Gość: siskom IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.13, 11:12 Ale przecież obok ma przebiegać trasa Czerniakowska Bis. Czy kupujący mieszkania zdają sobie z tego sprawę??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czerniakowski Rosną osiedla na Siekierkach. Deweloper zbuduje... IP: *.home.aster.pl 09.02.13, 11:56 I czas najwyższy te chasze w końcu zabudować. Cywilizacja musi tam w końcu wkroczyć. A czemu redaktorek zapomnieł o naszej szkole? Przy Zwierzynieckiej jest jeszcze fajna podstawówka. Sam tam chodziłem. Odpowiedz Link Zgłoś
potp A potem będzie lament,płacz,gdy woda wWiśle przyb. 10.02.13, 10:33 tereny zalewowe? powinien za to beknąć, nie tylko inwestor,ale ten kto wydał pozwolenie, mało nas nauczyły powodzie z ostatnich 16 lat? Potem wielka tragedia,akcja ratunkowa i pomoc rządowa dla powodzian za nasze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bluszczak Fajne, nowe osieda rosną na Siekierkach IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.13, 11:58 Ty piszesz o innej części Siekierek. Gdzie osiedla przy Bluszczańskiej, a gdzie trasa???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krokodyl Przecież to tereny zalewowe! IP: *.205.61.112.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.02.13, 21:42 Przecież to tereny zalewowe! Będzie jak na wrocławskim Kozanowie wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/5,35767,12104703,Powodz_we_Wroclawiu_w_1997_r__Archiwalne_zdjecia.html Odpowiedz Link Zgłoś
jawu Dom z basenem - nowy standard 09.02.13, 23:41 Z basenem zamiast garaży, nawet wody nie będzie trzeba napuszczać, sama przesiąknie. Domy to tam można stawiać, ale na kilkumetrowych palach, no i nie wolno zapomnieć o polerach, jako obowiązkowego wyposażenia każdego budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Dom z basenem - nowy standard IP: 205.167.7.* 10.02.13, 07:53 To prawdziwy szyk i styl dla słoików, pochwalić się potem w Lublinie domem z basenem :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korek Przedłużenie Gagarina czyli Czerniakowska BIS IP: 193.110.123.* 11.02.13, 09:31 To nazwa zapewne tymczasowa na czas projektu, koleś ma rację a ty nie :) Ma powstać trzypasmowa ulica pomiędzy skrzyżowaniem Czerniakowskiej z Gagarina a trasą Siekierkowską w okolicach Ananasowej właśnie. Ciekawe czy mieszkańcy tego wiślanego Mokotowa zarządają TUNELLLLLU :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Przedłużenie Gagarina czyli Czerniakowska BIS IP: 193.227.131.* 14.05.15, 15:54 to jest daleko od wiślanego Mokotowa, raczej osiedle bluszczańska może narzekać Odpowiedz Link Zgłoś
felicjan15 Bez własnego samochodu ani rusz, gdzie tramwaj? 09.02.13, 12:24 A miał być tramwaj z Puławskiej / Spacerowej - jedna linia ulicą Gagarina na Siekierki a druga linia Sobieskiego na Wilanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfasfqefdas Re: Bez własnego samochodu ani rusz, gdzie tramwa IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.13, 12:54 Nie masz racji. Czerniakowska bis (trasa na zaporze) przebiegać będzie obok- pod trasą mostu siekierkowskiego( na zdjęciach satelitarnych widać gdzie), a następnie skręcać skrajem ogródków działkowych w lewo do gagarina. Te domy, jeśli powstaną na rogu bluszczańskiej i ananasowej, to rzeczywiście nie będą z nią bezpośrednio graniczyły, co nie zmienia faktu, że trasa ta będzie przebiegać od nich jakieś 300-500 metrów, a więc poprzednik dobrze kojarzył. Graniczyć bezpośrednio z nową trasą będą domy przy ul. pułku waligóra, istniejące obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek2711 Re: Bez własnego samochodu ani rusz, gdzie tramwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.13, 22:20 Tramwaj już był. Sam jeździłem linią 34 - Goworka, Gagarina, Czerniakowską - na Wilanów. Widocznie był deficytowy, skoro go zlikwidowali. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Bez własnego samochodu ani rusz, gdzie tramwa 10.01.14, 09:59 Neoliberalny lemingu, tramwaj zlikwidowano nie dlatego że był deficytowy, lecz zgodnie z ówczesnymi, wziętymi z czapy tryndami. Wujcio Gierek chciał otworzyć się na świat, przypodobać Zachodowi, i zamarzyły mu się miejskie hajłeje w amerykańskim stylu. Bez tramwajów rzecz jasna. Ul. Wiertnicza była w tycm czasie wąską uliczką brukowaną w kociełby(!) ale za to z tramwajem. Przebudowując ją na Wisłostradę zlikwidowano tramwaj. A HGW też należałoby przetrzepać jej szeroki tyłek - za wykreślenie z planów tramwaju do Wilanowa wzdłuż ul. Sobieskiego. Kasa była bowiem pilnie potrzebna na nowy stadion na użytek właściciela reżimowej tuby propagandowai ITI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek to była piękna okolica dawniej... IP: 31.179.100.* 09.02.13, 12:42 trochę zaniedbana,z wiejskim urokiem,małe domki,łąki,pola.idealna odskocznia od zgiełku miasta,rowerem wycieczka pierwsza klasa.już od kilku lat tam nie jeżdżę bo oczy bolą patrzec na te kolejne kwadratowe szkaradztwa dla "klasy średniej" z dożywotnim kredytem.a wszystko otoczone płotami i kamerami..... Warszawa pod rządami HGW traci najcenniejsze walory,ci ludzie nie znają i nie czują tego miasta. Ale do kogo ta mowa..? zaraz mnie tu słoiki* obsiądą,że jak "lubisz łąki i pola to wracaj na wiochę!". *słoiki czyli nowe miastowe ... Odpowiedz Link Zgłoś
karoly Re: to była piękna okolica dawniej... 09.02.13, 18:27 fakt, wielce paskudne te bloki na obrazkach. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: to była piękna okolica dawniej... 10.01.14, 10:00 Ale kto włąściwie tę maciorę robiącą z miasta chlew POsadził na stołku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zusia Re: Rosną osiedla na Siekierkach. Deweloper zbudu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.13, 12:54 te tereny to byle bagna, osuszone. przy tej lokalizacji, niby tez zalewowy ale jednak SUCHY tarchomin to nie lada gratka. podobnie na bylych bagnach polozone sa derby i lewandow oraz wiekszosc miasteczka wilanow na takich terenach w mieszkaniach na parterze i w garazach gwarantowana wilgos i grzyb. odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta Re: Rosną osiedla na Siekierkach. Deweloper zbudu IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.13, 17:11 Głupoty piszesz - chyba się nudzisz na tym tarachominie. Tak się składa, że mam porównanie i w tych rejonach wody nie ma. Domy przy wale mają piwnice, które są zawsze suche. Jeżeli chodzi o tarachomin to całkowicie odradzam. Wszędzie daleko (to jest jeszcze Warszawa?), notoryczne korki na modlińskiej, brak infrastruktury, a w 2010 podtopiło część ulic. To z resztą ma swoje odzwierciedlenie w cenie za metr - taniej mieszkania nie da się kupić. Poza tym zgadnij co będzie priorytetem w przypadku kolejnej dużej wody: tarachomin czy mokotów :). O Wilanowie dużo powiedzieć nie mogę, oprócz tego, że wały w tamtym rejonie zostały zmodernizowane rok temu (ścianki szczelne), bo wcześniej były tragicznie zaniedbane. Poza tym sytuacja jest podobna jak na siekierkach. Odpowiedz Link Zgłoś
arturgeo Re: Rosną osiedla na Siekierkach. Deweloper zbudu 09.02.13, 20:07 myślę, że jednak Ty robisz tu krecią robotę :) spdpsh.pgi.gov.pl/PSHv7/ Należy włączyć opcje Obszary Zagrożone Podtopieniami i widać jak na dłoni, że wszystko do Czerniakowskiej podczas ewentualnej powodzi zostanie zalane. Natomiast tylko część Tarchomina zniknie pod wodą. Mieszkając w tych rejonach należy liczyć się z powodzią i tyle. PS. nie mieszkam w Warszawie i nie pracuję dla dewelopera :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta Re: Rosną osiedla na Siekierkach. Deweloper zbudu IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.13, 23:16 Dzięki temu, że mieszkam w Warszawie i mam mocno rozproszoną rodzinę wiem jak wyglądała wielka woda w 2010 r. w tych dwóch dzielnicach. Tak, trzeba liczyć się z powodzią - podobnie jak w Wilanowie, Saskiej Kępie, Gocławiu, śródmieściu i tarachominie, BO PRZEZ WARSZAWĘ PRZEPŁYWA WISŁA. Jeżeli nie mieszkasz w Warszawie to prawdopodobnie nie zrozumiałeś też aluzji odnośnie zainteresowania władz poszczególnymi dzielnicami. Najlepszy przykład to modernizacja wałów w Wilanowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hydrolog Re: Rosną osiedla na Siekierkach. Deweloper zbudu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.13, 16:46 Gocław Cały popłynie oj popłynie do 2 piętra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rouziiii Re: Rosną osiedla na Siekierkach. Deweloper zbudu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.13, 09:55 Moja rodzina mieszka na Siekierkach od 3 pokoleń i jakoś nie mamy problemów z wilgocią i grzybem. A co do terenu zalewowego, to jakoś nie wyobrażam sobie żeby miasto mogło pozwolić sobie na zalanie elektrociepłowni siekierki i jedynej oczyszczalni ścieków w mieście, prędzej zaleje Gocław gdzie tez są niższe wały powodziowe. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak z babki Re: Rosną osiedla na Siekierkach. Deweloper zbudu IP: *.play-internet.pl 10.02.13, 12:03 na bagnach i stawach jest 1/4 dzisiejszej warszawy. m.in. ochota, mokotów i muranów. zobacz sobie mapy geodezyjne z przełomu xix i xx wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Rosną osiedla na Siekierkach. Deweloper zbudu IP: *.free.aero2.net.pl 24.03.13, 14:31 Ohoho, jeszcze napisz, ze wszedzie tam Wisla jest realnym zagrozeniem! Odpowiedz Link Zgłoś
dinowar Siekierki relatywnie blisko centrum! Hahahahahaha! 09.02.13, 13:03 Co jeszcze dla dewelopera dziennikarz może napisać? Może, że kolejka gondolowa będzie do centrum, albo kolejna linia metra lub nawet lądowisko dla śmigłowców. Ale poważnie, jak już takie androny są pisane, to chyba coraz gorzej w deweloperce. W końcu - ile można budować? Tak bez końca, gdy coraz mniej kupujących? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asg Re: Siekierki relatywnie blisko centrum! Hahahaha IP: *.waw.pl 09.02.13, 13:24 Powód jest jeden - po prospericie (deweloperskiej tylko oczywiście - przebitki koszt/sprzedaż kalibru 600%) zostało sporo chałturniczych firm budowlanych robiących za grosze (kosztem zadowolonych troli budowlanych pracujących na czarno). Nie ma teraz tak dużo fuch - chałturnicy chcą utrzymać się za wszelką cenę i robią za pół-darmo. Za jakiś czas powymierają tacy na rynku i zostaną prawdziwi gracze, którzy będą chcieli za pracę normalne pieniądze. Deweloperzy nachapali się na tyle, że stać ich na postawienie pustych bloków na n lat. Sprzedadzą kilkanaście procent z tych mieszkań - będą na zero. A reszta mieszkań będzie czekała na swój czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TadzioPazur Dalej drogo IP: *.opera-mini.net 09.02.13, 16:48 Od niespelna 7 do 9+ tysiecy za m2. Czyli za 80m2 nieco ponad 700. Licze 6.5 z upustem + 1.5 za wykonczenie. Poczekam w wynajmowanym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Siekierki relatywnie blisko centrum! Hahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.13, 14:00 Z Bluszczańskiej do Oczki (Śródmieście - ok. 7 km) jadę samochodem w godzinach szczytu 15-20 minut. To naprawdę niewiele i nie jadę najszybszą możliwą trasą,a Szwoleżerów-Agrykola-Koszykowa. Autor napisał "relatywnie blisko" :). Największy moim zdaniem minus to wszędzie daleko spacerkiem. Sklepiki niby są, jakaś pizzeria,ale reszte to taksówka, autobus lub samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
karoly Re: Siekierki relatywnie blisko centrum! Hahahaha 09.02.13, 18:32 jeździsz do pracy Agrykolą? w sumie świetny pomysł, barany niech stoją w korku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: letki Re: Siekierki relatywnie blisko centrum! Hahahaha IP: *.opera-mini.net 09.02.13, 19:13 Kolega nie napisał, że samochodem.... Hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: letki Re: Siekierki relatywnie blisko centrum! Hahahaha IP: *.opera-mini.net 09.02.13, 19:15 Napisał. Ale faux pas :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: Siekierki relatywnie blisko centrum! Hahahaha IP: *.elartnet.pl 09.12.16, 15:26 Północna strona ul. Gagarina to już śródmieście.Dojazd z osiedla to 800m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.e.p. Re: Siekierki relatywnie blisko centrum! Hahahaha IP: *.waw.pl 24.03.13, 11:03 Mieszkam na Siekierkach od urodzenia i nie widzę nic śmiesznego w tym, że są one położone blisko centrum. Autobusem dojeżdża się w dziesięć minut, samochodem w pięć. A często zamiast samochodu czy komunikacji miejskiej, wybieram się "na miasto" piechotą - na plac Zbawiciela przykładowo prowadzi zaledwie nieco ponadtrzykilometrowy spacer, szybkim krokiem do zrobienia w 25 minut, niespiesznym - 40. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sieksy Re: Siekierki relatywnie blisko centrum! Hahahaha IP: *.waw.pl 24.03.13, 11:30 15 min się jedzie do centrum autobusem, z siekierek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chudy Rosną osiedla na Siekierkach. Deweloper zbuduje... IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.13, 13:33 Przeprowadziłem się z Derb (po 4 latach) na Siekierki (większe mieszkanie) i jestem bardzo zadowolony. Jest dużo bliżej centrum, niezły dojazd na górny Mokotów, no i dużo zielonych terenów (jeszcze) na letnie spacery. Całe życie mieszkałem na Żoliborzu w starej zaniedbanej kamienicy, trochę tęsknię, ale nie żałuję przeprowadzki na dolny Mokotów. Odpowiedz Link Zgłoś
taka_prawda500 Re: Rosną osiedla na Siekierkach. Deweloper zbudu 09.02.13, 14:03 A kiedy na te Siekierki puszczą w końcu Bartycką autobus nocny? Obiecywali w 2007 przy okazji zmian w komunikacji nocnej i do tej pory nic. Od koleżanki wrócić nie ma jak po 23.00 i nocować trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfghdfgh Re: Rosną osiedla na Siekierkach. Deweloper zbudu IP: *.waw.pl 09.02.13, 14:06 Z przystanku figowa do czerniakowskiej (ostatnie większe zabudowania) idzie się 20 minut. Linia nocna na takie odludzie? Przecież tam nie ma życia wieczorami. Zwykła sypialnia. Mieszkam i lubię za spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
taka_prawda500 Re: Rosną osiedla na Siekierkach. Deweloper zbudu 09.02.13, 14:19 Wiem mniej więcej ile się idzie, ale sam przyznałeś, że to odludzie i spacer nocą bezpieczny nie jest. A co do pustych nocnych autobusów to polecam N14 do Kobiałki - po wyjeździe z Bródna wysiadają wszyscy pasażerowie i dalej jedzie powietrze. Więc co by szkodziło którąś linię puścić Bartycką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawak Re: Rosną osiedla na Siekierkach. Deweloper zbudu IP: *.xdsl.centertel.pl 09.02.13, 14:37 Na Siekierkach nabudowali od pyty, tylko infrastruktura jest taka sama od czasów jak były tam tylko podmokłe łąki i pola. Wyjazdów rozsądnych na Czerniakowską nie ma, komunikacji publicznej poza jednym czy dwoma autobusami nie ma. Pomysł na linię tramwajową upadł. Do cywilizacji jest kilka kilometrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarcho Czas Tarcho zamienić na Moko IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.13, 14:56 Kiedyś myślałem, że da się żyć na Tarchominie. Ale czas wrócić do miasta. ech! Okolice Czerniakowskiej to dobry punkt. 3 minuty i jesteś w Łazienkach. Sadyba rzut beretem. No i budują port czernikaowski. Będzie kolejne fajne miesce. Odpowiedz Link Zgłoś
taka_prawda500 Re: Czas Tarcho zamienić na Moko 09.02.13, 15:34 Toś idiota. Na Tarchominie masz mnóstwo sklepów, szkół, komunikację dzienną i nocną, praktycznie wszystko, co potrzebne do życia, a tu? Kompletnie NIC. Ale pewnie stęskniłeś się za swoją wioską drogi słoiczku? ;-) Żaden warszawiak nie nazwie tak dzielnicy, jak Ty w tytule...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Czas Tarcho zamienić na Moko IP: *.free.aero2.net.pl 24.03.13, 14:28 To zapewne nie jest zaden sloik, tylko naganiacz deweolopera. No, moze jedno i drugie ;) Naganiacz w sloiku! :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Czas Tarcho zamienić na Moko IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.04.14, 07:43 Jestem warszawiakiem, co prawda drugie pokolenie w Warszawie także może ktoś też nazwie mnie słoikiem. Ale nie o tym chciałem- miałem mówić, że denerwuje mnie to negowanie i opluwanie wszystkiego dookoła. Osiedle bardzo ładne, sporo terenów zielonych, planowana rozbudowa infrastruktury także potencjał jest. Jednocześnie stosunkowo cicho. Do tej pory mieszkałem na osiedlu postawionym 40 lat temu na osuszonych bagnach - nikt nie ma w piwnicy wilgoci i nigdy nas nie zalało. Hejterzy won Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józek Re: Czas Tarcho zamienić na Moko IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.13, 15:35 Ja już to zrobiłem, 2 lata temu :) Na Siekierkach są po prostu stosunkowo tanie mieszkania jak na pobliże centrum. Żeby jeszcze tą Bartycką przebudowali wreszcie... Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Wpis dewelopera? 12.02.13, 08:29 Wrzutka PRowa jako "artykuł" nie wystarcza? > Okolice Czerniakowskiej to dobry punkt. 3 minuty i jesteś w Łazienkach. Że niby co? Po pierwsze drogi misiu, z Czerniakowskiej to Łazienek to jest więcej niż 3 minuty. A po drugie, te mieszkania to nie jest żadna Czerniakowska, tylko chrzanione Siekierki w ciągu Bartyckiej. Daleko i korki. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Czas Tarcho zamienić na Moko 10.01.14, 10:27 Gość portalu: tarcho napisał(a): > No i budują port czernikaowski. Będzie kolejne fajne miesce. Zakręcony słoiku od developera! Wierzysz w to że Port Czernakowski będzie fajnym miejscem dla ciebie? Może na piwo w knajpce podwieszonej pod estakadą Trasy Ł będzie cię stać, ale na nic więcej. Bufeciarstwu marzy sie exluzywna marina dla luxusowych jachtów za setki tysięcy euro z całej Europy, salonami fittes i SPA, i koszmarkami architektonicznymi mającymi rzekomo przypominać żagle i wiślane fale. Pod koniec 2009 r byłem zmuszony ewakuować stamtąd żaglówkę na przeciwległy brzeg Wisły, jako że nie uśmiechało mi się płacić niemal 900zł rocznie POdatku dennego, za samo tylko prawo do trzymania łódki na spłachetku brudnej i śmierdzącej wody. Teraz wylano tam qpę betonu; szczególnie imponująco wyglądają masywne ucha cumownicze z pręta o średnicy ze 4cm, zdolne utrzymać najcięższe śródlądowe barki i statki. Tyle że takie jednostki nie przecisną się przez WaterGate. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: region Czy te mieszkania będą miały łazienki i kuchnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.13, 17:59 Czy te mieszkania będą miały łazienki i kuchnie? Bo jeśli tak, to byłaby to rozsądna oferta. Odpowiedz Link Zgłoś
taka_prawda500 Re: Czy te mieszkania będą miały łazienki i kuchn 09.02.13, 20:26 Teraz rzadko które mieszkania mają kuchnie. Teraz tryndy są salony z aneksem kuchennym. Całkowicie zmarnowana powierzchnia mieszkalna. I to za jaką cenę?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panzwarszawy Miałem kiedyś kuzyna na siekierkach. IP: *.dynamic.lte.plus.pl 09.02.13, 18:46 Więc często tam bywałem. Dojazd ode mnie ze Służewca ( ta sama dzielnica ) 2 autobusami i dalej na piechotę. Zero szkół, przedszkoli, sklepów. Tylko elektrociepłownia, działki i slumsy do okoła. Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Darmowa reklama prosto z działu PR. 09.02.13, 19:57 Szkoda, że zapomniano dodać, że np. te podwyższone partery to raczej przede wszystkim z powodu zalewowego przeznaczenia terenu. Zaś cena 10 tysięcy za metr w tamtym regionie jest zabawna. 8 tysięcy wymagałoby luksusowego wykończenia i usług typu własny basen czy park. Odpowiedz Link Zgłoś
janadamf Rosną osiedla na Siekierkach. Deweloper zbuduje... 09.02.13, 20:46 Kto zaprojektowal i kto wyrazil zgode na budowe tych koszmarow? Przerazajaca brzydota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Rosną osiedla na Siekierkach. Deweloper zbudu IP: 108.74.213.* 10.02.13, 08:13 przerazajaca nedza sa bidobloki zwane slumsami ktorych pelno w tym biednym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Rosną osiedla na Siekierkach. Deweloper zbudu IP: *.home.aster.pl 09.02.13, 21:02 Wow, aż dwadzieścia miejsc parkingowych wokół budynku. Miasteczko Wilanów dwa. Tylko silosa brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były klient Jakość Budimexu - zapraszam na Os. Zawiszy na Woli IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.13, 21:23 Wszystkich, którzy chcą kupić mieszkanie od Budimexu, Budimexu-Nieruchomości, czy kolejnej spółki zapraszam do swojego mieszkania na Os. Zawiszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Jakość Budimexu - zapraszam na Os. Zawiszy na IP: *.krgroup.pl 29.11.13, 08:08 ale, że kiepskie wykonanie, czy wręcz przeciwnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Rosną osiedla na Siekierkach. Deweloper zbuduje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.13, 22:16 dlaczego wszystkie osiedla budimexu sa takie paskudne, klocki bez wyrazu. zadnego polotu czy nie mozecie w koncu zaprojektowac czegos ladniejszego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edgar Rosną osiedla na Siekierkach. Deweloper zbuduje... IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.02.13, 22:42 1. Tereny zalewowe - m.in. ta lokalizacja pójdzie na pierwszy ogień. Ciekaw jestem jak będzie z ubezpieczeniem tych mieszkań. 2. Czerniakowska Bis według SISKOM 3. "Problemem jednak są znajdujące się płytko pod ziemią wody gruntowe. To ze względu na nie osiedla w tym rejonie są wyniesione o pół kondygnacji ponad poziom gruntu (nie inaczej będzie z inwestycją Budimeksu). Przy odpowiedniej fachowości wykonania fundamentów nie musi to oznaczać kłopotów z wilgocią w podziemnych garażach, ale zwłaszcza w wilgotne lata trzeba liczyć się z ogromną uciążliwością komarów" Powyższe już powinno być poważnym ostrzeżeniem...nawet dla tych, którzy wierzą w fachowość dewelopera. Mój znajomy nabrał się na renomę tej firmy i rok po oddaniu osiedla (w okolicy tej inwestycji) pluł sobie w brodę. Zieleń drzew, która m.in. skłoniła do zakupu mieszkania na tym osiedlu, pozostała wyłącznie w folderach reklamowych. No i narzucony przez dewelopera zarządca dbał głównie o interes zleceniodawcy, co doprowadziło do podupadnięcia uroku tamtej lokalizacji. To tak dla przestrogi dla potencjalnych zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
men1972 Średnio 8000 PLN/m2? Za drogo! 09.02.13, 23:00 W TEJ cenie, to w takiej lokalizacji po prostu za drogo. Ja tyle bym nie zapłacił. Ale mamy wolny rynek, więc jelenie na pewno się znajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Rembas Rosną osiedla na Siekierkach. Deweloper zbuduje... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.13, 23:19 Grodzone osiedla...Coś żenującego. Pod każdym względem: urbanistycznym, społecznym i moralnym... Tzw. klasie średnij ubzdurało się, żę ktoś dybie na ich autka, a deweloperzy sprytnie te lęki przed wrogim światme podsycają. Szkoda, że plany dopuszczają grodzenie miasta na warowne obozy. Odpowiedz Link Zgłoś
wies-baden Re: Rosną osiedla na Siekierkach. Deweloper zbudu 10.02.13, 06:57 Ach! Gdyby się tylko ubzdurało, niestety jedni Polacy kradną, drudzy się "okratowują", w samochodach montują blokady kierownicy i inne ustrojstwa. Przecież Polska to dziki kraj, jak mawia klasyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitja co bedzie jak Wisla przybierze ?? IP: *.ip1.netikka.fi 10.02.13, 08:22 Beda podtopienia ? choc dla mnie jak mi zaleje dom podtopem czy powodzia to nie ma zadnej roznicy. Ta ulica Ananasowa byla 3 lata temu pod woda. Znowu pazerniaki dewelopery cos montuja ?? Hanka a ty tam siedzisz , rozdajesz miljony nagrod, choc kryzys i co ty na to?? jak przyjdzie Kalisz to moze sie zmieni ta decyzja Odpowiedz Link Zgłoś
zadrykoza Rosną osiedla na Siekierkach. Deweloper zbuduje... 10.02.13, 09:56 W dziale "biznes' piszecie o 4 blokach w Warszawie??? 4 bloki - wielkie osiedle??? W każdym polskim miasteczku codziennie coś budują Wielkie osiedla to mają po kilkadziesiąt tysięcy mieszkańców. Ludzie, co mnie, mieszkańca Lublina, obchodzą 4 bloki w Warszawie??? Czy wyście pogłupieli????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak z babki ja pierdziu IP: *.play-internet.pl 10.02.13, 12:00 wiślany mokotów. to NIE jest Mokotów. To nawet nie jest Czerniaków. To Toporki! Budowlano-warsztatowe popłuczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart :) 12.02.13, 08:32 > wiślany mokotów. > to NIE jest Mokotów. To nawet nie jest Czerniaków. To Toporki! Budowlano-warszt > atowe popłuczyny. Zgadza się. :) Nazywanie tego Mokotowem to jest pewne nadużycie semantyczne. Wiadomo, że warszawscy radni spodzili badziewny system MSI ze zdupnymi dzielnicami i osiedlami, ale wystarczy się przyjrzeć albo spojrzeć na mapy, w tym historyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluszcz Bluszczańska jest OK IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 22:52 Wiejskimi popłuczynami, jak piszesz, był też kiedyś Wilanów. Kapusta, konie, krowy i groch. A teraz całkiem ładne miasteczko tam powstało. Jak komuś daleko, to niech nie kupuje. Ale ogólnie to dobry kierunek. Tak samo przy Bluszczańskiej. Ludzie mieszkają tam od lat i sobie chwalą. Nikt nikogo tam nie będzie deportował. Zatem pozwólmy ludziom kupować, gdzie chcą. Jedni lubią blokowisko z lat 70. na Bródnie, inni ciszę i niską, nową zabudowę na Siekierkach. Odpowiedz Link Zgłoś