14.11.03, 16:01
Jak można uchronic się przed utonięciem we mgle, która od rana spowija miasto?
Czy ma ktos koło ratunkowe?
Obserwuj wątek
    • pierans Re: Mgła 14.11.03, 16:04
      hyhyhyhyhy
      • baloo1 Re: Mgła 14.11.03, 16:06
        wyczulas moze prowokacje w glosie niewinnego Westina ?

;o)
        • pierans Re: Mgła 14.11.03, 16:08
          nene, on jest niewinny
          to byla swobodna gra skojarzen
          jest teraz wszechogarniajaca mgla, ciemnosc i zimno
          naprawde ;)
          • baloo1 Re: Mgła 14.11.03, 16:18
            ;o)
            • pierans Re: Mgła 14.11.03, 16:25
              ech, nie wierzysz mi
              • viki2lav Re: Mgła 14.11.03, 16:42
                dobra jest tez kkoszulka plazowa.... jak cie widza tak cie pisza
    • Gość: viki2lav Re: Mgła IP: 213.255.126.* 14.11.03, 16:05
      skafanderek bhp koloru koralowego z odblaskowym paseczkiem

nota bene co ma wisiec, we mgle nie utonie...
      • ignatz Re: Mgła 14.11.03, 16:12
        namiernik NDB, plus sonar ultradźwiękowy, ew. kamera termowizyjna :-)
        • viki2lav Re: Mgła 14.11.03, 16:13
          o Ignatz ! widze cie mimo mgly
          • ignatz Re: Mgła 14.11.03, 16:23
            "pass the flesh and see your enemy" - hyhy trendy cytata ze Szmatryksa (łoby)
            łostatniego
        • westin Re: Mgła 14.11.03, 16:15
          teleportacja na trasie praca-dom byłaby najbardziej wskazana:)
    • Gość: misio Re: Mgła mogla maglowac IP: *.brucepower.com 14.11.03, 16:46
      westin napisał:
      > Jak można uchronic się przed utonięciem we mgle, która od rana spowija miasto?
      > Czy ma ktos koło ratunkowe?

1. Miasto trzeba odwic z mgly,
      2. Plywac sie nauczyc,
      3. Z braku kola, brzytwy sie nie chwytac. Maszynki do golenia tez nie. Ciezka i
      pociagnie na dno.
      Bul.
    • emusia Re: Mgła 14.11.03, 20:09
      nie chce mi sie przekonywac dzis kolejnej osoby do urokóów mgły. nikt na całym
      świecie mnie nie rozumie. a mgła jest taka piękna...
      • ignatz Re: Mgła 14.11.03, 20:32
        ja uważam że mgła to zajebista sprawa - szczególnie kiedy zapadnie zmrok i
        uliczne latarnie dają tę niesamowita pomarańczową poświatę
        • emusia Re: Mgła 14.11.03, 20:41
          jedyny na świecie, który mnie rozumie pod tym względem. wszyscy wokoło chodzą i
          marudzą, że nic nie będą robić bo 'taka brzydka pogoda jest i mglaaa'. nie
          rozumiem ludzkości.
          • ignatz Re: Mgła 14.11.03, 20:49
            Bo ludzie nie wiedza co dobre. Chmury, mgła, wiatr i deszczyk (byle nie po
            oczach) - to jest to!
            • emusia Re: Mgła 14.11.03, 20:56
              wez bo sie w tobie zakocham. jesień jest piękna, nie? zwłaszcza taka jak teraz.
              im bardziej brzydko dla innych to tym piękniej dla mnie. czy ktoś jest w stanie
              wytłumaczyć mi gdzie urok i piękno w upale 30 stopni, ani gramu cienia, i
              tysiace spoconych ciał?
              • ignatz Re: Mgła 14.11.03, 21:06
                lato to najbardziej znienawidzona przeze mnie pora roku. Błe!
                • emusia Re: Mgła 14.11.03, 21:13
                  jedyny jego plus to wakacje. gdyby nie one to bym znienawidziła totalnie lato.
                  ale i tak ze wszystkich por roku jest na miejscu ostatnim.
                  • ignatz Re: Mgła 14.11.03, 21:16
                    Pomysl co by było gdyby wakacje były też na przełomie październik/listopad :-)
                    • emusia Re: Mgła 14.11.03, 21:17
                      umarłabym ze szczęścia prawdopodobnie. lato natomiast wykresliłąbym z
                      kalenadarza.
                      • ignatz Re: Mgła 14.11.03, 21:38
                        a nie nie, ja mówię o dodatkowym miesiącu wakacji :-)
                        • emusia Re: Mgła 14.11.03, 21:41
                          no ja wiem, ze sie chcesz pochwalic tym, ze masz miesiac wiecej wakacji ode
                          mnie. no ale dobra. przyjmijmy ze wakacje zaczynalyby sie w czerwcu konczyly w
                          listopadzie. to tymbardziej bylabym umarnięta ze szczęscia. i mialabym czas na
                          zregenerowanie sił po upiornym lecie.
                          • ignatz Re: Mgła 14.11.03, 21:55
                            Skądże, chcę tylko zauwazyc jak piekny byłby świat gdyby były 4 miesiące
                            wakacji :-)
                            • emusia Re: Mgła 14.11.03, 22:03
                              w sumie, jak juz 4, to czemu nie 6. i czmu nie 8 czemu nie 10, a czemu nie
                              12??? :-)
                              • ignatz Re: Mgła 14.11.03, 22:04
                                gdyby było 12 miesięcy wakacji jak byśmy rozrózniali wakacje
                                na "ostatnie", "przedostatnie" itp?
                                • emusia Re: Mgła 14.11.03, 22:11
                                  no po latach. w 2002 drugim byłbyby ostatnie, 2w 001 przedostatnie itd.
                                  • emusia Re: Mgła 14.11.03, 22:12
                                    prawidlowo moj post powinien wygladac:
                                    no po latach. w 2002 drugim byłbyby ostatnie, w 2001 przedostatnie itd.
                                    nie dwa w zero zero jednym :-)
                                    • ignatz Re: Mgła 14.11.03, 22:15
                                      no fakt, masz rację. W takim razie może być nonstop.
                                    • gitman Re: Mgła 14.11.03, 22:15
                                      etam dzieci w japonii maja 2 tygodnie wakacji, a i tak wykorzystuja ten czas
                                      na rozne szkolenia (aby efektywnie zwiekszac pozniej pkb, co jest oczywisciem
                                      glownym celem zycia kazdego czlowieka na tej planecie).
                                      • ignatz Re: Mgła 14.11.03, 22:17
                                        może byc i tak, ale zauważ jaka w Jaopnii recesja teraz. Wszystko przez te
                                        krótkie wakacje, tyle CI powiem.
                                        • emusia Re: Mgła 14.11.03, 22:20
                                          aha i sars maja. a nie to w chinach.

PS. potrzebuje któregoś z was, zeby przegonił wielbiciela intennetowego. z gg
                                          sie urzepił mnie jak pijany płotu i caly czas coś do mnie nawija
                                          (przestrzegając zasad ortograficznych i słowo 'powiesz' pisze: 'powież'), a gdy
                                          go blokuje to on zmienia sobie numer i z nowego nawija.
                                          • ignatz Re: Mgła 14.11.03, 22:24
                                            uparciuch. Może zmień numer i Ty?
                                            • emusia Re: Mgła 14.11.03, 22:26
                                              znowu? a ja sie juz tego nauczyłam...
                                              • ignatz Re: Mgła 14.11.03, 22:27
                                                przeczekaj go. Nie odpowiadaj i tyle.
                                                • ignatz Re: Mgła 14.11.03, 22:41
                                                  i jak?
                                                  • emusia Re: Mgła 14.11.03, 22:42
                                                    dalej nawija. on juz tak od tygodnia gdzies caly czas nawija. głównie to wysyła
                                                    na chybił-trafił różne obrazki. czasem powie cos wpaniałego w stylu ElO
                                                    ZiOmAlKo. i ja nie wiem czy on mnie w tym momencie nie obraza.
                                                  • ignatz Re: Mgła 14.11.03, 22:44
                                                    a próbowałas na ostro? wiesz, typu "spier..." i takie tam.
                                                  • emusia Re: Mgła 14.11.03, 22:46
                                                    niom. robil buzke <rotfl2> albo <hahaha> i mowil 'o rany ale sie ubawilem,
                                                    wszyscy sa zachwyceni twoim dowcipem' tylko ze bardziej po ziomalsku.
                                                  • ignatz Re: Mgła 14.11.03, 22:48
                                                    to pogadaj z nim w takim razie
                                                  • emusia Re: Mgła 14.11.03, 22:56
                                                    problem w tym ze on jest niereformowalny. probowalam gadac a ten dalej przesyla
                                                    te obrazki nie zwazajac na to co pisze. chyba ze zareaguje ostro to wtedy pisze
                                                    to co ci wyzej napisalam i dalej te obrazki.
                                        • gitman Re: Mgła 14.11.03, 22:20
                                          aha bo sie japoncy naogladali filmow o zyciu na zachodzie i w glowach im sie
                                          poprzewracalo o! ponoc juz i tam dotarl feminizm i poprawnosc polityczna,
                                          tfu. :)))
                                          • ignatz Re: Mgła 14.11.03, 22:21
                                            a może chcieli zbudowac drugą Polskę? :D
                                            • gitman Re: Mgła 14.11.03, 22:29
                                              hehe predzej my zbudujemy drugie cokolwiek niz cokolwiek druga polske. ;)))
                                              • ignatz Re: Mgła 14.11.03, 22:31
                                                no co Ty, entropia rośnie przecież sama z siebie, wystarczy poczekać :-)
                                                • gitman Re: Mgła 14.11.03, 22:38
                                                  czy entropia ma jakis zwiazek z tropieniem entow moze? ;)))
                                                  • emusia Re: Mgła 14.11.03, 22:39
                                                    enty? burrrarrum.
                                                  • ignatz Re: Mgła 14.11.03, 22:39
                                                    tylko wtedy gdy tego nie robisz :-)
                • baloo1 Re: Mgła 14.11.03, 23:37
                  e-e. nie jestescie sami w swym osamotznieniu. Mgla i te wszystkie okolicznosci
                  towarzyszace, ze je Ignacy wymienil, tak powinien wygladac swiat ,
                  przenajmniej o swicie i wieczorem.
                  Wrzesien - pazdziernik moglby byc przez pol roku, a kwiecien-maj przez drugie
                  pol. bylbym usatysfakcjonowany. Latu i zimie zaaplikowac "ostateczne
                  rozwiazanie", ewentualnie izolowac za drutami.

Cus Wam powiem : tutaj, z powodu bliskosci jeziora, mygla stoi od pazdziernika
                  do konca marca, co rano , a czasami calymi tygodniami. Podobno w niezapomnianym
                  roku 1997 przez cala zime bylo 20 minut slonca. Ignatz - jedziesz ?

;o)
                  • ignatz Re: Mgła 14.11.03, 23:41
                    powiedz mi tylko jaki azymut mam obrać :-)
                  • emusia Re: Mgła 14.11.03, 23:43
                    czemu tylko ignac? ja tez chce.
                    • ignatz Re: Mgła 15.11.03, 00:16
                      hyhy spłoszyliśmy Baloo tylko :-)
                      • emusia Re: Mgła 15.11.03, 00:21
                        no wystraszył sie ze mu sie zwalimy na głowe. udaje, że nas nie słyszy.
                        • ignatz Re: Mgła 15.11.03, 00:34
                          w swoim czasie wyciągniemy tę informację podstępem, tymczasem csiiii!!!
                          • emusia Re: Mgła 15.11.03, 00:37
                            tu cicho tom cho szaro buro cos tam nie ma mickiewicza i nieema miłosza...
                            • emusia Re: Mgła 15.11.03, 00:37
                              mam dziwne wrazenie ze zapomniałam jak sie pisze.
                              tam cicho nie tom cho.
                              • ignatz Re: Mgła 15.11.03, 00:43
                                czasami człowiek musi, inczej się udusi :-)
                                • emusia Re: Mgła 15.11.03, 01:09
                                  ja np. musze juz isc spac. dobrej nocy zycze i snów o podróży do krainy
                                  wiecznej mgły. hyhy razem ze mną. dobranoc. :-)
                  • kwiat_paproci Re: Mgła 15.11.03, 10:19
                    najlepsza była mgła pewnego lata w Kołobrzegu,na plaży(hyhy;-).Świetnie to
                    wyglądało jak każdy wpadał na nieswój kocyk ;-)
                    • ignatz Re: Mgła 15.11.03, 10:45
                      a kocyków było mnóstwo bo wszak we mgle najlepiej się opala :-)
                      • kwiat_paproci Re: Mgła 15.11.03, 11:02
                        odniosłam wrażenie,że nikomu nie przeszkadzało,że ktoś mu wpadał na kocyk
                        (np.pani ratowniczka ;-))
                        • ignatz Re: Mgła 15.11.03, 11:04
                          może dlatego że we mgle nie widziałaś co się działo w większej odległości od
                          Ciebie? ;-)
                          • Gość: kanuk Re: Mgła IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.11.03, 11:11
                            na szczescie wszyscy mieli latarki z bateriami na plecach?
                            • ignatz Re: Mgła 15.11.03, 11:19
                              po co Ci latarka z bateryjką na plecach? Latarki uzyteczniejsze są gdy się je
                              trzyma w ręce :-)
                              • Gość: kanuk Re: Mgła IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.11.03, 11:29
                                masz wtedy wolne rece, nawet jesli lewe. lampka na glowie. nawet tez.
                                • ignatz Re: Mgła 15.11.03, 12:51
                                  a na głowie, to cza było tak odrazu :-)
                                  • emusia Re: Mgła 15.11.03, 12:55
                                    mgła? lampy? przypomniało mi się, jak kiedyś jechałam z moją ciotką samochodem
                                    gdzieś poza miastrem i mgła była taka, że początku maski samochodu nie było
                                    widać, latarni ani słychu ani widu. aż w końcu zauważyłyśmy jadący przed nami
                                    autobus i wspolnymi siłami dosżłyśmy, że on jedzie do Krakowa. kazałam ciotce
                                    jechać 'między tymi czerwonymi światełkami' i tak jechałyśmy za nim z
                                    prędkością 20 km/h zatrzymując się na każdym jego przystanku...
                                    • ignatz Re: Mgła 15.11.03, 12:57
                                      pytanie - skąd on wiedział którędy jechac?
                                      • emusia Re: Mgła 15.11.03, 13:17
                                        albo znał juz droge na pamięć, albo przed nim tez ktoś jechał i autobus tak
                                        samo 'jechał między światłami'. pytanie tylko skąd ten przed autobusem wiedział
                                        gdzie ma jechać. może przed nim też ktoś jechał? :-)
                                        • ignatz Re: Mgła 15.11.03, 13:22
                                          może to był korek aż do samego Krakowa :-)
                                          • emusia Re: Mgła 15.11.03, 13:27
                                            hehe. inna historia co do jazdy we mgle, tym razem sama juz w niej nie
                                            uczestniczyłam, tylko moi rodzice. wracali od takiego swojego kumpla, ktory
                                            mieszka poza krakowem. jadac do niego i wracajac jedzie sie tuz koło samej
                                            huty. huta ta ma wiele bram i wjeazdow. wiec wrazaja, mgła tak jak wyżej więć
                                            ojciec prowadzi, prędkdkość samochodu 10km/h i to w przypływie odwagi, a mama
                                            wystawiła głowe przez okno i patrząc na krawężnik, mówiła mu czy ma skręcać,
                                            jeśli tak to w którą strone itd. noi dojechali do huty i wjeżdżali po kolei w
                                            każdą barmę 'no bo krawężnik skręcał'. drogę, którą można pokonać w ciągu 20
                                            minut oni pokonali w 3 godziny...
                                            • ignatz Re: Mgła 15.11.03, 13:29
                                              hyhy dobrze że nie było ronda po drodze bo by nigdy nie dojechali :D
                                              • kwiat_paproci Re: Mgła 15.11.03, 15:23
                                                to tak samo,jak ja kiedyś z moim tatuśkiem jechalismy do Lublina.Nie dość,że
                                                był środek lutego,godz.6 rano,to jeszcze mgła.Drogę,którą normalnie pokonujemy
                                                w 40 min.jechaliśmy przez 3 godz.(za 2 godz.wyjeżdżam,mam nadzieję,że nie
                                                będzie po drodze żadnej mgły)
                                                • ignatz Re: Mgła 15.11.03, 16:15
                                                  baw się dobrze
                                                  • Gość: kanuk Re: Mgła IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.11.03, 17:10
                                                    zabawa we mgle ? purpurowej moze ?
                                                  • ignatz Re: Mgła 15.11.03, 17:16
                                                    hyhy niczym Laurence Fishburne w Czasie Apokalipsy może?
                                                  • emusia Re: Mgła 15.11.03, 17:34
                                                    wezcie sie pospieszcie troche bo zaraz do babci jade, a chcilabym przed tym na
                                                    sczescie jakos setke zdobyc.
                                                  • Gość: kanuk Re: Mgła IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.11.03, 17:37
                                                    a babcia do setki nie dobiegnie pierwsza ?
        • basia Re: Mgła 14.11.03, 20:47
          ..i stukot obcasów odbijających się echem w zaułku i jakiś Mr. Hyde by się
          przydał w tej scenografii
          • emusia Re: Mgła 14.11.03, 20:57
            aha o takie dymy co z kanałów wychodzą. nei wiem co to jest.
            • Gość: misio Re: Mgła IP: *.brucepower.com 14.11.03, 22:04
              To opary z wielkomiejskiego jesiennego scieku komunalno-przemyslowego. Znaczy
              sie szambo.
              • emusia Re: Mgła 14.11.03, 22:05
                to ładnie musi pachnieć tam.
              • ignatz Re: Mgła 14.11.03, 22:08
                w hameryce chyba. U nas to fijołkowe parfumy.
              • gitman Re: Mgła 14.11.03, 22:12
                aha i tam sie ogrzewaja amerykanscy biedacy, co to spia w kartonach.
                • ignatz Re: Mgła 14.11.03, 22:15
                  może znowu zaczniemy wysyłać im śpiwory?
                  • gitman Re: Mgła 14.11.03, 22:19
                    no ale wiesz jaki to obciach byc biedakiem w takim np. nowym jorku? byc
                    biedakiem w somalii czy rwandzie, to normalka, nikt z tego powodu sie nei
                    zalamie, ale zeby w ameryce, wspolczesnej ziemi obiecanej? to juz zalamka na
                    maksa...
                    • ignatz Re: Mgła 14.11.03, 22:22
                      daj spokój, chyba bym spłonął razem z kartonem ze wstydu. Albo poszedł do
                      sołszal łelfer.
                      • basia Re: Mgła 14.11.03, 22:45
                        eee...tak romantycznie było,a wam hamburgery w głowie...
                        • emusia Re: Mgła 14.11.03, 22:48
                          e i tak fajnie było. ja i dwóch młodych facetów. cimna noc, mgła. kto wie co by
                          sie zdarzyło gdybys nie przyszła z latarką :-)
                          • ignatz Re: Mgła 14.11.03, 22:54
                            hamburger? kurcze, fakt, zjadłbym coś :-)
                          • basia Re: Mgła 14.11.03, 23:01
                            znaczy w samą porę przyszłam:)
                            • emusia Re: Mgła 14.11.03, 23:06
                              znczy no... zalezy jak na to patrzec. w sumie to moglo byc ciekawie i moglma
                              nabrac nowego doswiawdczenia zyciowego.
    • emusia Re: Mgła 15.11.03, 17:36
      93
      94
      95
    • emusia Re: Mgła 15.11.03, 17:37
      96
      97
      98
    • ignatz Re: Mgła 15.11.03, 17:37
      100. Dedykuję Kalgar :D
      • ignatz Re: Mgła 15.11.03, 17:38
        szit, pospieszyłem się - teraz!
      • emusia Re: Mgła 15.11.03, 17:38
        powiedziałabym fuck. moze jednak to 98 było setką?
        • emusia Re: Mgła 15.11.03, 17:39
          albo 99 chociaż...
      99
      • ignatz Re: Mgła 15.11.03, 17:39
        hyhy fuksem bo fuksem, ale CI się udało jednak - gartuluję :-)
        • emusia Re: Mgła 15.11.03, 17:40
          o. łuhuhu. ide świętować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka