westin 14.11.03, 16:01 Jak można uchronic się przed utonięciem we mgle, która od rana spowija miasto? Czy ma ktos koło ratunkowe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baloo1 Re: Mgła 14.11.03, 16:06 wyczulas moze prowokacje w glosie niewinnego Westina ? ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: Mgła 14.11.03, 16:08 nene, on jest niewinny to byla swobodna gra skojarzen jest teraz wszechogarniajaca mgla, ciemnosc i zimno naprawde ;) Odpowiedz Link Zgłoś
viki2lav Re: Mgła 14.11.03, 16:42 dobra jest tez kkoszulka plazowa.... jak cie widza tak cie pisza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki2lav Re: Mgła IP: 213.255.126.* 14.11.03, 16:05 skafanderek bhp koloru koralowego z odblaskowym paseczkiem nota bene co ma wisiec, we mgle nie utonie... Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Mgła 14.11.03, 16:12 namiernik NDB, plus sonar ultradźwiękowy, ew. kamera termowizyjna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Mgła 14.11.03, 16:23 "pass the flesh and see your enemy" - hyhy trendy cytata ze Szmatryksa (łoby) łostatniego Odpowiedz Link Zgłoś
westin Re: Mgła 14.11.03, 16:15 teleportacja na trasie praca-dom byłaby najbardziej wskazana:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Mgła mogla maglowac IP: *.brucepower.com 14.11.03, 16:46 westin napisał: > Jak można uchronic się przed utonięciem we mgle, która od rana spowija miasto? > Czy ma ktos koło ratunkowe? 1. Miasto trzeba odwic z mgly, 2. Plywac sie nauczyc, 3. Z braku kola, brzytwy sie nie chwytac. Maszynki do golenia tez nie. Ciezka i pociagnie na dno. Bul. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mgła 14.11.03, 20:09 nie chce mi sie przekonywac dzis kolejnej osoby do urokóów mgły. nikt na całym świecie mnie nie rozumie. a mgła jest taka piękna... Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Mgła 14.11.03, 20:32 ja uważam że mgła to zajebista sprawa - szczególnie kiedy zapadnie zmrok i uliczne latarnie dają tę niesamowita pomarańczową poświatę Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mgła 14.11.03, 20:41 jedyny na świecie, który mnie rozumie pod tym względem. wszyscy wokoło chodzą i marudzą, że nic nie będą robić bo 'taka brzydka pogoda jest i mglaaa'. nie rozumiem ludzkości. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Mgła 14.11.03, 20:49 Bo ludzie nie wiedza co dobre. Chmury, mgła, wiatr i deszczyk (byle nie po oczach) - to jest to! Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mgła 14.11.03, 20:56 wez bo sie w tobie zakocham. jesień jest piękna, nie? zwłaszcza taka jak teraz. im bardziej brzydko dla innych to tym piękniej dla mnie. czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć mi gdzie urok i piękno w upale 30 stopni, ani gramu cienia, i tysiace spoconych ciał? Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Mgła 14.11.03, 21:06 lato to najbardziej znienawidzona przeze mnie pora roku. Błe! Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mgła 14.11.03, 21:13 jedyny jego plus to wakacje. gdyby nie one to bym znienawidziła totalnie lato. ale i tak ze wszystkich por roku jest na miejscu ostatnim. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Mgła 14.11.03, 21:16 Pomysl co by było gdyby wakacje były też na przełomie październik/listopad :-) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mgła 14.11.03, 21:17 umarłabym ze szczęścia prawdopodobnie. lato natomiast wykresliłąbym z kalenadarza. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Mgła 14.11.03, 21:38 a nie nie, ja mówię o dodatkowym miesiącu wakacji :-) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mgła 14.11.03, 21:41 no ja wiem, ze sie chcesz pochwalic tym, ze masz miesiac wiecej wakacji ode mnie. no ale dobra. przyjmijmy ze wakacje zaczynalyby sie w czerwcu konczyly w listopadzie. to tymbardziej bylabym umarnięta ze szczęscia. i mialabym czas na zregenerowanie sił po upiornym lecie. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Mgła 14.11.03, 21:55 Skądże, chcę tylko zauwazyc jak piekny byłby świat gdyby były 4 miesiące wakacji :-) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mgła 14.11.03, 22:03 w sumie, jak juz 4, to czemu nie 6. i czmu nie 8 czemu nie 10, a czemu nie 12??? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Mgła 14.11.03, 22:04 gdyby było 12 miesięcy wakacji jak byśmy rozrózniali wakacje na "ostatnie", "przedostatnie" itp? Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mgła 14.11.03, 22:11 no po latach. w 2002 drugim byłbyby ostatnie, 2w 001 przedostatnie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mgła 14.11.03, 22:12 prawidlowo moj post powinien wygladac: no po latach. w 2002 drugim byłbyby ostatnie, w 2001 przedostatnie itd. nie dwa w zero zero jednym :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Mgła 14.11.03, 22:15 no fakt, masz rację. W takim razie może być nonstop. Odpowiedz Link Zgłoś
gitman Re: Mgła 14.11.03, 22:15 etam dzieci w japonii maja 2 tygodnie wakacji, a i tak wykorzystuja ten czas na rozne szkolenia (aby efektywnie zwiekszac pozniej pkb, co jest oczywisciem glownym celem zycia kazdego czlowieka na tej planecie). Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Mgła 14.11.03, 22:17 może byc i tak, ale zauważ jaka w Jaopnii recesja teraz. Wszystko przez te krótkie wakacje, tyle CI powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mgła 14.11.03, 22:20 aha i sars maja. a nie to w chinach. PS. potrzebuje któregoś z was, zeby przegonił wielbiciela intennetowego. z gg sie urzepił mnie jak pijany płotu i caly czas coś do mnie nawija (przestrzegając zasad ortograficznych i słowo 'powiesz' pisze: 'powież'), a gdy go blokuje to on zmienia sobie numer i z nowego nawija. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mgła 14.11.03, 22:42 dalej nawija. on juz tak od tygodnia gdzies caly czas nawija. głównie to wysyła na chybił-trafił różne obrazki. czasem powie cos wpaniałego w stylu ElO ZiOmAlKo. i ja nie wiem czy on mnie w tym momencie nie obraza. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Mgła 14.11.03, 22:44 a próbowałas na ostro? wiesz, typu "spier..." i takie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mgła 14.11.03, 22:46 niom. robil buzke <rotfl2> albo <hahaha> i mowil 'o rany ale sie ubawilem, wszyscy sa zachwyceni twoim dowcipem' tylko ze bardziej po ziomalsku. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mgła 14.11.03, 22:56 problem w tym ze on jest niereformowalny. probowalam gadac a ten dalej przesyla te obrazki nie zwazajac na to co pisze. chyba ze zareaguje ostro to wtedy pisze to co ci wyzej napisalam i dalej te obrazki. Odpowiedz Link Zgłoś
gitman Re: Mgła 14.11.03, 22:20 aha bo sie japoncy naogladali filmow o zyciu na zachodzie i w glowach im sie poprzewracalo o! ponoc juz i tam dotarl feminizm i poprawnosc polityczna, tfu. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gitman Re: Mgła 14.11.03, 22:29 hehe predzej my zbudujemy drugie cokolwiek niz cokolwiek druga polske. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Mgła 14.11.03, 22:31 no co Ty, entropia rośnie przecież sama z siebie, wystarczy poczekać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gitman Re: Mgła 14.11.03, 22:38 czy entropia ma jakis zwiazek z tropieniem entow moze? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Mgła 14.11.03, 23:37 e-e. nie jestescie sami w swym osamotznieniu. Mgla i te wszystkie okolicznosci towarzyszace, ze je Ignacy wymienil, tak powinien wygladac swiat , przenajmniej o swicie i wieczorem. Wrzesien - pazdziernik moglby byc przez pol roku, a kwiecien-maj przez drugie pol. bylbym usatysfakcjonowany. Latu i zimie zaaplikowac "ostateczne rozwiazanie", ewentualnie izolowac za drutami. Cus Wam powiem : tutaj, z powodu bliskosci jeziora, mygla stoi od pazdziernika do konca marca, co rano , a czasami calymi tygodniami. Podobno w niezapomnianym roku 1997 przez cala zime bylo 20 minut slonca. Ignatz - jedziesz ? ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mgła 15.11.03, 00:21 no wystraszył sie ze mu sie zwalimy na głowe. udaje, że nas nie słyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Mgła 15.11.03, 00:34 w swoim czasie wyciągniemy tę informację podstępem, tymczasem csiiii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mgła 15.11.03, 00:37 tu cicho tom cho szaro buro cos tam nie ma mickiewicza i nieema miłosza... Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mgła 15.11.03, 00:37 mam dziwne wrazenie ze zapomniałam jak sie pisze. tam cicho nie tom cho. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mgła 15.11.03, 01:09 ja np. musze juz isc spac. dobrej nocy zycze i snów o podróży do krainy wiecznej mgły. hyhy razem ze mną. dobranoc. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Mgła 15.11.03, 10:19 najlepsza była mgła pewnego lata w Kołobrzegu,na plaży(hyhy;-).Świetnie to wyglądało jak każdy wpadał na nieswój kocyk ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Mgła 15.11.03, 10:45 a kocyków było mnóstwo bo wszak we mgle najlepiej się opala :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Mgła 15.11.03, 11:02 odniosłam wrażenie,że nikomu nie przeszkadzało,że ktoś mu wpadał na kocyk (np.pani ratowniczka ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Mgła 15.11.03, 11:04 może dlatego że we mgle nie widziałaś co się działo w większej odległości od Ciebie? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Mgła IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.11.03, 11:11 na szczescie wszyscy mieli latarki z bateriami na plecach? Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Mgła 15.11.03, 11:19 po co Ci latarka z bateryjką na plecach? Latarki uzyteczniejsze są gdy się je trzyma w ręce :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Mgła IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.11.03, 11:29 masz wtedy wolne rece, nawet jesli lewe. lampka na glowie. nawet tez. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mgła 15.11.03, 12:55 mgła? lampy? przypomniało mi się, jak kiedyś jechałam z moją ciotką samochodem gdzieś poza miastrem i mgła była taka, że początku maski samochodu nie było widać, latarni ani słychu ani widu. aż w końcu zauważyłyśmy jadący przed nami autobus i wspolnymi siłami dosżłyśmy, że on jedzie do Krakowa. kazałam ciotce jechać 'między tymi czerwonymi światełkami' i tak jechałyśmy za nim z prędkością 20 km/h zatrzymując się na każdym jego przystanku... Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mgła 15.11.03, 13:17 albo znał juz droge na pamięć, albo przed nim tez ktoś jechał i autobus tak samo 'jechał między światłami'. pytanie tylko skąd ten przed autobusem wiedział gdzie ma jechać. może przed nim też ktoś jechał? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mgła 15.11.03, 13:27 hehe. inna historia co do jazdy we mgle, tym razem sama juz w niej nie uczestniczyłam, tylko moi rodzice. wracali od takiego swojego kumpla, ktory mieszka poza krakowem. jadac do niego i wracajac jedzie sie tuz koło samej huty. huta ta ma wiele bram i wjeazdow. wiec wrazaja, mgła tak jak wyżej więć ojciec prowadzi, prędkdkość samochodu 10km/h i to w przypływie odwagi, a mama wystawiła głowe przez okno i patrząc na krawężnik, mówiła mu czy ma skręcać, jeśli tak to w którą strone itd. noi dojechali do huty i wjeżdżali po kolei w każdą barmę 'no bo krawężnik skręcał'. drogę, którą można pokonać w ciągu 20 minut oni pokonali w 3 godziny... Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Mgła 15.11.03, 13:29 hyhy dobrze że nie było ronda po drodze bo by nigdy nie dojechali :D Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Mgła 15.11.03, 15:23 to tak samo,jak ja kiedyś z moim tatuśkiem jechalismy do Lublina.Nie dość,że był środek lutego,godz.6 rano,to jeszcze mgła.Drogę,którą normalnie pokonujemy w 40 min.jechaliśmy przez 3 godz.(za 2 godz.wyjeżdżam,mam nadzieję,że nie będzie po drodze żadnej mgły) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Mgła IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.11.03, 17:10 zabawa we mgle ? purpurowej moze ? Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Mgła 15.11.03, 17:16 hyhy niczym Laurence Fishburne w Czasie Apokalipsy może? Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mgła 15.11.03, 17:34 wezcie sie pospieszcie troche bo zaraz do babci jade, a chcilabym przed tym na sczescie jakos setke zdobyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Mgła IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.11.03, 17:37 a babcia do setki nie dobiegnie pierwsza ? Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Mgła 14.11.03, 20:47 ..i stukot obcasów odbijających się echem w zaułku i jakiś Mr. Hyde by się przydał w tej scenografii Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mgła 14.11.03, 20:57 aha o takie dymy co z kanałów wychodzą. nei wiem co to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Mgła IP: *.brucepower.com 14.11.03, 22:04 To opary z wielkomiejskiego jesiennego scieku komunalno-przemyslowego. Znaczy sie szambo. Odpowiedz Link Zgłoś
gitman Re: Mgła 14.11.03, 22:12 aha i tam sie ogrzewaja amerykanscy biedacy, co to spia w kartonach. Odpowiedz Link Zgłoś
gitman Re: Mgła 14.11.03, 22:19 no ale wiesz jaki to obciach byc biedakiem w takim np. nowym jorku? byc biedakiem w somalii czy rwandzie, to normalka, nikt z tego powodu sie nei zalamie, ale zeby w ameryce, wspolczesnej ziemi obiecanej? to juz zalamka na maksa... Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Mgła 14.11.03, 22:22 daj spokój, chyba bym spłonął razem z kartonem ze wstydu. Albo poszedł do sołszal łelfer. Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Mgła 14.11.03, 22:45 eee...tak romantycznie było,a wam hamburgery w głowie... Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mgła 14.11.03, 22:48 e i tak fajnie było. ja i dwóch młodych facetów. cimna noc, mgła. kto wie co by sie zdarzyło gdybys nie przyszła z latarką :-) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mgła 14.11.03, 23:06 znczy no... zalezy jak na to patrzec. w sumie to moglo byc ciekawie i moglma nabrac nowego doswiawdczenia zyciowego. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Mgła 15.11.03, 17:38 powiedziałabym fuck. moze jednak to 98 było setką? Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Mgła 15.11.03, 17:39 hyhy fuksem bo fuksem, ale CI się udało jednak - gartuluję :-) Odpowiedz Link Zgłoś