oszolom.z.radia.maryja 11.02.04, 13:16 www.myslpolska.icenter.pl/index.php?menu=publicystyka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oszolom.z.radia.maryja Re: chamstwo bpa-Pieronka raz jeszcze 11.02.04, 14:43 Jak nie usuwają to bojkotują...widać na tym forum nie ma partnerów do prowadzenia róznorzędnej rozmowy do dialogu..przykre lae prawdziwe bardzo negatywne wystawiacie sobie świadectwo..jest to świadectwo waszej niemocy intelektualnej Odpowiedz Link Zgłoś
indris A o czym tu dyskutować ? 11.02.04, 15:01 WSZYSTKO, co nt ostatniej wypowiedzi bpa Pieronka napisał Żmigrodzki zawierało się w zdaniu: 'Nie przebierając w słowach, obmówił Radio Maryja, „Nasz Dziennik” i Ligę Polskich Rodzin jako przeciwników UE, szerzących „bardzo prymitywną i krzykliwą propagandę”.' A to akurat są rzeczy powszechnie znane. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: A o czym tu dyskutować ? 11.02.04, 15:17 indris napisał: > WSZYSTKO, co nt ostatniej wypowiedzi bpa Pieronka napisał Żmigrodzki zawierało > się w zdaniu: > 'Nie przebierając w słowach, obmówił Radio Maryja, „Nasz Dziennik” > i Ligę > Polskich Rodzin jako przeciwników UE, szerzących „bardzo prymitywną i krz > ykliwą > propagandę”.' > A to akurat są rzeczy powszechnie znane. -krzykliwa była propaganda eurofanów a efekty? żadne! nawet to co nam obiecano teraz zaczynają się z tego wycofywać! (praca Polaków w krajach UE kolejne kraje wprowadzają na Polaków szlaban) Odpowiedz Link Zgłoś
tajniak000 Re: A o czym tu dyskutować ? 11.02.04, 16:21 oszolom.z.radia.maryja napisał > -krzykliwa była propaganda eurofanów a efekty? żadne! nawet to co nam obiecano > teraz zaczynają się z tego wycofywać! (praca Polaków w krajach UE kolejne kraje > > wprowadzają na Polaków szlaban) przypominam ci drogi bracie we wspólnej wierze , że papież JPII również był i jest jak pieknie to nazwałes "eurofanem" czy więc jest on według ciebie chamem? co do bp. Pieronka , to jest on zapewne postacia kontrowersyjna w polskim kosciele, ale w sposób pozytywny . Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: A o czym tu dyskutować ? 11.02.04, 17:36 papież został wmanipulowany przez katolewactwo poza tym w tedy źle się czuł a eurofani cynicznie wykoprzystali jego słbaność..teraz jakoś już nie słyszymy z papieskich usta nic na ten temat (i dobrze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzy grosze Re: A o czym tu dyskutować ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 18:08 No nie... Raczej czytam to forum niz sie wypowiadam, ale jeśli TY, o.z.r.m. wypowiadasz sie o Papieżu jako osobie zmanipulowanej i nie zdolnej do samodzielnego myślenia (domyslnie chyba uwiąd starczy, bo jak rozumieć słowa: "słabość", "źle się czuł"), to jest to dla mnie szokujące. Wielokrotnie zgadzałem się z niektórymi pogladami głoszonymi przez Radio Maryja czy np. Roberta Nowaka (szczególnie trafne analizy obecnej sytuacji politycznej w Polsce). Myślę jednak że tym razem przekroczyłeś ta linię która dzieli obrońców Kościoła od jego wrogów. I zrobiłeś z siebie wroga Kościoła (a publiczne kwestionowanii szkalowanie jego autorytetów i ich decyzji tak należy rozumieć) dla doraźnego argumentu przeciwko euroentuzjastom... Żenada! A może to Ty nie rozumiesz pobudek z jakich Papież i Kościół wypowiedzieli się za UE? Może o tym nie wiesz ale (przynajmniej mój) Kościół nazywa się nie Polsko-Katolicki ale Rzymsko-Katolicki. Nie zamyka się w polskim grajdole ale jest Powszechny, Uniwersalny. Może Papież chciał aby Polska wniosła świeży powiew do zlaicyzowanego Zachodu? Odnowiła wiarę? Co Ty możesz o tym wiedzieć? Nie mnie o tym dywagować, ale widzę że Ty, o.z.r.m. poza zapalczywością, nie masz nic do zaproponowania. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: A o czym tu dyskutować ? 11.02.04, 18:13 jawiem ze papież został oszukany a teraz lewactwo gdy widzi że ta integracja przynosi już narodowipierwsze złe owoce to spróbują winą za to wsztsko obardczyć papieża i kościół. To była chytrze zastawiona pułapka...ale wierzę ze papież i tę pułapkę ominie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzy grosze Re: A o czym tu dyskutować ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 18:33 Papież jako mieszkaniec Watykanu i biskup Rzymu (stolicy nie najmniejszego z unijnych państw) od 26 lat,doskonale wie czym jest UE i to lepiej niż lokalni lewacy kiedykolwiek wiedzieli i bedą wiedzieć. Na początku lat 90-ych Papież wypowiadał się w istocie za pozostaniem Polski poza Unią (argumentem było (mniej więcej) by Polska nie została najgorszym z członków, lepiej by budowała swoja tożsamość w inny sposób: narodowy i katolicki). Od kilku lat Papież diametralnie zmienił podejście do członkostwa Polski w UE. Wg. mnie ma to związek ze stanem katolicyzmu na Zachodzie. Papież nie może pozwolić sobie na całkowitą marginalizację Kościoła w Europie i Polska ma pomóc w umacnianiu wiary na Zachodzie. Dla takiego celu takie drobnostki jak prawdopodobnie chwilowe zubozenie Polaków, problemy z pracą w UE, wykup ziemi przez Niemców nie maja po prostu żadnego znaczenia. Toczy się gra o przyszłość Kościoła i Polska jest atutem w jego rękach. Myślę, że moja wiedza jest w tym temacie bardziej prawdopodobna od Twojej. Odpowiedz Link Zgłoś
tajniak000 Re: A o czym tu dyskutować ? 11.02.04, 18:55 moj drogi używajac tych słów podważasz dogmat dotyczacy nieomylnosci biskupa rzymu! Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: A o czym tu dyskutować ? 11.02.04, 19:23 oszolom.z.radia.maryja napisał: > papież został wmanipulowany przez katolewactwo poza tym w tedy źle się czuł a > eurofani cynicznie wykoprzystali jego słbaność..teraz jakoś już nie słyszymy z > papieskich usta nic na ten temat (i dobrze) Myślę, że w ten sposób obrażasz Jana Pawła II. No tak, stary dziadek coś se pobełkotał (może jeszcze powiesz, że mówił to po pijanemu?!), nagadał bzdur, ale my prawdziwi katolicy z LPR-RKN wiemy co o tym sądzić... Oszołom, opanuj się i naucz trochę szacunku wobec ludzi starszych. Skoro go nie masz dla masonerii i biskupa Pieronka miej go chociaż dla Karola Wojtyły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Ostro jedziesz,chloptysiu ! Rozum tracisz ? IP: 168.243.73.* 11.02.04, 15:02 Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Mówię prawdę! tak tak nie nie a co między od złego 11.02.04, 15:18 pochodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich1 Re: Mówię prawdę! tak tak nie nie a co między od IP: *.ists.pl / *.crowley.pl 11.02.04, 15:30 > Mówię prawdę! tak tak nie nie a co między od złego pochodzi... No, chyba, że chodzi o Ryszarda Bendera. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Mówię prawdę! tak tak nie nie a co między od 11.02.04, 15:33 Gość portalu: ich1 napisał(a): > > Mówię prawdę! tak tak nie nie a co między od złego pochodzi... > > No, chyba, że chodzi o Ryszarda Bendera. > - w/s Rydszarda Bendera też nie powiedziałem nic kłamliwego Odpowiedz Link Zgłoś
nasza.dziennikarka Re: Mówię prawdę! tak tak nie nie a co między od 11.02.04, 16:04 oszolom.z.radia.maryja napisał: > Gość portalu: ich1 napisał(a): > > > > Mówię prawdę! tak tak nie nie a co między od złego pochodzi... > > > > No, chyba, że chodzi o Ryszarda Bendera. > > > - w/s Rydszarda Bendera też nie powiedziałem nic kłamliwego Ryszard Bender to stary komunistyczny aparatczyk!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Mówię prawdę! tak tak nie nie a co między od 11.02.04, 16:06 nasza.dziennikarka napisał: > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > Gość portalu: ich1 napisał(a): > > > > > > Mówię prawdę! tak tak nie nie a co między od złego pochodzi... > > > > > > No, chyba, że chodzi o Ryszarda Bendera. > > > > > - w/s Rydszarda Bendera też nie powiedziałem nic kłamliwego > > Ryszard Bender to stary komunistyczny aparatczyk!!! > > - Nieprawda! Odpowiedz Link Zgłoś
nasza.dziennikarka Re: Mówię prawdę! tak tak nie nie a co między od 11.02.04, 16:08 oszolom.z.radia.maryja napisał: > nasza.dziennikarka napisał: > > > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > > > Gość portalu: ich1 napisał(a): > > > > > > > > Mówię prawdę! tak tak nie nie a co między od złego pochodzi > ... > > > > > > > > No, chyba, że chodzi o Ryszarda Bendera. > > > > > > > - w/s Rydszarda Bendera też nie powiedziałem nic kłamliwego > > > > Ryszard Bender to stary komunistyczny aparatczyk!!! > > > > - Nieprawda! I podwójny agent (KGB i Stasi):)))) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Mówię prawdę! tak tak nie nie a co między od 11.02.04, 16:27 nasza.dziennikarka napisał: > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > nasza.dziennikarka napisał: > > > > > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > > > > > Gość portalu: ich1 napisał(a): > > > > > > > > > > Mówię prawdę! tak tak nie nie a co między od złego poc > hodzi > > ... > > > > > > > > > > No, chyba, że chodzi o Ryszarda Bendera. > > > > > > > > > - w/s Rydszarda Bendera też nie powiedziałem nic kłamliwego > > > > > > Ryszard Bender to stary komunistyczny aparatczyk!!! > > > > > > - Nieprawda! > > I podwójny agent (KGB i Stasi):)))) > > - bzdura! to pomówienie agentem SB była cała czołówka KORu! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: chamstwo bpa-Pieronka raz jeszcze 11.02.04, 16:28 aha! a Pieronek jest agentem masonerii! Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: chamstwo bpa-Pieronka raz jeszcze 11.02.04, 16:35 oszolom.z.radia.maryja napisał: > aha! a Pieronek jest agentem masonerii! Dowody proszę! Z którą loża konkretnie współpracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: chamstwo bpa-Pieronka raz jeszcze 11.02.04, 16:57 freemason napisał: > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > aha! a Pieronek jest agentem masonerii! > > Dowody proszę! Z którą loża konkretnie współpracuje? > > -z lożą europejską! Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: chamstwo bpa-Pieronka raz jeszcze 11.02.04, 19:20 oszolom.z.radia.maryja napisał: > freemason napisał: > > > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > > > aha! a Pieronek jest agentem masonerii! > > > > Dowody proszę! Z którą loża konkretnie współpracuje? > > > > -z lożą europejską! W którym mieście istnieje taka loża, ja o niej nie słyszałem?! Wybacz, ale nie ma dziś poczucia humoru:(((( Proszę o konkretne podanie mi nazwy tej loży i miasta w którym się znajduje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obeznany Re: chamstwo bpa-Pieronka raz jeszcze IP: *.245.39-62.rev.gaoland.net 11.02.04, 20:28 W Operze Garnier w Paryzu jest calkiem niezla loza,zapewniam cie. Rownej jakosci sa rowniez w Wiedniu, w Mediolanie. Ojciec dyrektor ma w tym oczywiscie rozeznanie dzieki hojnosci emerytek. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: chamstwo bpa-Pieronka raz jeszcze 12.02.04, 11:39 w Brukseli! (to loża wschodu-francuska) Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Niech sie katole sami powybijaja. 11.02.04, 16:54 Oby szybko. oszolom.z.radia.maryja napisał: > www.myslpolska.icenter.pl/index.php?menu=publicystyka Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja na razie wzajemnie wycina sie postkomuna.. 11.02.04, 16:59 i tzw prawica solidarnościowa Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: na razie wzajemnie wycina sie postkomuna.. 11.02.04, 19:21 oszolom.z.radia.maryja napisał: > i tzw prawica solidarnościowa A LePeR to lewica?! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: na razie wzajemnie wycina sie postkomuna.. 12.02.04, 11:40 freemason napisał: > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > i tzw prawica solidarnościowa > > A LePeR to lewica?! > > -Lepper tak LPR nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gierek Edward Pomozecie ? POMOZEMY z najwieksza radoscia ! IP: *.245.39-62.rev.gaoland.net 11.02.04, 20:33 Odpowiedz Link Zgłoś