Dodaj do ulubionych

I wszyscy będą zdumieni - chwalę Kaczyńskiego.

28.03.11, 19:04
Jarosław Kaczyński zrzekł sie immunitetu. Nie interesuje mnie, czy tak, jak już czytam w wielu miejscach, uczynił to z wyrachowania, ze strachu, czy jeszcze z innego powodu. Nie zastanawiam sie też w tej chwili, jak Jarosław Kaczyński zachowywał sie będzie w trakcie procesu.
Dla mnie ważne jest to, co wydawało się już niemożliwe - oto po raz pierwszy Jarosław Kaczyński zachował się sensownie - tak, jak należało sie zachować.
Co za przemiła niespodzianka!
Obserwuj wątek
    • pies_na_czarnych Re: I wszyscy będą zdumieni - chwalę Kaczyńskiego 28.03.11, 19:07
      > arosław Kaczyński zachował się sensownie

To tylko wyrachowanie. Nie doszukuj sie niczego innego.
      • ukos Ale on się niczego nie doszukuje 28.03.11, 19:12
        pies_na_czarnych napisała:

> > arosław Kaczyński zachował się sensownie
        >
        > To tylko wyrachowanie. Nie doszukuj sie niczego innego.
        >
        Dotychczas nawet z wyrachowania nie zachowywał się sensownie.
    • dymka1 Re: I wszyscy będą zdumieni - chwalę Kaczyńskiego 28.03.11, 19:12
      damakier1 napisała:

> Co za przemiła niespodzianka!

Poważnie? Przesłanki się nie liczą dla ciebie? A wnuk, który nienawidzi swojej babki, i życzy jej rychłej śmierci ale chodzi do niej na niedzielne obiady i od czasu do czasu zrobi zakupy bo liczy na pokaźny spadek, zachowuje się przyzwoicie?
      • damakier1 Re: I wszyscy będą zdumieni - chwalę Kaczyńskiego 28.03.11, 19:52
        Z całą pewnościa przyzwoiciej niż wnuk, który dosypie babci trutke do zupy, by prędzej doczekac sie spadku :)
        • dymka1 Re: I wszyscy będą zdumieni - chwalę Kaczyńskiego 28.03.11, 19:59
          damakier1 napisała:

> Z całą pewnościa przyzwoiciej niż wnuk, który dosypie babci trutke do zupy, by
          > prędzej doczekac sie spadku :)

Fakt. Albo wbije siekierę w plecy. Ten mój się nad tym zastanawiał ale nie może bo mdleje na widok krwi:)
      • 4_oddech_kaczuchy chwalę Kaczyńskiego, a zaraz trucizna i siekiera 29.03.11, 00:01
        dymka1 napisała:

> damakier1 napisała:
        >
        > > Co za przemiła niespodzianka!
        >
        > Poważnie? Przesłanki się nie liczą dla ciebie? A wnuk, który nienawidzi swojej
        > babki, i życzy jej rychłej śmierci ale chodzi do niej na niedzielne obiady i od
        > czasu do czasu zrobi zakupy bo liczy na pokaźny spadek, zachowuje się przyzwoi
        > cie?
        #
        Wątek otwarty kulturalnie, ale w czwartym poście już "Życzenie Śmierci III"
        A później kolejne życzenia śmierci, krew, siekiera itd. itp, co ciekawe, w wykonaiu dwóch pań.
        Kluzik i Jakubiak są jednak super.
    • martusia_krolowa_polski Re: I wszyscy będą zdumieni - chwalę Kaczyńskiego 28.03.11, 19:27
      damakier1 napisała:

> - oto po raz pierwszy Jarosław Kaczyński zachował
      > się sensownie - tak, jak należało sie zachować.

Owszem, zachowąłby się sensownie gdy by poprzednio
      nie zaklinał się iż immunitetu się nie zrzeknie.

Po raz kolejny pokazał że jest oszustem.
      • pies_na_czarnych Re: I wszyscy będą zdumieni - chwalę Kaczyńskiego 28.03.11, 19:30
        martusia_krolowa_polski napisał:

> damakier1 napisała:
        >
        > > - oto po raz pierwszy Jarosław Kaczyński zachował
        > > się sensownie - tak, jak należało sie zachować.
        >
        > Owszem, zachowąłby się sensownie gdy by poprzednio
        > nie zaklinał się iż immunitetu się nie zrzeknie.
        >
        > Po raz kolejny pokazał że jest oszustem.

Kto mu doradzil? Przekonamy sie niebawem kogo wywali na bruk. :p
    • contadore Re: I wszyscy będą zdumieni - chwalę Kaczyńskiego 28.03.11, 19:30
      damakier1 napisała:

> Jarosław Kaczyński zrzekł sie immunitetu. Nie interesuje mnie, czy tak, jak już
      > czytam w wielu miejscach, uczynił to z wyrachowania, ze strachu, czy jeszcze z
      > innego powodu. Nie zastanawiam sie też w tej chwili, jak Jarosław Kaczyński za
      > chowywał sie będzie w trakcie procesu.
      > Dla mnie ważne jest to, co wydawało się już niemożliwe - oto po raz pierwszy J
      > arosław Kaczyński zachował się sensownie - tak, jak należało sie zachować.

Podzielam Twoją opinię w tej sprawie.
    • tw_wielgus Re:Muszę Cię Damo zasmucić by nie napisać - 28.03.11, 19:30
      zmartwić do bUlu...
      Za tą decyzją nie stoją żadne racjonalne przesłanki. Sprawa wbrew pozorom jest prosta, te pastylki które prezes garściami łyka mają liczne skutki uboczne.

damakier1 napisała:

> Jarosław Kaczyński zrzekł sie immunitetu. Nie interesuje mnie, czy tak, jak już
      > czytam w wielu miejscach, uczynił to z wyrachowania, ze strachu, czy jeszcze z
      > innego powodu. Nie zastanawiam sie też w tej chwili, jak Jarosław Kaczyński za
      > chowywał sie będzie w trakcie procesu.
      > Dla mnie ważne jest to, co wydawało się już niemożliwe - oto po raz pierwszy J
    • olga_w_ogrodzie Re: I wszyscy będą zdumieni - chwalę Kaczyńskiego 28.03.11, 19:30
      a ja go nie chwalę.
      jestem pewna, iż to, co pisałam o jego motywacji, jest prawdą.
      i ta motywacja jest jednak dla mnie ważna.
    • ave.duce Re: I wszyscy będą zdumieni - chwalę Kaczyńskiego 28.03.11, 19:34
      Dałaś się nabrać na kit. Bywa.
    • allspice Re: I wszyscy będą zdumieni - chwalę Kaczyńskiego 28.03.11, 19:40
      > oto po raz pierwszy Jarosław Kaczyński zachował się sensownie - tak, jak należało sie zachować. <

Zachował się histerycznie;) -obawiając się dyskusji w sejmie i głosowania w sprawie
      uchylenia immunitetu,postanowił -sam to zrobić w glorii i sławie- a nie ze spuszczoną głową
      po uchyleniu immunitetu.
      Kolejne punkty w kampanii wyborczej zdobyte. Był sklep i nieudolne zakupy a teraz chwała;)
    • hummer Piękna postawa. 28.03.11, 19:45
      Kiedy posłowie mówią, że będą rozważać problem na świętego Nigdy, to człowiek honoru samemu rozwiązuje problem. I co teraz strachliwe POwiaki. Nie macie nad czym debatować.

A i tak sprawę osądzi sąd.
      • allspice Re: Piękna postawa. 28.03.11, 19:50
        >I co teraz strachliwe POwiaki. Nie macie nad czym debatować. <

Przechytrzył wszystkich:-) Miejcie się zwolennicy SLD na baczności ;)

• hummer Re: Piękna postawa. 28.03.11, 19:54
          allspice napisała:

> >I co teraz strachliwe POwiaki. Nie macie nad czym debatować. <
          >
          > Przechytrzył wszystkich:-) Miejcie się zwolennicy SLD na baczności ;)

Nie strasz ludzi Platformą Obywatelską, bo się....
          • allspice Re: Piękna postawa. 28.03.11, 19:57
            >Nie strasz ludzi Platformą Obywatelską, bo się.... <

nie straszę ludzi PO...coś nie tak zrozumiałeś;) piszę,że prezes przechytrzył wszystkich,
            a to nie ma nic wspólnego 'z piękna postawą'

• hummer Re: Piękna postawa. 28.03.11, 20:02
              allspice napisała:

> >Nie strasz ludzi Platformą Obywatelską, bo się.... <
              >
              > nie straszę ludzi PO...coś nie tak zrozumiałeś;) piszę,że prezes przechytrzył w
              > szystkich,
              > a to nie ma nic wspólnego 'z piękna postawą'

Co by nie zrobić, to lemingi będą przechytrzone. Na co liczyły, nie mój problem. Tylko nie mów, że chciały się wykazać wspaniałomyślnością. Głosowanie po 10 kwietnia :) Głosowania nie będzie. Taryfy ulgowej w wyborach parlamentarnych też nie.
      • fabienn Re: Piękna postawa. 28.03.11, 19:51
        POwiaków to zamiast liści....
      • contadore Re: Piękna postawa. 28.03.11, 19:57
        hummer napisał:

> Kiedy posłowie mówią, że będą rozważać problem na świętego Nigdy, to człowiek h
        > onoru samemu rozwiązuje problem. I co teraz strachliwe POwiaki. Nie macie nad c
        > zym debatować.
        >
        > A i tak sprawę osądzi sąd.
        >

Cieszy mnie Twoja opinia na ten temat.Też tak uważam,choć Kaczor nie jest z mojej bajki.
        • hummer Re: Piękna postawa. 28.03.11, 19:59
          contadore napisał:

> Cieszy mnie Twoja opinia na ten temat.Też tak uważam,choć Kaczor nie jest z moj
          > ej bajki.

Kaczyński nie jest z mojej bajki. Ale wolę odważnego człowieka, od sfory strachliwych lemingów. Zrobił dobrze. Jest podejrzenie, stawia się przed sądem (mam nadzieję, że nie będzie machlojek). PO miało szansę i ją zmarnowało. Na własne życzenie.
          • contadore Re: Piękna postawa. 28.03.11, 20:03
            hummer napisał:

> contadore napisał:
            >
            > > Cieszy mnie Twoja opinia na ten temat.Też tak uważam,choć Kaczor nie jest
            > z moj
            > > ej bajki.
            >
            > Kaczyński nie jest z mojej bajki. Ale wolę odważnego człowieka, od sfory strach
            > liwych lemingów. Zrobił dobrze. Jest podejrzenie, stawia się przed sądem (mam n
            > adzieję, że nie będzie machlojek). PO miało szansę i ją zmarnowało. Na własne ż
            > yczenie.
            >

Masz całkowitą rację.Miło mi,że myślimy tak samo.
            • hummer Widzisz, doszło do tego 28.03.11, 20:16
              contadore napisał:

> Masz całkowitą rację.Miło mi,że myślimy tak samo.

Że zachowania praktykowane na całym, demokratycznym świecie, są traktowane, jak wizyta Marsjan :) Jak nisko Polska musi jeszcze upaść, by podobne zachowania stały się normą, a nie dziwolągiem wzbudzającym sensację? Tak być powinno. Polityk nabroi, zrzeka się immunitetu. Ciekawe czy prokuratura potraktuje go, jak Mira czy Zbycha, nie dopatrując się znamion przestępstwa? Ot, przesłucha w charakterze świadka. :)
              • volupte01 Re: Widzisz, doszło do tego 28.03.11, 20:35
                Nad czym ty piejesz z zachwytu? Wielu poslów zrzekało sie immuniteu i to raczej stala praktyka, a nie wyjatkowosc.
                • hummer Miro i Zbycho w charakterze świadków :) 28.03.11, 20:36
                  volupte01 napisał:

> Nad czym ty piejesz z zachwytu? Wielu poslów zrzekało sie immuniteu i to raczej
                  > stala praktyka, a nie wyjatkowosc.

Masz ich na myśli?
                  • volupte01 Re: Miro i Zbycho w charakterze świadków :) 28.03.11, 21:08
                    Oni nie mieli powodu ale tu ,proszę:www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Kurski-chroniony-Tusk-sie-zrzekl-n22103.html
                    • hummer I został premierem :) /nt 28.03.11, 21:10
                      volupte01 napisał:

> Oni nie mieli powodu ale tu ,proszę:www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Kurski-chroniony-Tusk-sie-zrzekl-n22103.html
    • damakier1 Wszystkim mym adwersarzom odpowiadam zbiorowo: 28.03.11, 20:04
      otóż ani nie dałam sie nabrać na kit, ani nie mam złudzeń co do przesłanek tej decyzji i zdaję sobie sobie sprawę, że to czyste wyrachowanie (chyba, żeby uznać cudowne działanie tych tabletek). Ale nie napisałam przecież, że Jarosław Kaczyński stał się przyzwoitym człowiekiem.
      Uważam jednak, że jeżeli ktoś, kogo w polityce widzę od wielu, wielu lat - przez cały ten czas
      nie podjął ani jednej sensownej decyzji i ani razu nie zachował sie przyzwoicie - nagle postępuje, jak normalny człowiek, to bez względu na wszystko należy to zauważyć.
      Zwłaszcza, że podobno jest wiosna.

------------
      Chodzenie po bagnach wciąga.
      • fabienn Re: Wszystkim mym adwersarzom odpowiadam zbiorowo 28.03.11, 20:26
        swoją łaskawość - damo - wsadź sobie tam , gdzie wiesz...
        Jarosław Kaczyński jest mężem stanu i twoje pierdy nic tu nie zmienią.
        Zajmij się lepiej analfabetą Komorowskim i kłamcąTuskiem!
        • damakier1 Re: Wszystkim mym adwersarzom odpowiadam zbiorowo 28.03.11, 21:23
          To żadna łaskawość, tylko stwierdzenie faktu. Łaskawością jest, że w ogóle odpowiadam na tak prymitywnie arogancki post.
          Jeśli interesuje Cię dyskusja na temat prezydenta Komorowskiego i premiera Tuska, to załóż wątek .
          • fabienn Re: Wszystkim mym adwersarzom odpowiadam zbiorowo 28.03.11, 21:33
            ha ha hi hi hi .... kłamca i analfabeta - dobrana parka:
            wiecheć i żyrandol
            • olga_w_ogrodzie Re: Wszystkim mym adwersarzom odpowiadam zbiorowo 29.03.11, 00:00
              fabienn napisała:

> ha ha hi hi hi .... kłamca i analfabeta - dobrana parka:
              > wiecheć i żyrandol

gdybyś coś takiego napisał o panu Napieralskim, to pan Remez doniósłby o tym moderacji i byłbyś wycięty jak Haen, który brzydko się wyrażał o panu Napieralskim.
      • never06 Re: Wszystkim mym adwersarzom odpowiadam zbiorowo 28.03.11, 21:56
        warto posłchać
        niepoprawni.pl/blog/425/bartka-porady-czyli-co-spiewac-salonowi
    • zzarda32 Re: I wszyscy będą zdumieni - chwalę Kaczyńskiego 28.03.11, 20:04
      I odwaga PPrezesa jest porażająca. Też to zauważyłem
    • etta2 Re: I wszyscy będą zdumieni - chwalę Kaczyńskiego 28.03.11, 20:32
      Hahaha, prezes i racjonalne decyzje? Chyba żartujecie. Prezes się zwyczajnie SPIETRAŁ, bo doskonale wiedział, że po akceptacji Komisji Sejmowej (opinia pozytywna w/s UCHYLENIA immunitetu) sprawa immunitetu trafi do sejmu i zacznie się pranie prezesowskich brudów. A po ostatniej porcji kompromitacji byłoby to raczej zabójcze dla imć prezesa, więc wolał nie dopuścić do magla swojego sqrwysyństwa w sejmie. Ten gnom nie posiada żadnych ludzkich uczuć, nie ma co liczyć na jakiekolwiek kiedykolwiek.
      • tojabogdan by ratować, co się da, przed wyborami prezydenckim 28.03.11, 20:40
        nagle kochał wszystkich, też tych, na których krótko przedtem pluł,
        to pokazuje poniekąd, że jest politykiem z krwi i kości, czyli skuteczność w dążeniu do celu, chociażby po trupach, a przede wszystkim kłamstwem, jest najważniejszym kryterium.
        A gdy się cel osiągnie, to nastąpi rozliczenie wszystkich
      • ewa9717 Re: I wszyscy będą zdumieni - chwalę Kaczyńskiego 28.03.11, 20:40
        I ciekawe, na ilu rozprawach się nie stawi....
      • contadore Re: etta2 ty jesteś niereformowalna 28.03.11, 21:16
        Tak jak kiedyś socjalizm.Wszystkich was platfusów,jednoczy nienawiść do Kaczyńskiego przy aprobacie do tego koniuszego Kaczora jakim był Giertych.Zapomnieliście kim był Giertych?

Dzisiaj jest dla was wzorem? a kiedy był wicepremierem znienawidzonego rządu Kaczyńskiego i kiedy ogłaszał po zawiązaniu się koalicji z PiSem...panie Michnik mam dla pana złą wiadomość,właśnie dzisiaj została związana historyczna koalicja z PiSem...wówczas był be...?
        och wy zakłamane platfusy.
        • damakier1 Re: etta2 ty jesteś niereformowalna 28.03.11, 21:26
          A znalazłeś tu choćby jeden post, w którym ktoś chwaliłby Giertycha?
          • hummer Re: etta2 ty jesteś niereformowalna 28.03.11, 21:29
            damakier1 napisała:

> A znalazłeś tu choćby jeden post, w którym ktoś chwaliłby Giertycha?

:) Liczy się zrzeczenie immunitetu. Niech startują byczki. Ale coś czuję, że to pokiereszowało platformowe plany :)
          • contadore Re: etta2 ty jesteś niereformowalna 28.03.11, 21:31
            damakier1 napisała:

> A znalazłeś tu choćby jeden post, w którym ktoś chwaliłby Giertycha?

Tobie tego nie zarzucałem.Napisałem wyraźnie....

etta 2 napisała
            Ano własnie, głosowania nie będzie, bo sam się zrzekł immunitetu. A w sprawie wytoczonej przez Giertycha nie będzie świadkiem, a oskarżonym o zniesławienie. Chyba nie wątpisz, że prawnik ZAWODOWY ma dowody na swoje oskarżenie?
            P.S. Dziwię się, że tak bojowo walczysz o dobre imię prezesa.......bliski ci ten sqrwiel?

A tobie bliski jest squ...el Giertych?
            • damakier1 Re: etta2 ty jesteś niereformowalna 28.03.11, 21:44
              Nie, Giertych nie jest mi bliski. Ale podobnie jak etta2, uważam że Giertych jako zawodowy prawnik dobrze ocenił swoje szanse w starciu z Kaczyńskim i na procesie będzie w stanie zdrowo go przeczołgać. Co oglądałabym z zywą przyjemnością.
              • contadore Re: etta2 ty jesteś niereformowalna 28.03.11, 21:46
                damakier1 napisała:

> Nie, Giertych nie jest mi bliski. Ale podobnie jak etta2, uważam że Giertych ja
                > ko zawodowy prawnik dobrze ocenił swoje szanse w starciu z Kaczyńskim i na proc
                > esie będzie w stanie zdrowo go przeczołgać. Co oglądałabym z zywą przyjemnością
                >

Kaczyński jest także prawnikiem.Giertych będzie musiał udowodnić coś Kaczyńskiemu a nie odwrotnie.Ja sądzę,że Giertych jest bez szans.
                • taziuta Re: etta2 ty jesteś niereformowalna 29.03.11, 03:32
                  contadore napisał:

> Kaczyński jest także prawnikiem. /.../

Prawnik od administracji, napisał pracę doktorską "Rola ciał kolegialnych w kierowaniu szkołą wyższą". Ale zapewne stać go (wszak sami im co roku dajemy miliony) na opłacenie najlepszej papugi w Polsce...
    • x2468 Re: I wszyscy będą zdumieni - chwalę Kaczyńskiego 28.03.11, 20:39
      Zrzekł się ponieważ wiedział ze mu odbiorą.
      • hummer Czasami zastanawiam się 28.03.11, 20:41
        x2468 napisał:

> Zrzekł się ponieważ wiedział ze mu odbiorą.

Czy małostkowy jest prezes, czy też jego przeciwnicy z PO?
        • damakier1 Re: Czasami zastanawiam się 28.03.11, 21:28
          tu akurat przeciwnikiem jest Roman Giertych. On nie jest z PO.
          • hummer Re: Czasami zastanawiam się 28.03.11, 21:31
            damakier1 napisała:

> tu akurat przeciwnikiem jest Roman Giertych. On nie jest z PO.

Ale to PO odwlekało z głosowaniem nad odebraniem prezesowi immunitetu. I tak jeszcze jest sąd. Jak być powinno.
          • contadore Re: Czasami zastanawiam się 28.03.11, 21:32
            damakier1 napisała:

> tu akurat przeciwnikiem jest Roman Giertych. On nie jest z PO.

Faktycznie,chyba nie zauważyliśmy,że chodzi o koniuszego Kaczyńskiego.
      • x2468 Re: I wszyscy będą zdumieni - chwalę Kaczyńskiego 28.03.11, 20:48
        Zrzekł się ponieważ PO jest za odebraniem,SLD większość za odebraniem,PSL pół na pół.Nawet "ci z kanapy "Prezes Jest Najważniejszy byli za odebraniem.Gnom oszczędził sobie upokorzenia przed kamerami tv..
        • hummer PO jest za, ale nigdy 28.03.11, 20:56
          x2468 napisał:

> Zrzekł się ponieważ PO jest za odebraniem,SLD większość za odebraniem,PSL pół n
          > a pół.Nawet "ci z kanapy "Prezes Jest Najważniejszy byli za odebraniem.Gnom osz
          > czędził sobie upokorzenia przed kamerami tv..

Głosowanie odroczone po 10 kwietnia. Jak orzeczenie Trybunały Konstytucyjnego. Kaczyński pyta. Jeśli macie coś na mnie to po co czekać do grudnia 2035 roku? Macie mnie i sądźcie.
          • etta2 Re: PO jest za, ale nigdy 28.03.11, 21:03
            Bredzisz. Żadnego głosowania w sprawie immunitetu kaczki nie będzie, za kilka dni zostanie mu odebrany i tylA. A wtedy Giertych w sądzie się z kaczką rozprawi, bo nie wątpię, że jako prawnik (niezły) ma argumenty.
            • hummer A po co ma być jak się sam zrzekł :) 28.03.11, 21:07
              etta2 napisała:

> Bredzisz. Żadnego głosowania w sprawie immunitetu kaczki nie będzie

A po co ma być jak się sam zrzekł :) Prokuratura przesłucha go w charakterze świadka? Czy też już wiedzą o co go oskarżyć?
              • etta2 Re: A po co ma być jak się sam zrzekł :) 28.03.11, 21:15
                Ano własnie, głosowania nie będzie, bo sam się zrzekł immunitetu. A w sprawie wytoczonej przez Giertycha nie będzie świadkiem, a oskarżonym o zniesławienie. Chyba nie wątpisz, że prawnik ZAWODOWY ma dowody na swoje oskarżenie?
                P.S. Dziwię się, że tak bojowo walczysz o dobre imię prezesa.......bliski ci ten sqrwiel?
                • hummer To proces dwóch prawników zawodowych 28.03.11, 21:22
                  etta2 napisała:

będzie ciekawie.

> Ano własnie, głosowania nie będzie, bo sam się zrzekł immunitetu.

Przed chwilą pisałaś coś innego.

> A w sprawie w
                  > ytoczonej przez Giertycha nie będzie świadkiem, a oskarżonym o zniesławienie. C
                  > hyba nie wątpisz, że prawnik ZAWODOWY ma dowody na swoje oskarżenie?
                  > P.S. Dziwię się, że tak bojowo walczysz o dobre imię prezesa.......bliski ci te
                  > n sqrwiel?

Tak już mam, że nie schlebiam osobom na piedestale. Ale jak jakiś maluczki coś dobrze zrobi, to potrafię to docenić. A teraz znikam, bo mi się ryż przypali. :) Trzeba kontrolować co z ryżem. Zaraz wracam.
          • x2468 Re: PO jest za, ale nigdy 28.03.11, 21:10
            PO jest programowo przeciwko immunitetom.
            • hummer Re: PO jest za, ale nigdy 28.03.11, 21:13
              x2468 napisał:

> PO jest programowo przeciwko immunitetom.

Ale za wystąpieniami w charakterze świadka. PO już było programowo za PTU = 15%, jest obecnie 23%. Wcześniej było 22%
        • karbat Re: I wszyscy będą zdumieni - chwalę Kaczyńskiego 28.03.11, 20:59
          spraciarz Kaczorenko .... nie chcial by Polska ogladala , jak sie go pozbawia immunitetu poselskiego . uniknal tylu pieknych transmisji , wywiadow , atrykulow , naglowkow ... .

bedzie sie kopac ze swym zaufanym koalicjantem ... zabawa gwarantowana .
          kaczy smrodek , dluuugooo bedzie sie unosic nad Polska .
    • volupte01 Re: I wszyscy będą zdumieni - chwalę Kaczyńskiego 28.03.11, 21:15
      To warte szpilki?
    • anwad I wszyscy będą zdumieni - nie chwalę Kaczyńskiego 28.03.11, 21:43
      Nie powinien zrzekać się immunitetu. Nie w państwie, w którym działa wymiar "sprawiedliwości".
      • damakier1 Re: I wszyscy będą zdumieni - nie chwalę Kaczyńsk 28.03.11, 21:48
        Lepszy wymiar "sprawiedliwości" niż "Prawa i Sprawiedliwości".
    • never06 Re: I wszyscy będą zdumieni - chwalę Kaczyńskiego 28.03.11, 21:56
      warto posłchać
      niepoprawni.pl/blog/425/bartka-porady-czyli-co-spiewac-salonowi
      • gentile1 Oto wasz ulubieniec 28.03.11, 23:06
        j.w.
        • gentile1 Re: Oto wasz ulubieniec 28.03.11, 23:07
          www.digart.pl/zoom/6242816/Jaroslaw-Samo_Zlo.html
          • x2468 Re: Oto wasz ulubieniec 29.03.11, 00:39
            Tkwię z dwoma bliźniakami.
          • kum.z.antalowki Się bał, że jak już ci co on na nich te haki... 29.03.11, 01:24
            przezwyciężą swój lęk przed tym co on powie... I wreszcie zdecydują się na odebranie mu immunitetu... To - by uzasadnić swą decyzję - zrobią mu w sejmie taki wiatrak i wyciągną mu na światło dzienne takie sprawki, których by mu lud do wyborów nie zapomniał...

A sąd nierychliwy, rozprawa za zamknietymi drzwiami, wyrok mozna latami olewać...
            • dymka1 Re: Się bał, że jak już ci co on na nich te haki. 29.03.11, 12:19
              kum.z.antalowki napisał:

>
              > A sąd nierychliwy, rozprawa za zamknietymi drzwiami, wyrok mozna latami olewać.
              > ..
              >
              Czyli uciechy z tego żadnej mieć nie będę? znowu genialny strateg mnie przechytrzył...
    • zapijaczony_ryj Pewnie poraz pierwszy i ostatni,albo coś brał? 29.03.11, 07:56
      damakier1 napisała: oto po raz pierwszy J

I potem powie, ze się zrzekł, bo był na prochach i nie wiedział corobi-tak jak to było w czsie kampanii prezydenckiej, kiedy mówił do przyjaciół Rosjan
    • trevik Re: I wszyscy będą zdumieni - chwalę Kaczyńskiego 29.03.11, 10:18

Owszem, to jest niespodzianka. Dziwi mnie trochę, że wszyscy tak łatwo łyknęli tłumaczenie, że zrzekł się, bo wynikało to z arytmetyki sejmowej.

Owszem, pewnie większość parlamentarzystów zrzekałaby się immunitetów na takiej tylko podstawie, ale akurat JK do tej większości nie należy - raczej spodziewałem się, że zacznie wyć o układzie, który rękami posłów go dosięgnął, albo o zemście Giertycha i jaka w Polsce demokracja jest licha, bo konkurencja polityczna na taka zemstę pozwala, albo jeszcze zapodałby 100 innych kiepskich tłumaczeń dla swojego ciemnego elektoratu, jak to w przeszłości bywało.

Jednak tak się nie stało - mnie też zaskoczył. Czyżby szykował się do ofensywy i próbuje zamazać swój wizerunek manipulanta, który podaje uzasadnienia do przełknięcia tylko przez ciemniaków, aby zdobyć trochę głosów ludzi lepiej rozumiejących realia?

T.
      • dymka1 Teoria Miganca 29.03.11, 10:28
        prezes PiS zorientował się, że za jego ochroną głosowałaby tylko jego partia i ... SLD!

Cała debata wyglądałaby więc następująco - PO, PSL i my chcielibyśmy uchylenia owego immunitetu, a Brudziński i Napieralski broniliby Jarosława Kaczyńskiego. W mediach wyglądałoby to bardzo źle i nad wyraz ... szczerze. Bo taki sojusz z Sojuszem, na kilka miesięcy przed wyborami, nie służyłby wizerunkowi partii i byłaby to kolejna wpadka spinów z PiS.

migal.salon24.pl/291897,dlaczego-j-kaczynski-zrezygnowal-z-immunitetu
    • adams96 Re: I wszyscy będą zdumieni - chwalę Kaczyńskiego 29.03.11, 12:24
      Nie jestem zdumiony znowu na Forum Gazety dzisiaj działa CENZURA.Jakis opiekun tego Forum mysli ze jak bedzie przeszkadzal w pisaniu postow krytycznych dla rzadu PO to pomoze wygrac im ponownie WYBORY.Stale propagandzisci PO oskarzaja mnie ze JESTEM PIS-owcem a JA jestem normalnym obywatelem tego Tuskolandu tylko ktory mysli i wyciąga wnioski.Chcialbym aby w mojej ojczyznie bylo normalnie i aby OPOZYCJA tez miala swoje prawa i NIKT BEZKARNIE JEJ STALE NIE OPLUWAŁ.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka