Dodaj do ulubionych

metro II linia

IP: *.nfosigw.gov.pl / *.nfosigw.gov.pl 16.02.05, 15:06
KIdy władze Warszawy przestaną opowiadać i wezmą się za drugą linię metra,
podobno plany już są i są piniądze w budżecie na metro na dokończenia I
linii. A więc do roboty panie Kaczyński. Czekają mieszkańcy Bemowa, Woli
Śródmieścia, Pragi i Targówka
Obserwuj wątek
    • Gość: Banknot Re: metro II linia IP: *.chello.pl 16.02.05, 15:40
      Pan Kaczynski ma wazniejsze rzeczy na glowie niz Metro. Chce zostac Prezydentem
      Polski co on sie bedzie Warszawiakami przejmowal. Przykro mi kolego ale chyba
      bedziemy musieli poczekac az on odejdzie.
    • Gość: gosc Re: metro II linia IP: *.aster.pl 19.02.05, 12:10
      mieszkancy Pragi nie czekaja na 2.linie metra.my mamy dosyc pociagow :)
      • Gość: el matador Re: metro II i III linia IP: *.aster.pl 27.02.05, 14:04
        oto mapka budowy II i III-ciej odnogi warszawskiego metra do możliwie szybkiej
        realizacji
        przez zbrodniczego Kaczyńskiego i jego wywrotową ekipę aktualnie rządzącą
        Warszawą:
        www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=137210&page=15&pp=20
        • Gość: pawel-l Re: metro II i III linia IP: 81.210.17.* 08.03.05, 15:07
          Pomysł budowy linii metra wzdłuż istniejących torów kolejowych jest najgorszym
          pomysłem jaki słyszałem w życiu. I te esy-floresy na Pradze.
          Byłoby to najbardziej poronione metro na świecie.
          • Gość: Dario05 Re: metro II i III linia IP: *.chello.pl 08.03.05, 21:46
            Wdłuż których torów kolejowych? Gdzie na Targówku i wzdłuż Kondratowicza są
            tory kolejowe? A może ja o czymś nie wiem?
            • pstrys Re: metro II i III linia 10.03.05, 16:02
              Na Targówku i Bródnie nie, ale cały planowany odcinek śródmiejski II linii
              metra (najdroższy w budowie) jest praktycznie kilkaset metrów na północ od
              linii średnicowej. Obecnie linia średnicowa nie jest praktycznie wykorzystywana
              przez ruchu miejski, ale nasi kochani włodarze coraz śmielej mówią o
              uruchomieniu SKM.

Jeśli już mamy inwestować grubą kasę w budowę metra to róbmy to z głową. Skoro
              jest ryzyko dublowania SKM to może warto rozważyć zmianę planów II linii
              (przynajmniej tych śródmiejskich)?

Gość portalu: Dario05 napisał(a):

> Wdłuż których torów kolejowych? Gdzie na Targówku i wzdłuż Kondratowicza są
              > tory kolejowe? A może ja o czymś nie wiem?
              • Gość: jacek Re: metro II i III linia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 17:44
                Słuszna uwaga. Czytaj: nie ma szans na uwzględnienie w naszym pięknym kraju.
              • Gość: echo Re: metro II i III linia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.05, 20:31
                Budowa ruszy jak ekipa Kaczynskiego przestanie rzadzic.
                Co do II linii to wstepnie zrezygnowalbym ze stacji Zacisze i byc moze tez z
                Rembielinskiej. Zacisze to rejon domkow jednorodzinnych mieszka tam niewielu
                ludzi i budowa tam moze byc nieoplacalna.
                A III linia nie powinna sie konczyc w centrum Pragi tylko biec na Tarchomin
                (albo Okecie wg starych planow).
                • Gość: Dario05 Re: metro II i III linia IP: *.chello.pl 11.04.05, 15:09
                  > Co do II linii to wstepnie zrezygnowalbym ze stacji Zacisze i byc moze tez z
                  > Rembielinskiej

Na Rembielińskiej to chyba miała być pętla?

> A III linia nie powinna sie konczyc w centrum Pragi

A 3 linia nie miała biec na Grochów?
                  • Gość: echo Re: metro II i III linia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.05, 19:17
                    Petle mozna zrobic na kazdej stacji. A III linia bieglaby wlasnie z Grochowa na
                    Tarchomin. Kiedys miala biec z Grochowa (nawet z Wawra) na Okecie. To tez bylaby
                    dobra opcja.
    • Gość: mysl144 Re: metro II linia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.03.05, 22:37
      Budowa drugiej linii nie zacznie sie chyba az nie skoncza pierwszej. Niemniej
      oczywiscie powstanie tej linii spieloby miasto i zmienilo jakosc zycia w nim w
      niewyobrazalny wrecz sposob. Juz pierwsza linia w duzej mierze to uczynila.
      Druga linia, spajajaca Prage z lewobrzezna Warszawa, bylaby przypieczetowaniem
      budowy podstaw tkanki miejskiej. Niezaprzeczalnie musi ona powstac i to jak
      najszybciej.
    • Gość: echo Tak mozna znalezc pieniadze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.05, 18:29
      No urzedasy zaciskamy pasa z 600mln zl rocznie na administracje na metro idzie
      200-300mln (1/4)+ dotacje unijne (3/4)i mamy II linie od ronda Daszynskiego do
      Wilenskiej w 2 lata!
      • Gość: el matador Re: Tak mozna znalezc pieniadze IP: *.aster.pl 09.03.05, 22:58
        stoisko Warszawy na Targach Nieruchomości w Cannes przypomina pomroczny sen
        pijanego wiejskiego kowala, może dlatego proporcja 600 milionów urzędnicy
        miejscy kontra 200 milionów wydatków na metro to"specialite' de la maison"
        naszego rumuńskiego pewnego jak zawsze siebie,"conducator'ka",u tej dziwacznej
        warszawskiej władzy wszystko przypomina "Łysą Śpiewaczkę" wyjącą coś zupełnie
        niezrozumialego gdzieś na ugorze niejakiego Ionesco....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka