Dodaj do ulubionych

Jak korekta przerodzi sie w panike

11.05.07, 12:02
Niby wszsytko pod kontrola. Ludzie przewiduja korekte. Maja doswiadczenie
zeszloroczene ... spadnie XX procent a potem znowu w gore wiec nie ma sie co
przejmowac. Ale...

Bazujac na zeszlorocznym doswiadczeniu wielu pozamyka swoje tranzakcje
zostawiajac srodki na wykup gdy bedzie taniej. Okaze sie ze uczyni tak o
wiele wiecej osob niz w zeszlym roku bo przeciez takie sa przewidywania wiec
dlaczego nie zarobic. I ten naplyw akcji do sprzedania wywola o wiele wieksze
spadki niz rok temu i okaze sie ze wszystko leci o wiele bardziej w dol.
Pjawi sie panika i wtedy juz nie bedzie spokoju i zamiast korekty bedzie
katastrofa.

Lepiej sprzdawac puki czas. W najlepszym razie to tylko korekta i sie kupi
jak bedzie taniej.
Obserwuj wątek
    • zgk5 Re: Jak korekta przerodzi sie w panike 11.05.07, 22:20

Wszyscy Ci którzy tak myśleli już dawno posprzedawali akcje, przezorniejsi nawet
      w kwietniu.
      Pozdro.
    • loko44 Re: Jak korekta przerodzi sie w panike 11.05.07, 22:31
      to prawda ci co mieli sprzedać to sprzedali i teraz obgryzaja paznokcie
      czekając na zwałę. Wzrosty i korekty na giełdzie beda zawsze i nawet jedna
      pewnie dzis sie skończyła. Ale bedzie nastepna lecz nie wiadomo z jakiego
      poziomu. Zwała terz kiedys bedzie jak nie w tym roku to nastepnym ale wtedy
      gdzy nikt jej nie bedzie sie spodziewał.
      • misty_zwany_krawcem Re: Jak korekta przerodzi sie w panike 11.05.07, 22:36
        za 4 miliardy lat słońce się wypali i przestanie świecić....
        no wtedy to już na pewno bedzie zwała :))
        • alinka102 Re: Jak korekta przerodzi sie w panike 11.05.07, 22:41
          a potem eksploduje i następnego dnia z tego powodu DJIA znów poprawi swój rekord
          • misty_zwany_krawcem Re: Jak korekta przerodzi sie w panike 11.05.07, 22:58
            chyba każe się zamrozić żeby móc to zobaczyć :))
      • fular1 Re: Jak korekta przerodzi sie w panike 11.05.07, 22:46
        dokladnie tak pisali ci w 2005 roku o 2006 roku a ci w 2006 roku o 2007 roku...
        bzdury
        • misty_zwany_krawcem Re: Jak korekta przerodzi sie w panike 11.05.07, 23:04
          jacyś w końcu kiedyś nie napiszą, tylko którzy? :))
          • fular1 Re: Jak korekta przerodzi sie w panike 11.05.07, 23:13
            no kiedys trafią
    • widokzmarsa Re: Jak korekta przerodzi sie w panike 13.05.07, 18:36
      mała korekta w locie już była. Ale wg mnie za dużo kasy jest pompowane w
      fundusze a chłopaki mogą sobie korektować po trochu by taniej kupić. Zwałki nie
      będzie ale jakaś korekta musi być. Zapewne się mylę, więc wyciągnę kasę w środę:)
      • prenditore Re: Jak korekta przerodzi sie w panike 13.05.07, 20:46
        Zatrzymanie spadków w piatek i zduszenie w zarodku rodzącej się paniki pokazuje
        siłę funduszy. Czyżby widoczna słabość przy rekordach była obliczona na
        strzepanie niepewnych inwestorów przeszkadzających w drodze na nowe szczyty?
        Nadchodzący tydzień wyjaśni niektóre wątpliwości.
        W poniedziałek odjęcie dywidendy powinno teoretycznie obniżyć WIG20 o 17pkt
        i zmniejszyć bazę na terminowym (co juz zdyskontowane z nadwyżką zostało w
        piatek na zamknięciu)
        • fular1 Re: Jak korekta przerodzi sie w panike 13.05.07, 21:21
          ewidentnie piatek pokazuje, ze pojdziemy na maxima maximów... potem radze
          odpocząć na plaży...
          • untochables Re: Jak korekta przerodzi sie w panike 13.05.07, 23:16
            kiedy wybierasz sie na plaże ? wakacje ? ;)
            • citro1 Re: Jak korekta przerodzi sie w panike 13.05.07, 23:59
              Może jestem trochę uparty,ale w moim przekonaniu sesja piątkowa nic wielkiego
              nie pokazała,zresztą tak samo jak piątek w ubiegłym tygodniu.Jak przejdziemy
              opór w mocnym stylu to zmienię zdanie.
              Jedna jaskółka wiosny nie czyni.
              A te ruchy z -2% na plus i odwrotnie,to nic innego jak zagrywki "wielkich
              ustawiaczy" ,więc "wielkiej" wagi bym do nich nie przywiązywał.
              Konsolidacja trwa nadal i teraz jesteśmy w jej dolnym zakresie.Obrona wsparcie
              doda trochę otuchy byczkom,ale jak nie pójdą za tym większe pieniądze,to zapał
              może sie skończyć bardzo szybko.Radze obserwować jutrzejsze obroty - szczególnie
              do południa
              • zawodowiec4 Re: Jak korekta przerodzi sie w panike 14.05.07, 00:05
                Też mi się to nie podoba. Długie pozamykałem - jestem neutralny. My, podobnie
                jak cały świat, w średnim terminie jesteśmy wykupieni. Teraz być może będzie
                jakiś lekki wzrost ale jakoś tego nie czuję (więc stoję z boku - mam tylko
                trochę akcji tpsy i upatrzone dwie inne spółki). Mój system sugeruke sygnału
                sprzedaży na wykresie tygodniowym ale na razie tak delikatnie - to może być
                łatwo zanegowane.
                • fular1 Re: Jak korekta przerodzi sie w panike 14.05.07, 07:58
                  popatrzcie na świat. popatrzcie na USA i popatrzcie na chiny... oni tam sie
                  zabijają o akcje a my jak to Citro mowi drepczemy jak emotek w miejscu... czy
                  bedziemy tak samo dreptac jak w chinach nie bedzie 9% a -9% ??? no to sie
                  przekonamy =)
                  • misty_zwany_krawcem Re: Jak korekta przerodzi sie w panike 14.05.07, 09:24
                    niepoprawni malkontenci......:))
                    I nawet ty zawodowiec dołączyłeś....
                    Popatrzcie na TKO, przynajmniej z rana bedzie dobrze.
                    Mi też się trochę nie podoba wykres, zwłaszcza tygodniowy....ale "trend is my friend"...
                    • tomaszko33 Re: Jak korekta przerodzi sie w panike 14.05.07, 09:57
                      na razie jest super dobrze !!
                      • js.2 Re: Jak korekta przerodzi sie w panike 14.05.07, 10:11
                        tomaszko33, biorąc pod uwagę obroty, zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że jest
                        super, hiper i extra dobrze
                        • tomaszko33 Re: Jak korekta przerodzi sie w panike 14.05.07, 10:30
                          no tak obroty, obrotami a azja do przodu.

Psy szczekaja a karawana jedzie dalej
                          • js.2 Re: Jak korekta przerodzi sie w panike 14.05.07, 10:33
                            inwestujesz w azji ?
                            • tomaszko33 Re: Jak korekta przerodzi sie w panike 14.05.07, 11:04
                              nie ale chyba zaczne. Na razie jestem drobny frajer i ćwok
                    • citro1 Re: Jak korekta przerodzi sie w panike 14.05.07, 11:25
                      Witam.
                      Misty jak kupiłeś eLki po 3300 to faktycznie trend jest Twoim przyjacielem,ale
                      jak w przedziale 3500/3600 to już ta przyjażń wygląda nieco inaczej.
                      Można zostać rogaczem:-)
                      • misty_zwany_krawcem Re: Jak korekta przerodzi sie w panike 14.05.07, 12:09
                        W takich niepewnych dniach mój przyjaciek chodzi na krótkiej smyczy. Niestety właśnie przed chwilą zerwał smycz. Niewdzięcznik.
                        Ale 60 punktów wpadło.
                        • misty_zwany_krawcem Re: Jak korekta przerodzi sie w panike 14.05.07, 12:14
                          a propos....
                          wczoraj byłem na dzikiej wodzie...
                          padł kleń...taki 44 cm, całkiem dziki, dziki jak nasza giełda :))
                          To dobry znak. Wig20 4400 w najbliższym czasie :))
                          • tomaszko33 Re: Jak korekta przerodzi sie w panike 14.05.07, 12:51
                            Czyżby nic się ciekawego nie dizało Na razie lecimy do przodu na Gazie i WBK-u
                            Może tak byc i z miesiać. Pomimo że świat idzie do góry my powoli też idziemy
                            może nie chcę ale muszę
                            • tomaszko33 Re: Jak korekta przerodzi sie w panike 14.05.07, 15:23
                              Podpucha czy bijemy nowe rekordy????
                              • misty_zwany_krawcem Re: Jak korekta przerodzi sie w panike 14.05.07, 15:46
                                mnie szulernia wyczesała z długiej to mi wszystko jedno chociaż niech rośnie bo mam papiery.
                                A wzrosty bedą zależne od tego jak zamknie się ameryka i inne giełdy.
                                To ślepe zapatrywanie się naszych inwestorów na indeksy amertykańskie mnie załamuje....no ale cóż...z koniem nie należy się kopać :))
                                • fular1 Re: Jak korekta przerodzi sie w panike 14.05.07, 17:15
                                  mi sie wydaje ze jesli sie swiat nie sypnie idziemy po nowe maxy.... a potem
                                  radze wakacyje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka