Dodaj do ulubionych

Prawda Kaczyńskiego

24.10.10, 22:08
Jarosław Kaczyński często używa słowa PRAWDA, ale czy zna znaczenie tego słowa? Czy zna znaczenie słów, które wciąż powtarza?
Wymieniono już wiele jego kłamstw, półprawd, mijania się z prawdą i nazwany został nawet Jarosławem Kłamczyńskim.
Zastanawiałam się skąd to się bierze i znalazłam to:

- „Panie prezesie,
czy żałuje pan dzisiaj, że nazwał pan SLD organizacją przestępczą
- Jarosław Kaczyński : Nie żałuję. Powiedziałem prawdę. /.../ Czy to jest prawda , to trzeba by sprawdzić.

www.facebook.com/topic.php?uid=253864591458&topic=17419
Obserwuj wątek
    • marysia130 Re: Prawda Kaczyńskiego 24.10.10, 22:12
      Drugie słowo to moralność we wszystkich możliwych odmianach i pochodnych.
      • porannakawa01 Re: Prawda Kaczyńskiego 24.10.10, 22:15
        On to mówi na trzeźwo czy na haju?
        Ostatnio ten starzec widać, że jest nieumiejętnie stymulowany.
        Zbyt duże dawki powodują u Kaczyńskiego otępienie, zbyt małe - nadmierną pobudliwość i agresywność.
        • kami.312 Re: Prawda Kaczyńskiego 24.10.10, 22:28
          porannakawa01 napisała:

> On to mówi na trzeźwo czy na haju?

Kaczyński powiedział to w maju 2003 a więc chyba wtedy nie było jeszcze z nim źle.

"Sąd Apelacyjny w Warszawie zdecydował, że prezes PiS Jarosław Kaczyński ma przeprosić za nazwanie SLD organizacją przestępczą'.

- Jolanta Pieńkowska : Panie prezesie, czy żałuje pan dzisiaj, że nazwał pan SLD organizacją przestępczą

Jarosław Kaczyński : Nie żałuję. Powiedziałem prawdę. Przykro mi bardzo, ale w świetle tej wiedzy tak by było. Czy to jest prawda , to trzeba by sprawdzić.
    • ave.duce Pan Prezes Jarosław K. to żartowniś ;) 24.10.10, 22:27
    • kami.312 Re: Prawda Kaczyńskiego 24.10.10, 22:31
      Któryś z braci miał dwóję z języka polskiego. To wiele by tłumaczyło.
    • po_lityczne_morderstwo Re: Prawda Kaczyńskiego 24.10.10, 22:33
      Już tego kreowania co jest prawdą a co fałszem lepiej od mediów polskojęzycznych nikt nie zrobi.
      • wujaszek_joe Re: Prawda Kaczyńskiego 24.10.10, 23:06
        Racja. Nasz Dziennik działający na rzecz Watykanu jest nie do pobicia
    • remez2 Re: Prawda Kaczyńskiego 24.10.10, 22:35
      Podejrzliwość - widoczna cecha paranoika. We wszystkim co się dzieje wokół
      niego dostrzega ukryte znaczenie i sygnały wskazujące obecność otaczających
      wrogów np. spotkanie tej samej osoby na ulicy następnego dnia interpretuje, że
      jest śledzony. Jest przekonany o istnieniu wielkiego perfidnego spisku, który
      ma zniszczyć styl jego życia. W poglądach paranoika na historię godne
      odnotowania jest nie to, że wierzy on w istnienie i znaczenie spisków - w końcu
      zdarzają się i mogą mieć znaczenie - ale że uznaje spisek za siłę napędową
      historii oraz podstawową zasadę organizującą świat wszelkiej polityki.
      "Paranoik nie dopuszcza by jego uwagę rozpraszały pozornie niewinne fakty -
      twierdzi, że wie, co się za nimi kryje. Wciąż szuka ukrytych znaczeń, sygnałów
      wskazujących na obecność wrogów, o których wie, że go otaczają. Nie przyjmuje
      do wiadomości najbardziej niezbitych dowodów podważających jego przekonania,
      uważa je za oszukaństwo umyślnie spreparowane po to, by uśpić jego czujność.
      Paranoik z góry zna 'prawdę' i szuka jej potwierdzenia. Nie dąży do
      potwierdzenia lub obalenia hipotezy. Wie, że jeśli bardzo się postara, znajdzie
      dowody, które potwierdzą jego podejrzenia. W swych poszukiwaniach wybiera tylko
      te 'dowody', które przemawiają za jego przekonaniem o zagrożeniu".
      W swym rozumowaniu pozbawionym krytycznego osądu, w niezrównoważonym operowaniu
      faktami klasyczny paranoik jest w stu procentach logiczny. Fałszywe są jego
      przesłanki. Z upodobaniem kolekcjonuje fakty, ale tylko te, które pasują do
      skonstruowanego przezeń logicznego systemu.

-------------
      iza.bella.iza napisała:
      I to by było na tyle , chamie.
      • kami.312 Re: Prawda Kaczyńskiego 24.10.10, 22:56
        remez2 napisał:
        > Wie, że jeśli bardzo się postara, znajdzie dowody, które potwierdzą jego podejrzenia. W swych poszukiwaniach wybiera tylko te 'dowody', które przemawiają za jego przekonaniem o zagrożeniu". W swym rozumowaniu pozbawionym krytycznego osądu, w niezrównoważonym operowaniu faktami klasyczny paranoik jest w stu procentach logiczny. Fałszywe są jego przesłanki.

> Z upodobaniem kolekcjonuje fakty, ale tylko te, które pasują do skonstruowanego przezeń logicznego systemu.

Tak zaszczuł Barbarę B

• remez2 Re: Prawda Kaczyńskiego 24.10.10, 23:14
          Tak zaszczuł Barbarę B
          Właśnie tak.
      • behemot17-13 Re: Prawda Kaczyńskiego 24.10.10, 23:16
        na ogół piszesz krótko,lakonicznie a przy tym uszczypliwie, ale z sensem. tym razem rozpisałeś się niemożebnie długo i również do rzeczy. tak z przekory, kiedyś znajdę na Ciebie haka. oczywiście z przymrużeniem oka.
        • remez2 Re: Prawda Kaczyńskiego 24.10.10, 23:42
          Naciągam głęboko na uszy czapkę wstydu i spróbuję poprawić się. :-)
          -------------
    • kami.312 Wspomnienie terapeuty 24.10.10, 23:07
      „Ten narcystyczny mężczyzna nie chciał zmieniać siebie; chciał, żeby zmieniła się jego żona i zaakceptowała wymuszoną przez niego sytuację. Ja miałem mu w tym pomóc, stając się "echem" potwierdzającym jego widzenie rzeczywistości (i kolejną wykorzystaną przez niego osobą). Gdy okazało się, że nie jestem kimś, kto będzie potwierdzał jego świat, ale kimś, kto jest odrębny, poczuł się zagrożony i zaczął atakować terapię i mnie. Podważał moje kompetencje, krytykował metodę, nie przychodził na kolejne spotkania (nie uprzedzając mnie). Kiedy rozmawiałem z nim o tym, dziwił się bardzo, bo dla niego oczywiste było, że skoro miał ważniejsze sprawy, to nie przyszedł. O co chodzi? Przecież mi za te spotkania zapłaci. Były w tym atak, pogarda, lekceważenie i kontrola.”
      • wanda43 Re: Wspomnienie terapeuty 25.10.10, 10:24
        Ten narcyz ma zwyczaj innym przypisywac swoje dranskie uczynki i o nie oskarzac. U siebie ich nie widzi. Ba! Traktuje, jako zalety.
        • kami.312 Nie poda ręki komuś, kto... 25.10.10, 10:49
          "Oczekuje, że inni będą odgadywać jego myśli i zachcianki, że będą spełniali je jak najszybciej i jak najpełniej, ponieważ w przeciwnym wypadku wykaże swoje niezadowolenie i ukarze „winnych” zaniedbań. Rodzi to konsekwentną postawę roszczeniową wobec otoczenia".
        • wariant_b Re: Wspomnienie terapeuty 25.10.10, 10:58
          wanda43 napisała:
          > Ten narcyz ma zwyczaj innym przypisywac swoje dranskie uczynki i o nie oskarzac...

Popatrz na niego jak hochsztaplera-domokrążcę sprzedającego swoją
          Cudowną Maść na Odciski. Czy hochsztapler jest zainteresowany czymś
          innym, niż wciśnięciem swojego towaru i zgarnięciem należnej mu prowizji?
          Czy będzie podawał recepturę swojej maści i wyniki badań klinicznych?
          Czy będzie porównywał ją z maściami konkurencji, czy zbędzie je określeniem,
          że są to kiepskie podróbki jego Cudownej Maści? Czy będzie się czerwienił,
          lub straci pewność siebie, jeśli za miesiąc będzie sprzedawał Rewelacyjną
          Maść na Odciski innej firmy? Czy będzie z Rewelacyjną Maścią na Odciski omijał domy,
          w których sprzedał Cudowną Maść, czy te z których go wtedy wyrzucono?

On używa słów nie ze względu na ich znaczenie, ale na ich oddziaływanie na nabywcę.
          A my możemy kupić, albo sprawdzić. Lub od razu wyrzucić domokrążcę, bo wiadomo,
          że gdyby maść była skuteczna, a nie Cudowna, sprzedawano by ją inaczej.
    • cookies9 Re: Prawda Kaczyńskiego 25.10.10, 09:59
      Prawda jest taka,że jest coraz więcej osób w Polsce,które JarKacz powinien przeprosić.

Palikot: "Jeżeli ktoś ma przeprosić, to jest to Jarosław Kaczyński"
      • kami.312 Re: Prawda Kaczyńskiego 25.10.10, 10:21
        Nie przeprosi, bo on chyba nie ma świadomości swoich win.
        Powinien przeprosić.
        Powinien przeprosić prezydenta.
        Powinien przeprosić większość wyborców, których perfidnie oszukał.
        Powinien
    • wariant_b Re: Prawda Kaczyńskiego 25.10.10, 10:16
      kami.312 napisała:
      > Jarosław Kaczyński często używa słowa PRAWDA, ale czy zna znaczenie tego słowa?

Wystarczy, że ma wyniki badań, że Polacy chcą prawdy.
      I mieszkań.
      • kami.312 Re: Prawda Kaczyńskiego 25.10.10, 10:32
        wariant_b napisał:

> kami.312 napisała:
        > > Jarosław Kaczyński często używa słowa PRAWDA, ale czy zna znaczenie tego słowa?
        >
        > Wystarczy, że ma wyniki badań, że Polacy chcą prawdy.

To wyjaśniałoby dlaczego tak ciągle zmienia zdanie. Jeśli mu się to opłaca to "pokocha" na chwilę SLD, "pokocha" na chwilę Rosjan...
        Mija się z prawdą, oszukuje, mówi co inni chcą usłyszeć, bo wszystko i wszystkich traktuje jako narzędzie do zdobycia władzy.
        Mówi jedno a drugie robi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka