oszolom.z.radia.maryja 17.03.04, 15:11 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20040317&id=po01.txt -skandal! To woła o pomstę do nieba! brak słów by wyrazić oburzenie innymi niż wulgarnymi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Znawca jezyka j.polski nazistow z LPR,Nazi Dziennika,nazi stron IP: 5.3.1R* / *.bezeqint.net 17.03.04, 15:21 To przyklad zbrodni wobec j.polskiego. Roi tu sie od bledow ortograficznych i sztubackich sformulowan. Wy sie zajmijcie lepiej przerzucaniem obornika. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: j.polski nazistow z LPR,Nazi Dziennika,nazi s 17.03.04, 15:31 Gość portalu: Znawca jezyka napisał(a): > To przyklad zbrodni wobec j.polskiego. Roi tu sie od bledow ortograficznych i > sztubackich sformulowan. Wy sie zajmijcie lepiej przerzucaniem obornika. - a jak to się robi znawco? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sentencius poliglota i obornik IP: *.introweb.nl 17.03.04, 15:44 Gość portalu: Znawca jezyka napisał(a): To przyklad zbrodni wobec j.polskiego. Roi tu sie od bledow ortograficznych i sztubackich sformulowan. Wy sie zajmijcie lepiej przerzucaniem obornika Dokonaj najpierw wnikliwej kompilacji slowa "nazi",inaczej pomyslimy,ze jako Znawca jezyka wladasz biegle nawet 3-ma jezykami: jednym w gebie i dwoma przy butach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieuk? Nowa ortografia !? IP: *.aster.pl 17.03.04, 15:50 Będąc dzisiaj w Piasecznie zobaczyłem wielki napis "Powaiat Piaseczyński zaprasza na targi edukacyjne". Czarno widzę przyszłość edukowanych, któtych nauczać będą owi piaseczyńscy edukatorzy. Od kiedy powiat piaseczyński jest nazwą własną? Temat jest szerszy. Jeżdżąc po Polsce widzę przy szosach tablice informujące do jakiego to powiatu zawitałem. Większość z tych napisów zawiera błąd ortograficzny. Powiat Warszawski, Powiat Skierniwcki itd. Bywają też nieliczne poprawne rodzynki. Spotkałem powiat żyrardowski. Od zawsze uczono mnie, że przymiotniki w języku polskim piszemy małą literą. A może po transformacji, w naszej ortografii zaszły poważne zmiany. Jeśli nie to uważam, że za zwymianę tablic z błędem powinni zapłacić z WŁASNEJ kieszeni decydenci. Przy każdej decyzji w podpisie są dwie pozycje: sporządził i ZATWIERDZIŁ. I zawsze można odszukać tych "nowopolonistów". Sejm morduje się nad "Ustawą o języku polskim", dbając (lub nie) o znaczenie tegoż w Polsce, jednocześnie różnej maści kacyki mają serdecznie w nosie ten swój język ojczysty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca jezyka Re: Nowa ortografia !? IP: 5.5R* / 217.17.233.* 17.03.04, 16:07 Otoz to. Miejmy nadzieje, ze gospodarka rynkowa wyeliminuje z zycia ludzi, ktorzy robia kardynalne bledy jezykowe. Mieszkam w kraju, w ktoryum mimo przynaleznosci znienawidzonej przez polskich nazisow UE dba sie o poprawnosc wlasnego jezyka i czlowiek popelniajacy kardynalne,jak oszolom z rm, bledy ortograficzne nie moze liczyc na inna jak na zamiatanie psich gowien prace. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Nowa ortografia !? 17.03.04, 16:46 To twoje nadzieje są płonne, bowiem w Grecji mieszka dziś 5% analfabetów a w Portugalii aż 15%! Odpowiedz Link Zgłoś