gosiak? kwiatki z lekcji angielskiego 10.03.02, 19:05 "thank you from the mountain"-"z góry dziękuję","don't make a village"-"nie rób wiochy","I tower you"-"wierzę ci" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diablo Re: kwiatki z lekcji angielskiego IP: 195.116.223.* 11.03.02, 08:04 to było ze strony www.orienteering.pl/slownik.htm polecam gorąco UWAGA!!! dla osób które choć trochę "liznęły" angielski Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak? Re: kwiatki z lekcji angielskiego 11.03.02, 21:51 nie wiedziałam.Nam to podała anglistka,twierdząc,że to z prac uczniów.Skandal!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaszko Re: Smieszne wpadki jezykowe IP: 217.98.233.* 11.03.02, 12:19 Cholerka, tekst mi zjadlo. Mialo byc tak: Pracowalem na czarno w Norwegii z 4 Ukraincami. Rowne chlopaki ze Lwowa, ale ni w zab zadnego jezyka obcego nie znali. Pewnego dnia wymyslili, ze musimy isc poderwac jakies Norwezki w dyskotece. Oczywiscie ja mialem zagaic i tlumaczyc... Patrzymy - siedza 3 rzeskie dziewuszki. Podszedlem, zagaduje, po czym mowie ze sa ze mna kumple, ale nie znaja angielskiego. Jedna pyta: "Ty, a czemu oni po angielsku nie mowia?". Zeby nie wyszli na idiotow, powiedzialem ze znaja niemiecki. I to byl niestety blad... Okazalo sie ze jedna z nich umie schprechac, podeszla wiec do Miszy, wyciaga reke i mowi: "Ich heise Cecilia". Na to Misza, z szerokim usmiechem tez wyciaga reke i na caly glos: "JA, JA - SCHEISE CECILIA!!!". Srednio sie wtedy napodrywalismy... Odpowiedz Link Zgłoś
radzio_pl Re: Smieszne wpadki jezykowe 12.03.02, 22:03 Jakoś kiedyś w dyskusji mi wyszło: "Ich will mit Manner arbeiten", a miało być "Ich will mit Menschen arbeiten"- niby nic, ale jak facet mówi, że chce pracować z mężczyznami to trochę dziwnie brzmi. Kiedyś przy sprawdzaniu tłumaczenia dialogu (jakiegoś filmu): "Wkłada gołąbki do gąbki" (czyli że je)- ktoś przetłumaczył "He's putting pigeons to a sponge" (czyli że dosłownie wkłada gołębie-ptaki- go gąbki- takiej od mycia)- myślałem, że spadnę z krzesła... Jest tego dużo więcej, jak sobie przypomnę to npiszę :-) Odpowiedz Link Zgłoś