castora_fiber 28.04.08, 12:24 Do debiutu jeszcze czas, ale pogdybac mozna. Jakies prognozy, domysly? Ma szanse powtorzyc notowania TVN'u? Czy to zupelnie inna beczka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ostatniskaut Re: Polsat Cyfrowy 28.04.08, 22:22 Sprawa jest przesądzona: Polsat da zarobić, pytanie tylko ile od razu na debiucie i potem - wszystko za tym przemawia. Ja stawiam razy 2 do emisyjnej ceny, a potem w górę, bo popyt fundów jest wielki na te akcje. www.parkiet.com/forum/viewtopic.php?t=116912&postdays=0&postorder=asc&highlight=polsat&start=135&sid=e53d 782a4eba58f8d06959dada4b44f6 Odpowiedz Link Zgłoś
appfunds Re: Polsat Cyfrowy 29.04.08, 10:32 Jak to takie superakcje, to czemu Solorz aż tyle sprzedaje ? Gdyby były więcej warte, czy sprzedawałby je w ofercie publicznej ? Odpowiedz Link Zgłoś
ostatniskaut Re: Polsat Cyfrowy 29.04.08, 20:32 przecież on nie sprzedał wszystkich swoich akcji, a co do wartości tych papierów to okaże się 6 maja.... może będzie jak z idm w dłuższej perspektywie? oby Odpowiedz Link Zgłoś
ostatniskaut Re: Polsat Cyfrowy 28.04.08, 22:45 Zauważyłem jeszcze jedną ciekawą rzecz: dzisiaj tvn miał kolejną sesję wzrostową i to aż 3,45% przy dosyć dużym obrocie. Wg mnie cena jest wyrównywana to przyszłej ceny polsatu (c/z) i dlatego akcjami tvn jest takie zainteresowanie. Jeśli tak faktycznie jest jak przypuszczam, to kolejny pozytywny wskażnik dla cyfrowego: wielcy na giełdzie wierzą w polsat i ta wiara jest od dyskontowana na tvn już trzecią sesje. Zakładam, że jutro tvn będzie też na plus jeśli w/w hipoteza jest trafna. Odpowiedz Link Zgłoś
ostatniskaut Re: Polsat Cyfrowy 28.04.08, 23:35 www.pb.pl/Default2.aspx?ArticleID=5b5e64a7-78c6-454d-ab4a-22537e70d37f&open=sec i wszystko jasne :) Odpowiedz Link Zgłoś
alta-3 Re: Polsat Cyfrowy 30.04.08, 19:20 Ja inwestuję również w TFI, które ma w swojej polityce lokacyjnej Polsat - mam na myśli UniAkcje ME 2012, inwestuję również w spółki medialne. Jak będą wyglądały akcje Polsatu to nie wiem, ale osobiście czuję się lepiej gdy inwestuję za pomocą TFI:) niż bezpośrednio w akcje. Odpowiedz Link Zgłoś
ostatniskaut Re: Polsat Cyfrowy 30.04.08, 23:07 szykuje się fontanna 6 maja na polsacie, fundy prawie nie dostały akcji :))))))))))) "Kwietniowa oferta publiczna największej cyfrowej platformy satelitarnej zakończyła się 88,46 proc. redukcją w transzy inwestorów indywidualnych. Natomiast popyt zgłoszony przez inwestorów instytucjonalnych w ramach księgi popytu 4,3-krotnie przekroczył liczbę akcji oferowanych". biznes.interia.pl/news/debiut-polsatu-6-maja,1103048? source=rss Odpowiedz Link Zgłoś