yoma 22.10.10, 09:55 opowiada, skąd się biorą bliźnięta dwu- i jednojajowe. Co on robi, prezes mu się obrazi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta.von.zpalacu Re: Piecha w Sejmie 22.10.10, 09:57 Tajemnice Rodziny zdradza :p Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Piecha w Sejmie 22.10.10, 10:03 To, co on wygaduje z tej mownicy wola o pomste do nieba. To czysta demagogia. Ten facet jako medyk zatrzymal sie 20 lat temu. I tu jestem baaaardzo delikatna. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Piecha w Sejmie 22.10.10, 11:09 felinecaline napisała: > To, co on wygaduje z tej mownicy wola o pomste do nieba. > To czysta demagogia. > Ten facet jako medyk zatrzymal sie 20 lat temu. > I tu jestem baaaardzo delikatna. A ja wolę powiedzieć prosto z mostu - ten "obrońca życia poczętego", a teraz nawet zarodków 20 lat temu dokonywał aborcji aż furczało. Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: Piecha w Sejmie 22.10.10, 14:21 yoma napisała: > 20 lat to stado czasu. Przejrzał. Nie przejrzał, tylko sobie odpuścił, po co ma teraz ryzykować, kiedy na skrobaniu nieźle się wzbogacił, więc teraz pociska pierdoły o nawróceniu, głębokiej wierze i takie tam. Skoro jest taki skruszony i przepełniony wiarą, niech odda na cel dobroczynny zarobione w "zbrodniczy" sposób pieniądze, oraz wszelkie dobra nabyte za "krwawą" kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Piecha w Sejmie 22.10.10, 11:20 Ja nie mam z tych 20 lat dosyc konkretnych danych , zeby moc sie tak autorytatywwnie wypowiedziec. Fakt, ze akurat aktualnoscoi z tego tygodnia, w tym cdzisiejsza debate sledze na biezaco wynika z tego, ze akurat mam wakacje i moge sobie pozwolic na taki "luksus". Nie znajac czlowieka, nie znajac faktow nie odwaze sie formulowac takiej opinii. "Zasluzyl" mi sie natomiast Piecha juz wczesniej jako bezczelny lobbysta na pasku laboratoriow farmaceutycznych a jego glupota i bezczelnosc zionely cala pelnia przy okazji ostatniej "afery szczepionkowej". Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Piecha w Sejmie 22.10.10, 11:53 felinecaline napisała: > Ja nie mam z tych 20 lat dosyc konkretnych danych , zeby moc sie tak autoryt > atywwnie wypowiedziec. > Fakt, ze akurat aktualnoscoi z tego tygodnia, w tym cdzisiejsza debate sledze > na biezaco wynika z tego, ze akurat mam wakacje i moge sobie pozwolic na taki " > luksus". > Nie znajac czlowieka, nie znajac faktow nie odwaze sie formulowac takiej opinii > . > "Zasluzyl" mi sie natomiast Piecha juz wczesniej jako bezczelny lobbysta na pas > ku laboratoriow farmaceutycznych a jego glupota i bezczelnosc zionely cala peln > ia przy okazji ostatniej "afery szczepionkowej". > A ja go znam osobiście, a poza tym na własne uszy słyszałam owo przyznanie się do dokonywania skrobanek. Druga część Twojej wypowiedzi jest powszechnie znana i Piecha broni się jak lew przed tymi zarzutami. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Piecha w Sejmie 22.10.10, 11:41 wos9 napisała: > A ja wolę powiedzieć prosto z mostu - ten "obrońca życia poczętego", a teraz nawet > zarodków 20 lat temu dokonywał aborcji aż furczało. Tylko kto pójdzie na zabieg do alkoholika? Więc przestał. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Piecha w Sejmie 22.10.10, 11:59 wariant_b napisał: > wos9 napisała: > > A ja wolę powiedzieć prosto z mostu - ten "obrońca życia poczętego", a te > raz nawet > > zarodków 20 lat temu dokonywał aborcji aż furczało. > > Tylko kto pójdzie na zabieg do alkoholika? > Więc przestał. Może po wypiciu sety miał pewniejszą rekę? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Piecha w Sejmie 22.10.10, 12:12 wos9 napisała: > Może po wypiciu sety miał pewniejszą rekę? Z lektury wnoszę, że raczej gębę. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 W jednym ma rację 22.10.10, 10:06 Zakaz klonowania. I dlatego Polacy nie dopuścili do sklonowania prezydenta. M. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.von.zpalacu Re: W jednym ma rację 22.10.10, 10:09 mariner4 napisał: > Zakaz klonowania. > I dlatego Polacy nie dopuścili do sklonowania prezydenta. > M. BTW: Co ma wspolnego in vitro z klonowaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte Piecha przede wszystkim 22.10.10, 10:11 sieje ciemnotę i panikę moralną to nie jest uczciwy człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: Ło Jezusicku! Toć on 22.10.10, 10:17 już gdzieś się publicznie wyspowiadał (dziś czytałem), że jest alkoholikiem. Stwierdził, że jakby nie było go stać na nic lepszego to by pił denaturat. Zgadzam się z nim, że jest to najzwyklejsza choć nieuleczalna choroba. Współczuję. Ale w kontekście jego mowy w Sejmie o bliźniakach z jednego jaja to on ma przejechane - prezes zrobi się fioletowy i powie, że nachlał się denaturatu i plecie dyrdymały. Wyrzuci go w PiS_doo. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Ło Jezusicku! Toć on 22.10.10, 10:25 Hm, a jakby tak cały PiS się wyrzucił i założył neoPiS i zostałby sam prezes, to co by było? Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: zostałby sam prezes, to co by było? 22.10.10, 10:28 To prezes byłby w PiS_doo!!! To jest stan idealny, do którego powinniśmy jako społeczeństwo dążyć, chcące być nazywane światłym. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Tak... to prawda. 22.10.10, 10:38 wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/306269,piecha-tak-jestem-alkoholikiem.html Zastanawiające jest ilu jeszcze członków PiS ma problemy z alkoholizmem, obok posłanki Kruk, czerwononosego krasnala, nieżyjącengo już pana prezydenta których skłonności zostały już upublicznione jest pewnie wielu którzy boją się przyznać do tej wstydliwej skłonności. Rodzi się pytanie co ciągnie alkoholików i życiowych wykolejeńców do tej partii? Jaka jest przyczyna tego zjawiska? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.von.zpalacu Re: Tak... to prawda. 22.10.10, 10:44 Duzy plus dla niego, ze potrafi o tym mowic. :o Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Tak... to prawda. 22.10.10, 10:51 Ależ nie, gdyby powiedział byłem alkoholikiem ale potrafiłem się po wielu latach uwolnić z nałogu to miałbym szacunek ale on o sobie mówi w czasie teraźniejszym i przypominam sobieb jednocześnie incydent z "jabłuszkami" jak się obłudnie tłumaczył złapany za rękę. Nie, nie mam dla tego pana za grosz szacunku to szmata. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Tak... to prawda. 22.10.10, 11:02 Nie masz racji. wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/306269,piecha-tak-jestem-alkoholikiem.html Alkoholizm jest uważany za chorobę nieuleczalną - tzn. można przestać pić, ale nie przestaje się przez to być alkoholikiem. Przykłady z życia publicznego to śp. Lech Falandysz, Wiktor Osiatyński, czy George W. Bush. Nie wiem, gdzie znajduje się Piecha - pełnej wersji wywiadu nie znam, a z tych fragmentów wynika, że jest alkoholikiem pijącym. Istnieje też pogląd w medycynie, że alkoholizm jest uleczalny, ale jest on mniejszościowy. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Tak... to prawda. 22.10.10, 11:15 Według mnie za osobę uleczoną można uważać kogoś kto zdaje sobie sprawę z tego, że już nawet jeden kieliszek powoduje powrót do nałogu i tego jednego unika. Jeżeli ma na tyle silną wolę aby trwać w postanowieniu to moim zdaniem mamy do czynienia wyleczoną. Piecha udowodnił, jakiś czas temu, że nie starcza mu siły woli aby się z nałogu wydobyć. I jak dla mnie samo wyznanie grzechu nie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Tak... to prawda. 22.10.10, 11:23 Nie, nie, nie absolutnie nie masz racji TW. Nie bronię Piechy, zresztą nie znam historii jego alkoholizmu, ale nie ma pojęcia "były alkoholik" istnieje jedynie "trzeźwy alkoholik". Na spotkaniach AA każde wystąpienie zaczyna się od słów: "Nazywam się X. Jestem alkoholikiem. Jestem trzeźwy tyle i tyle dni, miesięcy, czy lat." Tak więc mówienie o sobie "jestem alkoholikiem", a nie "byłym alkoholikiem" świadczy raczej na jego korzyść, w tym sensie, ze jest świadomy. Zresztą jego nawrócenie, zmiana światopoglądu i obnoszenie się z tym, a także kategoryczność poglądów są bardzo charakterystyczne dla ludzi, którzy wyszli z jakiegoś nałogu. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Tak... to prawda. 22.10.10, 11:33 Wyszli? Ależ on nie tak dawno został przyłapany na bani w samochodzie (konkretnie przy..). Człowiek prowadzący samochód pod wpływem jest potencjalnym mordercą a ja nie mam nawet odrobiny szacunku dla mordercy nawet jeżeli jest chory. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Tak... to prawda. 22.10.10, 11:34 Co do definicji zgoda tylko co to w tym przypadku zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Tak... to prawda. 22.10.10, 11:42 Ależ, ależ napisałam przecież, ze ja o definicjach, a nie o konkretnym przypadku, którego resztą (co tez napisałam) nie znam ze szczegółami. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Tak... to prawda. 22.10.10, 11:52 ploniekocica napisała: > (....)a nie o konkretnym przypadk > u, którego resztą (co tez napisałam) nie znam ze szczegółami. Ja też nie znam ze szczegółami i może się to wydać dziwnym ale poznać nie pragnę. Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Tak... to prawda. 22.10.10, 13:13 Ależ nie wydaje mi się dziwnym, bo sama mam podobnie. Nie rzuciłam się nawet do pana Gugla w celach poznawczych. Natomiast się mądrzę i staję w obronie nałogowców wszelakich niejako zawodowo. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Tak... to prawda. 22.10.10, 11:35 jakieś szczegóły tego zdarzenia? Jesteś pewny, że chodzi o Piechę? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Tak... to prawda. 22.10.10, 11:43 Co do osoby mam pewność, zaraz poszukam... Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Tak... to prawda. 22.10.10, 11:52 Tylko zrób to. A jeśli nie znajdziesz, to przeproś Piechę. Wystarczająco wiele rzeczy go obciąża, żeby go dodatkowo oskarżać o niepopełnione grzechy. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Tak... to prawda. 22.10.10, 12:11 Jest trochę materiału do przerzucenia bo po słowach kluczach pojawia się to jego bohaterskie oświadczenie powtarzane setki razy. Jestem na sto procent przekonany i znajdę, spokojna... Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Tak... to prawda. 22.10.10, 13:08 Jestem gotów zaryzykować zakład, że nic nie znajdziesz. Nie chodzi o to, że chciałbym z jakimś szczególnym zapałem bronić Piechy - wręcz przeciwnie, moje zdanie o nim jest generalnie jak najgorsze: neofita potępiający w czambuł aborcję, choć sam ma na sumieniu ponad 1.000 skrobanek, a do tego skandaliczne uleganie lobbystom farmaceutycznym w roli ministra zdrowia i jeszcze autor drastycznego projektu ustawy o in vitro manipulujący wynikami badań naukowych. Nie przypuszczam, bym przeoczył informację o jego wpadce za kierownicą, a nie ma gorszego podłożenia się pisowi niż niesłuszne oskarżenie, że przypomnę Jarka i "prawdziwych Polaków". Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Tak... to prawda. 22.10.10, 13:59 Zawziąłem się, nie wykluczam że pamięć mnie zawodzi ale gotów jestem zakład przyjąć. Niestety oprócz tego fascynującego zajęcia mam jeszcze obowiązki zawodowe. Ale nie poddaję się, z tej informacji wynikało, że się w żywe oczy wypierał coś bredził o jabłkach.. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Tak... to prawda. 