Dodaj do ulubionych

Czy strażnicy aresztu zakatowali więźnia i zatu...

IP: *.virnet.pl 21.02.04, 03:30
Tyle rabanu o to, że zabito jakiegoś bandziora... Strażnicy uwolnili
społeczeństwo od bandyty, a podatników od ponoszenia kosztów jego
utrzymania...
Obserwuj wątek
    • Gość: Bysio Re: Czy strażnicy aresztu zakatowali więźnia i za IP: *.nsw.bigpond.net.au 21.02.04, 03:38
      Ty debilu czy nie rozomiesz ze nastepnym
      co spadl ze schodow mozesz byc i "ty" sam.

• Gość: pytalski A skąd wiesz, że strażnicy to nie ludzie? IP: *.liwest.at 21.02.04, 08:39
        I nie rozróżniają jak traktować bandziora-recydywistę, a jak "przypadkowego"
        więźnia?
        Może mają więcej rozumu, niż prawnicy polscy, adwokaci, sędziowie i
        prokuratorzy, którzy zdają się tego nie umieć rozróżniać?
        Ja osobiście mam zaufanie. Gdyby mnie "zdarzyło się" coś przeskrobać - mnie by
        tak nie potraktowali.
        Dla niedomagających w logice: wypowiedź niniejsza nie jest równoznaczna z
        pochwałą takiego postępowania. Strażnicy powinni być ukarani, szczególnie jeśli
        wersja druga jest prawdziwa. Ale może ona być zemstą byłych strażników.
        A przy okazji: czy polscy prawnicy i ustawodawcy odróżniają okoliczność
        łagodzącą od uniewinniającej?
        • Gość: ISKRA10 Re: A skąd wiesz, że strażnicy to nie ludzie? IP: *.proxy.aol.com 23.02.04, 07:52
          CZY TY POLICYJNY DEBILU NIE ROZUMIESZ ZE CZLOWIEK ZOSTAL ZABITY!!!!!
      • Gość: thuringwethil pomyslcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.04, 10:20
        Wypowiadacie sie na temat kary smierci i wiezniow a artykul dotyczy
        prawdopodobnej ohydnej zbrodni przy wykorzystaniu przewagi liczebnej i wladzy
        nad kims. Czy jesli ktos wam zalazi za skore to go zabijacie? Jesli straznikowm
        nie odpowiada zle zachowanie wiezniow to niech ida do zlobka pracowac. Tez
        place podatki i nie zycze sobie zeby pracujacy dzieki nim straznicy znecali sie
        nad najbardziej nawet ohydnymi wiezniami.
        A wszystkim uwazajacym inaczej polecam nastepujaca refleksje: czy bylibyscie w
        stanie wraz z kolegami z pracy zakatowac zwiazana osobe? Niezaleznie od tego
        jak bardzo zalazla wam za skore?
        • Gość: ISKRA10 Re: pomyslcie IP: *.proxy.aol.com 23.02.04, 08:09
          DOSTALES NAGRODE NOBLA .POZDRAWIAM .
      • Gość: ISKRA10 Re: Czy strażnicy aresztu zakatowali więźnia i za IP: *.proxy.aol.com 23.02.04, 07:57
        TERAZ TO WIEM ZE JESTES KORWA POLICYJNA CO SIE JEJ WYDAJE ZE MOZE ZROBIC Z
        CZLOWIEKIM NA CO MA OCHOTE
      • Gość: ISKRA10 Re: Czy strażnicy aresztu zakatowali więźnia i za IP: *.proxy.aol.com 23.02.04, 08:06
        MOZE WSZYSTKIM POWIESZ GDZIE TWOJ OBIEKT PRACY?
    • Gość: MaciekS Idioto! IP: *.mad.east.verizon.net 21.02.04, 03:40
      Zakatowanao a nie zabito, durniu. Ja nie mam nic przeciwko zgladzeniu sukinsyna
      jesli byl zimnokrwisty zabojca czy gwalcicielem bez szans na normalne zycie w
      wiezieniu.

Natomiast jesli chodzi o znecanie sie nad czlowiekiem czy zwierzeciem to bym
      odstrzelil bez skrupulow glowe wszystkim po kolei znecajacym sie... dokladnie
      wykonujac wyrok w ciemnych i niepewnych miejscach i niezaleznie czy ci straznicy
      sa ojcami synami, mezami czy kimkolwiek innym rozczulajacym. Sa to bydalki
      przede wszystkim niczym nie rozniacy sie od wielu lajz po drugiej stronie krat.
      Po prostu moze od czasu do czasu powinni sie zamienic z wiezinaimi miejscami.

Mam nadzieje ze jesli nie dostana rozsadnego wyroku to recydywisci z tego
      wiezienia odstrzela paru znich te lby pelne gow...na zanim ci recydiwsci wroca
      tam gdzie ich stale miejsce.

Pozdrawiam
      • Gość: August Re: Idioto! IP: *.interplanet.pl / 195.117.203.* 21.02.04, 04:17
        Ale z ciebie palant, życzę ci , żebyś spotkał nocą na ulicy któregoś z twoich
        ulubieńców. Wtedy się przekonasz , co to znaczy znęcanie się. Ten świat musi
        upaść skoro tacy pseudohumanitarni kretyni chodzą po tym świecie !!!
        • Gość: Ed Re: Idioto! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.02.04, 05:36
          Przeżyj to sam. Nie uważam, by była to reakcja samoistana. Śpiewać każdy może
          :-)
        • Gość: zwykly Re: Idioto! IP: *.no.powertech.net 22.02.04, 13:40
          powiem ci cos August, nazywasz swego adwersarza palantem, bo wedle ciebie nie
          rozumie i niby logicznie zyczysz mu zeby spotkal noca na ulicy ktoregos z jego
          ulubiencow.
          Widziales zdjecia tych straznikow, ty naprawde myslisz, ze jakbys spotkal noca
          tych mordercow - straznikow, to oprawili by cie grzeczniej. Ty naprawde
          myslisz, ze mieliby jakies sumienie!
          Przeciez oni nawet podstawowego wstydu nie maja, wogole czuja sie rozczarowani
          i mowia; co od nas chca, co my zlego zrobilismy?
      • Gość: jurek Re: kto tu idiota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 13:29
        podejrzewam, że psychicznie jesteś związany z tym skazanym, jednego skurwiela
        mniej, a czy zakatowany lub zabity, nie ma większego znaczenia. Gwoli
        sprawiedliwości lepiej takich katować
        • Gość: ISKRA10 Re: kto tu idiota IP: *.proxy.aol.com 23.02.04, 08:31
          CWELU --
      • Gość: Antek Re: Idioto! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.02.04, 18:22
        Sam sobie odstrzel głupi łeb, palancie. Powinieneś posiedzieś w jednej celi z
        porąbanym "git" człowiekiem, to zobaczyłbyś jak to jest fajnie. Nawet nie wiesz
        jak wygląda praca w kryminale z wyrzutkami społecznymi. Na wolności bez praw, a
        w czasie pozbawienia wolności "święte krowy".
        • Gość: ISKRA10 Re: Idioto! IP: *.proxy.aol.com 23.02.04, 08:38
          TY NA PEWNO MASZ SZKOLE PODSTAWOWA ZALICZONA , BRAKUJE CI JESZCZE COS ,INACZEJ
          NIE BYL BYS KLAWISZEM.GLUPI CHUJU!!!!!!!!!!!!
    • Gość: worxxx prawo do obrony IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 21.02.04, 04:04
      bandyci zlapani na goracym uczynku winni byc zabijani na miejscu przestepstwa.
      a ich scierwa wystawione na widok publiczny.
      a ich dobra spalone.

to prawo do obrony.

• Gość: Ed Re: prawo do obrony IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.02.04, 05:29
        Myślę, że jest to jedyna uczciwie przedstawioina reakcja własnych odczuć z
        punktu widzenia oczekiwanego porządku społecznego. Gratuluję autorowi postu
        odwagi prezentowania własnych osądów. Przekonany jestem, że posypią się wręcz
        niesamowite gromy na takie stanowisko.
        Wszystkim przeciwnikom dedykuję analizę odpowiedzi na pytanie "czym jest zwykły
        obywatel 3RP"?. Nie ze wszystkim co prawda jest mi po drodze. Ale system
        prawny, który rozwłócza bez mała pokrzywdzonego na zasadzie tatarskiego
        rozrywania końmi w celu wyidealizowanej indoktrynalnie obrony przestępcy coraz
        bardziej mam w ...
        Niejednokrotnie - jak wykazuje praktyka - system wymiaru sprawiedliwości
        włączał się w sytuację dopiero wtedy, gdy społeczęństwo mając w odpowiednim
        poważaniu dotychczasową jego działalność, zaczęło brać sprawywe własne ręce. W
        wypadkach przeciwnych konieczne były następne ofiary. "Dziwnym" trafem
        elementem zainteresowania się tego "wymiaru sprawiedliwości" (hi) stawały się
        przede wszystkim osoby podejmujący działania we własnej obronie, a nie
        przestępcy.
        Dla jasności. Byłem gorącym przeciwnikiem kary śmierci angażując się w akcje
        negujące ten sposób rozstrzygania problemów społecznych do momentu, w którym
        miałem okazje zapozanać się bliżej z elementami tzw. "mentalności
        psychofizycznej" skazanych, nie mówiąc o skazywanych wielokrotnie.
        Każdy wszak ma prawo do błędu i błędów prawdopodobnie w życiu się nie uniknie.
        Jednak recydywę trudno jest uznać za jakikolwiek błąd. Jedyne rozwiązanie w
        aktualnym systemie prawnym, to albo dożywotnie leczenie albo dożywotnie
        więzienie. Ale jest to błędem z punktu widzenia doktryny resocjalizacji, ktorej
        mimo tylu lat istnienia nie uzasadniono jej utrzymywania poza gloryfikacją
        doktryny. Po pewnych doświadczeniach, z podziwem zacząłem spoglądać na tzw.
        klawiszy balansujących między tymi różnymi "racjami". A nie jest to wcale takie
        proste. Dla przeciwników poglądu "worxxx" mam tylko jedno pytanie, czy nas stać
        na tolerowanie osobników mających za nic całe otoczenie, oprócz własnego ego?
        Chcecie nadal dobijać to Państwo stosując bezczelne chwyty w
        postaci "pomroczności jasnej"?.
        15 lat istnienia 3RP, to 15 lat pogrążania wszystkiego, co można nazwać ideą
        Państwa we właściwym tego słowa znaczeniu już od samych podstaw.
        Przyczyn tego zjawiska jest wiele i nie forum jest miejscem na tłumaczenie
        zawiłości treści podsuwanych pod hasło "Państwo". To państwo coraz bardziej
        przestaje być przeze mnie zrozumiałe i stanowisko "worxxx" przy nieudacznictwie
        całego systemu stanowienia i egzekwowania prawa wydaje się jedynym słusznym
        rozwiązaniem przysługującego każdemu prawa do obrony. O słuszności takiego
        stanowiska świadczy same zachowanie się niezawisłych i bronionych przez
        Tzw. "samorządność prawniczą" na kryminalnej zasadzie "iść w zaparte"
        paradoksalne zachowania się ponoć sprawiedliwych niezawisłych sędziów w Polsce.

Powiedzcie mi oburzeni dyskutanci, jak można brać poważnie wymiar
        sprawiedliwości 3RP, skoro za czyn zagrożony kara do 5 lat pozbawienia wolności
        dla przeciętnego śmiertelnika tłumaczy się sędziego "błędem w sztuce". Dla
        wścibskich, akta tej sprawy znajdują się również w tzw. Ministerstwie
        Sprawiedliwości.
        Uważam, że aktualnie nie ma innego wyjścia poza realizacją hasła "obywatelu
        broń się sam" używając ku temu nie tylko kruczków prawniczych.
        Umarzane afery wydają się wychodzić takiemu stanowisku w sukurs.

Jeszcze raz gratuluję worxxx odwagi otwartego przedstawienia swojego stanowiska.

Pozdrawiam.
        • Gość: asz Re: prawo do obrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 16:28
          Jesteś idiotą. Polski wymiar sprawiedliwości można oczywiście nazwać wymiarem
          niesprawiedliowści ale nie zmienia to faktu, że i tak taki system jest lepszy
          niż samosądy. Tłum jest zazwyczaj żądny krwi i nie kieruje się w swych
          działaniach logiką tylko emocjami. A to ze sprawiedliwością nie ma już nic
          wspólnego.
          • Gość: wsx Re: prawo do obrony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.04, 20:37
            Jestes idiota. Jak chcesz wprowadzic sprawiedliwosc? Rodzina zgwalconej i
            zamordowanej dziewczyny co innego nazwie "sprawiedliwoscia" niz rodzina
            gwalciciela. Sprawiedliwosc zostaw sobie na tamten swiat. Tutaj mam w d..
            sprawiedliwosc! Ma byc Panstwo wywiazujace sie ze swoich obowiazkow. Zabieraja
            mi pieniadze na leczenie; niech lecza. Zabieraja na bezpieczenstwo; niech
            zapewnia mi bezpieczenstwo, a nie
            • Gość: nowa Re: prawo do obrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 11:05
              Gość portalu: wsx napisał(a):

> Jestes idiota. Jak chcesz wprowadzic sprawiedliwosc? Rodzina zgwalconej i
              > zamordowanej dziewczyny co innego nazwie "sprawiedliwoscia" niz rodzina
              > gwalciciela. Sprawiedliwosc zostaw sobie na tamten swiat. Tutaj mam w d..
              > sprawiedliwosc! Ma byc Panstwo wywiazujace sie ze swoich obowiazkow. Zabieraja
              > mi pieniadze na leczenie; niech lecza. Zabieraja na bezpieczenstwo; niech
              > zapewnia mi bezpieczenstwo, a nie
      • Gość: zibi Re: prawo do obrony IP: *.nyc.rr.com 21.02.04, 05:31
        szkoda mi was
        • Gość: Ed Re: prawo do obrony IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.02.04, 05:38
      • Gość: nowa Re: prawo do obrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 11:00
        Gość portalu: worxxx napisał(a):

> bandyci zlapani na goracym uczynku winni byc zabijani na miejscu przestepstwa.
        > a ich scierwa wystawione na widok publiczny.
        > a ich dobra spalone.
        >
        > POPIERAM Z CAŁEGO SERCA. Taniej i zdrowiej. Tylko nieuchronność kary
        (cięzkiej) może powstrzymać zalewającą nas fale pospolitego bandytyzmu.
    • Gość: Krzych Re: A co sedzia ? IP: *.adsl.highway.telekom.at 21.02.04, 04:14
      Ktos to osadzil dal lub chcial dac sie nabrac.Ma jakies nazwisko i jest wielce
      szanownym Wysokim Sadem. Gnojki czy jak Piotrowski powiedzial "blazny"
    • Gość: zek Re: Czy strażnicy aresztu zakatowali więźnia i za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.04, 07:17
      Bandyta ma prawo wyboru życie albo śmierć, zachciało mu się skarg.Strażnicy
      powinni teraz znależć się w roli Płoty.
    • Gość: gość Re: Czy strażnicy aresztu zakatowali więźnia i za IP: *.aster.pl / *.acn.pl 21.02.04, 07:36
      Nie uważam, żeby strażnikom należał się za to medal, ale powiem wam, że jakoś mi
      nie szkoda tego bandziora. I nie opowiadać pierdół, że "tobie też się mogło
      przytrafić", jakoś nie znam nikogo, komu "przytrafiło" się siedzenie w celi dla
      recydywy.
    • wojza Re: Czy strażnicy aresztu zakatowali więźnia i za 21.02.04, 07:37
      PŁOTA - człowiek to brzmi dumnie :--)))
      • Gość: nowa Re: Czy strażnicy aresztu zakatowali więźnia i za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 11:07
        wojza napisał:

> PŁOTA - człowiek to brzmi dumnie :--)))

"PŁOTA - człowiek" - to czysty surrealizm
    • Gość: zetka jedni s..... zabili drugiego s..... IP: *.oleszyce.sdi.tpnet.pl 21.02.04, 08:06
      TAK TRZYMAĆ
      • Gość: jacek Re: jedni s..... zabili drugiego s..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 16:31
        a trzeci s.... - zetka, się spie...ł.
    • Gość: maciek Re: Czy strażnicy aresztu zakatowali więźnia i za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 08:20
      Jak zauważyłem to jesteś bity frajer rura prawo jest równe dla każdego jeżeli
      nie j3est to społecznośc je wyrówna.
    • Gość: macc W takim kraju żyjemy IP: 212.182.14.* 21.02.04, 08:40
      Łatwo wam mówić, zabili bandziora. Nie wiecie, ilu niewinnych ludzi skazuje się
      w Polsce? Każdy może trafić do więzienia jak ma wysoko postawionych wrogów. A
      potem można go bezkarnie zabić.
    • Gość: gostek A ja jestem w szoku ze to wyszlo na jaw! IP: *.osk.pl / *.osk.pl 21.02.04, 08:48
      Jestem w szoku, ze ta sprawa !!!! wyszla na jaw. (jakies sumienie w duszy
      gada ?)
      O ile wiem (a wiem) to jest duzo (moze nie tak drastycznych ale podobnych)
      takich "spraw" i nigdy nie wychodza poza mury.
      Puszka to nie sanatorium ... i "gady"(straznicy) przesladuja w na setki
      sposobow.
      A paradoksalnie przewaznie najgrozniejsi osadzeni nie sa tak bardzo szykanowani
      (bo sie klawisze boja).
      Ale na pewno zawsze obowiazuje zmowa milczzenia i nikt nic sie nie dowie.
      Zas osadzony opuszczjac mury hotelowe przewaznie chce zapomniec o tym calym
      gownie i w zwiazku z tym nie biega po prokuratorach i dziennikarzach.
      Z reszta kogo to obchodzi :) Jak siedzi lub siedzial ... to znaczy ze bandzior
      ( nieprawdasz ???? ).
      Z tym ze czasami to jest bardziej skomplikowane. Zycie pisze swoje
      scenariusze , i "nie znasz dnia ani godziny".
      Faktycznie kazdy moze znalezc sie w areszcie, wiec na miejscu "henia" mocno bym
      sie zastanowil czy to tak dobrze ze zakatowali "bandziora".
      Pozdrawiam
      • Gość: kjw Re: A ja jestem w szoku ze to wyszlo na jaw! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 11:02
        Zgadzam się zupełnie. Najgorsze bandziory mają raczej szacunek u klawiszy, bo
        mają kasę i nikt ich nie dotyka. Ofiarami klawiszy są przeważnie "idioci" z
        przypadku, którzy wypominają "prawa obywatelskie" i chcą w areszcie normalnego
        traktowania. Ciężko teraz to wypominać, bo społeczeństwo widzi raczej wałki w
        sądach i to, że bandyci chodzą spokojnie po ulicach. Trzeba zacząć od tego,
        kogo sądy skazują np. na areszt i jak "pracuje" policja. Obecnie oba resorty,
        to mistyfikacja pracy i pozory sprawiedliwości. W aresztach regularnie dochodzi
        zresztą do innych przestepstw, które nie są do wykrycia. Kradzieże żywności,
        materiałów remontowych, kasy na programy resocjalizacji itp. Nikt tego nie może
        sprawdzić, bo zawsze można zrzucić na osadzonych. Jeśli chodzi o zwykłe
        pobicia, to w polskich więzieniach jest to norma. Dlaczego to nie wychodzi na
        jaw? Podstawą zgłoszenia jest przecież obdukcja... lekarza więziennego! Bez
        komentarza.
        Oczywiście, że społeczeństwo chce, aby kara skazanego była jak najsurowsza i tu
        się zgadzam. Nie chodzi też o luksusowe warumki w celi. Chodzi tylko o to, że
        więzien kiedyś wychodzi... Od klawiszy zaś zależy, czy wychodzi z chęcią na
        normalne zycie, czy wychodzi "potwór" pałający chęcią zemsty. Eeee, wiele by
        pisać, ale do kogo? System nie wyłapuje mniej i bardziej zdeprawowanych.
        Ostatnio z powodu przepełnien osadza się recydywistów z karanymi pierwszy raz.
        Brawo. Tego też nikt nie sprawdzi, bo kontrole są fikcyjne.
        A w konkretnym przypadku na pewno nie zginął żaden bandzior, tylko zwykły
        więxień. Gdyby bito grypsującego bandziora doszłoby do buntu, lub chociaż
        mniejszej rozruby. Jak zeznaje strażnik, współtowarzysz nie nawoływał do buntu,
        bo po prostu nikt by za nimi nie poszedł. Gdyby strażnik chciał pobić członka
        jakiejś grupy... odbyłoby się to trochę inaczej.
        pozdrawiam "sprawiedliwych" sędziów, "mądrych" wychowawców i "uczciwych"
        klawiszy.
        • Gość: zwykly Re: A ja jestem w szoku ze to wyszlo na jaw! IP: *.no.powertech.net 22.02.04, 17:07
          dokladnie jest tak jak kjw napisales!
          swiete slowa, tylko czy tutaj, ci wyjacy za jego niewinna smiercia, chociaz
          przez mgnienie oka doznaja refleksji.
          nie mysle o prowokatorach.
          czy, sa w stanie zobaczyc totalny upadek czlowieczenstwa w skarzacych sie
          klawiszach.
          Oni przeciez nie skarza sie, bo sumienie ich dreczy, bo zakatowali bezbronnego
          czlowieka, tylko skarza sie bo kolesie odegnali ich od "michy".
          Przeciez to jest dowodem, co oni wyprawiali w swej "odpowiedzialnej pracy" i
          jakie normy nimi obecnie powoduja, przeciez to sa zimni, zaprawieni w fachu
          mordercy.
      • Gość: Antek Re: A ja jestem w szoku ze to wyszlo na jaw! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.02.04, 19:12
        Od razu widać swojaka, który siedział za niewinność. Co to za słownik "gady".
        Ciekawe kim ty jesteś. Jeżeli piszesz o gównie to wychodzi, że cwel.
    • Gość: wołowina ostrożnie z karą śmierci IP: 195.116.153.* 21.02.04, 09:00
      Problem kary śmierci polega na tym, że w przypadku pomyłki sądowej trudno komuś
      niesłusznie skazanemu na śmierć przywrócić życie. I druga sprawa: można mieć pewność, że
      tego rodzaju pomyłki przytrafiać się będą w stosunku do ludzi celowo wplątanych w sytuacje
      zainscenizowane doskonale przez prawdziwych przestępców, którzy pozostaną w cieniu.
      Zabicie "wystawionego" oskarżonego a w istocie - koronnego świadka jest wówczas dodatkową
      gwarancją, że prawdziwemu sprawcy włos z głowy nie spadnie.
      Zabijanie sprawcy natychmiast, na miejscu zbrodni, jak radzi jeden z dyskutantów znacznie
      ułatwi "wystawianie" i zaraz potem likwidowanie w majestacie prawa niewygodnych ludzi.
      • Gość: miki Re: ostrożnie z karą śmierci IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.04, 09:23
        Wczoraj prasa podala wiadomosc o szpitalu ktory zada 100000 zlotych od Policji
        zwrotow kosztow leczenia postrzelonego bandziora.Gdyby policjanci smierdziela
        zastrzelili na miejscu,skarb panstwa zaplacilby co najwyzej 1000 zl za pogrzeb
        (papierowy worek na zwloki i wykopanie/zasypanie dziury gdzies na wysypisku
        smieci)Poniewaz jednak policjanci sa humanitarni,zaplacimy te
        100tysiecy ,oplacimy sedziow,wiezienie.I tak paredziesiat lat.Naprawde lepiej
        zabic,lub nie udzielic pomocy.Wyjdzie taniej.
    • Gość: Rokita Re: Czy strażnicy aresztu zakatowali więźnia i za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 09:24
      Podejrzewam, że strażnicy byli z SLD ...
      • Gość: nowa Re: Czy strażnicy aresztu zakatowali więźnia i za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 11:10
        Gość portalu: Rokita napisał(a):

> Podejrzewam, że strażnicy byli z SLD ...
        A ja podejrzewam, że z LPR
    • Gość: warzygarniec Re: Czy strażnicy aresztu zakatowali więźnia i za IP: *.pl / *.77.classcom.pl 21.02.04, 09:42
      W całej tej sprawie najbardziej mnie szokuje NIE ŚMIERĆ jakiegoś troglodyty, który po wyjściu mógłby mnie łupnąć na ulicy - co jest bardziej prawdopodobnym zagrożeniem niż to, że dostanę się do ciupy i tam dam powód do skatowania mnie. Szokuje mnie z jednej strony postawa absolutnie nie fair wobec kolegów z pracy - z jednej strony robi się kozły ofiarny, a z drugiej ci "poszkodowani" się skarżą bo stracili pracę! Gdyby w pracy zostali wszystko byłoby OK!
    • Gość: an ZASLUZYL SOBIE NA TEN SAMOSAD NAWET W.. IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.02.04, 09:48
      wersji korzystnej dla niego.Na niego juz nie było siły.Wszędzie czuł się
      bezkarnie.Wyobrazam sobie zwrócenie takiemu uwagi w autobusie,na przystanku,w
      parku.Nie robcie tym chłopakom krzywdy.Im zapewne też mocno wlazł za skórę.
    • beadah Re: Czy strażnicy aresztu zakatowali więźnia i za 21.02.04, 10:34
      Bandzior to tez czlowiek. I odbywal kare za swoje przestepstwa. Po to sa sady,
      prawo i wiezienia, zeby nie bylo samosadow i zeby mozliwa bylaby
      sprawiedliwosc. to co ci straznicy zrobili to dokladnie to samo co robili
      kiedys oprawcy w obozach zaglady. Nic dodac nic ujac.Tlumaczenia strachem
      utraty pracy sa b. cienkie i nie do przyjecia. To demoralizacja ktora posunela
      sie do niewyobrazalnych rozmiarow. Szczegolnie mowia o niej pisane tu dalej
      komentarze.
      • Gość: raz Re:to brak zdecydowanego potepienia ze strony gaze IP: *.camden.sch.uk / 212.85.13.* 21.02.04, 11:17
        gazet, mediow tego sedziego wydajacego wyrok i prokuratora umarzajacego sledztwo w sprawie falszywych zeznan
        czy ten artykul zdecydowanie wyraza oburzenie na sedziego
        ktory wbrew oczywistym dowodom zebranym w materiale z sledztwa
        wydaje wyrok nie wlaczajac nawet jednego zdania ze mimo poszlak
        nie znaleziono niezbitych dowodow dla postawienia zarzutu innym osobom
        co z bieglymi ktorzy nie sa w stanie stwierdzic tluczenia mlotkiem po pietach

mimo calego szacunku dla prokuratora ktory wnosil wlasciwy akt oskarzenia
        trzeba sie spytac dlaczego nie zlecil opinii innym bieglym

podejrzewam ze to wynik dzialan przelozonego prokuratora
        ktory powinien w tej sprawie z miejsca poleciec na zbity pysk
        ze swojej funkcji
        a awansowac tego ktory zachowal resztki zawodowej kompetencji
    • Gość: lange Re: Czy strażnicy aresztu zakatowali więźnia i za IP: *.internode.on.net.au 21.02.04, 10:43
      jesli pragniesz takich "uslug" od tych, co sami okazali sie nielepsi od
      bandziorow, ktorych pilnuja, to zakwalifikowalbym cie do tej samej kategorii.
      Tylko w ten sposob jest jakas logika: bandzior zakatowal bandziora, a jeszcze
      inny bandzior to pochwala.
    • Gość: Sneer Re: Czy strażnicy aresztu zakatowali więźnia i za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.04, 10:48
      Nałgali przed Sądem i liczyli, że wrócą do roboty, a tu gówno: 8 lat zakazu
      pracy. I bardzo dobrze - teraz wyroczek za składanie fałszywych zeznań - bez
      zawieszenia i mają jak w banku, że wrócą do więzienia tylko w innym
      charakterze. A Gazeta niech się tak nie zanosi szlochem nad ich ciężkim losem,
      bo sami sobie przez wredne krętactwo na niego zasłużyli!
      • Gość: raz Re: oskarzony ma prawo klamac, i podjac wszelkie IP: *.camden.sch.uk / 212.85.13.* 21.02.04, 11:22
        czynnosci w ramach procesu w celu obrony przed oskarzeniem
        nieuku
        zasada ta chronni niewinnych i wynika z zasady obowiazku przedstawienia dowodow winy przez oskarzyciela
    • Gość: barbek Re: Czy strażnicy aresztu zakatowali więźnia i za IP: 62.233.173.* 21.02.04, 11:00
      jeśli facet był agresywny to OK
      jednego śmiecia mniej.
      trzymac tak dalej
    • Gość: MaDeR Re: Czy strażnicy aresztu zakatowali więźnia i za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 11:08
      W każdym kraju policja i inne tego typu służby była, bije, i bić bedzie. Tylko
      że w demokratycznych tego podobno nie wolno.

Nie chodzi tu o to, kogo pobito, tylko o przestrzeganie prawa - do czego
      przecież prawica rzekomo przywiązuje tak dużą wagę.
      Nawoływania tutaj co poniektórych do raykalnego załatwiania sprawy brzmią
      fajnie, do momentu, kiedy nie znajdzie się ktoś niewinny - przy czymś takim jak
      "zabijanie na miejscu bandyty na gorącym uczynku" niezwykle łatwo wystawić na
      odstrzał swych wrogów. Wystarczy odpowiednia inscenizacja.

Samosąd to piękna sprawa, ale powinna być indywidualnym i uzasadnionym
      przypadkiem, gdy nikt ci nie pomoże, a ciebie, ofiarę, traktują gorzej od
      bandyty. Samosądy na masową skalę skońcyłyby się śmiercią wielu niewinnych ludzi
      - osobiste porachunki etc.

I ostatnia rzecz: zadziwia mnie, jak niektórzy to popierają. Sam jestem za
      każdą możliwą obroną bandziora, który na ciebie napadnie, ze śmiercią śmiecia
      włącznie. Jednak gość skazany i odbywajacy wyrok to inna sprawa. Jeśli strażniom
      będzie się wydawać, że wszystko im wolno, wrócimy do ścieżek zdrowia i morderstw
      typu "to pogotowie zrobiło".

Naprawdę, wiele praw wprowadzono po to, by chronić niewinnych. To, ze czasem
      bandziory korzystają z tego, jest efektem starej zasady prawnej: "lepiej, by
      przestępca uniknął wyroku, niż gdyby niewinny został skazany". Oczywiście,
      teoria sobie, a życie sobie - i w tym problem.

PS: jak chcecie, zbierzcie 100000 podpisów i wprowadźcie prawo, które zezwala na
      katowanie bandziorów przez bandzio... ups, policję. Miłej zabawy w areszcie za
      uczestnictwo w demonstracji "totalitaryzmowi nie".
      • Gość: raz Re: zwolenikom policyjnego bandytyz ku przestrodze IP: *.camden.sch.uk / 212.85.13.* 21.02.04, 11:27
        miasta.gazeta.pl/opole/1,35086,1923682.html
    • rudy102_t_34_85 Pochwała szwadronów śmierci. 21.02.04, 11:25
      Piszę do osób potępiających w czambuł to co napisał "Heniek".Rozumiem wasze
      stanowisko,ale wy postarajcie się zrozumieć że żyjemy w kraju bezprawia gdzie
      przestępca ma realnie większe prawa od ofiary.Gdzie bandzior-recydywista olewa
      sobie rozprawy sądowe przysyłając lewe zwolnienia lekarskie a zastraszone
      ofiary przywozi się na salę rozpraw w kajdankach.Gdzie za zakatowanie na śmierć
      człowieka dostaje się raptem 10-15 lat.Gdzie rozprawy sądowe wloką się latami a
      wyroki zapadają kompromitujące.Gdzie obywatel napadnięty na własnej posesjii
      nie ma prawa do samoobrony tylko musi grzecznie dać się pobić i okraść...
      NATURA NIE ZNOSI PRÓŻNI.Tam gdzie brak realnej sprawiedliwości,pojawia się
      zapotrzebowanie na "sprawiedliwość ludową" często bardzo brutalną.Tak jest np.
      w wielu krajach Ameryki Pd. gdzie niewydolny i skorumpowany aparat
      sprawiedliwośći wyręczają półlegalne "szwadrony śmierci" złożone z policjantów
      i ochroniarzy.Działają bardzo brutalnie i bezwzględnie ale mają realne poparcie
      u uczciwych obywateli bo nikt inny ich przed bandziorami nie obroni.Takie
      zjawisko jest świadectwem głębokiej erozjii struktur państwa ale w gruncie
      rzeczy nie powinno dziwić.Można dyskutować co jest grożniejsze;czy "szwadron
      śmierci" katujący kryminalistę na śmierć czy Wysoki Sąd zwalniający tegoż
      kryminalistę z pierdla na przepustkę,dzięki czemu może on zakatować na śmierć
      kolejną ofiarę.Jedno i drugie świadczy o patologii portządku prawnego w
      państwie i to jest poza wszelką dyskusją....
      • Gość: El Re: Pochwała szwadronów śmierci. IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.02.04, 14:34
        O ile mi wiadomo to wychwalane pod niebiosa przez tobie podobnych "szwadrony
        smierci" oprocz watpliwego kalibru przestepcow zabijaja glownie dziwki zebrakow
        i bezdomne dzieci oraz "inne tego typu scierwo" ktorego mnostwo na ulicach w
        polodniowej ameryce.Zazwyczaj oni przeszkadzaja swoim wygladem i sa dlatego
        odstrzeliwani.Rudy zabijasz bezdomne psy i koty na swoim osiedlu? w koncu sraja
        i przeszkadzaja.. Zastanow sie troche co piszesz,aha po kotkach mozesz przyjsc
        i zabic mnie w koncu tez ci przeszkadzam.ja nie pochwalam przestepcow a
        zwlaszcza recydywistow,uwazam ze system prawny powinien byc skuteczniejszy i
        puszkowac ich szystkich,ale straznicy czy tez czlonkowie szwadronow
        smierci,staja sie w tym przypadku takim samym zagrozeniem.Nie raz widzialm ze
        policja grozila komus palami za siedzienie na lawce,a moj znajomy zostal pobity
        w radiowozie ,bo ubzdurali soebie ze palil trawe i chcieli wydusic od niego
        skad ja mial.. Rudy nadajesz sie na kontrolera biletow,gdy zlapiesz staruszke
        ktora nie ma legitymacji emeryckiej,wykop ja z autobusu bo to element
        [patologiczny.pomysl jesli ona nie ma poszanowanie o prawa to co moze jeszcze
        zrobic ? SDobra koniec zlosliwosci.Powtarzm po raz kolejny,to nie surowosc kary
        jest elementen odstraszajacym,ale jej nieuchronnosc.A takie debile jak giertych
        mikke i kaczynscy robia wam wode z mozgu, jak widac bardzo skutecznie.Pozdrawiam
        • rudy102_t_34_85 Re: Pochwała szwadronów śmierci. 21.02.04, 15:14
          Szkoda że nie przeczytałeś(aś) droga EI całego mojego postu tylko sam
          tytuł.Gdybyś to zrobił(ła) na pewno zauważyłabyś że działalność w/w "szwadronów
          śmierci" wyrażnie określam jako patologię,która jednak jest odpowiedzią na inną
          patologię jaką jest niewydolny system wymiaru sprawiedliwość i ścigania.Idealną
          sytuacją byłoby gdyby bandzior-morderca trafiał za kratki na dożywocie
          lub "chociaż" na 30-40 lat a jego schwytanie i osądzenie odbyłoby się szybko i
          sprawnie.Gdyby w naszym państwie tak właśnie było to myślę że takie opinie jak
          w/w raczej by się nie pojawiały.Niestety jest inaczej,co raz słyszymy "więzień
          X na przepustce zamordował/zgwałcił/obrabował" albo "obywatel Y został skazany
          za to że rozwalił łeb bandycie który z nożem w łapie wdarł się do jego domu"
          lub "proces bandyty Z po raz 25 zostaje odroczony bo oskarżony przysłał
          zwolnienie lekarskie" itp,itd...W takich warunkach narasta wściekła bezsilność
          i pragnienie znalezienia "mocnego faceta" który problem załatwi szybko i
          radykalnie.Tak własnie jest w Polsce i ja to doskonale rozumiem.Tytuł "pochwała
          szwadronów śmierci" odnosi się do TEGO ZJAWISKA a nie moich poglądów!!!
          Co do szwadronów śmierci w latynoameryce to sprawa tak prosto nie
          wygląda.Inaczej pisałbyś(aś) gdybyś mieszkała w Medelin czy Caracas w pilnie
          strzeżonym osiedlu za murem,bojąc się wyjść na ulicę bo "dzieci ulicy" wsadzą
          ci kosę między żebra aby wejść w posiadanie Twojego potfela.To nie jest
          niestety tylko sprawa wyglądu...A ZA WSZYSTKO ODPOWIADA SKORUMPOWANE I
          NIEWYDOLNE PAŃSTWO.W dobrze zorganizowanych krajach nie ma miejsca na "miasta
          Boga" tak sugestywnie pokazane w filnmie.Bieda slumsów też nie idzie z
          powietrza.Filozofia "maniana" , "domani" czy "bukra" nie sprzyja budowie
          sprawnej gospodarki ani sprawnego aparatu rządzenia.
          Mam nadzieję że się rozumiemy.
          Pozdr.
          ps.nie mieszkam na osiedlu ale w przedwojennej dzielnicy małych domów
          mieszkalnych na Mokotowie.Koty faktycznie trochę śmierdzą ale są b.pożyteczne
          bo dzięki nim nie ma szczurów w piwnicach.Bardzo lubię te zwierzaki i często je
          dokarmiam.Nie lubię natomiast meneli sikających w bramach,dresiarzy krojących
          ludzi na ulicy ani gości którzy włażą w nocy z nożem do mojego domu.To tyle o
          moich gustach.
      • Gość: zwykly Re: Pochwała szwadronów śmierci. IP: *.no.powertech.net 21.02.04, 21:02
        polemika z rudy102_t_34_85, ekspertem od jakatego z GW, mija sie zupelnie z
        celem.
        Czytajcie uwaznie w jakim "ekspert" probuje wrobic nas czytelnikow kierunku!.
        Co tam prawo, co tam sprawiedliwosc!,
        Wzorem dla nas ma byc ameryka poludniowa gdzie szwadrony smierci odstrzeliwuja
        bezdomne dzieci. Nastepnie patroszy sie ich zwloki z organow wewnetrznych i
        handluje sie nimi, zewloki dzieci nawet nie grzebie sie , poprostu wyrzuca sie
        w przydrozny row.
        Ten "tajemniczy" ekspert z gazety wyborczej namawia nas prawie wprost za takim
        procederem, nie powinnismy sie dziwic pisze ekspert z gazety Michnika.
        Nie pozostaje wobec tego nic innego tylko przylaczyc sie do ekspertow z GW i
        odstrzeliwac polskie dzieci idac w slady oprawcow z ameryki poludniowej.
        Przygotowujemy referendum, kto jest za ?!!!.
        • rudy102_t_34_85 Re: Pochwała szwadronów śmierci. 21.02.04, 21:32
          No i awansowałem na przybocznego doradcę Adama Michnika...Czuję się ogromnie
          zaszczycony tym wyróznieniem.Nigdy nie przypuszczałem że będzie mi dane zostać
          ekspertem w nalepszej,najbardziej wiarygodnej i merytorycznie najbardziej
          wartościowej gazecie codziennej jaka wychodzi w kraju nad Wisłą!Dołożę
          wszelkich starań,aby być godnym tego stanowiska...A co do "zwyklego" to wzorem
          oprawców z Ameryki pd. zamierzam go odstrzelić i sprzedać jego patrochy grubym
          i obleśnie bogatym staruchom szukającym organów do przeszczepu.Mam nadzieję że
          jego nerki i wątróbka są zdrowe i wypasione,bo pójdą jak nic po 100 000 dolców
          za sztukę!Kupa forsy...Zastanawiam się tylko jak w/w osobnika zanęcić w
          pułapkę. Podobno w Indiach(nie pod Studziankami!) polowano na tygrysy w ten
          sposb że do drzewa przywiązywano barana lub osła i czekano aż się zwierz na to
          skusi...W wypadku kol.zwyklego w grę wejdą raczej uczucia bratersko-rodzinne a
          nie kulinarne ale powinno zadziałać...W każdym razie przyjmuje wstępne
          zamówienia na podroby.Kto się zapisuje..?
          • Gość: zwykly Re: Pochwała szwadronów śmierci. IP: *.no.powertech.net 21.02.04, 22:20
            nie awansowales, tylko jestes!. Kto powiedzial, ze ta gazetka jest najlepsza?.
            Napewno nie jestem osamotniony w stwierdzeniu, ze jest szmatlawa choc w formach
            wybujala.
            Twoja gwaltowna ironia, przemawia za ty iz jestes nedzny eskepercie dobrze
            trafiony i nie lubisz, ze przeszkadza ci sie we w prowadzaniu restauracji,
            jedynie slusznych idei w polskim spoleczenstwie, ktore masz sobie i jego
            tradycyjne wartosci za nic.
            • rudy102_t_34_85 Re: Pochwała szwadronów śmierci. 22.02.04, 14:34
              Tak sobie to czytam i myślę;czy TO mówi co myśli czy myśli co mówi...Ja myślę
              że nie myśli a co Wy myślicie..?
        • Gość: świnka Re: Pochwała szwadronów śmierci. IP: 195.136.247.* 22.02.04, 17:32
          ty, zwykly! Umiesz czytać? Nie pytam czy znasz literki, tylko czy rozumiesz co
          jest napisane? Chyba masz z tym kłopot, bo jakbyś nie miał nie pisałbyś głupot.
          • Gość: zwykly Re: Pochwała szwadronów śmierci. IP: *.no.powertech.net 23.02.04, 00:50
            dobrze, ze ty sie nauczyles czytac i rozumiec a nie tylko zrec z koryta, razem
            z tym powykrecanym ekspertem od jakatego!
    • Gość: p_p [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.04, 11:31
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: jacenty [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 16:59
        • Gość: p_p [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.04, 17:27
      • Gość: zwyky Re: >>>Kolejne KURESTWO wybiórczej!!!!!! IP: *.no.powertech.net 21.02.04, 21:09
        to ty masz szmatlawy umysl, medo z Warszawy!
      • Gość: ola Re: >>>Kolejne KURESTWO wybiórczej!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 22:04
        ludzie co wami miota ,ze jestescie tacy podli ,wulgarni wrecz ohydni w swoich op
        [iniach na temat tego artykulu?
        • Gość: p_p [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.04, 00:55
    • Gość: MEX Grypsujacy recydywista IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.04, 11:32
      czy recydywista nie ma praw ?
      w jaki sposob staje sie czlowiek recydywista ?
      czy wielokrotna kradziez chleba nie powoduje recydywy
      czy wielokrotne pobicie nie powoduje recydywy ?
      Recydywy grypsujacego ?
      Artykul nie naswietla jego czynow ani problematyki faktu, ze straznicy
      wykroczyli poza normy moralne spoleczenstwa, ktore maja chronic.
      Byc moze nigdy nikt sie o tym nie dowiedzial, gdyby nie fakt, ze poculi sie
      pokrzywdzeni.
      Jesli sie kogos nie lubi, bardzo szybko mozna spowodowac jego umieszczenie w
      pudle, zwlaszcza przy polskim sadownictwie. Wtedy kazdy pieje inaczej, nie licza
      sie jego walory duchowe, lecz tylko chec przezycia i powrotu do normalnego swiata ?
      rozrywac konmi ?
      palic dobra na rynku ?
      gdzie my jestesmy ? w texasie ???
      • Gość: xl Re: Grypsujacy recydywista IP: *.ds.uni.wroc.pl 21.02.04, 11:45
        rozumiem ze nigdy ciebie nie dotknęła ręka przestępczości
        i uważasz ze państwo dobrze robi fundując za moje podatki
        hotel za bodaj 3500 miesięcznie bandziorom
        • Gość: MEX Re: Grypsujacy recydywista IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.04, 15:30
          dotknela i to w bolesny sposob, skradzione klucze od mieszkania, wszystkie
          dokumenty itd. Nie zmienia to jednak mojej postawy co do tego artykulu.
          Recydywista jest kazdy, niektorzy sie z tego spowiadaja i dostaja za iles tam
          zdrowasiek odpust inni musza siedziec za krata !
          Justicia jest slepa i kazdego moze dotknac jej glupota.
          Fakt, ze przecietny czlowiek jest z natury zly, nie powinien nas jednak sklaniac
          do pochopnego krzyzowania na rogatkach miast.
          Ja nie bronie bandytow, nie jestem jednak za samosadem (przynajmniej nie w
          stosunku do takich plotek). Ile jeszcze dekorowanych krzyzem lub orderem
          przestepcow lazi na wolnosci, mimo ze KAZDY wie a ich wykroczen zadna reka nie
          ukarze ...
    • Gość: PYTANIE DO WAS POLSKA MA WIECEJ BANDYTOW I ZLODZIEJI NIZ CALA.... IP: *.dynamic.mts.net 21.02.04, 13:40
      .....RESZTA EUROPY ZACHODNIEJ. Taki fakt wyczytalem kiedys w gazecie, prosze kogos o komentarz,
      bo od kilku lat nie daje mi to spokoju.
      • Gość: ciekawy Re: POLSKA MA WIECEJ BANDYTOW I ZLODZIEJI NIZ CAL IP: *.proxy.aol.com 21.02.04, 14:18
        Nie wypowiadam sie kim byl wiezien. Byl jak kazdy inny.
        1. wiezeien byl ubezwaladniony - w kaftanie bezpieczenstwa - tu rola klawiszy
        powinna sie skonczyc.
        2. bicie niezaleznie kim jest zawiazany - jest naduzywaniem swojej wladzy
        3. wiezien nie byl skazany na kare smierci
        4. klwisze byli swiadomi, ze zle zrobili -dlatego mataczyli
        wiezien bandyta- jest nikim innym jak produktem systemu - odzwierciedleniem
        tego co w Polsce sie dzieje.
        W USA grozni przestepcy nie wychodza z celi, swobodnie tylko z kajdankami na
        rekach.
        Grzeczniutko musza wysunac lapy przez otwor w dzwiach celi i zaklada
        sie kajdany, bez szamotaniny.

• Gość: kobieta NIEKTORE REAKCJE TO KOSZMAR IP: *.CHCGILGM.dynamic.covad.net 21.02.04, 15:41
          to co czytam w wypowiedziach, co poniektorych pokazuje tylko skale checi zemsty
          i odkupienia wlasnego bolu i obawy przed bandziorami,ktorych mamy na pewno
          wielu.
          ale to bylo oprawianie, wyrzycie sie,maltretowanie, to przeciez nie byla walka.
          panstwo powinno pomagac ludziom trafiajacym do wiezien by po wyjsciu mogli sie
          zresocjalizowac i zyc nie zagrazajac innym. powinni byb poddawani terapii. na
          to panstwo nie stac.
          ale przerazil mnie artykul, tak samo jak wypowiedzi niektorych gotowych do
          bicia ludzi tutaj.
        • Gość: kobieta Re: POLSKA MA WIECEJ BANDYTOW I ZLODZIEJI NIZ CAL IP: *.CHCGILGM.dynamic.covad.net 21.02.04, 15:43
          masz racje ciekawy
      • Gość: MEX POLSKA MA WIECEJ BANDYTOW I ZLODZIEJI NIZ CAL IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.04, 15:36
        niekoniecznie wiecej ale stopien zaklamania narodu pragnacego tak bardzo
        wyzwolenia spod jarzma jest zaiste godny zaklamania.
        Wiekszosc jest wierzaca, to kto nas wtedy okrada i oszukuje, no chyba ta
        odczlowieczona mniejszosc, nieprawdaz ?
        Kraj w ktorym nazwanie na antenie radia Karol W (JP2) zamiast Ojciec swiety
        konczy sie wypowiedzeniem stosunku o prace, nie moze byc zdrowy ani normalny.

Twoja opinia lezy tak blisko prawdy, ze az boli o niej pomyslec ...
        • Gość: zwykly Re: POLSKA MA WIECEJ BANDYTOW I ZLODZIEJI NIZ CAL IP: *.no.powertech.net 21.02.04, 21:20
          czytam cie MEX i dobrze piszesz, tylko powiedz mi, gdzie kto kogo zwalnia w tym
          przekletym panstwie z pracy za to ze Ojciec Swiety zostal nazwany Karolem W.
          szukasz nedznej laski?
          • Gość: MEX Re: POLSKA MA WIECEJ BANDYTOW I ZLODZIEJI NIZ CAL IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.04, 22:53
            Hallo Zwykly,
            ta historia ma juz conajmniej 3 lata na karku i dlatego tez nie jestem w stanie
            podac ci szczegolow.
            Chodzilo wtedy o redaktora z jakiegos tam radia. Podczas audycji powiedzial
            Karol W. zamiast "Ojciec swiety", i to go kosztowalo miejsce pracy.
            Nie papiez tu winny lecz jego smierdzacy zaklamaniem ziomkowie.
            On ma misje do spelnienie, ziomkowie tez, musza sie ciagle przekonywac, ze sa
            bardziej wierzacy od papieza, kto w tej grze mie gra, ten przegrywa ...

Co ma znaczyc "szukasz nedznej laski" ?
            Laski nie szukam, bo juz jesten za stary na laske.
            Laski nie chce, bo moje zdanie jest wyrazem mojej woli
            Laski nie potrzebuje, bo chce odpowiadac za me duchowe czyny
            Laski nie znalazlem, wtedy jak jej tak bardzo dla kogos szukalem ...
            • Gość: zwykly Re: POLSKA MA WIECEJ BANDYTOW I ZLODZIEJI NIZ CAL IP: *.no.powertech.net 22.02.04, 06:14
              szkoda, ze nie mozesz podac szczegolow bo trudno ustosunkowac sie do tego faktu
              merytorycznie, ale dobrze chce ci wierzyc na slowo, chociaz mam problem, zeby
              zrozumiec twoje uogolnienie tej sprawy jako patologi.
              Nie wiem ilu naszych ziomkow, jest bardziej wierzacych od papierza i ilu z nich
              az tak przesciga sie w tej grze.
              Wiem natomiast, kto w Polsce ma wladze, kto nas nawzajem na siebie podpuszcza,
              kto nie przestrzega prawa i za nie praworzadnoscia podrzega, kto prowokuje
              zajscia i kto jest wlascicielem (generalnie)mass - mediow i jaki "kwiatek na
              takiej laczce moze wykwitnac".
              I to tylko chcialem powiedziec.
              Jezeli chodzi o "laske", to na mojej klawiaturze nie mam litery "l" jak "ladna
              dziewczyna", czy "lamac chleb". o takiej "laske" powiedzialem, uszczypliwie co
              prawda, ale nie zeby obrazac!
              pozdrawiam
              • Gość: WSTYD PANIE ZWYKLY PAPIEZ ,PAPIEZ,PAPIEZ hej panie zwykly,zwykla .... IP: *.mts.net 22.02.04, 07:59
                ortografia sie klania.To naprawde niezwykle, aby Polak czegos takiego nie wiedzial.WSTYD!!!!
                • Gość: zwykly Re: PAPIEZ ,PAPIEZ,PAPIEZ hej panie zwykly,zwykla IP: *.no.powertech.net 22.02.04, 09:06
                  masz racje, ze popelnilem blad, ale to ty sie wstydz, krzykaczu!
                  mam prawo do bledu ortograficznego, czy stylistycznego.
                  nie mam czasu piszac mysli, na korekte.
                  szkoda, ze tak bardzo przedkladasz forme, nad tresc!
                  No tak, ale wtedy nie mialbys co napisac i nie zaistnialbys tutaj na forum.
                  nie mniej dziekuje za zwrocenie uwagi
                  pozdrawiam
                • Gość: nowa Re: PAPIEZ ,PAPIEZ,PAPIEZ hej panie zwykly,zwykla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 11:17
                  Gość portalu: WSTYD PANIE ZWYKLY napisał(a):

> ortografia sie klania.To naprawde niezwykle, aby Polak czegos takiego nie
                  wiedz
                  > ial.WSTYD!!!!

Zgadzam się, co do zasady - PAPIEŻ. A lejace się ze wszystkich stron
                  odmienianie "jciec święty" juz mnie mdli. To zwykłe bałwochwalstwo.
                  • Gość: zwykly Re: PAPIEZ ,PAPIEZ,PAPIEZ hej panie zwykly,zwykla IP: *.no.powertech.net 22.02.04, 12:44
                    to ty sie wstyc, ze tak jape rozdarlas i pouczajac "grzesznika" o ortografi tak
                    cie zemdlilo, ze az "jciec swiety" ci sie wypoczwarzyl!
                • Gość: MEX Re: PAPIEZ ,PAPIEZ,PAPIEZ hej panie zwykly,zwykla IP: *.dip.t-dialin.net 22.02.04, 14:30
                  brak ortografii w slowie papiez powinno byc doprawdy najmniejszym zmartwieniem
                  polaka. Jego wiekszym zmartwieniem powinno byc przestrzeganie norm boskich i
                  ludzkich, ktore w polsce pozostaja gdzies z tylu dnia codziennego.
                  Istnieje tyle wazniejszych slow niz papiez i one zasluguja na wieksza uwage.
                  Jakby byloby np. z slowami "uczcziwosc, wiarolomnosc, dwulicowosc, dulszczyzna"

Abstrahujac od faktu, ze papiez jest faktorem hamujacym zdrowe spoleczenstwo,
                  wiekszosc polakow nie powinna uzywac go jako zaslony dymnej i parawanu
                  odwracajacego uwage od innych problemow.
                  Istnienie polaka papieza pokazuje jak bardzo schizofreniczny jest narod polski i
                  jego rzad.
                  Jesli cos pasuje nam do kramu, to wtedy piejemy, ze papiez cos tam zalecil ...
                  Jesli cos nie pasuje, trzymamy zaklamane dzioby na klodke i argumentujemy
                  inaczej ...
                  Czy inaczej bylo z napascia na okrutnego saddama ???

Polsko, Polsko, kiedy ty przejrzysz na swe cudne oczy ?

Wiekszym wstydem jest nie umiec myslec niz pomylic sie w pisowni jednego slowa ?
              • Gość: MEX Re: POLSKA MA WIECEJ BANDYTOW I ZLODZIEJI NIZ CAL IP: *.dip.t-dialin.net 22.02.04, 14:17
                zainteresowany twoim pytaniem probowalem znalezc gdzies w internecie wzmianke o
                tymze fakcie, niestety nie znalazlem niczego na ten temat. Wiem, ze bylo to w
                czasie, kiedy to zly taliban i saddam za pomoca nieswoich obywateli zaatakowali
                bezbronne USA. Niestety nie znalazlem nic.
                Nie ma sie tu czemu dziwic, w kraju bedacym okupantem niepodleglego kiedys kraju
                nie nalezy oczekiwac informacji naswietlajacych fakty z roznych stron.
                W polsce itsniala i ciagle istnieje jedynie sluszna prawda. Spoleczenstwo nawet
                nie zauwazylo, jak bardzo jest robione w balona. No coz, glupcami rzadzi sie
                prosciej.

Na mojej klawiaturze istnieje takze tylko wirtualne "l". Musialbym przelaczyc
                pod XP Layuot a wtedy trzeba szukac polskich znakow diakrytycznych a na to
                jestem zbyt leniwy.
                Twojego tekstu o "lasce" nie zrozumialem do konca, dlatego tez zareagowalem w
                ten a nie inny sposob. Nie obrazilem sie, wyrazilem tylko moj stosunek do bozej
                "laski", bo to ona wpadla mi na mysl.
                "Laska" jako dziewczyna nie pasowala mi do kontekstu, bo dlaczego mialabyc
                "nedzna" ???

Pozdrowienia MEX (uszczypliwosc pobudza chec do zycia)
                • Gość: obserwator2 Polskie litery - gdy ich brak na klawiaturze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 15:02
                  Gość portalu: MEX napisał(a):
                  > Na mojej klawiaturze istnieje takze tylko wirtualne "l". Musialbym przelaczyc
                  > pod XP Layuot a wtedy trzeba szukac polskich znakow diakrytycznych a na to
                  > jestem zbyt leniwy.

Jest taki prosty spos`ob zapisania przy pomocy standardowej klawiatury
                  polskiego tekstu tak, by nie istnia`ly w`atpliwo`sci, czy chodzi o `lask`e, np.
                  pa`nsk`a, co na pstrym koniu... czy o lask`e dla staruszka (albo dziewczyn`e)

My`sl`e xe powyxszy tekst stanowi wystarczaj`ace obja`snienie metody, o kt`or`a
                  mi chodzi.
                  (Wybieram znak x, i tak w j`ezyku polskim nie wyst`epuj`acy, dla "ż" a g`orny
                  przecinek przed z dla "ź". A wi`ec woda ze `zr`od`la w xelaznym garnku.
                  • Gość: zwykly Re: Polskie litery - gdy ich brak na klawiaturze. IP: *.no.powertech.net 22.02.04, 16:26
                    nie zl`e, dziekuj`e.
      • Gość: asz Re: POLSKA MA WIECEJ BANDYTOW I ZLODZIEJI NIZ CAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 17:13
        To bzdura. Wbrew pozorom ilość przestępstw w Polsce na głowę mieszkańca nie
        jest wcale wyższa niż na Zachodzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka