Dodaj do ulubionych

Monika, ach Monika, córeczka pułkownika...

14.11.11, 12:09
Instytucja zatrudniająca takie istoty śmie coś pisać o Piotrowskim. Kpina! Boli was Palikot w sejmie, bo burzy wasze towarzystwo wzajemnej adoracji. Ale na nic wasza haniebna prowokacja! To jest po prostu szczyt, żeby instytucja, w której prominentne stanowiska zajmują dzieci oficerów MSW i stalinistów wytykały innym, kogo zatrudniają. TVN24 kompletnie odleciało.
Obserwuj wątek
    • tw_wielgus Re: Monika, ach Monika, córeczka pułkownika... 14.11.11, 12:21
      RPP i Piotrowski mity to, czy fakty?
      • ave.duce Re: Monika, ach Monika, córeczka pułkownika... 14.11.11, 13:17
        faktyczne mity albo mityczne fakty ;)
    • zoil44elwer Re: Monika, ach Monika, córeczka pułkownika... 14.11.11, 12:25
      Kto najgłośniej krzyczy:Łapać złodzieja?
      • tw_wielgus Re: Monika, ach Monika, córeczka pułkownika... 14.11.11, 12:28
        Jak to kto? Palikot, bo już się zorientował jakie menty ciągną do jego ruchu i próbuje zagadać rzeczywistość.
    • boblebowsky Re: Monika, ach Monika, córeczka pułkownika... 14.11.11, 12:31
      A może to jednak ty za bardzo odleciałeś ze swoim porównaniem?
      • zoil44elwer Re: Monika, ach Monika, córeczka pułkownika... 14.11.11, 12:39
        Monika Monika,redachturka polskiej demokracji ratownika.
        • v.t.s Re: Monika, ach Monika, córeczka pułkownika... 14.11.11, 15:03
          bełkoczesz jak zwykle
    • scoutek Re: Monika, ach Monika, córeczka pułkownika... 14.11.11, 12:47
      emeraldboy4 napisał:

> instytucja, w które
      > j prominentne stanowiska zajmują dzieci oficerów MSW i stalinistów wytykały inn
      > ym, kogo zatrudniają

jak bzdurna IV RP Kaczyńskiego
      poziom rynsztoka
      • emeraldboy4 Re: Monika, ach Monika, córeczka pułkownika... 14.11.11, 13:09
        A co, może nie? I każdego, kto prawdę będzie pisać, ochrzcisz fanem IV RP. To jest dopiero propaganda na poziomie. Proszę bardzo, oto fakty:

Monika Olejnik - córka Tadeusza Olejnika, pułkownika MSW w czasach głuchego socjalizmu.
        Grzegorz Miecugow - syn Bruno Miecugowa, jednego z sygnatariuszy rezolucji związku literatów w sprawie procesu księży kurii krakowskiej.

Nieprawdę napisałem? Nie są ich dziećmi? Pluć każdy potrafi, ale prawda i tak wyjdzie na jaw. I takie kundle będą dyktować, kto kogo gdzie ma zatrudniać? Na ich miejscu ze wstydu ja bym się publicznie nie pokazywał.

Piotrowski odbył wyrok i jest normalnym obywatelem. Moralnie to oni powinni się wstydzić, bo nigdy żadnej kary nie odbyli.
        • scoutek Re: Monika, ach Monika, córeczka pułkownika... 14.11.11, 13:23
          emeraldboy4 napisał:
          > Moralnie to oni powinni się
          > wstydzić, bo nigdy żadnej kary nie odbyli.

kto i za co miał odbywać?
          łączenie rodziców z dziećmi chamskie
          nie będę dyskutować z tobą bo to bełkot po prostu

moralnie to ty się powinieneś wstydzić

eot
          • emeraldboy4 Re: Monika, ach Monika, córeczka pułkownika... 14.11.11, 14:58
            Chamskie to jest plucie na kolesia, który odbył prawomocny wyroki i w świetle prawa jest czysty i niewinny. Moralnie jest obciążony, owszem! Ale właśnie wykazałem ci, że członkowie kultywujących stalinowskie tradycje rodzin są równie, a może bardziej, obciążeni moralnie i ich wycie na temat tego, kto gdzie pracuje, to jest popularne przygadywanie kociołów garnkowi.

Jakiś działacz społeczny z tamtych czasów, internowany, bity przez ZOMO - taki ktoś mógłby się przywalić do Piotrowskiego. TVN24, w której pracują Olejnik i Miecugow, nie mają do tego żadnego prawa. Stracili okazję, by siedzieć cicho.
            • szmul.bender Re: Monika, ach Monika, córeczka pułkownika... 14.11.11, 18:50
              Czy uwazasz ze twoje dzieci sa odpowiedzialne za to ze ich tatus to zakuta pala, ktora czyta Wyborcza i oglada TVN ?
        • zoil44elwer Re: Monika, ach Monika, córeczka pułkownika... 14.11.11, 13:34
          Grzegorz N,syn sekretarza komitetu dzielnicowego PZPR odbył pokutę jako ministrant i dalej odbywa pokutę jako wierny syn Krk ci niedziela na mszach świętych głośno mówią mea et fatra maxima culpa.No i jeszcze w piątki nie je mięsa ni ciastek.
        • mariner4 A skąd wiesz, że piszesz prawdę? 16.11.11, 16:53
          Przy MO jesteś nikim. Mniej niż zerem.
          M.
    • zapijaczony_ryj Dzieci nie wybierają sobie rodziców! 14.11.11, 13:12
      Więc nie odpowiadają za ich czyny.
      Każdy rozsądny człowiek powinien to wiedzieć!
      • zoil44elwer Re: Dzieci nie wybierają sobie rodziców! 14.11.11, 13:27
        TO dziecko(córeczka) pułkownika MSW wypominało G Napieralskiemu że jego ojciec 40 lat temu był sekretarzem Komitetu Dzielnicowego PZPR w Szczecinie!!
      • emeraldboy4 Re: Dzieci nie wybierają sobie rodziców! 14.11.11, 15:00
        Ale dorosłe dzieci tych rodziców nie potępili swoich rodzin, przez co stali się moralnie odpowiedzialni. Vide nagonka na Nowicką - ją za syna można pomawiać? TVN24 to robiła. Represjonowany w stanie wojennym mógłby się do Piotrowskiego dowalić. Telewizja, w której pracują Olejnik i Miecugow - absolutnie nie. Teraz dotarło?
        • zapijaczony_ryj Re: Dzieci nie wybierają sobie rodziców! 14.11.11, 15:31
          emeraldboy4 napisał:

> Ale dorosłe dzieci tych rodziców nie potępili swoich rodzin, przez co stali się
          > moralnie odpowiedzialni. Vide nagonka na Nowicką - ją za syna można pomawiać?
          > TVN24 to robiła. Represjonowany w stanie wojennym mógłby się do Piotrowskiego d
          > owalić. Telewizja, w której pracują Olejnik i Miecugow - absolutnie nie. Teraz
          > dotarło?

A ojciec naczelnego idioty to za co dostał willę od PZPR?
        • ukos Nie wykręcaj kota ogonem! 14.11.11, 16:11
          emeraldboy4 napisał:

> nagonka na Nowicką - ją za syna można pomawiać?

W sprawie syna nikt Nowickiej o nic nie pomawiał. Pytano ją o stosunek do odrażających dla przyzwoitego człowieka poglądów syna, a nie o jej z nim rodzinne korelacje. A pani wicemarszałek nie potrafiła się od tych poglądów (nie od syna!) zdecydowanie odciąć. Zamiast tego zabełkotała, że człowiek za młodu powinien być komunistą, czyli powinien łamać prawo, bo w Polsce propaganda komunizmu, jako źródła ludobójstwa na największą skalę, jest zakazana!
          • klara551 Re: Nie wykręcaj kota ogonem! 16.11.11, 16:26
            A takie zapytanie to przypadkiem nie wnikanie w rodzinne powiązania? Odpowiem ci tak samo,że rodzice dorosłych dzieci nie odpowiadają za ich poglądy i czyny. A artykule Szenborna nie ma słowa potępienia p.Olejnika za to,że był cenionym SBekiem.Są przytoczone jego prośby o paszport dla dorosłej córki,dziennikarki w stanie wojennym.Dziennikarki która rozmawiała i z Piotrowskim i Jaruzelskim i współpracowała z Urbanem. A pokaż mi innego dziennikarza tak szczerze oddanego władzy z tamtego okresu co się uchował w zawodzie. Jak Kotliński rozmawia i publikuje Piotrowskiego to jest za przeproszeniem świnią,a p. Olejnik jak zrobiła wywiad z Piotrowskim to jest dobrą dziennikarką tyle,że reżimową ,PRLówą.
      • ukos Pod warunkiem, że to dzieci Nowickiej 14.11.11, 16:02
        zapijaczony_ryj napisał:

> Więc nie odpowiadają za ich czyny.
        > Każdy rozsądny człowiek powinien to wiedzieć!
    • zdegustowaaaany Kłótnia w mafijnej "rodzinie" ? 14.11.11, 13:21
    • zomozadwa Re: Monika, ach Monika, córeczka Wartownika... 14.11.11, 15:54
      ochraniającego placówki dyplomatyczne... :-D
      • x2468 Re: Monika, ach Monika, córeczka Wartownika... 14.11.11, 19:48
        Czyli po dzisiejszemu BOR owca.
      • zoil44elwer Re: Monika, ach Monika, córeczka Wartownika... 16.11.11, 19:12
        Moniczka zootechniczka córeczka pułkowniczka.
    • ukos Ruch Piotrowskiego? 14.11.11, 16:01
      emeraldboy4 napisał:

> Instytucja zatrudniająca takie istoty śmie coś pisać o Piotrowskim.

Krwawy Grzesiek najwyraźniej znalazł wreszcie wymarzoną partię polityczną i dzielnie ją wspiera piórem.
      • joannabarska Giwi! 14.11.11, 19:58
        Wątek do skasowania, oskarżanie dzieci za "dzialalnosc" ich ojca,wypisywanie durnot ubliża i mnie, która czasem pisuje na tym forum. Chamstwa takiego nie znoszę .

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM)
    • derff Re: Monika, ach Monika, córeczka pułkownika... 14.11.11, 20:05
      To Monika i TVN jest winien ze PIS przegrywa i sie rozpada.
      A taki prawy i sprawiedliwy i ludzie sie nie poznali. Hę.......
    • etta2 Re: Monika, ach Monika, córeczka pułkownika... 14.11.11, 20:16
      To nie TVN odleciało, to TY odlatujesz i traktujesz Palikota i palikociarnię jak swoje guru. Chłopie, sekt już mamy po uszy i wystarczy, wymieniać ich nie ma sensu, nie twórz nowej sekty.
      To prawda, że Piotrowski swoje odsiedział (??? czy na pewno????), ale...to co zrobił było tak obrzydliwe, że to nie jest człowiek NIEWINNY! Dlaczego go bronisz? Bo przygarnął go Palikot, czy pochylasz się nad jego "okrutnym losem"???
      Zastanawiające, każdego przygarniętego przez Palikota bandziora tez będziesz bronił do ostatniej kropli krwi? To ja już dziękuję, nie chcę mieć nic wspólnego z Palikotem i jego szemranym towarzychem.
      • zomozadwa Re: Monika, ach Monika, córeczka pułkownika... 18.11.11, 01:38
        ećka, przemyj kaprawe oczka.
        palikot nie "przygarnął piotrowskiego"
        trochę ci do MOniczki brakuje. :-)
    • mliscie Re: Monika, ach Monika, córeczka pułkownika... 14.11.11, 20:20
      Nie wiem skąd się bierze ludziom w głowach, że dzieci mają odpowiadać za to, co robili i kim byli ich rodzice. Jednakże niewątpliwie - przynajmniej z mojego doświadczenia - jest to jedno z ulubionych dociekań skrajnych pisowców (moje doświadczenie to regularne czytanie niezależnej gdzie po prostu roi się od tego typu śledztw). Zaczynam sądzić, że to jakiś korelat stanu umysłu pt. PiS. I nawet gdyby się chciało, to na serio trudno wchodzić w tego rodzaju dyskusję.
    • venus99 Re: Monika, ach Monika, córeczka pułkownika... 14.11.11, 20:24
      a coż takiego zrobił pułkownik,że menelstwo pisuarowe popada w amok?
      • yoma Re: Monika, ach Monika, córeczka pułkownika... 16.11.11, 21:29
        Istniał.
    • dzi1a jerzu kolczasty , napisano parę zdań prawdy o M.O. 15.11.11, 12:12
      www.faktyimity.pl/News/ObjectId/3006/Default.aspx
    • dzi1a Re: Monika, ach Monika, córeczka pułkownika... 16.11.11, 15:46
      bronią ukrzywdowanej Monisi :

wiadomosci.onet.pl/kraj/list-otwarty-w-obronie-moniki-olejnik-to-brudna-ka,1,4908230,wiadomosc.html
      • perigord Re: Monika, ach Monika, córeczka pułkownika... 16.11.11, 16:13
        Dobrze, że autorytety moralne, a jednocześnie niezależni dziennikarze- przedstawiciele wolnych mediów opowiadają się jednogłośnie- jak w PRLu- za innymi autorytetami moralnymi, oczernianymi przez (i tego nie mogę zrozumieć) inne autorytety moralne z równie niezależnych i wolnych mediów. Brawo! To właśnie dziennikarze waszego pokroju mówią całą prawdę w naszej Kolorowej niepodległej, którą chcą zniszczyć faszyści i którą uratować mogą tylko Niemcy i McDonald Toosk. Dziękuję!
        • deoand Re: Monika, ach Monika, córeczka pułkownika... 16.11.11, 17:05
          Jakoś w młodosci jadła chlebek z masełkiem i szyneczka z Sb eckiego sklepu a ja musiałem stac w kolejce po kaszanke a do tego tatus zaszedł do pułkownika SB i jeszcze wyjeżdżał na zachód czyli nawet niech bedzie legalnie sprzedawał walute -jakie przebicie i córeczce umozliwił kariere . I byłoby wszystko ok tylko niech no szanowna Olejnik nie wykrzykuje że PRL był zły skoro sama korzystała z niego garściami a niech nie mówi równiez , że SB było żłe skoro dzieki SB zrobiła kariere w tze demokracji . Wtedy ok niech robi kariere dalej . Swoja droga wszystko jedno o co - łatwo opluwac innych a jak opluja mnie to juz wielki wrzask a te zera pismackie niech sie lepiej zajma tym , że ludzie nie maja co jesc a nie pisaniem bezmyslnych listów otwartych ... Kto to niby za sygnatariusze tego listu -zaraz ich przeswietlimy moze a syn Maleszki tez tam jest ???
    • dzi1a Re: Monika Wasowska z d. Olejnik 16.11.11, 16:50
      "Uprzejmie proszę Obywatela Komendanta o wyrażenie zgody na wyjazd mojej żony Elżbiety w podróż okrężną statkiem linii dalekowschodniej m/s ?Prof. Mierzejewski?, na którym zatrudniony jest mój syn Jacek na stanowisku III oficera" - pisał 25 kwietnia 1983 r. mjr Olejnik. Szef KSMO wyraził zgodę, podobnie jak na wyjazd córki zastępcy dowódcy Batalionu Specjalnego SUSW, Moniki Olejnik.

"Zwracam się z uprzejmą prośbą do Obywatela Komendanta o wyrażenie zgody na wyjazd mojej córki Moniki do Wielkiej Brytanii w m-cu lipcu i sierpniu b. r. Córka jest dziennikarką zatrudnioną w Polskim Radiu program III i w czasie wykonywania czynności służbowych poznała w Warszawie ob. Claude Posnic, właściciela sklepu kupno-sprzedaż pianin. Wymieniony w czasie rozmowy z moją córką powiedział, że był znajomym mojego teścia, Józefa Góralczyka zam. od 1939 r. na stałe w Londynie. Teść mój przed 3-ma laty w wieku 80 lat podobno nagle zmarł w wyniku wypadku ulicznego. Informację tę uzyskałem w kilka miesięcy po tym wypadku od znajomego, który był w Londynie. Od tamtego czasu żadnej wiadomości od teścia nie otrzymałem, a starania czy też potwierdzenie tego faktu w Ministerstwie Spraw Zagranicznych nie przyniosły rezultatu. W związku z powyższym p. Claude Posnic przysłał córce zaproszenie, aby na miejscu wyjaśnić te okoliczności. Nadmieniam, że moja córka Monika do tej pory za granice nie wyjeżdżała. Uprzejmie proszę Obywatela Komendanta o rozpatrzenie mojego raportu" - pisał mjr Olejnik w czerwcu 1983 r.

Informował on swoich przełożonych nie tylko o wyjazdach prywatnych syna (m.in. do Danii), córki (do Nepalu i Turcji) i żony (do Danii, Turcji), ale także o wyjazdach służbowych.

"Uprzejmie informuję, że moja córka Monika Wasowska (z d. Olejnik) ur. (...) zam. (...), zatrudniona w Polskim Radiu i Telewizji wyjeżdża służbowo do Finlandii w terminie 23-30 listopada 1986 r. Koszty przejazdu i pobytu pokrywa delegująca instytucja" - pisał w raporcie do naczelnika wydziału kadr SUSW mjr Olejnik. Rok później mjr Olejnik meldował o służbowym wyjeździe córki na Maltę.

"Zatrudniona w Polskim Radiu i Telewizji w charakterze redaktora zamierza wyjechać służbowo na Maltę. Wyjazd ma nastąpić w ramach wycieczki zbiorowej organizowanej przez Państwowe Przedsiębiorstwo Orbis" - pisał mjr Olejnik już nie do swojego szefa, ale do dyrektora Departamentu Kadr MSW.
      W tym czasie Tadeusz Olejnik był funkcjonariuszem Wydziału XIII Biura "B" Ministerstwa Spraw Wewnętrznych. Wydział ten zajmował się
      m.in. osobowym żródłem informacji związanych z lokalami kontaktowymi i punktami obserwacyjnymi, planowaniem działań operacyjnych i podglądem audiowizualnym opozycji demokratycznej. Kogo dokładnie śledzono i filmowano - nie wiadomo, bo w ogromnej większości materiały zostały zniszczone, a w IPN zachowały się jedynie protokoły brakowania. Według nieoficjalnych informacji część materiałów nie została zniszczona - jak podawano oficjalnie - ale miała trafić do prywatnego archiwum gen. Czesława Kiszczaka.

Także w przypadku własnych zagranicznych wyjazdów - m.in. do Związku Radzieckiego - informował o tym swoich przełożonych.
      Z pracy w MSW Tadeusz Olejnik odszedł w maju 1988 r. ze stanowiska zastępcy naczelnika Wydziału III Biura "B" MSW, który zajmował się m.in. cudzoziemcami oraz dziennikarzami krajów kapitalistycznych.

"Tow. Tadeusz Olejnik jest długoletnim działaczem partyjno-politycznym. Wielokrotnie pełnił szereg funkcji partyjnych, takich jak wykładowca grupowy, członek egzekutywy POP, członek Komitetu Zakładowego itp. Pracując w organach ochrony ładu i porządku publicznego do chwili obecnej za pozytywne wyniki pracy był wielokrotnie awansowany do stopnia majora włącznie. Za działalność społeczno-polityczną był dziewiętnastokrotnie odznaczany medalami i orderami do Krzyża Kawalerskiego Orderu Odrodzenia Polski włącznie" - czytamy w opinii partyjnej wystawionej przed odejściem mjr. Olejnika ze służby przez POP PZPR przy MSW."

• yoma Re: Monika Wasowska z d. Olejnik 16.11.11, 21:30
        No i?

Major MSW informował, że wyjeżdża za granicę. No zbrodnia to niesłychana.
    • kaczykoniec [...] 16.11.11, 17:44
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • deoand Re: Hitler tez do trzeciego pokolenia winil ofia 16.11.11, 17:49
        A ty to maz Olejnik czy w związku nieformalnym , ze tak płaczesz .
        Uważaj abyś nie miał prawdziwych powodów do płaczu !
      • kaczykoniec [...] 16.11.11, 17:53
        • deoand Re: Hitler tez do trzeciego pokolenia winil ofia 16.11.11, 18:06
          Kaczykuper a ty to chociaz jesteś polaczek jak ja czy tylko sam kuper ?
          • joannabarska Re: Hitler tez do trzeciego pokolenia winil ofia 16.11.11, 18:56
            Widzę, ze całkiem niezła jest tu szkoła nienawiści...
            • kaczykoniec [...] 16.11.11, 19:17
          • kaczykoniec [...] 16.11.11, 19:16
            • deoand Re: Do czego słuzy kaczy kuper 16.11.11, 22:06
              Kaczy kuper - ty nawet nie wiesz do czego słuzy kaczy kuper -ano do kopania bo do niczego innego sie nie nadaje !
    • zdegustowaaaany stokrotka 17.11.11, 13:47
      • dzi1a Re: stokrotka 17.11.11, 20:29
        stokrotka rzucona przez komisarzy na odcinek mediów ?
    • dzi1a Re: Monika, ach Monika, córeczka pułkownika... 18.11.11, 14:48
      można się wpisywać się z poparciem dla Kotlińskiego który jest obsmarowywany przez Monisię "Rz" i "Frondę" :
      popieramkotlinskiego.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka