brezly 08.10.03, 09:05 Nowy kwiatek powiesilem na Chomelandzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ka_27 A,A i B 08.10.03, 09:16 Guten Morgen Brezly, ich grüsse dich :-) Wie gehts? Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: A,A i B 08.10.03, 09:21 brezly napisał: > Nowy kwiatek powiesilem na Chomelandzie. He ? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: A,A i B 08.10.03, 09:24 Ka-27 - Gehts gut. Nie pada a to juz pwodo do radosci. A jak Rodzinne Strony? Baloo1 - strona o kwiatkach jezykowych. mam linke rzucic? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 A,A i B 08.10.03, 09:28 Brezly, wczoraj padalo caly dzien, dzis jest pochmurno i zimno. A Rodzinne Strony powinienes sam odwiedzic, piwo w Spizu wypic ... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: A,A i B 08.10.03, 09:31 A wiesz, ze ja to chyba zrobie :-)? Cos mnie zaczynaja piety swedziec makabrycznie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: A,A i B 08.10.03, 09:33 brezly napisał: > Baloo1 - strona o kwiatkach jezykowych. mam linke rzucic? gdybys mogl. wiem, ze juz kiedys dawales, ale siemi zawieruszyla. fromzema£ten Ci dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: A,A i B-linka 08.10.03, 09:36 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=188&w=59 Ostatni wpis. Kwiatek lezy przed mna i zostanie zeskanowany i rozeslany dookolnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 A,A i B-linka 08.10.03, 10:01 Brezly, Aber du sollst endlich diese Reise machen! Spiz juz czeka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: A,A i B-linka 08.10.03, 10:04 Dzieci do lat dwunastu często są utożsamiane z cholerą. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: A,A i B-linka 08.10.03, 10:10 A takoz: gangrena, zaraza oraz szarancza (no co?). Ale ja dalej nie rozumiem zwiazku pomiedzy dzialaniem leku ziolowego na jelita a posiadaniem dzieci do alt 12. A jak ktos ma takowe a o tym nie wie? I zazyje takie ziolka? A potem pomysli ze etiologia nieznana? Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: A,A i B 09.10.03, 11:08 Mam przed sobą taką nalepkę: "Najlepiej spożyć przed końcem: na etykiecie lub zamknięciu" Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: A,A i B 09.10.03, 11:26 Mam nadzieję, że autorowi się sprzeciwi. (Według mieszkańców Podlasia choroby biorą się z podwiania, z podźwignięcia lub ze sprzeciwienia) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: A,A i B 09.10.03, 11:35 Sprzeciwienia sie? Poprzednie rozumiem. A zlym okiem nikt tam nie patrzy? Chlopstwo dolnoslaskie (cokolwiek by to mialo znaczyc) fatalizm swoj objawia pojeciem ze cos 'nie wydalo'. Np. jak dwie sciany w konstrukcji nie tworza kata prostego, albo ciezarowa z przyczepa wypelnione drewnem kradzionym z lasu przewroci sie na zakrecie to dlatego ze sciana lub zakret 'nie wydal(a)'. Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: A,A i B 09.10.03, 13:13 Wszelkie paprzące się rany. Człek drasnął się tylko zardzewiałym gwoździem ale się sprzeciwiło. Złym okiem patrzyli na lekarza, który chorego kazał dobrze odżywiać. Lepiej było, jeśli kazał karmić rosołem z czarnej kury zabitej na rozstajach. Odpowiedz Link Zgłoś