Dodaj do ulubionych

chce zainwestować, pomóżcie

24.02.08, 11:37
Witam.
Chcę zainwestować 5000 miesięcznie przez 3 lata. Macie propozycje, jeśli tak , to piszcie proszę.
Obserwuj wątek
    • jeepi Re: chce zainwestować, pomóżcie 26.02.08, 05:49
      ale czego;ZLOTYCH,EURO,USA
      Moja oferta;SKT. OPT.NET.
      GOOD LUCK

• krycha_z_gazowni Re: chce zainwestować, pomóżcie 27.09.08, 02:47
        Dobre rady zawsze w cenie...
        Nie wpuszczaj go w bagno.
      • pili89 Re: chce zainwestować, pomóżcie 06.09.09, 22:24
        Jeśli ktoś chce zainwestować swoje pieniądze to proszę o kontakt na
        maila: pili1989@wp.pl . Zajmuje sie inwestowaniem w solidnej
        nordyckiej firmie.
    • alta-3 Re: chce zainwestować, pomóżcie 04.03.08, 13:27
      5000 miesięcznie? Ja bym polecił parasol, możesz ustalić wpłaty comiesięczne, no i dokonywać bezpłatnych konwersji pomiędzy subfundaszami w zależności od sytuacji na rynku oraz wtedy kiedy uznasz to za słuszne. A więc sam wybierasz pomiędzy ryzykiem jakie chcesz podjąć. A parasole mają m.in. ING, AIG, Union, Skarbiec, SEB, CU...i jeszcze kilka innych.
      Ja osobiście inwestuję w parasolu Uniona.
      Pozdrawiam
    • artremi Re: chce zainwestować, pomóżcie 04.03.08, 14:41
      Bardzo dobre pytanie. Jest to dobra forma oszczedzania - systematyczne wplaty co
      miesiac. Ja bym zainwestowala w fundusz lub konkretne akcje firm ktore maja duzy
      potencjal wzrostu i ktore maja rzeczywiste zyski. Mysle np. o firmach
      inwestujacych w alternatywne energie, np. energie sloneczna. Jesli sam nie
      potrafisz znalezc takich firm, to warto poszukac doradcy i zadac mu to pytanie.
      Dobry doradca powinien znalezc takie firmy lub/i fundusze.
      • wuli do artemi 06.03.08, 22:10
        A czemu akurat alternatywna energia? Mozesz uchylic rabka tajemnicy?

Poza tym, moze sie myle, ale czy jest jakas spolka na WGPW ktora ma taki profil?
        • artremi Re: do artemi 08.03.08, 19:00
          Nie znam sie kompletnie na polskiej gieldzie - mieszkam i inwestuje
          w Stanach. Czy w polsce sa firmy dzialajace w sektorze alternatywnej
          energii (panele sloneczne, biopaliwa)?
          Wiem, ze ten sektor jest popularny w Niemczech. Oczywiscie tez w
          Stanach. W ubieglym roku byl olbrzymi wzrost tych spolek, ostatnimi
          miesiacami zostaly one zdziesiatkowane. Mysle, ze juz niedlugo
          wylonia sie liderzy.

A dlaczego alt energia? Nie chcialbys zeby Polska i reszta Europy
          uniezaleznila sie od Putina?
    • wolo przez najbliższe kilka miesiecy, sugeruje... 06.03.08, 22:17

www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/rooms/bedroom/10686/
      • kolo1974 Re: przez najbliższe kilka miesiecy, sugeruje... 06.03.08, 23:16
        wolo napisał:

>
        > www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/rooms/bedroom/10686/

dokladnie tak lub hawaje w koncu po tak dlugiej hossie i wypchanych portwelach
        mozna troche zaszalec za granica zwlaszcza ze zlotowka taaakaa mooocnaa!pozdrawiam
        • ququlkka Re: przez najbliższe kilka miesiecy, sugeruje... 06.03.08, 23:40
          Wiesz co, jak nie do końca jesteś przekonany, co z tą kasą zrobić, to idź do
          doradcy. Dobierze Ci najlepsze wyście pod twoją sytuację. A jak chcesz mimo
          wszystko sam coś robić, to włóż kasę na salsę expandera, bezpieczne wyjście i
          wygląda na to, że będzie mieć niezłe rpzychody.
          • rydzo Re: przez najbliższe kilka miesiecy, sugeruje... 07.03.08, 09:22
            Doradcy to często ludzie bez żadnego przygotowania. Sami nie mają pojęcia o inwestowaniu ale doradzają. Najczęściej to co im się opłaca czyli produkty finansowe zaprzyjaźnionych firm.
            Mojemu znajomemu tego typu doradca radził w październiku na wchodzenie w fundusze bo już taniej na rynku nie będzie. Oczywiście gadał, że PKB wysokie itp. A w USA kryzys to przejściowy i rozdmuchany przez media.
            Nie muszę mówić jak taka inwestycja wpłynęłaby na portfel.

No ale potem ten doradca powie, że jeśli jest strata to i takj się odrobi bo długoterminowo można tylko zyskać. W Japonni ten system od początku 90-tych lat sie nie sprawdza ...

Nie jestem zbytnio w temacie ale jeśli chodzi o akcje to bym uważał. Część pieniędzy można wrzucić w jakieś fundusze - polecam najpierw samemu poprzeglądać oferty w necie.
            Sytuacja na GPW jest kiepska. Może w raz z poprawą koniunktury więcej przeznaczać na fundusze akcyjne. Bo z początku to nie jest głupi pomysł wrzucać trochę gotówki na zwykłą lokatę. 6-7% można dostać. Bez ryzyka a gdy się poprawi koniuntkura na GPW można przenieść trochę tego zapasu z lokat na fundusze akcyjne ....

To jedynie taka moja sugestia. Nie radzę zbytnio się tym sugerować bo nie znam się dokładnie na lokowaniu pieniędzy. Jednak można zawsze taki pomysł rozważyć .....
            • artremi Re: przez najbliższe kilka miesiecy, sugeruje... 08.03.08, 18:56
              Zgadza sie - czesto tzw doradcy pracuja dla banku, to znaczy maja na
              uwadze swoje prowizje i zyski banku, niz potenjalne zyski klienta.
              • bushika Re: przez najbliższe kilka miesiecy, sugeruje... 10.03.08, 11:50
                ale z Was czarnowidztwo emanuje. a np. czy ufacie swojej rodzinie? heh, pewnie
                też nie bo sądzicie że Was zaraz sprzedadzą. doradca pokazuje oferty powiedzmy
                20 banków i tylko informuje co gdzie u kogo i jak a ostateczna decyzja i tak
                należy DO CIEBIE. nie chcesz to nie bierzesz. doradcy są po to żeby wszystko w
                jednym miejscu załątwić, dla ludzkiej wygody. zarobić i tak zarobią bez względu
                co wybierzecie.
    • tattara Re: chce zainwestować, pomóżcie 12.05.08, 21:34
      wiem ze w kokosie mozna zainwestowac na korzystnych warunkach. więcej szczegółów
      pewnie na stronie. kokos.pl/chce_inwestowac.php może to akurat cos dla
      ciebie.
    • grzkol7872 Re: chce zainwestować, pomóżcie 25.09.08, 20:44
      Witam.
      Ja inwestuje pieniądze na lokacie w Banku HSBC w Emiratach Arabskich. W linku
      poniżej tabela oprocentowania lokaty (przedstawia oprocentowanie dzienne,
      tygodniowe i miesięcznie). Zysk roczny to 80-100%. Wiem że to trochę nie do
      uwierzenia, nie chce namawiać tylko podzielić się możliwościami jakie istnieją.
      Jeśli jesteś zainteresowny napisz na gkol@interia.pl. a Oto link do tabeli:
      investment.all-property-dubai.com/pdf/Performance_APL.pdf
      a tu adres strony Banku www.hsbc-dubai-trade.com/65648_2/index.php

Pozdrawiam
      • jankes.pl.2 Re: chce zainwestować, pomóżcie 09.09.09, 00:50
        No, no...
        Niezłe ;)
        Ciekawe tylko dlaczego wszystkie banki na świecie nie zakładają tam lokat i nie
        deponują tam wszystkich posiadanych przez nie pieniędzy ?
        Po co udzielać np. kredytów hipotecznych na 6 % skoro pieniądze te można rzekomo
        ulokować na taki procent ?

Może jest to tabela jedynie dla szejka/ów/ plus ewentualnie dla ich rodzin ?
        :)
        Cudów nie ma.
        :(
      • tomik77 Re: chce zainwestować, pomóżcie 07.01.19, 14:05
        This site can’t be reached ?
        co to za bank ze strona nieosiagalna?
    • 1_zbyszek Re: chce zainwestować, pomóżcie 10.07.09, 21:39
      Witam, jeżeli pan chce zainwestować proponuje fundusz
      inwestycyjny.Firma którą reprezentuję stara się dopasować i stworzyć
      jak najlepszy profil dla wymagań klienta. Jeżeli wciąż się
      zastanawia nad zainwestowaniem tych pieniążków i chciałby otrzymać
      więcej informacji z chęcią się spotkam i zaprezentuję panu
      najbardziej satysfakcjonujące rozwiązania dla pana.

Kontakt do mnie:

doradca.inw@gmail.com
      • szary_myszek Re: chce zainwestować, pomóżcie 15.07.09, 02:38
        Jak 5000zł to najlepiej wysyłąć co miesiąc na konto Radia Maryja - kiedyś
        zaprocentuje.
    • netfan Re: chce zainwestować, pomóżcie 08.09.09, 12:20
      W październiku było jeszcze za wcześnie na zakup funduszy, ale nie
      przesadzajmy, niewiele juz można było stracić.
      Teraz jest jedyny moment, kiedy naganiacze sprzedający jednostki
      funduszy mówią szczerze zachęcając do kupna i obiecując zysk.
      Na kupowaniu akcji poszczególnych firm trzeba się znać, fundusz
      natomiast idzie w górę razem z giełdą jako całością.
    • jankes.pl.2 Re: chce zainwestować, pomóżcie 09.09.09, 00:43

Nie daj się zrobić w trąbę.
      Nie ma nic głupszego, niż pchanie się w fundusze inwestycyjne.
      One mają gdzieś, czy akcje rosną, czy spadają, czy są tanie, czy drogie, itd.
      Dla nich liczy się tylko prowizja.
      Nic więcej. Resztę mają gdzieś.
      O ich głupocie najlepiej świadczą ich wyniki.
      • stefekmaly Re: tępy jankes 09.09.09, 10:44
        Sam jestes głupi. Są różne fundusze. Np. większość otwartych jest
        najczęściej pulą, która ma określoną strategię wymuszającą
        posiadanie akcji. Czyli nieważne czy jest bessa czy hossa, taki
        fundusz musi mieć akcje. Więc jak jest bessa to spada i nie można tu
        wiele, z wyjątkiem sprzedaży akcji (ale zawsze coś tam zostanie),
        poradzić.

Są też fundusze grające w dwie strony (długie/krótkie) i od nich
        można wymagać dobrych wyników nawet w bessie. To najczęściej
        fundusze zamknięte.

Popatrz na wyniki funduszy - znajdziesz takie, które mają zyski np.
        w skali roku czyli z uwzględnieniem paskudnej bessy.

Więc nie pleć głupot jak popadnie tylko pomyśl zanim coś tu
        zaczniesz wypisywać pacanie głupawy.
        • jankes.pl.2 Re: tępy jankes 09.09.09, 16:27
          Burczymucha spadaj na drzewo, bo tam jest twoje miejsce.

Fundusze są dla idiotów !
          I tyle.

A może ty siedzisz w funduszach ?
          - Patrz wyżej.
          • stefekmaly Re: tępy jankes 10.09.09, 10:46
            Ty tępy debilu. Jak się nie ma argumentów to się atakuje osobę. To
            takie nasze , polskie (mimo, że mienisz się być jankesem to jesteś,
            jak widać, zaśmiardłym polaczkiem, któremu wali bardachą z ryja).

Co to ma do rzeczy czy mam fundusze czy nie (jakbyś czytał co piszę
            to byś wiedział kretynie).
            Ważne jest aby wiedzieć jak tego towaru (fundusze) używać aby samemu
            nie stać się towarem.
            • jankes.pl.2 Re: tępy jankes 10.09.09, 20:20

Burczymucha - Na drzewo !
              • misty_zwany_krawcem Re: tępy jankes 11.09.09, 09:21
                jankes, leszczu przegrany...... ja za burczymuchą też nie przepadam ale tu akurat ma racje.
                Debil z ciebie nie znający sie na temacie.
                Inwestycja w fundusze to taka sama inwestycja jak każda inna.
                Trzeba wiedzieć kiedy wejść i kiedy wyjść. Gwarancji zarobku nigdy nie ma ale dobry inwestor jak ma zarobić na akcjach to zarobi i na funduszach. Widać ty nie potrafisz. Tyle w temacie.
                • jankes.pl.2 Re: tępy jankes 15.09.09, 20:10
                  Pie... krawiec.

Akcje idą o 10 % do góry, fundusze o 5%
                  /Podobnie jest ze spadkami/
                  Powtarzam :
                  Fundusze są dla idiotów.
                  I tyle w temacie.

-----------
                  Muszą one przecież żyć z czegoś /z idiotów/.
                  Dlatego idioci są naganiani do nich.
                  • misty_zwany_krawcem Re: tępy jankes 15.09.09, 21:32
                    " Akcje idą o 10 % do góry, fundusze o 5%
                    /Podobnie jest ze spadkami/ "
                    -----------
                    a twój portfel idzie o 1% do góry, podobnie jest ze spadkami ale u ciebie odwrotnie: akcje spadają o 1% a twój portfel o 10%, buraczany głąbie......
                    A poza tym jak tak można napisać? akcje idą o 10% do góry...jakie akcje, czyje akcje? chyba że moje akcje a to tak.....hahahahaha
                  • citro1 Re: tępy jankes 15.09.09, 21:36
                    Spłycasz kolego i to bardzo!

Fundusze sa jak najbardziej dla normalnie myślących.a Ty jak płacisz skladki na
                    ZUS też inwestujesz - /OFE/

Idąc za Twoim tokiem myślenia ,to biorąc adwokata też jesteś idiotą
                    /płacisz ,a wynik jest niewiadomy/ - prawda?

Mozna dyskutowac o wysokości prowizji / moim zdaniem powinna byc uzależniona od
                    wyniku / informacji o ryzyku / tu wszelkiej maści doradcy nie do końca są
                    szczerzy ,albo zwyczajnie brak im doswiadczenia itd.

Fundusz jest normalnym towarem, który kupujesz i musisz ponieś ryzyko.Ocena tego
                    ryzyka należy do Ciebie,a doradca powinien Ci go szczegółowo naświetlić.
                    fundusz nie słuzy do spekulacji a do inwestycji i to najlepiej paro letniej.

Kończąc - pochopnie rzucasz epitetami i trochę mało argumentów.

" > Akcje idą o 10 % do góry, fundusze o 5% "

Wiesz z tysiąca łatwiej zrobić dwa tysiące,niż ze stu mln dwieście.
                    Procent ten sam,ale ciśnienia zupełnie różne.
                    Ale Ty o ciśnieniach nie masz zielonego pojęcia,inaczej byś tak łatwo nie rzucał
                    epitetami.

• zz-4 Re: tępy jankes 15.09.09, 23:17
                      O przepraszam. Płacąc składki do ZUS czy OFE ja nie inwestuję. Co
                      więcej, nie płacę tych składek tylko mi je zabierają (a nawet
                      gorzej powinieniem napisać). Bardzo chętnie bym te składki
                      zainwestował ale niestety, zabrali mi je.
                      Tu popieram amerykańców, którzy okazują się być wcale kumatymi
                      ludźmi protestując przeciwko wielkiemu psujowi obamie (ten gość
                      jeszcze mocno nabroi i napyta kolejnej biedy całemu światu). Żeby
                      tak nasi się postawili, hmm.
                      Co do reszty zgadzam się - fundusze są dla ludzi tylko trzeba trochę
                      nad nimi pomyśleć. A z tym jest w naszym społeczeństwie najgorzej.
                      • netfan Re: tępy jankes 16.09.09, 09:40
                        Ludzie wierzą telewizji i gazetom, nie szukają samodzielnie
                        informacji.

Kiedy w 2006-7 roku usłyszeli wreszcie, że panuje hossa, rzucili się
                        jak lemingi na fundusze. Nagle każdy chciał zarobić 100% w pół roku.
                        Emeryci oddawali swoje oszczędności funduszom sprzedawanym w
                        bankach. Zakończyło się to wszystko katastrofą dla 3 milionów
                        niedzielnych inwestorów.
    • lekkui Re: chce zainwestować, pomóżcie 14.10.09, 17:45
      Witam jestem specjalista jesli chodzi o programy oszczednosciowo - inwestycyjne
      jestesmy w stanie wypracowac ok 15 % rocznie jezeli bedzie kiedys pan
      zainteresowany oferta prosze o kontakt.
    • markol16 Re: chce zainwestować, pomóżcie 25.11.09, 23:09
      Jeżeli nie znasz się na giełdzie, ani na rynku kapitałowym, a chcesz inwestować
      w akcje sprawdź tę metodę. Można zarobić bez większej analizy:
      sites.google.com/site/modelsharpea/
    • doradca-programy-inwestycyjne Re: chce zainwestować, pomóżcie- 15% rocznie OK? 17.03.10, 21:35
      Proponuję współpracę.Legalną, bezpieczną, zysowną. Od kilkunastu lat
      prowadzę nwestycje na rynu kapitaowym... z zyskiem. Więcej
      szczegółów na maila i telefonicznie:
      lokatyinwestycyjne orangespace pl
    • biznessiekreci123 Re: chce zainwestować, pomóżcie 20.08.18, 22:33
      Zarejestruj się tutaj www.adpro.futurenet.club/wuka93
      Strona oficjalna rejestracja darmowa
      bardzo fajny produkt który daje duże możliwości zarabiania a dokładnie budowania swojego biznesu, dochodu pasywnego
      Serdecznie zapraszam
      Jeśli masz jakiekolwiek pytania pisz do mnie na maila wlokapatryk@gmail.com a ja chętnie Tobie odpowiem na pytania i pomogę
      Patryk
    • ewa56 Re: chce zainwestować, pomóżcie 16.01.19, 20:21
      Chcesz zarobić dodatkowe pieniądze będąc studentem lub pracownikiem na etacie? Szukam osób do zespołu, którego celem będzie powiększanie swoich oszczędności i zarabianie pasywne.

Jeśli jesteś osobą z dostępem do internetu oraz masz chęci do działania zapraszam do współpracy. Proszę o wiadomość na finanse_pl@wp.pl
    • ifoxtrader Re: chce zainwestować, pomóżcie 12.03.19, 15:03
      1. Zainwestuj w widzę i nie polecam żadnych forexów tylko giełda NYSE,NASDAQ albo AMEX
      2. Gram na giełdzie o 7 miesięcy (gram, a nie inwestuję) i jest to o niebo lepsze od inwestowania długoterminowego ;)
      3. Jak chcesz się nauczyć to polecam ich : www.glmtrades.pl (gość pokazuję jak gra na amerykańskiej giełdzie kontem 140k zł)
    • bialydamian Re: chce zainwestować, pomóżcie 14.03.19, 08:47
      Firma Helio. Cena akcji 9zl. Wartosc ksiegowa w tym roku osiagnie 17zl. Ostatnio zarabia po wiecej niz 2zl na akcje czyli cena/zyska to okolo 4 (co jest super nisko). Helio nigdy nie mialo strat. Tak uwazam ze, po kilku latach cena latwo osiagnie >20zl na akcje. Po takiej cenie jak mowi Warren Buffett jest duzy "margin of safety"
    • jedna-jedyna-na-swiecie Re: chce zainwestować, pomóżcie 25.01.22, 23:43
      Znajdź mi sponsora na moje przedsięwzięcia to ja znajdę pomoc dla Ciebie.......
    • waldemar2 Re: chce zainwestować, pomóżcie 22.02.23, 10:53
      forum.gazeta.pl/forum/w,27,76138699,76138699,chce_zainwestowac_pomozcie.html
    • wodna12 Re: chce zainwestować, pomóżcie 23.05.23, 14:21
      Polecam artykuł - www.caspar.com.pl/blog/poradnik-inwestowania/w-co-inwestowac-pieniadze
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka