Dodaj do ulubionych

Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki?

IP: *.gazeta.pl 18.07.01, 11:09
Zauważyłem, że w wielu biurach i urzędach wiszą tzw. śmieszne karteczki. Najbardziej klasyczna to
chyba ta ze śmiejącym się ludzikiem i tekstem TO MA BYĆ ZROBIONE NA DZIŚ? NA JUTRO? NA
ZA TYDZIEŃ? Ponieważ urzędy, w których ta karteczka wisi tak właśnie pracują - nie jest to może zbyt
dobry żarcik. Czy znacie jakieś inne przykłady dowcipu biurowego?
Obserwuj wątek
    • Gość: monisia Re: Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki? IP: *.prasabalt.gda.pl 18.07.01, 12:54
      U nas wszędzie wisi cytat z Miłosza:
      "Czyste biurko jest dowodem chorego umysłu".Pojawił się jako rezultat nacisków
      szefowej, żeby sprzatać na biurkach.
      • Gość: goga Re: Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki? IP: *.*.*.* 18.07.01, 14:14
        U mnie jest rysunek konia i taki tekst: Nie zamierzam się spieszyć - jestem w
        pracy, a nie na wyścigach!
        • Gość: majja Re: Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki? IP: *.*.*.* 18.07.01, 14:33
          Gość portalu: goga napisał(a):

&#62 U mnie jest rysunek konia i taki tekst: Nie zamierzam
          się spieszyć - jestem w
          &#62 pracy, a nie na wyścigach!

Goga, a gdzie Ty pracujesz? bo u mnie w pracy wisi
          dokladnie taki sam, a nasze ip jest jakos podobnie
          zamaskowane:)
    • Gość: goga Re: Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki? IP: *.*.*.* 18.07.01, 14:47
      pracuję na 6 piętrze, a z okien mam widok na park...
      • Gość: majja Re: Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki? IP: *.*.*.* 18.07.01, 14:51
        oooo, to nie pracujemy w tym samym miejscu:)
        u mnie najwyzsze jest piate. A widok mam na .....
        inna planete:)
        • Gość: goga Re: Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki? IP: *.*.*.* 18.07.01, 14:54
          Majja, czy pracujesz w jakimś obserwatorium, czy co?
          • Gość: majja Re: Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki? IP: *.*.*.* 18.07.01, 14:57
            nie, tylko ulica pode mna tak sie smiesznie nazywa:)
            • Gość: tommie Re: Ulica + zart IP: 195.94.222.* 19.07.01, 10:29
              Marsa...?

Co do żarcików - mnóstwo ich wiąże się z kawą. I tak:
              - open space, na biurkach, krzesłach, pod krzesłami leżą półprzytomni
              pracownicy. Sprzątaczka do zdziwionego dyrektora: Ekspres do kawy się zepsuł.

- rysunek facecika z błogim uśmiechem, na kozetce, który ma do ramienia
              podpięta kroplówkę wprost z ekspresu do kawy;

- rysunek (albo zdjęcie...chyba zdjęcie) strasznie rozczochranego kociaka z
              podpisem "There's no life before coffee".

Pozdrawiam

Tomasz
              • majja Re: Ulica + zart - zart 19.07.01, 11:08
                Gość portalu: tommie napisał(a):

&#62 Marsa...?
                Nie potwierdze i nie zaprzecze;)
                • Gość: goga Re: Ulica + zart - zart IP: *.*.*.* 19.07.01, 11:45
                  W Legnicy jest osiedle Kopernika, tam jest pełno ulic o takich nazwach, jest
                  też ulica Marsa, ale raczej nie ma tam biurowców - to typowa sypalnia.
                  Majja - Ty chyba nie stamtąd?
                  • Gość: majja Re: Ulica + zart - zart IP: *.*.*.* 19.07.01, 11:53
                    Gość portalu: goga napisał(a):

&#62 W Legnicy jest osiedle Kopernika, tam jest pełno ulic
                    o takich nazwach, jest
                    &#62 też ulica Marsa, ale raczej nie ma tam biurowców - to
                    typowa sypalnia.
                    &#62 Majja - Ty chyba nie stamtąd?

Goga, nie ja nie stamtad. Ale nie bede pisala skad. Bo w
                    moim miescie na tej ulicy jest tylko jedna duza firma.
                    Jeszcze mnie ktos rozpozna:))
              • Gość: uff Re: Ulica + zart IP: 195.205.13.* 30.07.01, 10:03
                Pacujemy w Alcatelu?
                • majja Re: Ulica + zart 30.07.01, 10:27
                  a Ty tez "TAM" pracujesz?
            • Gość: goga Re: Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki? IP: *.*.*.* 19.07.01, 10:33
              Hi,
              U mnie w pracy jest jeszcze kilka fajnych karteczek - oto kolejna:
              Tytuł: "One good feature in Windows: Drag & Drop": facecik ciągnie pod górę
              swój komputer (drag) i spuszcza go następnie z urwiska (drop).
              • Gość: mreck Re: Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki? IP: 192.168.1.* / *.elzam.com.pl 19.07.01, 11:54
                u mnie za to wisi taka:
                wkkurzony kaczor Donald na chwilę przed eksplozją. w jakąś linijką pod pacha
                wali taki txt:
                "z każdą chwilą mojego zycia rośnie nieuchronnie liczba tych którzy moga
                pocałować mnie w d..ę"

i jeszcze przykazania:
                po pierwsze nie myśl,
                po drugie jeżeli już musisz myśleć, nie to nie mów tego głośno,
                po trzecie jeżeli już mówisz, nie pisz,
                po czwatrte piszesz - nie podpisuj,
                po piate: jeżeli juz podpisałeś to się potem nie dziw.

• Gość: kama Re: Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki? IP: *.easynet.pl 19.07.01, 12:02
                  a u mnie wkurzony maly dzieciak, z zjezonymi wlosami i odstajacymi uszami,
                  wogole to wyglada jak it i teks: Taka mine robisz w piatek o godzinie
                  pietnastej, kiedy twoj szef mowi:musisz zostac do 22.00
                  • Gość: tszecia Re: Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki? IP: *.gazeta.pl 19.07.01, 12:19
                    albo na przykład:

- zdjęcie zasuszonego kosciotrupa z resztkami włosów i podpisem "czekając na
                    podwyżkę"

- i niezwykle życiowe motto: "lepiej mieć spokój, niż rację"
                    taaaa.....
                    • Gość: mreck Re: Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki? IP: 192.168.1.* / *.elzam.com.pl 19.07.01, 12:32
                      racja:
                      szanuj szefa swego możesz mieć gorszego

pare razy mi sie pogorszyło to wiem o czym mówie
                      • Gość: Leo Re: Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki? IP: *.*.*.* 19.07.01, 12:59
                        To ciekawe, wiekszosc w/w rysunkow jest u mnie w firmie.

jeszcze jest taki:
                        -dwoch pracownikow w toalecie, jeden pyta: Co slychac?
                        drugi odpowiada: Nan jeszcze kupe do zrobienia...

pozdro
                    • Gość: rychu Re: Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki? IP: 194.204.130.* 19.07.01, 12:37
                      Podwładny powinien przed obliczem przełożonego mieć wygląd lichy i durnowaty ,
                      tak by swoim pojmowaniem istoty sprawy nie peszyć przełożonego .
                      ( Zarządzenie cara Rosji Piotra I z 9 grudnia 1708 )
                      • Gość: Leo Re: Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki? IP: *.*.*.* 19.07.01, 13:00
                        Mreck, jestes wszechobecny...
                        • Gość: mreck Re: Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki? IP: 192.168.1.* / *.elzam.com.pl 19.07.01, 13:09
                          nie to ty jesteś wścibski. tu się podaje śmieszne teksty a nie tanie
                          komplementy.
                          Mam jeszcze tzw kartki bezpieczeństwa wiszą z napisem:
                          w razie nagłego ataku złości:
                          1 zerwać,
                          2 zmiąć,
                          3 energicznie cisnąć w kąt
                          ew. podeptać

A jeszcze: w pisuarach palacze odgaszali pety, pływało tego sporo doprowadzając
                          technika ds. miotły do rozpaczy. i ktoś napisał:

"Panowie Palacze, Prosimy was nie wrzucajcie nam petów do pisuarów ponieważ my
                          niepalący nie sikamy Wam do popielniczek."
                          • Gość: Leo Re: Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki? IP: *.*.*.* 19.07.01, 13:31
                            Mreck,
                            1 a kto mowi, ze to komplement
                            2 nie czytasz uwaznie wszystkich postow

u mnie na biurku po moim poprzedniku zostala wiadomosc:
                            Uwielbiam swoja prace. Praca mnie fascynuje.
                            Moge siedziec i patrzec na nia godzinami.
                            pozdro
                          • Gość: Leo Re: Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki? IP: *.*.*.* 19.07.01, 13:38
                            Mreck,
                            1 a kto mowi, ze to komplement
                            2 nie czytasz uwaznie wszystkich postow

u mnie na biurku po moim poprzedniku zostala wiadomosc:
                            Uwielbiam swoja prace. Praca mnie fascynuje.
                            Moge siedziec i patrzec na nia godzinami.
                            pozdro
                            • Gość: Leo Re: Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki? IP: *.*.*.* 19.07.01, 13:41
                              sorki za zdublowane w imieniu mojego komputera.

jest jeszcze rysunek trzech facetow smiejacych sie do rozpuku podczas gdy jeden
                              z nich, rowniez pokladajacy sie ze smiechu, mowi do sluchawki:
                              "Alez oczywiscie, ze jest Pan naszym najwazniejszym klientem..."
                              pozdro
                              • Gość: gschab KILKA Z MOJEJ PRACY IP: *.limes.com.pl 20.07.01, 14:42
                                KIEDY MNIE OGARNIE PRACOWITY ZAPAŁ, SIADAM SOBIE CICHUTKO W KĄCIKU I CZEKAM AŻ
                                MI PRZEJDZIE

I WEJŻAŁ PAN NA PRACĘ NASZĄ I BYŁ ZADOWOLONY. A SPYTAWSZY O ZAROBKI NASZE
                                USIADŁ I ZAPŁAKAŁ

TEORIA JEST WTEDY KIEDY KIEDY WIEMY WSZYSTKO A NIC NIE DZAIAŁA. PRAKTYKA JEST
                                WTEDY KIDY WSZYSTKO DZIALA A NIKT NIE WIE DLACZEGO. W TYM POMIESZCZENIU ŁĄCZYMY
                                TEORIĘ Z PRAKTYKĄ NIC NIE DZIAŁA I NIKT NIE WIE DLACZEGO.
                    • Gość: misia Re: Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki? IP: 212.160.135.* 22.07.01, 22:54
                      Gość portalu: tszecia napisał(a):

- zdjęcie zasuszonego kosciotrupa

Każdy kościotrup jest poniekąd zasuszony...

• Gość: tszecia Re: Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki? IP: *.gazeta.pl 23.07.01, 18:26
                        Gość portalu: misia napisał(a):
                        &#62
                        &#62 Każdy kościotrup jest poniekąd zasuszony...
                        &#62
                        To prawda. Ale tak jest bardziej obrazowo, czyz nie?
    • Gość: Dorka Re: Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 16:28
      To już klasyka - "Co masz zrobić jutro zrób pojutrze, a będziesz miał dwa dni
      wolnego"
      Jest jeszcze rysunek Puchatka z Prosiaczkiem leżących pod drzewem i napis: "I
      żeby nam się chciało, tak jak nam się nie chce"
      • Gość: Ptasia Re: Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki? IP: *.el-4100100.acn.pl 21.07.01, 22:51
        U nas hasła dnia/tygodnia wypisywane są regularnie na tablicy; niestety, częśc
        tylko dla wtajemniczonych. Ostatnio "wstaw sobie przecinek mentalny". Koleżanka
        na komputerze ma naklejonego Garfielda z wytrzeszczem, kubkiem kawy i napisem
        pod spodem: "I know my caffeine".
    • Gość: yysi Re: Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki? IP: 10.126.60.* / *.icomverse.com 24.07.01, 15:30
      Ja mam pare odlotowych zdjec kotow, konia, co wyglada zza drzewa i rysunek:
      podwladny siedzi przy biurku, stoin nad nim przelozony i pyta: dlaczego pan nie
      pracuje? Na co on: Nie widzialem, ze pan idzie.
    • Gość: Maciek S Re: Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki? IP: 129.212.11.* 24.07.01, 22:22
      Gość portalu: wata napisał(a):

&#62 Zauważyłem, że w wielu biurach i urzędach wiszą tzw. śmieszne karteczki. Najbar
      &#62 dziej klasyczna to
      &#62 chyba ta ze śmiejącym się ludzikiem i tekstem TO MA BYĆ ZROBIONE NA DZIŚ? NA JU
      &#62 TRO? NA
      &#62 ZA TYDZIEŃ? Ponieważ urzędy, w których ta karteczka wisi tak właśnie pracują -
      &#62 nie jest to może zbyt
      &#62 dobry żarcik. Czy znacie jakieś inne przykłady dowcipu biurowego?

Tak. U siebie powiesilem zdjecie z napisem:

The #1 Work related Injury - Cranial-Rectal Inversion" co zonacza ze najczestsza
      choroba zawodowa jest inwersja czaszkowo-dbytowa a zdjecie przedstawia urzednika
      z glowa we wlasnym tylku. To taki przypominacz dla przestrogi.

Dobre sa historyjki Dilberta. Dilbert zostal wymyslony przez pracownika
      amerykanskiej firmy telekomunikacyjnej Bell Atlantic dla ktorej kiedys mialem
      przyjemnosc pracowac... ale wtedy jakos historyjek nie widywalem.

Pozdrawiam
    • Gość: Maciek S Re: Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki? - jeszcze jedno. IP: 129.212.11.* 24.07.01, 22:27
      Gość portalu: wata napisał(a):

&#62 Zauważyłem, że w wielu biurach i urzędach wiszą tzw. śmieszne karteczki. Najbar
      &#62 dziej klasyczna to
      &#62 chyba ta ze śmiejącym się ludzikiem i tekstem TO MA BYĆ ZROBIONE NA DZIŚ? NA JU
      &#62 TRO? NA
      &#62 ZA TYDZIEŃ? Ponieważ urzędy, w których ta karteczka wisi tak właśnie pracują -
      &#62 nie jest to może zbyt
      &#62 dobry żarcik. Czy znacie jakieś inne przykłady dowcipu biurowego?

...acha gdzies u nas w biurze bylo zdjecie porownujace zarzad do pracownikow
      przez jakosc "wygodek". Na zdjeciu byla pietrowa ubikacja - takie dwie kabiny
      jedna na drugiej - drewniana jak z dawnej wsi z wycietymi sercami. Oczywiscie na
      gorna wchodzilo sie po drabinie i strzalka wskazywala zarzad ("management") a do
      dolnej strzalka wskazywala pracownicy ("emploees").

Byla jeszcze karykatura szkolen zarzadu. gdzie klasa studentow pochylala sie nad
      modelem posladkow by calowac...

Pozdrawiam
    • Gość: Chemik Re: Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.01, 23:14
      W naszym laboratorium wisi kartka ORA ET LABORA ( co w tłumaczeniu znaczy "módl
      się i pracuj") lecz my to spolszczyłyźmy i rozumiemy dosłownie.
      • Gość: Kika Re: Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 30.07.01, 23:34
        A u mnie w pracy, konkretnie w palarni, wisiała kiedyś Śmierć z kosą i tekstem:
        Wypal spokojnie, ja poczekam.
    • Gość: krzych Re: Czy w Twoim biurze wiszą tzw. śmieszne karteczki? IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 01.08.01, 10:22
      A u mnie wisi rysunek Mleczki gdzie ida dwa żółwie i leży rozwalony słoń z
      podpisem: Są takie chwile w zyciu żółwia, że musi komus dać w mordę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka