Dodaj do ulubionych

Moja dolina betonowa - Marek Rapacki o zabudowi...

IP: *.aster.pl 09.02.07, 09:03
nic nie budujmy, zasiejmy buraki - jeśli ktoś się nie może pogodzić z faktem,
ze duże miasta a zwłaszcza stolica musi się rozwijać - są wioski na podhalu
itp. tam będzie miał lisy, skunksy i nie tylko
Obserwuj wątek
    • Gość: Pansa Moja dolina betonowa - Marek Rapacki o zabudowi... IP: 217.153.225.* 09.02.07, 09:05
      precz z wysuszaniem Warszawy- niech przykładem będzie Ren - po regulacji co
      roku wylewa. Dosyć tego bałaganu przyrodniczego. Dajcie żyć.
    • fan.zdm Re: Moja dolina betonowa - Marek Rapacki o zabudo 09.02.07, 10:00
      Owszem, rozwijać się może i powinna, ale z sensem. Może jeszcze zabudować Pole Mokotowskie i Łazienki, co? Tyle dobrej ziemi się marnuje :> Takim miłośnikom czystego betonu polecam blokowisko JW Destruction przy Dworcu Południowym.
      • Gość: pablo Re: Moja dolina betonowa - Marek Rapacki o zabudo IP: *.aster.pl 09.02.07, 10:16
        nie popadajmy w skrajności:) ale drażni mnie facet którego podniecają lisy
        biegające prawie po centrum stolicy zamiast sieci metra, obwodnic, nowych
        mieszkań, itp
        • Gość: lecteur Re: Moja dolina betonowa - Marek Rapacki o zabudo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 11:33
          ... a czy mieszkasz w okolicy? Czy poruszasz sie tylko do metra i z metra?...
          Owszem, potok trzeba wyregulowac, ale kazda zielen w miescie jest jak
          najbardziej pozyteczna,

pozdrawiam
          Lukasz

www.wydawca.org
          • Gość: Bartek Re: Moja dolina betonowa - Marek Rapacki o zabudo IP: *.mexem.com.pl 09.02.07, 12:03
            Ja mieszkam w okolicy.Miejsce gdzie maja stanąć te apartamentowce to przecież
            część terenu gdzie stał jeszcze niedawno dziwny budynek w którym nic sie nie
            działo od wielu lat,poza weselami w knajpie.Teren akurat jest mało atrakcyjny
            do spacerów.Dolinka Służewiecka ma o wiele dłuższy teren i moim zdaniem o wiele
            ładniejszy i ten własnie należało by zostawić w spokoju.Jeżeli to będą jedyne
            bloki postawione na tym terenie to nie róbmy tragedii.Z resztą uważam że
            budynków które mają tam stanąć nie można pod żadnym względem porównać z
            blokowiskami innych developerów takich jak JW.....
            • Gość: lecteur Re: Moja dolina betonowa - Marek Rapacki o zabudo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 12:11
              Ok, w porzadku. Tez mieszkam w okolicy i rozpaczliwie szukam zielonych terenow
              (okolice Al. Lotnikow). Mysle, ze zgodzisz sie, ze rozsadny park nie bylby zly?
              A co do osiedla, to obawiam sie plotow. Ogrodza zielen dla siebie...

Pozdrawiam,
              Lukasz
              • Gość: Bartek Re: Moja dolina betonowa - Marek Rapacki o zabudo IP: *.mexem.com.pl 09.02.07, 14:12
                To fakt.Mam nadzieję że jednak tych ogrodzeń nie zrobią zabierając nam teren
                zieleni.Ogrodzenie to taki nowy zwyczaj który bardzo mnie dziwi.Kojazy mi się
                to z odsepparowaniem się od otoczenia, czyli od innych mieszkańców naszego
                osiedla.Jesteśmy gorsi czy jak???
                • Gość: lecteur Re: Moja dolina betonowa - Marek Rapacki o zabudo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 16:28
                  Dokladnie tak mysle.

Przydalby sie dobry park w naszych okolicach.

