Gość: julia IP: *.at.ibm.com 29.10.01, 09:15 Ostatnio slyszalam ta piosenke i nie moge sobie przypomniec a bardzo mi sie podoba - moze ktos pamieta? J. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniela_ Re: A kto spiewal 29.10.01, 09:17 odpowiem pytaniem jak w wiadomym teleturnieju: czy byl to wodecki? ps. strzelam rzecz jasna :) Odpowiedz Link Zgłoś
rigel Re: A kto spiewal 29.10.01, 09:20 Andrzej Dąbrowski... o ile dobrze pamietam ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: A kto spiewal 29.10.01, 09:49 Dzięki oxykort. O to właśnie chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: A kto spiewal 29.10.01, 09:49 A nie ma sprawy. Miło mi było pomóc. Cięszę się, że mogłem się przydać Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: A kto spiewal 29.10.01, 09:50 Nie, nie. Cała przyjemnośc po mojej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: A kto spiewal 29.10.01, 09:50 hehe poznajcie się, to oxycort a to oxycort. a to aniela. Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: A kto spiewal 29.10.01, 09:55 Miło mi. :) Ale zagęściłem, co? Przodownik pracy - oxycort jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: A kto spiewal 29.10.01, 09:51 Ależ naprawdę, to nie był dla mnie żaden kłopot. Poza tym oxycort, a nie oxykort... Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: A kto spiewal 29.10.01, 09:52 Oooo. Najmociej Cię przepraszam, oxycort. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: A kto spiewal 29.10.01, 10:00 mozna powiedziec ze jestes samowystarczalny. Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: A kto spiewal 29.10.01, 10:11 Zaiste, byłby to prawdziwy luksus. Niestety, są dziedziny w których w ogóle nie jestem samowystarczalny. Pozwól że użyję tu frazeologizmu "mam za krótkie ręce". Bezsprzeczny fakt ten, nie pozwala popaść mi w samozadowolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikmik Re: A kto spiewal IP: *.telenergo.pl 29.10.01, 09:49 a co to, forum o nazwie "Muzyka" ? No to kto spiewał: "Jest w Warszawie na Saskiej Kępie jeden stary dom w dzikie wino wplątany tak jak inne domy stąd miniesz go i sto razy i nie spocznie na nim wzrok robisz błąd, uwierz mi to błąd, uwierz mi ooooo spory błąd.... " i tak dalej . Ja wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris_45 Re: A kto spiewal IP: *.pekao.com.pl 29.10.01, 10:50 Prościzna : 2+1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biedrona Re: A kto spiewal IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 29.10.01, 12:15 Vox Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikmik Re: A kto spiewal IP: *.telenergo.pl 29.10.01, 13:04 brawo chris_45 !!! jak widzisz nie jest to prościzna dla każdego, myślę że dzisiejsza młodzież ba bardzo nikłe pojęcie o klasykach polskiej muzyki rozrywkowej. A może Biedronka wie w takim razie kto spiewał: "Biedroneczki sa w kropeczki i to chwala sobie u motylk plamek kilka słuzy ku ozdobie..." A nawiasem mówiąc mam tylko 33 latka ale uważam że najlepsze lata dla wspomnianej PMR mamy już dawno za soba :((( Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biedrona Re: A kto spiewal IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 29.10.01, 13:20 Nie wiem czy zaliczam się do młodzieży bo mam 9 lat mniej, ale spróbuje udzielić odpowiedzi: Helena Majdaniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikmik Re: A kto spiewal IP: *.telenergo.pl 29.10.01, 13:53 przykro mi niezmiernie. W oryginale spiewał to Kwartet Warszawski ( sami panowie ) chyba gwiazdy jednego sezonu, znane jest też wykonanie Rin&Czyżewski. Odpowiedz Link Zgłoś
chris_45 Re: A kto spiewal 29.10.01, 14:26 jestem niemal pewny, że w Opolu śpiewała to Sobczyk (ale mogę się mylić) w każdym razie cieszę się że jesteś pokrewną duszą bo czułem się tu bardzo osamotniony z moimi 45 latami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biedrona Re: A kto spiewal IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 29.10.01, 14:32 Ja w każdymrazie widziałm, ze te piosenkę śpiewała kobieta w sukience w kropki. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biedrona Re: A kto spiewal IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 29.10.01, 14:32 Ja w każdym razie widziałm, ze te piosenkę śpiewała kobieta w sukience w kropki. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biedrona Re: A kto spiewal IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 29.10.01, 14:32 Ja w każdym razie widziałm, ze te piosenkę śpiewała kobieta w sukience w kropki. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikmik Re: do mikmik IP: *.telenergo.pl 29.10.01, 15:22 no właśnie w Opolu śpiewał to Kwartet Warszawski, bo mam to wykonanie zarejestrowane na CD z tej serii opolowej. Zadrzało sie tak w początkowej historii Festiwalu Piosenki w Opolu, że tę sama piosnkę spiewało kilku wykonawców. Nie słyszałem jednak by była to Kasia Sobczyk a mam troszke jej piosenek ale się nie zapieram. Co do sukienki w kropki to podekrzewałbym o nia własnie wspomniana przeze mnie Danuśke Rin. Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biedrona Re: do mikmik IP: 192.168.1.* / 212.160.66.* 29.10.01, 16:58 To na pewno nie była Danuta Rinn. Ale nie będę sie spierać wiedza ma mała. Odpowiedz Link Zgłoś
mikmik Re: do mikmik 04.11.01, 22:16 zasięgnąłem języka u pau 40-latków i latek. Kasia Sobczyk też to śpiewała, zgodnie ze wspomnianym zwyczajem interpretacji tego samego kawałka przez kilku wykonawców, piosenka była jednak dla "Kwartetu Warszawskiego". Zaspiewali ją w Opolu w 1964 roku ( nie było mnie jeszcze wtedy :) za co otrzymali nagrodę publiczności i nagrodę dla najlepszego zespołu. Na tym samym koncercie w Opolu Kasia Sobczyk spiewała "O mnie się nie martw" - pierwsza nagroda w kat. piosenki tanecznej i rozrywkowej. Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: A kto spiewal IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.01, 16:52 Jak to, kto - Edyta z "Na dobre i na złe" (w ostatnim odcinku), tylko trochę zmieniła słowa. Śpiewała to do Kuby - "Naprawdę jaki jesteś, nie wie nikt". ;-) Misia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikmik Re: A kto spiewal IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.01, 21:51 i to się właśnie nazywa COVER a chodzi zwykle o ORYGINAL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: A kto spiewal IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.01, 05:10 Do tych, którzy nie załapali - to był żart. O ile się nie mylę, to jest forum "Na plażę"??? No, tak myślałam. :-* Misia Odpowiedz Link Zgłoś
w_kulik Re: A kto spiewal 30.10.01, 00:12 A kto spiewal "Broke p with my women cos she couldn't help me with my mind"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikmik No chyba nie zgadnę :) IP: *.telenergo.pl 30.10.01, 11:55 z całą pewnością nie The Carpenters ani Middle of the Roads, też nie George Baker Selection nie mówiąc juz o Abbie. Nana Mouskuri to też nie jest ani Ella Fitgerald, Simon & Garfunkel chyba też nie więc myślę że to jakiś knot :))) No chyba że się mile rozczaruję ???? Wolę chyba jednak Dawna Polską Muzykę Rozrywkową Odpowiedz Link Zgłoś
adox Re: No chyba nie zgadnę :) 02.11.01, 08:41 Dobre :))) Gratuluję podobań muzycznych, mam podobne. Ale The Carpentersów tak właściwie dopiero poznaję :) ściągnąłem sobie z AudioGalaxy ponad 150 kawałków i je na raty przesłuchuję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: A kto spiewal IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.01, 23:09 Aha, zapomniałam dopisać, że tytuł tej piosenki brzmi "Jej portret". Muzykę napisał Włodzimierz Nahorny, a słowa Jonasz Kofta. :-* Misia Odpowiedz Link Zgłoś