Gość: Lippoman Znowu stracilismy ........nie mam słów IP: *.jaroszowka.sdi.tpnet.pl 11.04.04, 08:52 Kondolencje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuleq Re: Zmarł Jacek Kaczmarski IP: *.netx.waw.pl / *.waw.pl 11.04.04, 09:09 :( Moze nie naleze do tego pokolenia... na zawsze bede go cenic... zawsze bede juz sluchac jego utworow ... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Zmarł Jacek Kaczmarski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.04, 09:13 Tyle ważnych rzeczy związanych z jego piosenkami. Wielka szkoda, że odszedł. Na szczęście zostaje z nami jego głos, gitara i słowa. Jacku, osierociłeś tysiące ludzi. Twoje wiersze wrosły w nich jak gałęzie jednego drzewa. I to także jest Twoje dzieło, to drzewo złączonych ludzkich dusz. "Co się stało z naszą klasą..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dex Re: Zmarł Jacek Kaczmarski IP: *.crowley.pl 11.04.04, 09:14 A dlaczego Michnik go nie ratował, tylko zarządził na łamach "Wyborczej" zbiórkę? On, Łuczywo albo Rapaczyńska rzygają forsą, nawet by nie zauważyli, że dali na operację, którą w efekcie przeprowadzono za późno. Takie małe ścierwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tad23 Re: Zmarł Jacek Kaczmarski IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.04, 11:36 dex, ty mendo zawaze tylko o jednym Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan dex, to ty jestes scierwo i to olbrzymie... 12.04.04, 23:07 Gość portalu: dex napisał(a): > A dlaczego Michnik go nie ratował, tylko zarządził na łamach "Wyborczej" > zbiórkę? On, Łuczywo albo Rapaczyńska rzygają forsą, nawet by nie zauważyli, że > > dali na operację, którą w efekcie przeprowadzono za późno. Takie małe ścierwa. A poza tym nie masz pojecia o Jego chorobie i leczeniu.. szkoda, ze zaniczysciles taki watek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Zmarł Jacek Kaczmarski IP: *.proxy.aol.com 11.04.04, 09:16 Ale runie juz wkrotce! A wszystkie miasta powinny znalezc jakas ulice do nazwania jego imieniem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smd Bardzo smutne. Dziekuje Jackowi za to co spiewal IP: *.acn.pl 11.04.04, 09:21 (...) Co sie stalo, czemu ten reflektor zgasl? Kto wylaczyl mikrofony mi? Gdzie jestescie, kto stad wyprowadzil was? Kto zatrzasnal miedzy nami drzwi? Niech chociaz skoncze Bez puenty odchodzicie A ma byc smieszna, najwazniejsza, w wielkim stylu I potrwa chwile Jedna w calym zyciu Zanim skoncze niech rozsmiesze was na chwile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zero Re: Zmarł Jacek Kaczmarski IP: *.ols.vectranet.pl 11.04.04, 09:22 Boże, jak smutno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-/.... .,...[`],.,..[`],.[`],,,... . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.04, 09:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cegla28 Re: Zmarł Jacek Kaczmarski IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 11.04.04, 09:48 Jak żyć kiedy odchodzą ludzie tacy jak JACEK? My żyjący którzy tu zostajemy mamy z tym problem. Bo Ci co odeszli mają już wieczny spokój. JACKU do zobaczenia w trzeźwości. Paweł alkoholik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbychow Re: Zmarł Jacek Kaczmarski IP: *.dolnet.myslenice.pl.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.04, 09:50 czesc Jego pamięci ['] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Krzyk......... IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.04, 10:01 Lecz wiem, że już nadchodzi czas Gdy będzie musiał każdy z nas Uznać ten krzyk, ten krzyk, ten krzyk z mych niemych ust Za swój!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CGN Re: Zmarł Jacek Kaczmarski IP: 213.199.192.* 11.04.04, 10:05 Nie moge mu darowac tego, ze pomimo iz mial zagwarantowana darmowa opieke medyczna w Australii (Medicare) i USA (jako b. agent CIA), to zbieral od naiwnych Polakow pieniadze na swe leczenie... I tak to ideal Solidarnosci dosiegnal juz nie tyle bruku, ale rynsztoka... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RC Re: Zmarł Jacek Kaczmarski IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 11.04.04, 10:10 Był chyba maj 1980 roku, zbliżała się sesja. Pora mało odpowiednia na rozrywkę. Ktoś powiedział mi, że w lubelskiej Chatce Żaka będzie koncert, na którym warto być. Wstyd się przyznać, ale nie wiedziałam nic o występującej trójce. Poszłam. Wrażenie było niesamowite. Mury wysłuchane w ciemnościach małej sali zapadły mi w pamięć na zawsze. Zaskoczona byłam własnym odbiorem! Przejęcie, zaskoczenie, zachwyt. Nie ma dobrego słowa. Siedziałam blisko. Zobaczyłam na scenie siedzącego w jasnym, prawie białym grubym swetrze człowieka, którego przed chwilą mijałam na korytarzu Chatki Żaka. Zwróciłam wtedy na Niego uwagę, choć nie wiem, czemu. Potem zaskoczona zobaczyłam go w tym samym swetrze na scenie. Widziałam każdą kroplę potu i ogrom serca i duszy wkładane w każdy dźwięk. Ilekroć później słuchałam, przypominał mi się ten niesamowity klimat i moje wrażenia z zetknięcia z czymś, co od pierwszego akordu brzmiało niesamowicie. Dziękuję za te wszystkie emocje, których dzięki tej muzyce, tym słowom stały się moim udziałem. Na zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuptup23 W nakrecanym codziennie zegarze.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.04, 10:15 ... wskazowki dawno odpadly a ciezar nieznanych wydarzen na dwoje wroza wachadla.. gdy o spokoj apeluje furiat o honor wola sprzeniewierca ten co czci milosc niekochany kto ma nadzieje petle wiaze... Jacek byl dla mnie Glosem rozumu, sumienia nonkonformizmu i absolutyzmu.... gdyby tak tylko politycy i spoleczenstwo sluchalo swoich bardow, papiezy i wieszczow.... ... to Jacek nie mialby o czym spiewac! Pamiec i modlitwa mu za to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Zmarł Jacek Kaczmarski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.04, 10:16 Mur nie runie, ale swiat od dzis jest inny bez Jacka Kto nas bedzie prowadzil swoimi pieśniami Odpowiedz Link Zgłoś
jaramin Re: Zmarł Jacek Kaczmarski 11.04.04, 10:22 Wiecie co ja młody jestem, w czasach Jacka nie żyłem, ale żal mi okropnie. Człowieka będzie brak ... eh ... co to za czasy Boże że na święta wielkich bardów do siebie zabierasz ? Niesie się głos, niesie wciąż i wciąż Mimo iż go brak, w sercach będzie trwać Mimo czasu, mimo milknących słońca dni Będziemy pamiętać słowa, melodię i rytm Zawsze przy nas, zawsze gdzieś obok Mimo iż teraz śpi u ojca Boga na łożu Jacku obudź się, graj melodię dusz Przypominaj tak jak nam niegdyś, Tak teraz aniołą, że mają czuwać tu. Będziemy pamiętać ... . Odpowiedz Link Zgłoś
freya Re: Zmarł Jacek Kaczmarski 11.04.04, 10:31 Późne lato 1979 roku. Maleńki teatr offowy w środku Warszawy (tak! były takie za Peerelu!) "Rozdroże", w jednej z oficyn Zamku Ujazdowskiego. Przedstawienie "Mury". Jacek Kaczmarski i Przemek Gintrowski na środku sceny w snopie światła. Jacek śpiewa, a mnie rośnie coś piersi i dławi w gardle... Teatr zamknięto juz w lutym 1980 roku, a ja zapamiętam Go na zawsze w tej plamie światła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja, Polak Po murach zostaja ruiny... dla potomnych IP: *.228.166.63.ip.tele2adsl.dk 11.04.04, 10:41 Jego smierc oznacza koniec tamtej ery, ery walki o wolnosc, godnosc czlowieka, Naród. Dzis potrzebna jest walka o wykorzystanie wolnosci, o to by Naród podjal tamte sny, gdy juz nikt nie stoi u drzwi w nocy... Odszedl. Koniec rozdzialu. Zaczynamy pisac nastepna karte. Zycie toczy sie dalej; zas On bedzie stal i patrzyl z góry gotowy by nam przypomniec tekst mówiacy o wolnosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Zmarł Jacek Kaczmarski IP: *.lodz.dialog.net.pl 11.04.04, 10:37 ['] ['] ['] - cześć Jego pamięci - smutny to rok - najpierw Czesław, teraz Jacek... teraz grają i śpiewają w miejscu, które każdemu przyjdzie poznać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Zmarł Jacek Kaczmarski IP: *.chomiczowka.net.pl 11.04.04, 10:42 "Każdy Twój wyrok przyjmę twardy, przed mocą Twoją się ukorzę..." W moim życiu też był bardzo ważny, chociaż urodziłam się po stanie wojennym... Wierzyłam, że jednak z tego wyjdzie... :-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [*_*] Re: Zmarł Jacek Kaczmarski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.04, 10:42 .....smutek....wielki.....smutek.....wielki.....poeta.....wielki....wirtuoz....oodszedł....odszedł....odszedł "nasza klasa" "obławaI,II,III" "pan kmicic" "mury" kim bym był gdyby nie on? ...................................................................nieświadomym dziekuje tobie Jacku...[*_*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tad 23 Re: Zmarł Jacek Kaczmarski IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.04, 10:46 Smutno i łzy. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycus Re: Zmarł Jacek Kaczmarski 11.04.04, 11:30 kurcze a jeszcze nie dalej jak tydzien temu siedzielismy w malej zadymionej knajpce spiewalismy i gralismy utwory Jacka zastanawiajac sie czy jeszcze kiedys zaspiewa... Teraz juz wiem ze nie zaspiewa ale my bedziemy spiewac dalej .. dla Niego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tad23 Re: Zmarł Jacek Kaczmarski IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.04, 11:46 "Ja tu na krótko! Kochani - pozwolicie! Przed wami chcę naprawdę szczerze się wysilić! To dla was chwila, dla mnie całe życie! Dziękuję Jacku! Pamiętam co sił. NIECH MA CIĘ W OPIECE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gesualdo Jacku, płaczę po Tobie... IP: *.olszynka.pl 11.04.04, 11:50 "Proszę pani, proszę nie czekać na nauki, tezy i wnioski/ jestem egzemplarz człowieka, a to znaczy diabli, czyśćcowy i boski"... Jacku, płaczę po Tobie, jakbym stracił brata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logosik [...] IP: *.odolanow.sdi.tpnet.pl 11.04.04, 12:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cia100 Re: Zmarł Jacek Kaczmarski 11.04.04, 12:08 Dobrze jest czasami sobie popłakać........... Odpowiedz Link Zgłoś