Pozdrawiam,
                  Lukasz
    • Gość: kiwaczek Re: Moja dolina betonowa - Marek Rapacki o zabudo IP: *.aster.pl 09.02.07, 10:21
      Dolina Służewiecka to piękny teren, który w dodatku był porządkowany przez
      mieszkańców w ramach tzw. czynu społecznego. Warszawa musi się rozwijać, ale
      mądrze. Nie można zniszczyć wszystkich terenów zielonych, bo one po prostu
      natleniają miasto i sprawiają, że chce się w nim żyć. Pomysły zabudowy Doliny
      czy też Pola Mokotowskiego to czysty idiotyzm. To tak jakby dziś Londyńczycy
      stwierdzili, że postawią osiedle mieszkaniowe w Regant's Park, bo to przecież
      środek miasta, a miasto musi się rozwijać.
      • Gość: lecteur park Sluzewiec - projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 11:34
        Dokladnie.
        Poza tym jest Fort Sluzewiec. Zabytek. Z Google Maps wyglada to jak wspanialy
        park. Czy nie znalazlaby sie grupa, ktora lobbowalaby za takim rozwiazaniem?
        Moze polaczyc dwie korzysci - w czesci parking, w czesci PARK SLUZEWIEC?...
        czemu maja tam stanac kolejne pudla apartamentowcow?...

Pozdrawiam,
        Lukasz

www.wydawca.org
      • Gość: Stasio Re: Moja dolina betonowa - Marek Rapacki o zabudo IP: *.mexem.com.pl 09.02.07, 12:09
        Masz całkowitą rację, ale przecież te tereny trzeba by było jakoś
        wzogadzić.Przecież tu miały powstać boiska, korty, baseny..i co???Skoro nikt
        nie potrafił o to zadbać to teren pewnie za dobrą łapówę idzie dla
        developerów.Uważam że nie ma co robic tragedii z powodu trzech apartamentowców
        umieszczonych akurat w miejscu gdzie nie jest to jeszcze tak dokuczliwe, ale
        trzeba w końcu wymóc na włodarzach spełnienie obietnic o zabudowie rekreacyjnej
        na pozostałej częsci parku. Pozostawienie tych terenów w takim stanie jakim są
        nie za wiele wnosi.
        • Gość: lecteur Re: Moja dolina betonowa - Marek Rapacki o zabudo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 12:15
          - Zgoda. Poprawiac, ale nie grodzic _nur_fur_apartmenleute. Zielen powinna byc
          dobrem wspolnym.
          Kto reprezentuje Sluzew nad Dolinka w radzie Warszawy i w radzie dzielnicy?
          Trzeba zwrocic uwage na to. I rozliczac...

pozdrawiam,
          Lukasz
      • Gość: Geko Re: Moja dolina betonowa - Marek Rapacki o zabudo IP: *.mexem.com.pl 09.02.07, 14:32
        Problem w tym że za pare lat przez naszą dolinkę bedzie szło przedłuzenie
        al.Ken, i co wtedy???
        • Gość: PMu. Re: Moja dolina betonowa - Marek Rapacki o zabudo IP: *.tktelekom.pl 12.02.07, 15:12
          Jak to co? Nie-do-pu-ścić! I zerwać asfalt z tej części co ja już wyasfaltowali,
          rewitalizować! Kiedys na Urynowie KENu nie było i ludzie żyli.
          Zresztą w podstawówce, z Wilanowa, ulicą Klimczaka, jeździliśmy na rowerkach na
          Ursynów, gdzie było pełno sadów i zapuszczonych łączek, a mało dróg. Należy
          przywrócić ten stan bezwzględnie. Nasze dzieci i dzieci naszych muszą mieć
          możliwość jeżdzić rowerkami wśród zieleni. Wyrwać ten beton z naszego
          dziedzictwa, wywalić do śmietnika, zasadzić drzewka.
          O cholera, chyba się zagolopowałem! Ja przecież też mieszkam na Ursunowie w domu
          wielorodzinnym. A w dodatku jeżdzę samochodem po KENie i Rosoła i nie lubię korków.
          No dobrze. A teraz poważnie. Też chce mieszkać w środku lasu, śpiew ptaków i
          czasami zwierzyna płocha, ale uprzejma, żadne podżeranie trawy i zostawianie
          nieczystości nie wchodzi w grę! Ma być czysto i posprzątane, żadne liście,
          odgarnianie sniegu - nic z tych rzeczy. Ma być bezpiecznie. Żadnych ludzi wokół.
          Żeby była stacja metra obok. Wygodne, duże i tanie sklepy w okolicy i dobrze
          zaopatrzone, ale żadnego ruchu ciężarówek. Równa droga, co najmniej dwa pasma w
          każdą stronę, żadnych korków! No może... moja zona woli trzy pasma, bo tak
          bezpieczniej i żadnego ruchu!

O! I tak powinno być wszędzie! Dla każdego.

Chym... jak to przeczytałem to całkiem niezły program wyborczy. Moge Wam to
          wszystkim obiecać. Wybierzecie mnie na prezydenta ??? :-))
        • Gość: tw jest głośno - bedzie gorzej IP: 217.8.161.* 27.04.07, 19:38
          Nad Smródką jest głośno - wielopasmowe Puławska i Dolinka w dodatku częściowo na estakadach powodują ciągły hałas. Za jakiś rok-dwa dojdzie wiadukt KEN - po 2 pasy w każdą stronę i zwiększy się ruch samochodów. Są też jakieś idiotyczne plany nowych wiaduktów w ciągu Dolinki Służewieckiej.

Bez ekranów lub wałów ziemnych oddzielających te drogi od terenów zielonych będzie tam hałas nie do wytrzymania. Dodatkowo smród... już nie Smródki ale spalin.

Zazdroszczę Kabatom Lasku Kabackiego....

Liczę dni kiedy się wyprowadzę z tego syfu.
    • Gość: Miś Re: Moja dolina betonowa - Marek Rapacki o zabudo IP: *.gprspla.plusgsm.pl 09.02.07, 12:23
      Oprócz wiosek na Podhalu, są jescze miasta i miasteczka w Anglii, Szkocji,
      Walii, Prowansji, Skanii, Bawarii, Saksonii ... i mógłbym tak wyliczać na kilka
      stron maszynopisu, w których są parki, laski, potoki, rzeczki, jeziorka i to w
      środku aglomeracji, a nie tylko na obrzeżach. Zadbane, cieszą oko i ducha
      mieszkańców, którym nie przychodzą do głowy pomysły, aby je użytkować jako
      darmowe wysipiska śmieci, składowiska gruzu, czy kloaczne rynsztoki.
      Następna uwaga - buraki najlepiej rosną na glebach pszenno-buraczanych, czyli
      klasy I-II i warto to wiedzieć. W Królewskim Stołecznym Mieście Warszawie
      najlepsze pod względem rolniczym, czy lepiej powiedzieć, ogrodniczym ziemie
      zostały już zabudowane - Bródno, Zacisze, Jelonki, Boernerowo.
      Doceniam jednak miłośnika betonu i mam mały prezent - 6 kubików chudziaka -
      rposzę o adres dostawy, realizacja w ciągu 24 godzin....
      • Gość: pablo Re: Moja dolina betonowa - Marek Rapacki o zabudo IP: *.aster.pl 09.02.07, 13:55
        beton betonowi nierówny, marina mokotów (część o niskiej zabudowie)może być
        przykładem albo agroman na białołęce że można zabudowywać ładnie, tym nie mniej
        protestuje przeciwko protestującym przeciwko jakimkolwiek zmianom bo np biegają
        lisy, bo tu zawsze tak było itp - czemu np w paryżu na wąskiej ulicy można
        postawić słupy i puścić nimi rera a tutaj jak ktoś ma mieć trasę albo nowy
        budynek sto metrów od domu to już dla niego jest koniec świata - w końcu to
        kurka siwa jest stolica a nie szczere pole
      • hesperyda2 Brawo Miś - świetny tekst 28.04.07, 10:06
        Nic dodać, nic ująć. Jakie to przyjemne uczucie, gdy rozsierdzi cię cudze
        bezmózgowie, a wcale nie musisz się wytężać, żeby odpisywać, bo ktoś za ciebie
        napisze to, co ty sam myślisz, tylko jeszcze zgrabniej i z polotem. Brawo, Miś,
        brawo Warszawianka, choć nie wiem, czy słowa uznania do Was dotrą, minęło od
        Waszych postów już sporo czasu.
    • Gość: Warszawianka Re: Moja dolina betonowa - Marek Rapacki o zabudo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 21:39
      Gość portalu: pablo napisał(a):

> nic nie budujmy, zasiejmy buraki - jeśli ktoś się nie może pogodzić z faktem,
      > ze duże miasta a zwłaszcza stolica musi się rozwijać - są wioski na podhalu
      > itp. tam będzie miał lisy, skunksy i nie tylko

Budujmy - MIASTO!!! a nie durne blokowiska!
      znam tę firmę Marvipol - wyjątkowo chamski developer, nie liczy się z niczym i z
      nikim - prawie jak J.W.C.
      A MIASTO, mój drogi "pablo" to nie tylko domy, ale CAŁOŚĆ - zaplanowana, ładna
      całość, z parkami, naturalną wodą, sztuczną wodą, zielenią osiedlową, zielenią
      przyuliczną, itd.

A dodatkowo, w dużym mieście FUNDAMENTALNA SPRAWA - PRZEWIETRZANIE!!!
      Żebyśmy się w smogu samochodowym nie udusili!!!
    • Gość: bubu Moja dolina betonowa - Marek Rapacki o zabudowi.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 22:06
      Dosyć żenujący ten artykulik.Developerzy są po to żeby budować i sprzedawać.
      Miasto (urząd) jest po to żeby przygotowywać plany, które umożliwią racjonalną
      zabudowę.A nasze Miasto (urząd) zatwierdza plany pod swoje inwestycje, a nie te
      potrzebne do udostepnienia terenów pod zabudowę.Więc developerzy sami sobie
      organizują działki pod zabudowę.
      A po co jeszcze te dyrdymały o kościele pod Kopą?
      • Gość: wobo1704 Re: Moja dolina betonowa - Marek Rapacki o zabudo IP: *.chello.pl 11.02.07, 10:44
        Czy autor a za nim wielu z dyskutantów byli na potokiem i widzieli
        tą budowę?
        Jest ona na miejscu starego, rozebranego budynku.
        Teren zabudowany ne zwiększa się ani o jotę.
        Jest ładna pogoda; podjedźcie metremna Służewiec
        i sprawdźcie osobiście stan faktyczny.
        Stamtąd niedaleko do miejsca, gdzie chcą postawić jeszcze jeden kościół-
        pomiędzy Kopą Cwila i ul. Koński Jar 5/7.
        • Gość: S Re: Moja dolina betonowa - Marek Rapacki o zabudo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 10:17
        • yavorius Re: Moja dolina betonowa - Marek Rapacki o zabudo 20.02.07, 09:33
          Chyba na Służew...
    • Gość: ciekawy Moja dolina betonowa - Marek Rapacki o zabudowi.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 20:11
      Miasto rośnie...a jesli ktoś chciałby powspominać przeszłość tych terenów to
      znalazłem w internecie stronkę www.abstract.w.pl jest tam odnośnik KIEDYŚ gdzie
      autor gromadzi materiały o przeszłości tej częsci mokotowa
      (służew-służewiec).Sporo szkiców planów i maep i ciekawostek o tym miejscu w
      którym i ja mieszkam.
    • Gość: popieram BARDZO DObry artykul IP: *.80-203-89.nextgentel.com 20.02.07, 13:58
      BAZRDZO DOBRY ARTYKUL
    • Gość: pablo maruda Re: Moja dolina betonowa - Marek Rapacki o zabudo IP: *.chello.pl 03.03.07, 11:59
      lisy, skunksy, buraki -Panie andrzeju, marvipol nie zasługuje na tak heroiczną
      obronę.
    • Gość: vienna Re: Moja dolina betonowa - Marek Rapacki o zabudo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 14:09
      Każdy problem budowlany można rozwiązać w nowym serwisie BDB.

-----------------------
      BAZA DORADZTWA BUDOWLANEGO BDB
      www.bdb.com.pl
    • Gość: a Re: Moja dolina betonowa - Marek Rapacki o zabudo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 13:24
      RATOWAĆ SMRÓDKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka