Gość: Baba Centralne jezioro stolicy na pl. Defilad IP: *.inpoland.pl 13.06.08, 13:18 Nareszcie swietny pomysl, popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
fury11 Re: Centralne jezioro stolicy na pl. Defilad 13.06.08, 13:36 optowałbym za morzem i portem. Podciągnać morze Wisłą to chyba nie problem? Z Karwią w Żyrardowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda naiwna Centralne jezioro stolicy na pl. Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 13:57 pomysł może i dobry... z jednym wielki ALE! Pałac powinien zostać a jezioro powstać obok niego... a na reszcie placu zasiać trawie i posadić drzewa! ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j artykul mnie zmylił myślałem że rura pękła:) IP: *.cable.ubr02.wake.blueyonder.co.uk 13.06.08, 14:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: artykul mnie zmylił myślałem że rura pękła:) IP: *.eranet.pl 13.06.08, 20:00 rzeczywiście rura pękła, odłamek walął autora pomysłu w głowę i tak powstał projekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Centralne jezioro stolicy na pl. Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 15:29 duży młotek i w głowę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: Centralne jezioro stolicy na pl. Defilad IP: 82.139.49.* 14.10.08, 13:16 Ten młotek przydałby się tym wypowiadającym ,którzy nie przeczytali artykułu,a wypowiadają się,obrażają wszystkich,zamiast odczytać ironię {wcale nie tak ukrytą] i zastanowić się . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hopla Centralne jezioro stolicy na pl. Defilad IP: *.acn.waw.pl 13.06.08, 16:06 Centralny park kultury i nauki ! to jest moja propozycja, w miejsce dawnej trybuny prominentow - muszla koncertowa, a dookola male stanowiska, parterowa zabudowa z wystawami na swierzym powietrzu itd itp... Odpowiedz Link Zgłoś
styczyn Centralne jezioro stolicy na pl. Defilad 13.06.08, 17:08 Ce genial! - jak to mawiają francuzi. Jak można być takim matołem aby nie zrozumieć śmiałej prowokacji młodego architekta? Pomysł jest rewelacyjny bo centrum nowej Warszawy nie tylko powinno zachwycać ale i zaskakiwać czego pani prezydent stolicy Polski najwyraźniej nie rozumie serwując nam kolejne smętne wizje architektów żyjących zapewne w ciężkiej depresji. Brawo dla pana Sikory bo wskazuje pewien kurs myślenia, które wskazuje raczej na drogę poszukiwań nowych ciekawych, śmiałych i orginalnych rozwiązań a nie idiotyczne stawianie nudnych brył budynków biurowych, które ostatecznie i nieodwracalnie sprawią, że Warszawa stanie się miastem przewidywalnym i bez charakteru. Najpierw myśleć później komentować! Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: Centralne jezioro stolicy na pl. Defilad 13.06.08, 18:07 masz rację styczyn,ale we Francji jest większość ludzi z otwartymi głowami a i tak było wielu przeciwników szklanej piramidy czy tej słynnej wieży.dzisiaj są one symbolem i magnesem dla turystów z całego świata.Polacy są zbyt spięci.tutaj palma na rondzie jest dla wielu zbyt ekstrawagancka a jezioro w centrum...buhahaha.tutaj młodzi oryginalni twórcy mają bardzo małe szanse przebicia bo estetyczne miernoty dyktują warunki.dlatego tak cała Polska wygląda jak wygląda :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobby Centralne jezioro stolicy na pl. Defilad IP: 206.47.220.* 13.06.08, 17:10 To by bylo najdrozsze jezioro na swiecie, cena m2 gruntu w centrum warszawy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Centralne jezioro stolicy na pl. Defilad IP: *.eranet.pl 13.06.08, 19:01 Artysta Sikora chyba nie wie że wody w Warszawie jest pod dostatkiem. Pomijam wodolejstwo w naszym Parlamencie. W Wiśle jest tyle wody że bez kopania, Sikora może sie w niej utopić wraz z głupimi pomysłami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RIGHT SAID FRED Co to za buc? IP: *.pai.net.pl 13.06.08, 21:16 Bosz, co za skonczony idiota Chociaz w sumie gdybym mial na imie Zbigniew tez bylbym idiota To sie napracowal nad tym projektem, boze, co za bezmozg Pewno jego rodzicow "komuna" strasznie skrzywdzila, a przeciez PKiN to uosobienie socjalistycznych oprawcow, koniecznie to trzeba zburzyc, zeby zbigniew nie budzil sie w nocy zlany moczem dawac mi adres tego glaba a spuszcze mu konkretny lomot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jago Re: Co to za buc? IP: 82.139.49.* 14.10.08, 13:19 wróć do treści końcowej artykułu i dopiero wtedy wypowiadaj się dalej,gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mafia Re: o Boże ! IP: *.chello.pl 29.11.08, 19:26 Stary z chu-em się na głowy zamieniłeś? Poczytaj dokładniej jeśli potrafisz bo po twoim komentarzu widać że inteligencją nie grzeszysz a jak coś to Koncertowa 5 m 39. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro wisle przyblizyc IP: 195.69.82.* 13.06.08, 21:27 - Ale panie dyrektorze, no tam jest jezioro! - Aaa, to nie, nie nie nie, to nie. A nie, dobrze! To jezioro damy: tutaj, a ten niech sobie stoi w zieleni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RIGHT SAID FRED Centralne jezioro stolicy na pl. Defilad IP: *.pai.net.pl 13.06.08, 21:36 - To już problem do rozwiązania przez inżynierów i architektów. Ja jestem artystą - ucina Sikora." o kurwa ARTYSTA JA PIERDOLE ZEBYS SIE NIE ZESRAL TY KRZYWY RYJU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bat Centralne jezioro stolicy na pl. Defilad IP: *.acn.waw.pl 13.06.08, 23:19 To jednak prawda, że przysłowia są mądrością narodów, jak to:"Idiotów nie sieją, sami się rodzą". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazyl_f konczac dyskusje IP: *.acn.waw.pl 14.06.08, 22:39 Szkoda, ze tak mało forumowiczów zrozumiało intencje Artysty. To bardziej przerażające niż pustka w centrum Wawy. Brawo za koncept! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: konczac dyskusje IP: 82.139.49.* 14.10.08, 13:22 Cieszę się ,że są tacy co jednak rozumieją,a przede wszystkim czytają do końca artykuły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brat Artysty Re: konczac dyskusje IP: *.chello.pl 29.11.08, 19:29 Brawo przynajmniej jedna osoba zrozumiała :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzikus Zalecam leczenie w zakładzie zamkniętym IP: *.acn.waw.pl 16.06.08, 00:31 Autor projektu jest albo debilem albo czerpie wzór od Dody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale jaja Fontanna jako Hania GW lejaca z ust wode... IP: *.science.uva.nl 16.06.08, 16:05 I pomnik Kaczora Donalda w bardzo metnej wodzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Centralne jezioro stolicy na pl. Defilad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.08, 13:25 Podpisuję sie wszystkimi kończynami...to najlepszy z dotychczasowych pomysłow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat Centralne jezioro stolicy na pl. Defilad IP: *.chello.pl 29.11.08, 19:10 oj napracował się, nawet nie wiesz ile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ign .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 02:21 pieprzenie - po co ci woda w centrum, jak jest wisła? trzeba zagospodarować tamte tereny. warszawiacy zabiegani? widać, że przyjechał z radomia. Odpowiedz Link Zgłoś