yoma 21.10.10, 11:23 ględzić o nienawiści jeden z drugim, bo się niedobrze robi. Nienawiść jest uczuciem wyższym, trzeba sobie na nią zasłużyć. A wyłazi taki polityk i chciałby, żeby go wszyscy nienawidzili. A ucho. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: Mają przestać 21.10.10, 11:27 No właśnie. Jest różnica między nienawiścią, a obrzydzeniem. Czy ktoś normalny pała nienawiścią do psiego goowna, jak w nie wdepnie? Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 YOMA !!! 21.10.10, 11:41 Zatem należałoby zdefiniować to mniej zróżnicowane, bardziej elementarne, uczucie, jakim prawdziwi Polacy darzą farbowane lisy, zdrajców i odszczepieńców we własnych szeregach. Masz pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: YOMA !!! 21.10.10, 12:01 Mój Boże, Buldoże, a skąd ja mam wiedzieć, co czują prawdziwi Polacy :) Niesmak niechęć odraza obrzydzenie pogarda? BTW mam niejakie wrażenie, że kto jest niezdolny do miłości, to i do nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: YOMA !!! 21.10.10, 12:24 Chyba się mylisz. Są ludzie niezdolni do miłości, ale potrafią nienawidzieć. A najzabawniejsze jest to, że odwracają kota ogonem i twierdzą, że to ci inni nienawidzą ich. A właśnie ci inni nie są zdolni do nienawiści, najwyżej do pogardy. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: YOMA !!! 21.10.10, 12:38 Możliwe, że masz rację, nie będę się upierać. W każdym razie: niech mi polityczyna nie wyłazi i nie domaga się nienawiści. Dotyczy wszystkich opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: YOMA !!! 21.10.10, 12:43 I niech ci, co potrafią wyłącznie nienawidzieć, nie przypisują tego uczucia innym. Ale wiesz co? Może rzeczywiście takie chore człowieczki czują się dowartościowane wyłącznie tym, że ktoś ich nienawidzi. A tu kicha... więc nie przyjmują do wiadomości stanu faktycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: YOMA !!! 21.10.10, 13:26 [b]najzabawniejsze jest to, że odwracają kota ogonem i twierdzą, że to ci inni nienawidzą ich...[/b] Co wiecej, niektórzy wierzą w to co mówią. To zjawisko znane jako syndrom niewolnej woli. Zainteresowanym członkom PiS polecam zajrzeć do źródeł. Odpowiedz Link Zgłoś