Dodaj do ulubionych

ruszyła budowa Arkadii

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.06.02, 15:52
kilka dni temu ruszyła budowa giganta przy rondzie Babka, otwarcie za 2,5 roku
Obserwuj wątek
    • Gość: mysza Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.06.02, 17:29
      paco moze jakis link ? dzieki :))
      • Gość: paco Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.06.02, 19:55
        bardzo prosze :)
        www.muratorplus.pl/biznes/index.xml/_m=1/lang=PL/_a=2036/;304336-050633-
        47189
        pozdrawiam

• Gość: mysza Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 00:21
          dzieki paco to bedziemy mieli kawalek miasta na tych ugorach :))
          • Gość: ? Re: ruszyła budowa Arkadii IP: 157.25.121.* 18.06.02, 09:35
            ?
            • Gość: MarcPolo Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.ing.nl 18.06.02, 15:38
              Wspaniala wiadomosc! Choc nie jestem wielkim zwolennikiem "podmiejskich"
              centrow handlowych w miescie, to na projektach Arkadia wyglada calkiem dobrze.
              No i rozladuje troche inne centra i ruch wokol nich. Wydaje mi sie, ze na
              Arkadii i Zlotych Tarasach skonczy sie boom na centra handlowe,
              przynajmniej "ilosciowy" boom. Potem przyjdzie czas na jakosc (upgrade,
              niewielkie powiekszenia, etc).
              • Gość: paco Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 16:36
                Gość portalu: MarcPolo napisał(a):

> Wspaniala wiadomosc! Choc nie jestem wielkim zwolennikiem "podmiejskich"
                > centrow handlowych w miescie, to na projektach Arkadia wyglada calkiem dobrze.
                > No i rozladuje troche inne centra i ruch wokol nich. Wydaje mi sie, ze na
                > Arkadii i Zlotych Tarasach skonczy sie boom na centra handlowe,
                > przynajmniej "ilosciowy" boom. Potem przyjdzie czas na jakosc (upgrade,
                > niewielkie powiekszenia, etc).

pod koniec 2003 roku zostanie otware Reform Center ktore kupili amerykanie i
                szwajcarzy, ma to byc jedno z najciekawszych centrow w Polsce, zmieni tez nazwe,
                powierzchnia to 190 tys m2, pod koniec tego roku lub na początku przyszłego
                zacznie sie budowa Portu Żerańskiego, powierzchni dokładnej nie znam ale ponad
                200 tys m2 ale największe będzie przy pl.Zawiszy ktorego budowa ruszy pod koniec
                tego roku lub na początku przyszłego, to nie będzie gigantyczne centrum ale
                wielkomijska zabudowa duzego kwartału w centrum, wartość inwestycji od 300 mln$
                do 500 a nawet więcej, powierzchnia około 600 tys m2 i pomyśleć że otwierane we
                wrześniu Wola Park bedzie największe w Polsce(ponad 70 tys m2)
                • Gość: paco Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 16:38
                  Gość portalu: paco napisał(a):

> Gość portalu: MarcPolo napisał(a):
                  >
                  > > Wspaniala wiadomosc! Choc nie jestem wielkim zwolennikiem "podmiejskich"
                  > > centrow handlowych w miescie, to na projektach Arkadia wyglada calkiem dob
                  > rze.
                  > > No i rozladuje troche inne centra i ruch wokol nich. Wydaje mi sie, ze na
                  > > Arkadii i Zlotych Tarasach skonczy sie boom na centra handlowe,
                  > > przynajmniej "ilosciowy" boom. Potem przyjdzie czas na jakosc (upgrade,
                  > > niewielkie powiekszenia, etc).
                  >
                  >
                  > pod koniec 2003 roku zostanie otware Reform Center ktore kupili amerykanie i
                  > szwajcarzy, ma to byc jedno z najciekawszych centrow w Polsce, zmieni tez nazwe
                  > ,
                  > powierzchnia to 190 tys m2, pod koniec tego roku lub na początku przyszłego
                  > zacznie sie budowa Portu Żerańskiego, powierzchni dokładnej nie znam ale ponad
                  > 200 tys m2 ale największe będzie przy pl.Zawiszy ktorego budowa ruszy pod koni
                  > ec
                  > tego roku lub na początku przyszłego, to nie będzie gigantyczne centrum ale
                  > wielkomijska zabudowa duzego kwartału w centrum, wartość inwestycji od 300 mln$
                  >
                  > do 500 a nawet więcej, powierzchnia około 600 tys m2 i pomyśleć że otwierane we
                  >
                  > wrześniu Wola Park bedzie największe w Polsce(ponad 70 tys m2)

napisałeś podmiejskich, akurat te nie są pomiejski, Ci sami inwestorzy i
                  architekci budowali takie centra w centrum Berlina, Tokio, Rotterdamu czy innych
                  miast

• Gość: mysza Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 16:38
                  czy to przy pl. Zawiszy to na terenach dw.Glownego ?
                  • Gość: paco Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 16:45
                    Gość portalu: mysza napisał(a):

> czy to przy pl. Zawiszy to na terenach dw.Glownego ?

zgadza sie, na terenach, i jeszcze dookoła, to bedzie bardzo duze

• Gość: paco Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 16:46

> Gość portalu: mysza napisał(a):
                      >
                      > > czy to przy pl. Zawiszy to na terenach dw.Glownego ?
                      >
                      > zgadza sie, na terenach, i jeszcze dookoła, to bedzie bardzo duze
                      >

aha no i Centrum Bis, którego budowa rozpocznie sie w cigu 2-3 lat, 150 tys m2

• Gość: paco Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 16:48

> Gość portalu: paco napisał(a):
                        >
                        > > Gość portalu: mysza napisał(a):
                        > >
                        > > > czy to przy pl. Zawiszy to na terenach dw.Glownego ?
                        > >
                        > > zgadza sie, na terenach, i jeszcze dookoła, to bedzie bardzo duze
                        > >
                        >
                        > aha no i Centrum Bis, którego budowa rozpocznie sie w cigu 2-3 lat, 150 tys m2

no i można jeszcze dorzucić Centrum Grzybowska w skład której wchodzić będzie
                        hotel Hilton(24 pietra), 2 apartamentowce, dwa biurowce, sklepy, fitnes klub,
                        centrum konferencyjne i inne rzeczy, powierzchnie 150 tysm2 a budowa ruszy w
                        pażdzirniku, dzisiaj to potwierdzili

• Gość: mysza Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 17:15
                          czyli dzisiaj mamy same dobre informacje,nareszcie wypelnia sie te wszystkie
                          dziury,dzisiaj na Grzybowskiej w tej czesci mieszkalnej doszli do 5
                          kondygnacji,czyli niedlugo tak jak piszesz ruszy naroznik z hotelem.wczoraj wot
                          podal plany zagospodarowania Prostej i ronda ale tam niestety nie bylo mowy o
                          konkretnych terminach luzno wspominali o 2003 roku,tamten rejon tez jak
                          najszybciej wymaga uporzadkowania pozdrawiam i dzieki za info.
                          • Gość: paco Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 18:00

> czyli dzisiaj mamy same dobre informacje,nareszcie wypelnia sie te wszystkie
                            > dziury,dzisiaj na Grzybowskiej w tej czesci mieszkalnej doszli do 5
                            > kondygnacji,czyli niedlugo tak jak piszesz ruszy naroznik z hotelem.wczoraj wot
                            >
                            > podal plany zagospodarowania Prostej i ronda ale tam niestety nie bylo mowy o
                            > konkretnych terminach luzno wspominali o 2003 roku,tamten rejon tez jak
                            > najszybciej wymaga uporzadkowania pozdrawiam i dzieki za info.

plany zagospodarowania dla całej Warszawy będą gotowe do końca 2003 i wtedy będą
                            mogły ruszyc tam inwestycje, oczywiście dla tego rejonu mogą powstać szybciej i
                            szybciej ruszyć
                            ps. czytałem też, że własnie po sporządzeniu planów zagosp. czyli na pocz. 2004
                            ruszy budowa Portu Praskiego, którego najwiekszą przeszkoda były nie zatwierdzone
                            plany zagospod., pozdrawiam
        • Gość: Hector Zielony dach? IP: *.infinity.waw.pl / 192.168.2.* 24.07.02, 19:41
          Co ja widzę... zielony dach? No, no... jestem pod wrażeniem ;-))
          • Gość: paco Re: Zielony dach? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 19:49
            Gość portalu: Hector napisał(a):

> Co ja widzę... zielony dach? No, no... jestem pod wrażeniem ;-))

dachy jak na BUW
            • Gość: Hector Re: Zielony dach? IP: *.infinity.waw.pl / 192.168.2.* 25.07.02, 11:20
              Oby nie zrezygnowano z nich w ramach oszczędności. Takie dachy kupę kasy
              kosztują :-((
              • Gość: paco Re: Zielony dach? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.07.02, 12:16
                Gość portalu: Hector napisał(a):

> Oby nie zrezygnowano z nich w ramach oszczędności. Takie dachy kupę kasy
                > kosztują :-((

nie żartuj, na tą inwestycje wydadzą 270 mln $
    • Gość: paco Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 18:25
      no i pod koniec roku niedaleko Centrum Grzybowska ruszy budowa części wyższej
      kompleksu Centrum Żelazna, teraz buduja kilkunastpietrowe apartamenty, część
      wyższa będzie miała 25 pięter, pod koniec roku ruszy tez budowa biurowca
      Hochtief, 39 pieter 160 m, najpożniej na początku przyszłego roku ale na 90 %
      pod koniec tego
      • Gość: mysza Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 18:29

> no i pod koniec roku niedaleko Centrum Grzybowska ruszy budowa części wyższej
        > kompleksu Centrum Żelazna, teraz buduja kilkunastpietrowe apartamenty, część
        > wyższa będzie miała 25 pięter, pod koniec roku ruszy tez budowa biurowca
        > Hochtief, 39 pieter 160 m, najpożniej na początku przyszłego roku ale na 90 %
        > pod koniec tego

zaskoczyles mnie tym biurowcem Hochtief-a o co chodzi ??????
        • Gość: paco Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 18:46

>
          > > no i pod koniec roku niedaleko Centrum Grzybowska ruszy budowa części wyżs
          > zej
          > > kompleksu Centrum Żelazna, teraz buduja kilkunastpietrowe apartamenty, czę
          > ść
          > > wyższa będzie miała 25 pięter, pod koniec roku ruszy tez budowa biurowca
          > > Hochtief, 39 pieter 160 m, najpożniej na początku przyszłego roku ale na 9
          > 0 %
          > > pod koniec tego
          >
          > zaskoczyles mnie tym biurowcem Hochtief-a o co chodzi ??????

no ten przy rondzie ONZ

• Gość: mysza Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 19:05
            to ten upal mnie rozkojarzyl :)) na ten czekam najbardziej bo to prawie "za
            drzwiami" :))
            • Gość: paco Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 19:07

> to ten upal mnie rozkojarzyl :)) na ten czekam najbardziej bo to prawie "za
              > drzwiami" :))

tez bym tak chciał :) ja za drzwiami mam las :))
              • Gość: mysza Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 19:22
                chyba jednak wybralabym ten las :))no tylko zeby nie byl daleko :))
                • Gość: Marco Polo Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.ing.nl 25.07.02, 16:08
                  Wiem, ze centrum ma byc miedzy Rondem Babka a Dworcem Gdanskim. Czy ma zajac
                  caly ten teren, czy tez jedynie blizej ronda? Co obecnie sie dzieje na tym
                  terenie? Wykopki?
                  • Gość: paco Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.07.02, 16:13
                    Gość portalu: Marco Polo napisał(a):

> Wiem, ze centrum ma byc miedzy Rondem Babka a Dworcem Gdanskim. Czy ma zajac
                    > caly ten teren, czy tez jedynie blizej ronda? Co obecnie sie dzieje na tym
                    > terenie? Wykopki?

cały teren, wykopki to mało powiedziane :))
    • Gość: ji Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.acn.waw.pl 27.07.02, 23:41
      szkoda tylko ze architektura taka kiczowata, no po prostu Las Vegas.. Te centra
      handlowe wcale nie tworza prawdziwego miasta, z siecia ulic, domow, placow
      tylko takie plastikowo-szklane potwory, wystarczy spojrzec jak wygladaja
      dotychczasowe centra... mierne to to. Moze jedynie Zlote Tarasy beda na
      poziomie, choc na wizualizacjach rowniez wygladaja jak scenografia do Dynastii.
      Wydawalo sie ze Warsaw lezy w Europie a nie w USA
      • Gość: TYP Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.duna.pl / 192.168.4.* 28.07.02, 03:15
        Gość portalu: ji napisał(a):

> szkoda tylko ze architektura taka kiczowata, no po prostu Las Vegas.. Te
        centra
        >
        > handlowe wcale nie tworza prawdziwego miasta, z siecia ulic, domow, placow
        > tylko takie plastikowo-szklane potwory, wystarczy spojrzec jak wygladaja
        > dotychczasowe centra... mierne to to. Moze jedynie Zlote Tarasy beda na
        > poziomie, choc na wizualizacjach rowniez wygladaja jak scenografia do
        Dynastii.
        >
        > Wydawalo sie ze Warsaw lezy w Europie a nie w USA

Dzieki bogu ze bierzemy przyklad z USA jezeli chodzi o centra handlowe, bo to
        co sie buduje w Europie to SYF JAK BERET (wyjatek moze ostatnio Hiszpania).
        Tak naprawde to Polska ma jedne z najfajniejszych centr wogole w Europie
        (Sadyba Best Mall nawet wygral jako najlpeszy mall w Europie).

To co sie teraz w Polsce buduje (4 generacja cenr) to na serio swiatowy
        poziom, nawet WYSOKI swiatowy poziom z wielu wzgledow.

Wymienie kilka:

Stary Browar w Poznianiu
        Fabryka Poznanskiego w Lodzi
        Wyspa Spichrzow w Gdansku
        Silesia Mall w Katowicach
        Zlote Tarasy w Warszawie
        Nowe Miasto w Krakowie

• Gość: erwas Re: ruszyła budowa Arkadii IP: 12.96.204.* 28.07.02, 04:24

> Dzieki bogu ze bierzemy przyklad z USA jezeli chodzi o centra handlowe, bo to
          > co sie buduje w Europie to SYF JAK BERET (wyjatek moze ostatnio Hiszpania).
          > Tak naprawde to Polska ma jedne z najfajniejszych centr wogole w Europie
          > (Sadyba Best Mall nawet wygral jako najlpeszy mall w Europie).
          >
          > To co sie teraz w Polsce buduje (4 generacja cenr) to na serio swiatowy
          > poziom, nawet WYSOKI swiatowy poziom z wielu wzgledow.
          >
          > Wymienie kilka:
          >
          > Stary Browar w Poznianiu
          > Fabryka Poznanskiego w Lodzi
          > Wyspa Spichrzow w Gdansku
          > Silesia Mall w Katowicach
          > Zlote Tarasy w Warszawie
          > Nowe Miasto w Krakowie

nie wiem jak wyglada nowa generacja centrow, nie mieszkam w Polsce, ale Twoj
          przyklad Sadyba Best Mall jako wzor czegos doskonalego, odbiega od mojego
          pojecia dobrego rozwiazania urbanistycznego. znam ten objekt jedynie ze zdjec -
          wydaje mi sie banalnie konwencjonalny, nawet kiczowaty. ma zewnetrzne cechy
          tych okropnych Mall'ow, ktore stoja na uboczu normalnego zycia miata, ktore
          zniszczyly amarykanskie "downtowny" ale poniekad pasuja do amerykanskiego stylu
          zycia, chyba nie do europejskiego.
          ciekawsze wydaje mi sie rozwiazanie lokalizowania centrow w istniejacej
          zabudowie. czy naprawde ruszyla adaptacja Wyspy Spichrzow w Gdansku. Gdansk
          bardzo potrzebuje zagospodarowania drugiej strony Motlawy.
          erwas
        • Gość: Hector Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.infinity.waw.pl / 192.168.2.* 28.07.02, 09:37
          Mieszkam w pobliżu Sadyby - naprawdę nic ciekawego, nie wiem jak mogli to
          nagrodzić. Czytam wiele prasy architektonicznej i widziałem wiele ciekawszych
          rozwiązań (np. Lille we Francji). Z polskich rozwiazań czekam na Manufakturę w
          Łodzi i Nowe Miasto w Krakowie, w niezła jest także Warszawa Wileńska - dużo
          bardziej miastotwórcze niż Sadyba Best Mall...
          • Gość: Clint Re: ruszyła budowa Arkadii IP: 2.2.STABLE* 28.07.02, 17:10
            Deweloper Tishman Speyer Properties wysłał do Ministerstwa Infrastruktury list
            z informacją, że każdy dzień opóźnienia sprawia i firma nie może rozpocząć
            budowy oraz jest coraz bliżej wycofania się z inwestycji, podało radio RMF FM.

Po porozumieniu z PKP, na drodze do realizacji projektu 'Nowe Miasto' w
            Krakowie, stoi jeszcze sprawa pozyskania działek od Poczty Polskiej i PKS.
            Wniosek o zamianę gruntów tej ostatniej firmy utknął w Ministerstwie Skarbu.

• Gość: Hector Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.infinity.waw.pl / 192.168.2.* 28.07.02, 23:58
              Cała ta sprawa z TSP i Nowym Miastem w Krakowie jest kompromitacją polskiego
              rządu, samorządu, prawa itp. Chce firma wyłożyć kasę - należy postawić im jasne
              warunki i wtedy niech zdecudują, czy w to wchodzą - a nie wodzić ich za nos i
              ciągle zmieniać decyzje...
        • Gość: paco Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.07.02, 14:29
          Gość portalu: TYP napisał(a):

> Gość portalu: ji napisał(a):
          >
          > > szkoda tylko ze architektura taka kiczowata, no po prostu Las Vegas.. Te
          > centra
          > >
          > > handlowe wcale nie tworza prawdziwego miasta, z siecia ulic, domow, placow
          >
          > > tylko takie plastikowo-szklane potwory, wystarczy spojrzec jak wygladaja
          > > dotychczasowe centra... mierne to to. Moze jedynie Zlote Tarasy beda na
          > > poziomie, choc na wizualizacjach rowniez wygladaja jak scenografia do
          > Dynastii.
          > >
          > > Wydawalo sie ze Warsaw lezy w Europie a nie w USA
          >
          >
          > Dzieki bogu ze bierzemy przyklad z USA jezeli chodzi o centra handlowe, bo to
          > co sie buduje w Europie to SYF JAK BERET (wyjatek moze ostatnio Hiszpania).
          > Tak naprawde to Polska ma jedne z najfajniejszych centr wogole w Europie
          > (Sadyba Best Mall nawet wygral jako najlpeszy mall w Europie).
          >
          > To co sie teraz w Polsce buduje (4 generacja cenr) to na serio swiatowy
          > poziom, nawet WYSOKI swiatowy poziom z wielu wzgledow.
          >
          > Wymienie kilka:
          >
          > Stary Browar w Poznianiu
          > Fabryka Poznanskiego w Lodzi
          > Wyspa Spichrzow w Gdansku
          > Silesia Mall w Katowicach
          > Zlote Tarasy w Warszawie
          > Nowe Miasto w Krakowie
          >
          > do tego Arkadia i Port Żerański
          • Gość: paco Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.07.02, 14:31

> Gość portalu: TYP napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: ji napisał(a):
            > >
            > > > szkoda tylko ze architektura taka kiczowata, no po prostu Las Vegas..
            > Te
            > > centra
            > > >
            > > > handlowe wcale nie tworza prawdziwego miasta, z siecia ulic, domow, p
            > lacow
            > >
            > > > tylko takie plastikowo-szklane potwory, wystarczy spojrzec jak wyglad
            > aja
            > > > dotychczasowe centra... mierne to to. Moze jedynie Zlote Tarasy beda
            > na
            > > > poziomie, choc na wizualizacjach rowniez wygladaja jak scenografia do
            >
            > > Dynastii.
            > > >
            > > > Wydawalo sie ze Warsaw lezy w Europie a nie w USA
            > >
            > >
            > > Dzieki bogu ze bierzemy przyklad z USA jezeli chodzi o centra handlowe, bo
            > to
            > > co sie buduje w Europie to SYF JAK BERET (wyjatek moze ostatnio Hiszpania)
            > .
            > > Tak naprawde to Polska ma jedne z najfajniejszych centr wogole w Europie
            > > (Sadyba Best Mall nawet wygral jako najlpeszy mall w Europie).
            > >
            > > To co sie teraz w Polsce buduje (4 generacja cenr) to na serio swiatowy
            > > poziom, nawet WYSOKI swiatowy poziom z wielu wzgledow.
            > >
            > > Wymienie kilka:
            > >
            > > Stary Browar w Poznianiu
            > > Fabryka Poznanskiego w Lodzi
            > > Wyspa Spichrzow w Gdansku
            > > Silesia Mall w Katowicach
            > > Zlote Tarasy w Warszawie
            > > Nowe Miasto w Krakowie
            > >
            > > do tego Arkadia i Port Żerański

do tego bedzie też inwestycja Polmy przy Pl. Zawiszy(największa z tego
            wszystkiego), Reform Center po przejęciu przez nowych inwestorów
            • Gość: Metal Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.26-151.libero.it 28.07.02, 17:23
              A co buduje Polma na pl. Zawiszy?
    • iwo_ Re: ruszyła budowa Arkadii 28.07.02, 20:27

> kilka dni temu ruszyła budowa giganta przy rondzie Babka, otwarcie za 2,5 roku

Gdzie konkretnie, bo się nie orientuje? Między Popiełuszki, a Słomińskiego -
      tam gdzie są niezagospodarowane tereny pkp ?
      • Gość: paco Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.07.02, 23:44
        iwo_ napisał:

>
        > > kilka dni temu ruszyła budowa giganta przy rondzie Babka, otwarcie za 2,5
        > roku
        >
        > Gdzie konkretnie, bo się nie orientuje? Między Popiełuszki, a Słomińskiego -
        > tam gdzie są niezagospodarowane tereny pkp ?

no słynne ETC, wieżowiec to tylko część ogromnego kompleksu, z nim czy bez
        projekt jest imponujący, oczywiście z nim najbardziej
    • Gość: mysza Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.07.02, 23:54
      paco bardzo bym chciala zobaczyc ten wiezowiec masz cos moze ?
      czy ty pisujesz na forum Torun ? czy to inny paco?pozdrawiam :))
      • Gość: Marco Polo Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.ing.nl 29.07.02, 13:57
        Generalnie, ciesze sie z prawie kazdej inwestycji w Polsce. Zblizaja one nasz
        kraj do rozwinietej czesci swiata i staja sie czescia coraz bardziej
        rozwinietej ekonomii. Jesli jednak chodzi o wyglad tych centrow handlowych, to
        w 100% zgadzam sie z Hectorem (patrz wyzej). Winnismy tworzyc centra
        miastotworcze, a takich jak do tej pory prawie u nas nie ma. Sadyba Best Mall
        jest samo w sobie poprawnie wykonane, materialy tez sa wysokiej klasy, ale tak
        naprawde sie od miasta odwraca: olbrzymi parking od ulicy (karygodne), oraz
        wszelkie wejscia do skepow sa umieszczone od srodka centrum handlowego. Jedynym
        w miare zachecajacym miejscem jast San Marzano (blizej ulicy i z normalnym
        wejsciem). Patrzac na to centrum, od razu sie widzi ze jest ono zbudowane
        glownie dla zmotoryzowanych - a to nie jest aspekt prawdziwej handlowej tkanki
        miejskiej. Tak tez bedzie z Wola Park i Arkadia. Szkoda.
        • Gość: Hector Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.infinity.waw.pl / 192.168.2.* 29.07.02, 18:12
          Prawidłowo moim zdaniem rozwiązano kwestię parkowania w Galerii Mokotów -
          ogromny wielokondygnacyjny parking jest zgrabnie ukryty na tyłach obiektu,
          jednocześnie gwarantując dobry dostęp do wszystkich kondygnacji galerii. Przed
          Galerią jest trochę zieleni, ławeczki, kawiarenki, ciekawa kładka przez
          jezdnię. Rozwiązania godne pochwały. (Moim marzeniem byłoby, żeby partery
          takich centrów otwarte były na zewnątrz obiektu, wiem jednek, że takie
          rozwizania napotykają silny opór inwestorów).
      • Gość: paco Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.07.02, 17:59

> paco bardzo bym chciala zobaczyc ten wiezowiec masz cos moze ?
        > czy ty pisujesz na forum Torun ? czy to inny paco?pozdrawiam :)
        --------------------------------------------------------------------------------
        www.sky.s64.pl/home/Plany/etc01.htm

zdecydowanie w Toruniu to nie ja :))

• Gość: msza Re: ruszyła budowa Arkadii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.07.02, 18:24
          1.dzieki zaraz ogladam.
          2.tak wlasnie myslalam :))))
          pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka