sibeliuss 13.01.09, 22:41 Szkoda, bo szykował się naprawdę oryginalny budynek, jedyny w swoim rodzaju. Możemy pomarzyć i powspominać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: spacerowicz Paranoja . Tam w odległości kilometra nie ma IP: *.chello.pl 13.01.09, 22:46 gdzie postawić samochodu . Wyobraźcie sobie 20 pięter urzędników idących na piechotę z całego miasta do tej dziwnej budowli . Kogo chcą zaczarować ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh67 Jakich znowu urzędników? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 01:05 A co do braku miejsc parkingowych - jest tramwaj, autobus, rower, skuter, motor, taksówka i w perspektywie jakichś 10 lat metro - jeszcze za mało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: Jakich znowu urzędników? IP: *.chello.pl 14.01.09, 09:02 Już widzę jak Ci wszyscy "szefowie" wsiadają do środków komunikacji miejskiej.. Jakoś w to nie wierzę. Na podstawie własnych wnikliwych obserwacji twierdzę, iż żaden człowiek po 35 roku życia, który jeździ samochodem, nie zmieni sposobu dojazdu do pracy. Poza tym, autobusy, tramwaje, metro są zatłoczone w godzinach szczytu. Horror. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ho ho ho obserwacje z Londynu i ogólnie zachodu są inne IP: *.jjs-isp.pl 14.01.09, 09:33 Już nie mówię że urzędasy ale biznes też pomyka metrem i autobusem, nawet sam Kaziu M. w Londynie. Jaki to problem to wyegzekwować? Inna rzecz że jeździ tam jedna linia tramwajowa a tor wydzielony, do samego centrum pomyka... Ale dlaczego piszesz o nich "Ci" wielką literą? To jakaś nowa moda. Ciekawe skąd się wzięła? Kiedyś to tak się pisało do ukochanej, do matki, a teraz o wszystkich. Skończy się to tak że - jak w niemieckim - wszystkie rzeczowniki będą wielką literą z szacunku na przykład do Tramwajów albo Drzew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka o Wilekiej Literze IP: *.chello.pl 14.01.09, 21:49 No dobrze, mój błąd spowodowany przymarznięciem palca do klawiatury spowodował, iż mogłeś się wyładować na forum ;] Pogrąża mnie jeszcze bardziej mój stopień naukowy ;] sama piętnuję błędy ortograficzne! A w kwestii interpunkcji, zapomniałeś o przecinku :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh67 Może jestem dziwny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 11:58 ...ale ja kiedy wybierałem się na studia/do pracy zawsze patrzyłem w jaki sposób będzie najlepiej mi się tam dostać - jeśli miałem gdzie parkować jechałem autem, jeśli nie - autobusem albo tramwajem. Ja w tym nic niezwykłego nie widzę, ale tak jak napisałem - może jestem dziwny. Albo inny ludzie durni, temat do przemyśleń ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robal Re: Paranoja . Tam w odległości kilometra nie ma IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.09, 08:31 Zakładam się o duże pieniądze że samochody będą stały gdzie popadnie czyli na chodnikach i trawnikach, tak jak jest na Służewcu lub na rondzie Jazdy Polskiej :-) PS. Co oznacza wyraz TOWER ? Jakoś nie mogę znaleźć w słowniku języka polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdr bo to niejest polskie slowo . IP: *.bredband.comhem.se 14.01.09, 19:08 ucz sie jezykow babusie. heheh Odpowiedz Link Zgłoś
andk12 Parking: 5 pięter na 75 samochodów - dobre 14.01.09, 08:31 5.5 m kw powierzcni biurowej, a parking jak w tytule (15 na piętro). U mnie na jednym piętrze parkingu jest 105 miejsc. Kiedy wreszcie powstanie przepis który nakaże zbudować odpowiednią ilość podziemnych miejsc parkingowych w stosunku do powierzchni użytkowej budynku? Czy wszędzie ma byC tak jak na Mokotowie? Np 5 mkw (miejsce pracy biurkowej) = jedno miejsce parkingowe. Odpowiedz Link Zgłoś
andk12 Re: Parking: 5 pięter na 75 samochodów - dobre 14.01.09, 08:41 Gdzieś mi uciekło tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka przydałby się obrazek IP: *.chello.pl 14.01.09, 08:57 Panie Redaktorze, samo opisywanie dzieła nie wystarczy. Wszak widziałam albumy malarskie w języku Brailie'a, no ale tu nie o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robal Przy Prostej biurowiec z apartamentowca IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.09, 09:09 Tower, City, Associates, Construction, Properties - w jakim ja kraju mieszkam ? Niedobrze mi się robi od tych anglojęzycznych nazw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Przy Prostej biurowiec z apartamentowca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 10:26 jesli firma dziala nie tylko na polskim rynku, to nazwa angielska to nic niepoprawnego, wrecz glupio aby byla po polsku. ale robale takich rzeczy nie rozumieja... Odpowiedz Link Zgłoś
oblesnik Re: Przy Prostej biurowiec z apartamentowca 14.01.09, 14:03 JW Construction, autor ślicznego "apartamentowca" Łucka City (znajdującego się w Warszawie, stolicy Polski), jest firmą polską, działającą chyba wyłącznie na polskim rynku. Ciekawe, że firmy amerykańskie działające na rynkach zagranicznych mają angielskie nazwy, a firmy polskie działające w Polsce mają... również angielskie nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Przy Prostej biurowiec z apartamentowca 14.01.09, 13:13 A ja mijam codziennie "Saski Crescent". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Tian Ponglish w Polsce IP: *.tier.ar.krakow.pl 15.01.09, 08:08 "Prosta Tower" brzmi całkiem jak "Prostata" :-) A już całkiem podobnie by się wymawiało "Prostata Ware" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Kto im to podpowiedzial? 14.01.09, 17:15 Toz kryzys jest czesto mierzony iloscia wolnych powierzchni biurowych. Jak liczba wolnych biur sie zmniejsza to sygnal, ze kryzys sie konczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RICARDO61 Przy Prostej biurowiec z apartamentowca IP: *.chello.pl 14.01.09, 17:58 W dzisiejszym artykule przytoczono wypowiedź Michała Okonia z firmy MARVIPOL: Można walczyć w oceanie aż czerwonym od piranii albo.....". Myślę, że nazwisko zobowiązuje i Okoń powinien wiedzieć, że piranie czerwone są czerwone tylko od spodu i żyją wyłącznie w dorzeczu Amazonki i Orinoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Przy Prostej biurowiec z apartamentowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 20:57 abstrahujac od poprzednich komentarzy,chcialem dodac jako aktywny obserwator rynku nieruchomosci i nawiazujac do dzisiejszych artykulow na gazata.pl, jesli wszyscy deweloperzy zaczna zamieniac niedoszle apartamentowce w biurowce tosami sobie strzela w stope bo narobia tyle powierzchni biurowych ze spowoduja tym kryzys w tym sektorze rynku nieruchomosci:-) Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Przy Prostej biurowiec z apartamentowca 14.01.09, 22:28 Kryzys, wiec trzeba pracowac a nie mieszkac. Odpowiedz Link Zgłoś