Gość: Hector a.M. IP: *.dvpool.fh-frankfurt.de 02.10.02, 12:59 Kurde, stara koncepcja to jedna z najciekawszych wysokosciowych propozycji dla Warszawy. A nowa... coz, taka nijaka troche... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: paco Re: Nowa koncepcja Atrium South IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 13:49 istnieje wiele koncepcji Atrium South ale która powstanie tego teraz nie widomo Odpowiedz Link Zgłoś
sado1980 Re: Nowa koncepcja Atrium South 03.10.02, 19:09 Witam a gdzie można znaleźć wizualizacje nowej wersji Atrium Soutth???Z góry dzięki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Nowa koncepcja Atrium South IP: 212.33.87.* 04.10.02, 17:24 Ja słyszałem tylko o wersji bardziej rozłożystej i niższej. Ale też nie widziałem. A chetnie zobaczę Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hector a.M. Re: Nowa koncepcja Atrium South IP: *.dvpool.fh-frankfurt.de 07.10.02, 11:31 Chodzi mi o ostatnia wzmianke na nowawa.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbychu Re: Nowa koncepcja Atrium South IP: *.epo.ericsson.se / 159.107.89.* 31.10.02, 15:53 Moim zdaniem, albo powinni zrealizować wcześniejszą koncepcję, albo powinni się wstrzymać z budową, aż poprawi się koniunktura. Lepiej nie zaśmiecać dobrej lokalizacji jakimiś gniotami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Nowa koncepcja Atrium South. Do YaroS IP: proxy / 193.0.117.* 16.11.02, 19:23 Na stronie Yarosa mozna znalerźć informację, że Skanska wycofałą się z projektu budowli wieżowca na rzecz budynku niższego (trochę ponad 10 kondygnacji). YaroS skąd te ponure wiadomości? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YaroS Re: Nowa koncepcja Atrium South. Do YaroS IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.02, 00:30 Ponure wieści wynikają ze skojarzenia kilku faktów: 1. Był artykuł-wywiad w gazecie lub w rzepie (kilka miesięcy temu w związku z Westinem) z kimś ze Skanski, że rezygnują z budowy tego budynku w takiej formie nowy budynek ma być niższy szerszy i nie bedzie miał funkcji biurowej tylko apartamentową tak było napisane w tym artykule. 2. Te rendery znalazłem na stronie architektów zajmujących się autoryzacją i projektowaniem dla Skanska czyli biuro projektów Kazimierski Ryba wcześniej ich nie było zatem mniemam, że powstały niedawno. Tak więc te dwa fakty wskazują, że niestety nie będzie już AS w tym starym kształcie czego niestety ja taż żałuję. Oczywiście to nie są informacje 100% zawsze coś się może zmienić ale zobaczymy. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldi Re: Nowa koncepcja Atrium South. Do YaroS IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.11.02, 21:19 Budynek przy samym rondzie i tak zaczna budowac za kilka lat jak bedzie odpowiednia koniunktura,po wyborze kaczki na prezydenta szybko jej sie raczej spodziewac nie mozemy.Po zakonczeniu budowy Westin'a obok zacznie sie budowa centrum handlowego, 3 pietrowej galerii.Zarzadzac ta galeria bedzie niemiecka firma ECE,ktora posiada juz w Polsce Galerie Dominikanska we Wroclawiu,Galerie LOdzka w Lodzi,a teraz zaczyna budowe Kaskady w Szczecinie.Mnie ciekawi co Skanska bedzie budowala na rogu Pereca i Cieplej jest tam, teraz parking strzezony ogrodzony zoltym plotem z logo Skanska.Ciekawi mnie czy budynek w tym miejscu tez bedzie wchodzil w sklad Atrium South? bo wiezowiec o ktorym piszecie bedzie na waskiej dzialce miedzy Ciepla, Rondem ONZ,a Jana Pawla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YaroS Re: Nowa koncepcja Atrium South. Do YaroS IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 18.11.02, 09:15 Gość portalu: goldi napisał(a): > Po zakonczeniu budowy Westin'a obok zacznie sie budowa > centrum handlowego, 3 pietrowej galerii.Zarzadzac ta galeria bedzie niemiecka > firma ECE,ktora posiada juz w Polsce Galerie Dominikanska we Wroclawiu,Galerie > LOdzka w Lodzi,a teraz zaczyna budowe Kaskady w Szczecinie. W którym dokładnie mijscu ma stanąć ta galeria handlowa bo ja nie widzę miejsca na taką inwestycję w tej lokalizacji, chyba, że będzie to malutka galeria nie w stylu tych wyżej wymienionych dużych centrów handlowych. Kiedyś był projekt ECE robił go Kuryłowicz wybudowania ogromnego centrum gdzieś na mokotowie czyżby inwestor definitywnie się wycofał z tego projektu? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paco Re: Nowa koncepcja Atrium South. Do YaroS IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.11.02, 17:10 Gość portalu: YaroS napisał(a): > Gość portalu: goldi napisał(a): > > > Po zakonczeniu budowy Westin'a obok zacznie sie budowa > > centrum handlowego, 3 pietrowej galerii.Zarzadzac ta galeria bedzie niemie > cka > > firma ECE,ktora posiada juz w Polsce Galerie Dominikanska we > Wroclawiu,Galerie > > LOdzka w Lodzi,a teraz zaczyna budowe Kaskady w Szczecinie. > > W którym dokładnie mijscu ma stanąć ta galeria handlowa bo ja nie widzę miejsca > > na taką inwestycję w tej lokalizacji, chyba, że będzie to malutka galeria nie w > > stylu tych wyżej wymienionych dużych centrów handlowych. Kiedyś był projekt ECE > > robił go Kuryłowicz wybudowania ogromnego centrum gdzieś na mokotowie czyżby > inwestor definitywnie się wycofał z tego projektu? > pozdr zobacz na stronie Skanski plan dla tego rejonu, jest Westin, potem kilkupiętrowe centrum handlowe i AS, ale gdyby zmienili koncepcje na taką jaka prezentujesz na stronie to centrum handlowe i AS byłoby w jednym i zaczynało sie przy Westinie i prowadziło do ronda ONZ, budowa ma sie zacząć już po zakonczeniu obecnej inwestycji czyli Westina Odpowiedz Link Zgłoś