22.10.10, 14:03 Sorki Wielgus. To nie ten: wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/144126,pijany-posel-pis-zjadlem-troche-jablek.html Piechy szukaj sobie dalej sam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Tak... to prawda. 22.10.10, 14:13 Mimo wszystko Piecha, jako lekarz, nawet ginekolog, wiedziałby, że za pomocą jabłek nie da się doprowadzić do takiego stężenia alkoholu we krwi. Poseł Łatas mógł uważać takie tłumaczenie za wiarygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Tak... to prawda. 22.10.10, 14:33 Dzięki Yoma, mieliście racje cofam swoje słowa i w pokorze przepraszam. Coś najwyższy czas zacząć regularnie brać "ginkofar". Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Ale i tak 22.10.10, 15:15 Lubić nakazu nie ma, jak tylko tak po sprawiedliwości. Jak jabłka, to nie ten :) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Ale i tak 22.10.10, 15:35 Z "jabłek" już się wycofałem ( powyżej) oddając sprawiedliwość i dodając wyrazy przeprosin. Mylą mi się te pisowce jak chińczyki, ciężko odróznić... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Ale i tak 22.10.10, 16:17 Kużden jeden mordę jak szafa trzydrzwiowa posiada i święty ogień w oczach, mogą się pomylić :) Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: Tak... to prawda. 22.10.10, 14:47 ploniekocica napisała: Zresztą jego nawr > ócenie, zmiana światopoglądu i obnoszenie się z tym, a także kategoryczność pog > lądów są bardzo charakterystyczne dla ludzi, którzy wyszli z jakiegoś nałogu. To prawda, słuchając wypowiedzi tych ludzi, można odnieść wrażenie, że nagle z ludzi nie wierzących lub obojętnych, stali się krzewicielami wiary. Wydaje mi się, że jest to efekt terapii antyalkoholowej, która według mnie (nie jestem psychologiem) jest niczym innym, tylko tzw. "praniem mózgu". Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Tak... to prawda. 22.10.10, 11:29 tw_wielgus napisał: > Piecha udowodnił, jakiś czas temu, że nie starcza mu siły woli aby się z nałogu > wydobyć. I jak dla mnie samo wyznanie grzechu nie wystarczy. Nie mam pojęcia o czym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Tak... to prawda. 22.10.10, 11:35 I powiem tak..... Mam nadzieję, że nigdy mieć nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Tak... to prawda. 22.10.10, 11:37 Nic nie rozumiem. Jesteś pewny, że odnosisz się do mojego wpisu? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Tak... to prawda. 22.10.10, 12:12 Sorry zle zrozumiałem Twój wpis, gdyż rzuciłem na niego tylko jednym okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: Tak... to prawda. 22.10.10, 11:43 E tam, trzeba sobie golnąć przy sobocie po robocie. Niepijący alkoholik jest uzależniony od niepicia. Nie wiem, co gorsze... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Tak... to prawda. 22.10.10, 12:09 Już odpowiadam: pijany ginekolog. Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re:Jaja w kraju niewyjęte - Solidarność dała ciała 22.10.10, 11:21 Stało się - wyDUDAli juOM. Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Tak... to prawda. 22.10.10, 12:05 > Ależ nie, gdyby powiedział byłem alkoholikiem ale potrafiłem się po wielu latac > h uwolnić z nałogu to miałbym szacunek ale on o sobie mówi w czasie teraźniejsz > ym Uzależnienie zostaje na całe życie i całe życie pozostaje się alkoholikiem, czy narkomanem. Niebiorącym narkomanem i niepijącym alkoholikiem. Świadomy i posiadający wiedzę na temat uzależnienia zawsze będzie mówił o sobie w określonych kontekstach "jestem alkoholikiem, narkomanem" Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: Tak... to prawda. 22.10.10, 14:33 tw_wielgus napisał: > wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/306269,piecha-tak-jestem-alkoholikiem.html > Zastanawiające jest ilu jeszcze członków PiS ma problemy z alkoholizmem, obok p > osłanki Kruk, czerwononosego krasnala, nieżyjącengo już pana prezydenta których > skłonności zostały już upublicznione jest pewnie wielu którzy boją się przyzna > ć do tej wstydliwej skłonności. > Rodzi się pytanie co ciągnie alkoholików i życiowych wykolejeńców do tej partii > ? Jaka jest przyczyna tego zjawiska? Nie wydaje mi się, by nadmierne spożywanie wszelkiego rodzaju trunków, można przypisać jednej lub nawet kilku partiom z różnych opcji, jest to szeroki problem całego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
brysio76 Piecha? To ten co żeby zrekompensować brak dochodó 22.10.10, 10:33 w ze skrobanek zaczął brać łapówki od producentów leków? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Piecha? To ten co żeby zrekompensować brak do 22.10.10, 10:40 Niestety to poważny problem każdego alkoholika. Po wyniesieniu z domu wszystkiego co da się spieniężyć zaczynają kraść aby pozyskać pieniądze na alkohol... Zasadniczo alkoholikiem rządzi wódka, Piechą rządzi wódka i Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: Piechą rządzi wódka i Kaczyński. 22.10.10, 10:43 I jest dylemat - nie wiadomo które gorsze! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Piechą rządzi wódka i Kaczyński. 22.10.10, 10:45 Postawiłbym pytanie tak - co ma gorszy wpływ, wódka czy Kaczyński? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Piechą rządzi wódka i Kaczyński. 22.10.10, 10:59 Postawiłabym pytanie inaczej: co jest groźniejsze dla otoczenia, uzależnienie od wódki czy od Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Piechą rządzi wódka i Kaczyński. 22.10.10, 11:07 Od Kaczyńskiego łatwo się uwolnić. Wystarczy publicznie podważyć genialnośc słów Pączusia żoliborskiego o bulwiastym kształcie. Wydaje mi się, że wódka jest o wiele bardziej podstepną intrygantką niż Szanowny Pan Prezes i Piecha doskonale zdaje sobie sprawę z tego zwalczając jeden nałóg drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Piechą rządzi wódka i Kaczyński. 22.10.10, 11:23 > Od Kaczyńskiego łatwo się uwolnić. Wystarczy publicznie podważyć genialnośc słó > w Pączusia żoliborskiego o bulwiastym kształcie. A nie nie. Zauważ ostatnie przypadki, kiedy podważano, a potem wracano na kolanach, żebrząc o przebaczenie. To i od wódki, teoretycznie, łatwo się uwolnić, oznajmiając, że od dziś nie piję :) Uzależnienie jest uzależnienie, czy prezes, czy wódka, mechanizm ten sam. Ze zwalczaniem jednego nałogu drugim możesz mieć rację, lecz skutek opłakany :) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Piechą rządzi wódka i Kaczyński. 22.10.10, 11:37 Ten argument do mnie przemawia. Fakt, nie długo wytrzymali bez ciężkiej rączki prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Piecha? To ten co żeby zrekompensować brak do 22.10.10, 11:23 To ten, co sie dorobił ksywy "rzeźnik z Jastrzębia", bo mu pacjentki masowo schodziły? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Piecha? To ten co żeby zrekompensować brak do 22.10.10, 13:13 cjonistastrikemaster napisał: > To ten, co sie dorobił ksywy "rzeźnik z Jastrzębia", bo mu pacjentki masowo sch > odziły? Szaweł Piecha(aborcjonista z Rybnika) przemienił się w św Pawła? Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Piecha? To ten co żeby zrekompensować brak do 22.10.10, 13:17 Tego nie wiem, bo z tego, co kiedyś w tivi mówili to pacjentki mu schodziły, nie płody. Ale wszystko jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Piecha w Sejmie 22.10.10, 10:57 Teraz jedna taka się domaga więzienia za in vitro co jest z tymi pisiorkami, że tylko by wsadzały i wsadzały. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Piecha w Sejmie 22.10.10, 11:31 Cz Hoc(PiS):Dlaczego tak wiele "istnień ludzkich" musi zginąć podczas zapłodnienia in vitro?/ Czy ZUS wypłaca zasiłki pogrzebowe,bo powinien. Odpowiedz Link Zgłoś