Dodaj do ulubionych

Nowa Warszawa, nowe blokowisko

• Gość: androm1 Nowa Warszawa, nowe blokowisko IP: *.spray.pl 27.07.08, 07:58
      Kupilem mieszkanie na ul. Sady Zoliborskie. Osiedle z lat 60-tych,
      podobno okreslane mianem najpiekniejszego osiedla PRL-u. Minelo 40-
      lat i nowoubdowane " apartamentowce" sie nie umywaja. Mimo uplywu
      lat z wyceny zrobionej przez rzeczoznawce cena byla niewiele nizsza
      od nowych mieszkan.Blok ma 2 pietra, 20 mieszkan i nie nazywa sie
      apartamentowcem...
      • Gość: haha Re: Nowa Warszawa, nowe blokowisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 10:57
        Na cenę zawsze wpływa lokalizacja, podstawowe kryterium. Liczy się
        wygląd otoczenia, nie tylko sama glazura w łazience ;)))
        • Gość: androm1 Re: Nowa Warszawa, nowe blokowisko IP: *.spray.pl 27.07.08, 16:00
          zapomnialem dodac ze mieszkanie do generalnego remontu. Jedynie
          balkon troche maly.
    • Gość: Marta Nowa Warszawa, nowe blokowisko IP: *.chello.pl 26.08.08, 12:10
      Witam, jestem studentką Architektury Krajobrazu. Proszę o wypełnienie ankiety
      dotyczącej miejsca zamieszkania. Niniejsza ankieta ułatwi mi napisanie pracy
      magisterskiej. Wypełnienie jej jest dobrowolne i anonimowe. Uprzejmie dziękuję
      za poświęcenie jej kilku minut:)
      Adres ankiety: www.ankiety.sitehosting.pl/ankieta/447
    • Gość: gereger Nowa Warszawa, nowe blokowisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 13:48
      Truman Show już coraz bliżej.
    • Gość: Eko Park Nowa Warszawa, nowe blokowisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 11:15
      No właśnie - autor wątku przyp... jak łysy warkoczem w beton. U mnie w domu na
      tym wspaniałym osiedlu mieszka samo buractwo. Sprzedałem swoje M, swoją drogą
      też na Starym Mokotowie, aby zamieszkać w czymś nowszym. Wybór padł na Eko Park,
      głównie z uwagi na lokalizację i ciekawą architekturę pierwszych inwestycji. I
      co? Większość sąsiadów to napływ, który nawet nie umie powiedzieć dzień dobry.
      Ale ich edukuję, bo zawsze pierwszy się kłaniam. Nawet widzę pewne postępy! W
      hali garażowej same porządne auta a oprócz tego... podrzucone worki ze śmieciami
      i... kupa (!!!). Raz znalazłem nawet pawia. A przecież dostęp mają tylko
      lokatorzy...

No tak, czego wymagać - pewnie wszyscy są na poziomie najsławniejszej mieszkanki
      naszego osiedla - Dody :P
      • green_kitty Re: Nowa Warszawa, nowe blokowisko 14.01.09, 22:48
        Heh.. ja sama 3 lata temu stanelam przed wyborem - blokowisko nowe, czy
        blokowisko stare. Szczerze mowiac, po kilu wizytach u znajomych w ich slicznych
        mieszkaniach na nowych osiedlach, doszlam do wniosku, ze jednak zycie z sasiadem
        okno w okno jest nie dla mnie, a juz szczytem wszystkiego bylo dla mnie
        potykanie sie o worki ze smieciami i buty wystawione przed mieszkanie w tych
        nowych "lepszych" blokach.

Wybor padl na 4 pietrowy blok z lat 70. Sasiadow znam, rower moge trzymac w
        piwnicy (dobry sasiad lepszy niz ochrona), nikt mi sie nie gapi w okno, klatka
        jest czysta i zadbana, wokol bloku zadbane trawniki i drzewa... szkoda tylko, ze
        nie mam ladnego balkonu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka