.Ja ich forów też nie odwiedzam i nich tak
                zostanie.
            • siurak20 Re: do Siurak20 30.03.07, 23:10
              wiem wiem.. zartuje tylko :) Poprostu niesamowicie urzeklo mnie to "Ty a Tobie
              to tak właściwie h..j do tego. Nie?"
              To jest najpiekniejsza mysl jaka tu przeczytalem. Ludzie moga dusze zastawiac
              pod kupno akcji i nic nikt na to nie poradzi :) I wszelkie tlumaczenia o
              ryzyku, spadkach, smieciowych spolkach, bankructwach itd nic nie pomoga bo
              poprostu "h..j nam do tego" hehehe :)
              • prenditore Re: do Siurak20 30.03.07, 23:16
                Ten ktoś, kto tak nieładnie napisał, musiał porzadnie wtopić i nie ma na kim
                się wyżyć.
                Zadowolony z życia człowiek tak się nie zachowuje.
                • plessok Re: do Siurak20 30.03.07, 23:42
                  prendi na forexie to nawet masz 100razy do gory przy jednym procencie,wiec
                  Tobie sie nie snilo:)a tak powaznie mi nic do tego,postanowilem dac dzialke pod
                  hipoteke i ide z kasa na gielde:)
                  • prenditore Re: do Siurak20 31.03.07, 09:50
                    Wiem. Na Forex mam od dawna demo(x-trade, a przedtem różne inne platformy), ale
                    w realu siedzę na razie tylko na kontraktach. Jakoś bardziej mi leżą. No i kasa
                    szybciej dostępna.
                    • plessok Re: do Siurak20 31.03.07, 10:21
                      gdzies czytalem ze nawet sa platformy forexowe co maja 1:200 wspolczynik,wiec
                      bardzo duzo,no jest maly szczegol,jak spadnie jeden procent to stracisz 100%
                      albo dwiescie kapitalu,ja mam relane,ostanio zamierzam otworzyc tylko pod
                      kruszec,co do xtb to mialem jak jeszcze nie byli spolka akcyjna,poza tym plusy
                      to dobre wykresy,minusy sprawa depozytu(jesli straty wchodza w ramach kwoty na
                      depozyt- pozycja nie zamyka sie i przesuwa sie do pozimou nawet do 30procent
                      kwoty na depozyt) i ustawiania stopow(minimalna wiekosc)
    • prenditore Re: sodoma i gomora 30.03.07, 22:38
      Łatwo dostepne i niskooprocentowane kredyty.
      Ci co weszli wcześniej i zarobili działają na innych jak czerwona płachta na
      byka.
      Jest to samonakręcająca się spirala, ale wszystko co ma poczatek, ma też i
      koniec.
      Chciwość ludzka nie ma granic, ale to ona pcha naprzód ten swiat.
      Każdy zarabia jak może, ale w tej piramidzie finansowej, ktoś będzie musiał być
      ostatni i zgasić światło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka