Dodaj do ulubionych

Co moge zrobić?

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.08.06, 18:37
Kruk siedział mi na karku. Zapłaciłam ponad dwa tygodnie temu co do grosza.
Ale oni nękają mnie nadal. W tytule przelewu wpisałam moje aktualne nazwisko
a dług był na panieńskie. Czy moge złożyć skarge na pracownika który mnie
nęka a nie da nawet mi dojść do słowa żeby wytłumaczyć sytuacje? Prawde
mówiąc mam ich dośc. aha i czy moim obowiązkiem jest wysłanie faxu czy
pracownicy tak sobie tylko ułatwiają życie?Bo gdzieś mi zginoł dowód wpłaty.
Obserwuj wątek
    • majkel01 Re: Co moge zrobić? 04.08.06, 19:03
      byc moze nie doszedl jeszcze przelew na konto albo doszedl i maja problem gdzie
      go zaksiegowac. Powinnas odszukac potwierdzenie przelewu i im przefaksowac zeby
      sie odczepili. Faks bardzo ulatwia zycie i nie dziwie sie ze padla sugestia o
      przefaksowanie dowodu. Jesli nie znajdziesz swojego dowodu wplaty idz do
      placowki pocztowej/bankowiej bo tam powinna byc jeszcze jedna kopia, wlasnie ta
      dla tej placowki.
      Wszelkiego rodzaju dowody wplaty dobrze jest trzymac w dobrym miejscu bo licho
      nie spi.... a co dopiero firmy windykacyjne ;)
      • pinezka35 Re: Co moge zrobić? 09.08.06, 08:04
        Moja znajoma miala zadluzenie w banku millenium okolo 1500 zl. oczywiscie
        miala nekajace telefony i wizyty w domu , ze ma zaplacic ponad 2500 zl ( sa to
        wszystkie koszty) nie placila nie podpisywala byla twarda a pana z tejze
        firmy traktowala tak jak on ją nie zeby byla nie mila ale stanowcza. Sprawa
        potoczyla sie w ten sposob , ze zatelefonowal pan z tej firmy z propozycja
        splaty 1000 zl i sprawe zamykaja.Tak wiec z nimi trzeba krotko. Jesli wiedza ze
        nie wskuraja chca odzyskac chociaz troszke.
        • wichura Re: Co moge zrobić? 09.08.06, 10:24
          Ale 1000 zł przy podpisaniu ugody czy po prostu 1000 zł i słowna obietnica? Bo
          jeśli to drugie, to raczej wyrolował Twoją znajomą... (uznanie długu).
          • pinezka35 Re: Co moge zrobić? 09.08.06, 12:09
            1000 zl i zakonczenie sprawy . miala zadluzenia ponad 2400 zl , windykator
            umorzyl 60 % dlugu , pobral dokladnie 997 zl i sprawa zostala zakonczona.Ma
            dowody na wplate i na zakonczenie dzialan windykatora .
            • Gość: gość Re: Co moge zrobić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:05
              To takie piękne, że aż się nie chce wierzyć, że prawdziwe
    • pinezka35 Re: Co moge zrobić? 10.08.06, 07:07
      ale prawdziwe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka