l.george.l 03.03.10, 18:39 42 lata mijają, gdy studenci na ulicach Warszawy wykrzykiwali powyższe hasło. Niestety, chyba trzeba je przypomnieć. Dorota Nieznalska znów jest nękana przez sąd www.racjonalista.pl/index.php/s,11/t,35299 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plazzek Re: Chcemy kultury bez cenzury 03.03.10, 18:41 Ale ja tu nie widzę kultury, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Chcemy kultury bez cenzury 03.03.10, 18:44 Kultura, kurczę go raz. marketing, nie kultura. Sprzedaje dziunia ideologiczne treści a przy okazji siebie samą. Odpowiedz Link Zgłoś
plazzek Re: Chcemy kultury bez cenzury 03.03.10, 18:46 Chyba że chodzi o kulturę w szerokim sensie - każda działalność ludzka wykraczająca poza PPP. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Chcemy kultury bez cenzury 03.03.10, 18:50 A co to jest to PPP, ze podejrzliwie zapytam? Odpowiedz Link Zgłoś
plazzek Re: Chcemy kultury bez cenzury 03.03.10, 18:55 Za przeproszeniem, pojeść, popić, pop...lić. Choć i przy tych czynnościach można się wykazać kulturą. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Chcemy kultury bez cenzury 03.03.10, 18:58 Hehehe. A ja myślałam, że palic, pic i to trzecie, hehehe. I ona chyba to wszystko robi ze wskazaniem na drugie i trzecie, czyli według twojej definicji, kultury nie tworzy. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Gdzie tu ta kultura? 03.03.10, 18:48 Tez jej jakos nie widzę, prędzej bym ja dostrzegł posród stosu śmieci czy wsród meneli walących kolejnego jabola. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Gdzie tu ta kultura? 03.03.10, 19:00 Czyli naturalnym srodowisku pis. Nieznalska to produkt zdewocialych dziennikarzy i politykierow z pis i lpr.Podobnie jak Steinbach czy Lepper.Gdyby nie swolocz,to nikt by o tych i innych im podobnych "politykach" i "artystach" nie slyszal.Im wiecej bedzieci pluc na nich,im glosniej bedziecie wrzeszczec tym bardziej beda one znane a przeciez o to wlasnie im chodzi.A wiec krzyczcie i osmieszajcie sie.Dzieki wam Nieznalska bedzie Znalska-artystka. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Tutaj to masz rację 03.03.10, 19:05 Nie ma co o niej mówić tylko trzeba ignorować jakby jej nie było, tylko te wrzaski to reakcja na upublicznienie jej "dzieł". pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Re: Chcemy kultury bez cenzury 03.03.10, 23:19 Na nieszczęście Polski kościelne łachmany i dzikusy z prawa, wciąż decydują co jest kulturą a co nie. Jak w PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Chcemy kultury bez cenzury 03.03.10, 23:27 Dla was kulturą jest dzieło tej artystki oraz goły tyłek innej, czyz nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Chcemy mediów publicznych bez POlityków! :) 03.03.10, 23:35 antyprawak napisał: > Na nieszczęście Polski kościelne łachmany i dzikusy z prawa, wciąż > decydują co jest kulturą a co nie. Jak w PRL. W PRL, o tym co jest kulturą, decydowali twórcy. Dziś PO już im na to nie pozwala. Teraz POlityk(*) wie lepiej... (*) tym POlitykiem, który wie lepiej jest Iwona Śledzińska- Katarasińska (**), która w TOK FM krytykowała dziś projekt ustawy medialnej przygotowany przez twórców - no bo kto będzie odpowiadał za media? sic! Tak jakby dotychczas ktoś odpowiadał... Posłanka IŚK ma ciekawą notkę biograficzną. :) "W 1997 była kandydatem na stanowisko ministra kultury i sztuki w gabinecie Jerzego Buzka. Wycofała się na skutek protestu AWS po oskarżeniu jej o publikacje artykułów antysemickich oraz krytykujących wystąpienia studenckie podczas wydarzeń marca 1968[1]. Posłanka stwierdziła wówczas: Nie zrezygnowałam dlatego, że czuję się winna. 30 lat temu ukazywały się artykuły, przyznaję podłe i głupie, sygnowane moim nazwiskiem." "1 grudnia 2006 została skazana przez sąd grodzki za wykroczenie drogowe na karę grzywny w wysokości 3000 zł i zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych przez 6 miesięcy. Sąd uznał, że posłanka kierowała samochodem po spożyciu alkoholu..." Ekspert PO od mediów. :) Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Chcemy mediów publicznych bez POlityków! :) 04.03.10, 02:05 Ale to byli twórcy,a nie ci co myślą,że są nimi.A co ma do tematu p. Katarasińska?Czyżby jak w dowcipie o złej tanecznicy pani od genitaliów i krzyża nie mogła się wyrażać,bo jakaś ustawa nie powstała?A który z wielkich zwracał uwagę na jakieś ustawy?jak im w duszy grało ,to tworzyli i to nieżle.A pani sądzona za przerost formy nad treścią,bo nie za sztukę co jeszcze popełniła?Gdzie coś powiesiła?Może na płocie,wieży,słupie? Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Re: Chcemy mediów publicznych bez POlityków! :) 04.03.10, 04:30 I czym różnią się fanatycy z PIS od fanatyków z PO.. Jedni negują drugich. Jeden zrobi niezależne media z Wildsteinem na czele a drugi z Dworakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Chcemy mediów publicznych bez POlityków! :) 04.03.10, 05:42 O Boże ty chyba czytasz i nie grzmisz!Co ma wpólnego fanatyzm jakichś partii z parciem omt/dla nieświadomych-o mało co twórców/na popularność? Nie mylmy weny z chciejstwem,bo to zupełnie inna bajka.Ta pani od genitaliów na krzyżu powinna znależć się w Plotku,albo mu podobnym informatorze.Gdzie w tym przypadku sztuka? na sztukę mięsa to można iść do knajpy.A ta układanka,to tylko chęć zaistnienia układaczki,bo to nie jest sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Chcemy mediów publicznych bez POlityków! :) 05.03.10, 17:36 klara551 napisała: > bo to nie jest sztuka. A ty jesteś specjalistka? Historyk lub kytyk sztuki? Odpowiedz Link Zgłoś
yo-st Mnie też się nie podoba ściganie Nieznalskiej, 04.03.10, 02:15 Bubla, Urbana czy Tejkowskiego za to co myślą, tworzą czy głoszą, niezależnie od mojej ich twórczości oceny. No ale to wina naszych nieszczęsnych prawodawców, którzy powtykali w kodesky opresyjne artykuły w rodzaju 196, 256 czy 257. Odpowiedz Link Zgłoś
plazzek Kultura a la Pimpuś Sadełko 05.03.10, 17:21 Tak mi się przypomniało... Mam projekt dla pani Nieznanej na kolejne działanie artystyczne (brzydliwych upraszam o nieczytanie): Pimpuś Sadełko Nasrał w pudełko Dolał tam wody I woła "Lody". Odpowiedz Link Zgłoś