Gość: androm1 Nowa Warszawa, nowe blokowisko IP: *.spray.pl 27.07.08, 07:58 Kupilem mieszkanie na ul. Sady Zoliborskie. Osiedle z lat 60-tych, podobno okreslane mianem najpiekniejszego osiedla PRL-u. Minelo 40- lat i nowoubdowane " apartamentowce" sie nie umywaja. Mimo uplywu lat z wyceny zrobionej przez rzeczoznawce cena byla niewiele nizsza od nowych mieszkan.Blok ma 2 pietra, 20 mieszkan i nie nazywa sie apartamentowcem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Nowa Warszawa, nowe blokowisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 10:57 Na cenę zawsze wpływa lokalizacja, podstawowe kryterium. Liczy się wygląd otoczenia, nie tylko sama glazura w łazience ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: androm1 Re: Nowa Warszawa, nowe blokowisko IP: *.spray.pl 27.07.08, 16:00 zapomnialem dodac ze mieszkanie do generalnego remontu. Jedynie balkon troche maly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Nowa Warszawa, nowe blokowisko IP: *.chello.pl 26.08.08, 12:10 Witam, jestem studentką Architektury Krajobrazu. Proszę o wypełnienie ankiety dotyczącej miejsca zamieszkania. Niniejsza ankieta ułatwi mi napisanie pracy magisterskiej. Wypełnienie jej jest dobrowolne i anonimowe. Uprzejmie dziękuję za poświęcenie jej kilku minut:) Adres ankiety: www.ankiety.sitehosting.pl/ankieta/447 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gereger Nowa Warszawa, nowe blokowisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 13:48 Truman Show już coraz bliżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eko Park Nowa Warszawa, nowe blokowisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 11:15 No właśnie - autor wątku przyp... jak łysy warkoczem w beton. U mnie w domu na tym wspaniałym osiedlu mieszka samo buractwo. Sprzedałem swoje M, swoją drogą też na Starym Mokotowie, aby zamieszkać w czymś nowszym. Wybór padł na Eko Park, głównie z uwagi na lokalizację i ciekawą architekturę pierwszych inwestycji. I co? Większość sąsiadów to napływ, który nawet nie umie powiedzieć dzień dobry. Ale ich edukuję, bo zawsze pierwszy się kłaniam. Nawet widzę pewne postępy! W hali garażowej same porządne auta a oprócz tego... podrzucone worki ze śmieciami i... kupa (!!!). Raz znalazłem nawet pawia. A przecież dostęp mają tylko lokatorzy... No tak, czego wymagać - pewnie wszyscy są na poziomie najsławniejszej mieszkanki naszego osiedla - Dody :P Odpowiedz Link Zgłoś
green_kitty Re: Nowa Warszawa, nowe blokowisko 14.01.09, 22:48 Heh.. ja sama 3 lata temu stanelam przed wyborem - blokowisko nowe, czy blokowisko stare. Szczerze mowiac, po kilu wizytach u znajomych w ich slicznych mieszkaniach na nowych osiedlach, doszlam do wniosku, ze jednak zycie z sasiadem okno w okno jest nie dla mnie, a juz szczytem wszystkiego bylo dla mnie potykanie sie o worki ze smieciami i buty wystawione przed mieszkanie w tych nowych "lepszych" blokach. Wybor padl na 4 pietrowy blok z lat 70. Sasiadow znam, rower moge trzymac w piwnicy (dobry sasiad lepszy niz ochrona), nikt mi sie nie gapi w okno, klatka jest czysta i zadbana, wokol bloku zadbane trawniki i drzewa... szkoda tylko, ze nie mam ladnego balkonu :) Odpowiedz Link Zgłoś