Gość: Agnilein IP: 5.3D* / 194.10.179.* 02.07.02, 15:44 Czy jest ktos, kto zna pelny tekst hymnu Polski i móglby mi go przyslac? Dzieki, agnilein_b@poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rigel Re: Hymn IP: *.zicom.pl 02.07.02, 15:56 Ignatz.... prosze.... nieeee... :))))) PS. a w necie nigdzie nie ma? czy nie chce Ci sie poszukać? Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Hymn 02.07.02, 16:06 Ja szukałem, ale nie znalazłem. Znalazłem coś innego natomiast, ale nie pokażę. :P Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Hymn 02.07.02, 16:08 monika.univ.gda.pl/~literat/wybicki/mazurek.htm Ot co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rigel masz te słowa!! IP: *.zicom.pl 02.07.02, 16:12 wyszukiwarka GW na 4 miesjcu pokazuje link do hymnu: nie wstyd Ci, że tak łatwo można znaleźć? Mazurek Dąbrowskiego Jeszcze Polska nie zginęła, Kiedy my żyjemy. Co nam obca przemoc wzięła, Szablą odbierzemy. Marsz, marsz, Dąbrowski, Z ziemi włoskiej do Polski, Za twoim przewodem Złączym się z narodem. Przejdziem Wisłę, przejdziem Wartę, Będziem Polakami, Dał nam przykład Bonaparte, Jak zwyciężać mamy. Marsz, marsz, Dąbrowski, Z ziemi włoskiej do Polski, Za twoim przewodem Złączym się z narodem. Jak Czarniecki do Poznania Po szwedzkim zaborze, Dla ojczyzny ratowania Wracał się przez morze. Marsz, marsz, Dąbrowski, Z ziemi włoskiej do Polski, Za twoim przewodem Złączym się z narodem. Mówił ojciec do swej Basi Cały zapłakany: "Słuchaj jeno, ponoć nasi Biją w tarabany". Marsz, marsz, Dąbrowski, Z ziemi włoskiej do Polski, Za twoim przewodem Złączym się z narodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMPM Re: masz te słowa!! IP: 158.75.15.* 02.07.02, 16:35 To jest pełna wersja hymnu, ale nie jest pełna wersja Mazurka Dąbrowskiego, który liczy jeszcze kilka zwrotek... Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: masz te słowa!! 02.07.02, 16:37 Racja. Potem jest coś jeszcze o pragnieniu śmiercji i smażeniu szkła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rigel Re: masz te słowa!! IP: *.zicom.pl 02.07.02, 16:59 czepiasz sie Peem! prośba była o słowa hymnu a nie mazurka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMPM Re: masz te słowa!! IP: 158.75.15.* 02.07.02, 17:01 Co racja, to racja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMPM Re: masz te słowa!! IP: 158.75.15.* 02.07.02, 17:38 Ale dlaczego do mnie po nazwisku?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Re: prawdziwa wersja Hymnu. IP: *.thls.bbc.co.uk / 10.141.19.* / *.thls.bbc.co.uk 04.07.02, 21:05 Trata tam tam tam tam tamta mtamtam trata ta ta ta Trata tam tam tam tatatata Trata tam tam tam tam Refren: tram tam ta ta tam Tratata ta ta tam! Tratatam! Taram ram! Trata ta taram ram! i od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś