pies_na_czarnych 27.06.11, 21:02 Maciej Zembaty nie zyje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scoutek Re: [*] Maciej Zembaty. 27.06.11, 21:11 niesamowity głos, nasz Ponury Magazynier.... Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: [*] Maciej Zembaty. 28.06.11, 12:28 Ballady Cohena śpiewał bardziej przejmująco niż sam Cohen [*]. Odpowiedz Link Zgłoś
tytanya Re: [*] Maciej Zembaty. 28.06.11, 13:09 Nie, jednak nie. zet69 napisał: Ballady Cohena śpiewał bardziej przejmująco niż sam Cohen. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch Re: [*] Maciej Zembaty. 27.06.11, 21:14 Obawiam się, że zdecydowana większość na tym forum nie kojarzy tego niezwykłego artysty. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: [*] Maciej Zembaty. Wikipedia 27.06.11, 21:16 pl.wikipedia.org/wiki/Maciej_Zembaty Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch Re: [*] Maciej Zembaty. Wikipedia 27.06.11, 21:19 Gazeta.pl do tej pory nie podała tej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: [*] Maciej Zembaty. Wikipedia 27.06.11, 22:53 wyksztalciuch napisał: > Gazeta.pl do tej pory nie podała tej informacji. Czy to cokolwiekn zmienia? Wielki żal. R.I.P. Odpowiedz Link Zgłoś
halfinteligentzpis Nieznośna lekkość kablowania. (To rodzinne?) 27.06.11, 23:29 wyksztalciuch napisał: > Gazeta.pl do tej pory nie podała tej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: [*] Maciej Zembaty. 28.06.11, 01:28 wyksztalciuch napisał: > Obawiam się, że zdecydowana większość na tym forum nie kojarzy tego niezwykłego > artysty. Więcej powiem, większość na tym forum nie przyzna, że był antystyropianowy. Cudowny , wolny:) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: [*] Maciej Zembaty. 28.06.11, 08:33 jola.iza1 napisała: > Więcej powiem, większość na tym forum nie przyzna, że był antystyropianowy. > Cudowny , wolny:) i do tego uczeń Jacka Kuronia Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: [*] Maciej Zembaty. 27.06.11, 21:15 Bardzo smutna wiadomość. Jedna ze znaczących postaci współczesnej kultury. Przyjaźnił się z Czesławem Miłoszem, Adamem Michnikiem, był zaangażowany w postępową działalność polityczna. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: [*] Maciej Zembaty. 27.06.11, 21:16 www.youtube.com/watch?v=TjmH7nqTpe4&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: [*] Maciej Zembaty. 27.06.11, 21:19 katowali mnie jego piosenkami do trzynastego roku życia. Nic wiecej nie napiszę Szkoda, że umarł Każdy z nas powinien dożyć setki Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: [*] Maciej Zembaty. 27.06.11, 21:20 www.youtube.com/watch?v=8Jl0ZRA0goc Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: [*] Maciej Zembaty. 27.06.11, 21:21 Rodzina Poszepszyńskich - miłość Odpowiedz Link Zgłoś
halfinteligentzpis Re: [*] Maciej Zembaty. 27.06.11, 23:36 ayran napisał: www.youtube.com/watch?v=JjCy20d4hUQ&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: [*] Maciej Zembaty. 27.06.11, 21:25 pies_na_czarnych napisała: > Maciej Zembaty nie zyje. Żaden z serwisów jeszcze nie podaje, może jednak się pomyliłeś? > Odpowiedz Link Zgłoś
tytanya Re: [*] Maciej Zembaty. 27.06.11, 21:26 Podaje: wiadomosci.wp.pl/kat,1347,title,Nie-zyje-Maciej-Zembaty-tego-glosu-sie-nie-zapomina,wid,13545474,pozegnanie.html Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: [*] Maciej Zembaty. 27.06.11, 21:27 ewa9717 napisała: > pies_na_czarnych napisała: > > > Maciej Zembaty nie zyje. > Żaden z serwisów jeszcze nie podaje, może jednak się pomyliłeś? > > Niestety, ale nie pomylilem sie. www.tvn24.pl/najnowsze_informacje.html Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: [*] Maciej Zembaty. 27.06.11, 21:25 Jego tłumaczenia L. Cohena....:( [*] Na zawsze zostanie w mojej pamięci.... Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: [*] Maciej Zembaty. 27.06.11, 21:28 Cóż, każdy kiedyś pozycję horyzontalną zaliczy. "Jak dobrze mi w pozycji tej W pozycji hory-zon-tal-nej Ubodzy krewni niosą mnie na swych ramionach A za trumną idzie żona Choć właśnie pada - pada deszcz W dębowej trumnie sucho jest Ubodzy krewni przemoczeni są zupełnie Żona pewnie się przeziębi Dość długa droga czeka ich Kilometr z hakiem muszą iść Oj, będzie bardzo ciężko Z pełną trumienką Z m o j ą trumienką Oj! O wieko bębnią krople dżdżu Kołyszą słodko mnie do snu Ubogim krewnym trumna wrzyna się w ramiona I już ledwo idzie żona Raz dwa i lewa! Raz dwa i lewa!" Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: [*] Maciej Zembaty. 27.06.11, 22:42 gdy przeczytalam wiadomosc natychmiast przypomniala mi sie wlasnie ta piosenka. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: [*] Maciej Zembaty. 27.06.11, 23:06 wanda43 napisała: > gdy przeczytalam wiadomosc natychmiast przypomniala mi sie wlasnie ta piosenka. > [*] Mnie też! Odpowiedz Link Zgłoś
agnostic5 Re: [*] Maciej Zembaty. 27.06.11, 21:31 Panie Macieju, dzięki za "Siedem życzeń", za Poszepszyńskich, za polskie wersje piosenek Cohena. Szacun! Odpowiedz Link Zgłoś
derduch.antykatolik Mój sąsiad, super facet 27.06.11, 21:32 Byłem z Maćkiem na ty, czasem wpadał do mnie żeby coś mu wydrukowac jak mu drukarka siadła albo inny szatan ogarniał ;-) Ostatnio w sobote nad ranem dość głośny był, musiał troche w palnik dać. Szkoda go, super gość. Odpowiedz Link Zgłoś
tojabogdan jak Wojtyła i jak Zegadłowicz 27.06.11, 21:51 Wojtyła i jak Zegadłowicz Emil Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: [*] Maciej Zembaty. 27.06.11, 21:59 pamietam go . wyrazy wspolczucia dla bliskich. po smierci goreckiego huczalo we wszystkich swiatowych mediach od zalu. poza polskimi. m.s. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce [*] Maciej Zembaty. 27.06.11, 22:02 www.youtube.com/watch?v=0TKJueQFksM Żegnaj. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Olbrzymia strata ...... 27.06.11, 22:11 Co tu gadać...... Wielu śpiewało po Polsku "Zuzannę", "Kochałem cię dziś rano...", "Niebieski prochowiec", ale On był pierwszy. To On poezję i muzykę Coehna wprowdził do nas, pokazał nam ich piekno. Nikt tak cudownie-"nisko" jak On nie zaśpiewa ciepło i z uczuciem o kobietach "nierządnych" nazwanych w jego tłumaczeniu milosiernymi siostrzyczkami. Żal, wielki żal... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Olbrzymia strata ...... 27.06.11, 22:16 remik.bz napisał: > Co tu gadać...... > Wielu śpiewało po Polsku "Zuzannę", www.youtube.com/watch?v=_Af4p3OUX1I&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: [*] Maciej Zembaty. 27.06.11, 22:20 Powiem na nieeuropejską modłę: wierzę, że odszedł do lepszego świata. Wszystkiego najlepszego buldog. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: [*] Maciej Zembaty. 27.06.11, 22:24 To należało napisać pod tym nickiem. Poprawka buldog. Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Re: [*] Maciej Zembaty. 27.06.11, 22:23 www.youtube.com/watch?v=kEEhdKO262o Oby mu było wygodnie. :) ale przez łzy. Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: [*] Maciej Zembaty. 27.06.11, 22:30 odszedł dla rodziny ktoś bliski, dla reszty różnie a dla mnie artysta z niesamowitym tembrem głosu, T. Odpowiedz Link Zgłoś
referee Re: [*] Maciej Zembaty. 27.06.11, 22:52 Charyzmatyczny artysta. Nie tylko genialny odtworca Cohena ale jego duety z Porterem to cos niesamowitego. "....w czarownicy kotle tkwic, dezynfekcja wrzacej smoly, nie pomoze, nic a nic..." to utkwilo mi rowniez w pamieci. Kontestator w szarych latach osiemdziesiatych, wzbudzajacy swoja tworczoscia refleksje. No i " Rodzina Poszepszynskich"- the best of Powtorki z Rozrywki Odpowiedz Link Zgłoś
lackzadek Re: [*] Maciej Zembaty. 27.06.11, 23:45 A moją sygnaturkę to ON wyłuskał! Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: [*] Maciej Zembaty. 27.06.11, 23:13 dziękuję za jego plagiaty, nocne dzieci straszaki dziękuję mamo, dziekuję tato Odpowiedz Link Zgłoś
a-wariatka-tanczy Re: [*] Maciej Zembaty. 27.06.11, 23:27 [*] trudno uwierzyć już nie zaśpiewa, nie napisze, nie przetłumaczy fragment - NEBRASKA Ballada o Imogenie Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: [*] Maciej Zembaty. 27.06.11, 23:42 Kochany, raz wierzę , że z martwych powstaniesz www.maciejzembaty.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
tomfron Re: [*] Maciej Zembaty. 28.06.11, 01:06 "arak" nie napisał, że pierwszą audycją Maćka w Trójce był program muzyczno-słowny "Płyty nasze i naszych przyjaciół", zaczynający się zwykle od słów: "Mój najbliższy współpracownik, Janusz Bogacki (...)". Moje poczucie humoru w dużej mierze ukształtowało się właśnie pod wpływem Jego tekstów - dziękuję, Maćku ! [*] Odpowiedz Link Zgłoś
prawie_magister Re: [*] Maciej Zembaty. 28.06.11, 13:02 wieczne odpoczywanie racz mu dać Panie, a światłość wiekuista niechaj mu świeci. Odpowiedz Link Zgłoś
easydobranocka Re: [*] Maciej Zembaty. 28.06.11, 13:48 Dziękujemy panie Macieju za audycje ,piękne piosenki.Jak pan napisał w piosence" Dzisiaj tu ,jutro tam"."Dzisiaj tu jutro tam każda radość ,krótko trwa,dobrze z sobą było nam.Więc śpiewajmy dzisiaj tu ,a jutro tam."Wieczny odpoczynek racz mu dać Panie ,a swiatłość wiekuista niechaj mu świeci. Odpowiedz Link Zgłoś