Dodaj do ulubionych

Przerobią słynny spichlerz na hotel. Zaczęły si...

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.05.13, 18:53
Będzie śmierdzieć z wody, też mi przyjemność mieszkać w takim hotelu...
Obserwuj wątek
    • Gość: welarg Przerobią słynny spichlerz na hotel. Zaczęły si... IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.05.13, 18:53
      Bardzo dobre miejsce na centrum konferencyjne. Podwarszawskie centra konferencyjne są strasznie dziadowskie, wstyd zapraszać cudzoziemców. Takie centrum wypełniłoby pewną lukę.
      Warto skorzystać z doświadczeń niemieckich zdobytych podczas remontu Schloss Moritzburg.
      • kretynofil Kanapkę wymyślił lord Sandwich... 22.05.13, 09:16
        ...a homoseksualizm wymyślił w 1844 roku Lord Jan Jakub Gay, czytamy w Naszym Dzienniku.

Przegląd codziennej prasy katolickiej (...)

:)
    • hektor51 Przerobią słynny spichlerz na hotel. Zaczęły si... 21.05.13, 18:55
      Super, coś pięknego! Chciałbym tam spędzić noc.
      • Gość: Bycek Re: Przerobią słynny spichlerz na hotel. Zaczęły IP: *.play-internet.pl 21.05.13, 20:43
        A z kim?
    • Gość: welarg Re: W Wenecji jeszcze bardziej śmierdzi z wody, a IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.05.13, 18:59
      przybywa tam rocznie 18 000 000 turystów.
    • Gość: esteta ale kicz dla nowobogackich... IP: *.superkabel.de 21.05.13, 20:11
      .. jak z lat 90...
    • joxanna Przerobią słynny spichlerz na hotel. Zaczęły si... 21.05.13, 21:06
      Czyli cały urok tego miejsca zostanie zabetonowany?
      • Gość: 39 latek Re: Przerobią słynny spichlerz na hotel. Zaczęły IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.10.14, 21:17
        Wiesz co koleżanko, chodziłem na górze po tym spichlerzu 20 lat temu, i powiem Tobie że cieszę się że ktoś go odrestauruje. Inaczej by się zamienił w ruinę jak wiele zabytków w Polsce. Ale widać że jesteś za młoda żeby to zrozumieć.
    • Gość: Witek Przerobią słynny spichlerz na hotel. Zaczęły si... IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.13, 21:29
      ciche miejsce, doskonałe do wypoczynku. Myślę, że widok z hotelu będzie zapierał dech w piersiach :D dobrze, że w końcu dotarł do nas trend na odnawianie starych ceglanych budynków :) Tu spichlerz, a na Pradze w Warszawie, Centrum Praskie w murach dawnej wytwórni wódek 'Koneser'. Wydaje mi się, że takie pofabryczne budynki, odnawiane z klasą i w wysokim standardzie urzekną każdego ... :D oby więcej!
    • Gość: rthry Przerobią słynny spichlerz na hotel. Zaczęły si... IP: *.30.114.201.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.05.13, 22:43
      Nie ukrywam, że wolałbym, by pan Banaszek (z całą sympatią) najpierw dokończył Dębowe Parki. Obydwa. Pracuje tam troszkę robotników, ale obsuw w tym interesujący mnie już czteromiesięczny. Mnie to "wali", bo płacę "tylko" trzy tysiące miesięcznie za alternatywne zakwaterowanie, więc jestem "zaledwie" 12 tys w plecy, ale inni mają podpisane umowy kredytowe i oni nie mają już tak wesoło, więc ten plac zabaw w środku hałd piachu oraz gres na balkony 4free to żenada dla inteligentnych inaczej, którzy nigdy nie wykańczali mieszkania w stanie deweloperskim. Proszę skończyć tę p...ną budowę i "hotelami" zająć się po zamknięciu tego, co w sporej części przedpłacone, rozbabrane i wprawdzie powoli posuwa się naprzód, ale w tempie żenującym. Na miejscu Pana Banaszka NAPRAWDĘ wolałbym mieć tego strupa z głowy...
      • Gość: Olaboga Re: Przerobią słynny spichlerz na hotel. Zaczęły IP: *.30.66.161.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.05.13, 07:53
        Dramatyczna architektura! Już po wizualizacjach widać, że pan lokalny inwestor ma trzeciorzędnych architektów lubujących się w kiczach. Szkoda potencjału tego niezwykłego miejsca, które straci cały swój klimat i zostanie zniszczone jakimś takim gniotem: ciężkim, banalnym, dominującym nad starą tkanką. To wygląda upiornie. Do tak trudnych do zaadaptowania zabytków powinni się dotykać architekci, którzy wiedzą jak postępować w takich przypadkach (patrz: Stara Papiernia w Konstancinie Jeziornie). Dziwię się, że Gazeta, która chce kształtować gusty czytelników, przedstawia takie popłuczyny po architekturze z początku lat 90. zupełnie bezkrytycznie. Mam nadzieję, że konserwator zabytków wymusi na inwestorze coś lepszego.
    • Gość: jurand1953 Przerobią słynny spichlerz na hotel. Zaczęły si... IP: *.play-internet.pl 22.05.13, 09:28
      Służyłem w jednostce w Kazuniu Nowym. W 1979 roku, przed wizytą Papieża, większość żołnierzy wysłano na poligony, na miejscu została nas garstka niezbędnych do obsługi jednostki. Jednostkę zamieszkały tabuny Milicji Obywatelskiej. Po służbie transportowano nas tratwami na "wyspę", gdzie nocowaliśmy pod pałatkami. Pogoda była piękna więc nie byłoby powodów do narzekań, gdyby nie wszechobecne chmary komarów. Komary, komary, komary !!! A było to po słynnej "zimie stulecia". Tej plagi nie da się zlikwidować. Za nic nie chciałbym zamieszkiwać tam, nawet w najpiękniejszym hotelu.
      • Gość: Kjs Re: Przerobią słynny spichlerz na hotel. Zaczęły IP: *.tktelekom.pl 22.05.13, 09:38
        Komary były kilka lat temu, tera są systematycznie wytruwane i jest ich w porównaniu z Warszawą niewiele.;)
    • Gość: kdsf Tajemnica sukcesu IP: *.tktelekom.pl 22.05.13, 10:00
      W sumie ponad 400 mieszkań wybudowanych w ciągu ostatnich 4 lat na terenie Nowego Dworu Mazowieckiego. Ponad 80% sprzedanych, łącznie z inwestycjami rozpoczętymi. W tej chwili sprzedają się mieszkania w budynkach, pod które dopiero wylewane są fundamenty.

Ciekawe czemu ma kupców na te mieszkania? Może cena o połowę niższa niż w Warszawie zachęca?
      Dojazd szybką kolejką do Centrum w 32-40 minut to chyba nie taka długa podróż.

Ale też się zgadzam, że nie powinien zaczynać Spichlerza kosztem opóźnień na budowie Osiedli mieszkaniowych.
      www.banaszek-nieruchomosci.pl/
      • Gość: w Re: Tajemnica sukcesu IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.13, 10:31
        Przy takim sukcesie warto by było zatrudnić lepszych pismaków forumowych, a przede wszystkim architektów, którzy nie zostali w roku 1994.
      • Gość: antyklakier Re: Tajemnica sukcesu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.13, 07:54
        Chyba sprzedanych ale nie oddanych. Co za bzdury, jaki sukces, chyba wstyd.
        Klienci Osiedla Debowy Park czekaja od grudnia lub marca na swoje mieszkania !
        Jak ktoś chce poznać ich opinie to www.gowork.pl/opinie_czytaj_4,45559,0,0
    • leo.17 Przerobią słynny spichlerz na hotel. Zaczęły si... 22.05.13, 10:46
      imponujący budynek! żeby go tylko nikt nie dobił tymi przeróbkami..
    • Gość: miu Re: Przerobią słynny spichlerz na hotel. Zaczęły IP: *.fbx.proxad.net 22.05.13, 10:56
      Na wizualizacji budynek wyglada kiepsko.
      Niestety, na ogol wizualizajce sa znacznie ladniejsze od realizacji.
    • giles Przerobią słynny spichlerz na hotel. Zaczęły si... 22.05.13, 18:49
      ta dobudowana nowa czesc wyglada fatalnie!!!!
    • troskal Przerobią słynny spichlerz na hotel. Zaczęły si... 22.05.13, 19:53
      Spichlerz jest w Nowym Dworze Mazowieckim, a nie w Modlinie jak sugerują zdjęcia. Nawet autor był blisko, bo Modlin to dzielnica Nowego Dworu, tyle że Modlin zaczyna się na lewym brzegu Narwi/Wisły
      • Gość: m Re: Przerobią słynny spichlerz na hotel. Zaczęły IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.14, 02:33
        dla mnie on jest i bedzie w modlinie twierdzy :P bo modlinow jest kilka :)
    • Gość: kowalndn Re: Przerobią słynny spichlerz na hotel. Zaczęły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.13, 07:57
      Projekt zupełnie nie trafiający w moje gusta, architekci chyba domorośli albo emeryci, bo albo miniona epoka albo brak wiedzy.
      Lepiej jakby zajęła się tym jakas wieksza i lepsza firma, w Nowym Dworze ten Deweloper miał problem z woda gruntowa w bloku, gdzie totalnie zalało ludziom piwnice. Więc jak maja wybudować coś przy rzece to może niech sprzedadzą to komuś innemu.
    • Gość: Alek Przerobią słynny spichlerz na hotel. Zaczęły si... IP: *.home.cgocable.net 18.07.13, 01:55
      Giles, wyglada super!! tylko ty jestes sto lat za murzynami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka