Dodaj do ulubionych

Nowa koncepcja Atrium South

IP: *.dvpool.fh-frankfurt.de 02.10.02, 12:59
Kurde, stara koncepcja to jedna z najciekawszych wysokosciowych propozycji
dla Warszawy. A nowa... coz, taka nijaka troche...
Obserwuj wątek
    • Gość: paco Re: Nowa koncepcja Atrium South IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 13:49
      istnieje wiele koncepcji Atrium South ale która powstanie tego teraz nie widomo
    • sado1980 Re: Nowa koncepcja Atrium South 03.10.02, 19:09
      Witam a gdzie można znaleźć wizualizacje nowej wersji Atrium Soutth???Z góry
      dzięki!!!
    • Gość: Alex Re: Nowa koncepcja Atrium South IP: 212.33.87.* 04.10.02, 17:24
      Ja słyszałem tylko o wersji bardziej rozłożystej i niższej. Ale też nie
      widziałem. A chetnie zobaczę
      Pozdr
    • Gość: Hector a.M. Re: Nowa koncepcja Atrium South IP: *.dvpool.fh-frankfurt.de 07.10.02, 11:31
      Chodzi mi o ostatnia wzmianke na nowawa.prv.pl
    • Gość: Zbychu Re: Nowa koncepcja Atrium South IP: *.epo.ericsson.se / 159.107.89.* 31.10.02, 15:53
      Moim zdaniem, albo powinni zrealizować wcześniejszą koncepcję, albo powinni się
      wstrzymać z budową, aż poprawi się koniunktura. Lepiej nie zaśmiecać dobrej
      lokalizacji jakimiś gniotami...
    • Gość: Alex Re: Nowa koncepcja Atrium South. Do YaroS IP: proxy / 193.0.117.* 16.11.02, 19:23
      Na stronie Yarosa mozna znalerźć informację, że Skanska wycofałą się z projektu
      budowli wieżowca na rzecz budynku niższego (trochę ponad 10 kondygnacji). YaroS
      skąd te ponure wiadomości?
      Pozdr
      • Gość: YaroS Re: Nowa koncepcja Atrium South. Do YaroS IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.02, 00:30
        Ponure wieści wynikają ze skojarzenia kilku faktów:
        1. Był artykuł-wywiad w gazecie lub w rzepie (kilka miesięcy temu w związku z
        Westinem) z kimś ze Skanski, że rezygnują z budowy tego budynku w takiej formie
        nowy budynek ma być niższy szerszy i nie bedzie miał funkcji biurowej tylko
        apartamentową tak było napisane w tym artykule.
        2. Te rendery znalazłem na stronie architektów zajmujących się autoryzacją i
        projektowaniem dla Skanska czyli biuro projektów Kazimierski Ryba wcześniej ich
        nie było zatem mniemam, że powstały niedawno.
        Tak więc te dwa fakty wskazują, że niestety nie będzie już AS w tym starym
        kształcie czego niestety ja taż żałuję. Oczywiście to nie są informacje 100%
        zawsze coś się może zmienić ale zobaczymy.
        pozdr
        • Gość: goldi Re: Nowa koncepcja Atrium South. Do YaroS IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.11.02, 21:19
          Budynek przy samym rondzie i tak zaczna budowac za kilka lat jak bedzie
          odpowiednia koniunktura,po wyborze kaczki na prezydenta szybko jej sie raczej
          spodziewac nie mozemy.Po zakonczeniu budowy Westin'a obok zacznie sie budowa
          centrum handlowego, 3 pietrowej galerii.Zarzadzac ta galeria bedzie niemiecka
          firma ECE,ktora posiada juz w Polsce Galerie Dominikanska we Wroclawiu,Galerie
          LOdzka w Lodzi,a teraz zaczyna budowe Kaskady w Szczecinie.Mnie ciekawi co
          Skanska bedzie budowala na rogu Pereca i Cieplej jest tam, teraz parking
          strzezony ogrodzony zoltym plotem z logo Skanska.Ciekawi mnie czy budynek w tym
          miejscu tez bedzie wchodzil w sklad Atrium South? bo wiezowiec o ktorym
          piszecie bedzie na waskiej dzialce miedzy Ciepla, Rondem ONZ,a Jana Pawla.
          • Gość: YaroS Re: Nowa koncepcja Atrium South. Do YaroS IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 18.11.02, 09:15
            Gość portalu: goldi napisał(a):

> Po zakonczeniu budowy Westin'a obok zacznie sie budowa
            > centrum handlowego, 3 pietrowej galerii.Zarzadzac ta galeria bedzie niemiecka
            > firma ECE,ktora posiada juz w Polsce Galerie Dominikanska we
            Wroclawiu,Galerie
            > LOdzka w Lodzi,a teraz zaczyna budowe Kaskady w Szczecinie.

W którym dokładnie mijscu ma stanąć ta galeria handlowa bo ja nie widzę miejsca
            na taką inwestycję w tej lokalizacji, chyba, że będzie to malutka galeria nie w
            stylu tych wyżej wymienionych dużych centrów handlowych. Kiedyś był projekt ECE
            robił go Kuryłowicz wybudowania ogromnego centrum gdzieś na mokotowie czyżby
            inwestor definitywnie się wycofał z tego projektu?
            pozdr
            • Gość: paco Re: Nowa koncepcja Atrium South. Do YaroS IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.11.02, 17:10
              Gość portalu: YaroS napisał(a):

> Gość portalu: goldi napisał(a):
              >
              > > Po zakonczeniu budowy Westin'a obok zacznie sie budowa
              > > centrum handlowego, 3 pietrowej galerii.Zarzadzac ta galeria bedzie niemie
              > cka
              > > firma ECE,ktora posiada juz w Polsce Galerie Dominikanska we
              > Wroclawiu,Galerie
              > > LOdzka w Lodzi,a teraz zaczyna budowe Kaskady w Szczecinie.
              >
              > W którym dokładnie mijscu ma stanąć ta galeria handlowa bo ja nie widzę
              miejsca
              >
              > na taką inwestycję w tej lokalizacji, chyba, że będzie to malutka galeria nie
              w
              >
              > stylu tych wyżej wymienionych dużych centrów handlowych. Kiedyś był projekt
              ECE
              >
              > robił go Kuryłowicz wybudowania ogromnego centrum gdzieś na mokotowie czyżby
              > inwestor definitywnie się wycofał z tego projektu?
              > pozdr

zobacz na stronie Skanski plan dla tego rejonu, jest Westin, potem
              kilkupiętrowe centrum handlowe i AS, ale gdyby zmienili koncepcje na taką jaka
              prezentujesz na stronie to centrum handlowe i AS byłoby w jednym i zaczynało
              sie przy Westinie i prowadziło do ronda ONZ, budowa ma sie zacząć już po
              zakonczeniu obecnej inwestycji czyli Westina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka