Gość: Jey IP: *.um.warszawa.pl 18.05.11, 08:58 2,7 ha to 27 tysięcy metrów kwadratowych. 276 tys. metrów kwadratowych to 27,6 ha, więc wreszcie ile kupiła mennica? Czy autor artykułu może sprostować tę informację? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorsai68 To jaką powierzchnię mają te działki? 18.05.11, 09:06 Spółka deweloperska Mennicy Polskiej kupiła 2,7 hektara gruntu przy Jagiellońskiej, (...) Za trzy działki o łącznej powierzchni 276 tys. m kw, pomiędzy ul. Jagiellońskiej a Wisłą spółka Mennicy Polskiej zapłaciła 144 mln zł. 2,7 ha, czy 27 ha? 276 tys. m2 = 27,6 ha. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Z tym 2,7 czy 27ha to wstyd troszkę. 18.05.11, 10:15 Fakt faktem, krótki artykuł a jedyne dane są błędne jak wytknęli koledzy powyżej. Trochę głupio jednak. A co do sedna, to szkoda, że działki się porozchodzą pojedynczo i każdy poupycha ile wlezie, zamiast wszystko razem ze spójnym planem. I że ktoś na górze (Min. Gospodarki chyba?) nie każe poczekać aż będzie wiadomo co z fabryką i czy tereny pod nią też nie pójdą na sprzedaż. Bo tak po kawałku to ciężko spójne miasto zbudować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Mennica Polska wybuduje osiedle na torze testow... IP: *.centertel.pl 18.05.11, 10:25 wielka szkoda tego TORU FSO , mam nadzieję że go nie zburzą i nadal będzie można na nim jeździć np. w czasie rajdów samochodowych i nie tylko, przecież na nim między innymi odbywał się ostatnio rajd barbórki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyz Taa,jasne,koniecznie "apartamentów" nastawiać. IP: *.dynamic.mm.pl 18.05.11, 10:45 I koniecznie ogrodzonych.Każdy jeden musi być ogrodzony.Ulic nie budować-i tak lokatorzy tego luksusu kupią sobie SUV-y.Płot,a za potem polna droga.Będą mieli jak na Białołęce.Albo jak u łojców we wiosce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Tor gokartowy IP: *.bas.roche.com 18.05.11, 11:38 A mi się marzy, żeby na tym terenie powstał tor kartingowy z prawdziwego zdarzenia - asfaltowy, szeroki, o długości co najmniej 800m tak jak w Radomiu, czy Lublinie. Żeby można było tam polatać gokartami, motocyklami, a nawet samochodami. Żeby można było się wyżyć tam i nie szaleć więcej na drogach publicznych. Ale w cuda nie wierzę. Każdy wolny m2 kwadratowy w Warszawie będzie przeznaczony na osiedla, bo to się bardzo opłaca. Za parę lat Warszawa będzie wielką sypialnią bez duszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy_świata Re: Tor gokartowy IP: 193.104.164.* 18.05.11, 14:43 kiedys ktos na tym forum przedstawil bardzo rozsadny pomysl aby na Zeraniu w opozycji do konglomeratu na Domaniewskiej zbudowac drugie centrum biznesowe. samego wpisu juz nie ma ale udalo mi sie go zapisac - jak dla mnie to najrozsadniejszy pomysl na ten teren. fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2732087,2,1,zeran.html znajac jednak polskie łapownicze realia bedzie jak zwykle - caly teren zabuduja wcisnietymi miedzy rzeke, ruchliwa ulice i linie kolejowa "apartamentami" ... wiesniaki jednak i tak kupia, a pozniej beda przedzierac sie blachami na kredyt przez pol miasta i biadolic ze warszawa nie do zycia. forum.gazeta.pl/forum/w,904,122715461,122933781,Co_dalej_z_majatkiem_i_potencja_Zarzadu_.html Odpowiedz Link Zgłoś