Dodaj do ulubionych

JOW twoju mat'!

09.09.12, 01:13
Taki debil jak Kukiz nie rozumie, że jednomandatowe okręgi wyborcze to antydemokratyczyny pomysl dajacy wyłączną reprezentację jednej lub najwyżej dwóm partiom.
Wystarczy, ze taka partia będzie miała 51% głosów a może objąc 100% miejsc w sejmie.
Reszta byłaby milczeniem owiec.
Tak rządzono w Anglii w XIX wieku.
Kto chce wiecznych rządów PO - będzie za JOW.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12450086,Kukiz_w_walce_o_JOW_y__Jak_bedzie_trzeba__zablokujemy.html

Obserwuj wątek
    • wiosnaludzikow Re: JOW twoju mat'! 09.09.12, 07:22
      wlodzimierz.ilicz napisał:

> Taki debil jak Kukiz nie rozumie, że jednomandatowe okręgi wyborcze to antydemo
      > kratyczyny pomysl dajacy wyłączną reprezentację jednej lub najwyżej dwóm partio
      > m.
      > Wystarczy, ze taka partia będzie miała 51% głosów a może objąc 100% miejsc w se
      > jmie.
      > Reszta byłaby milczeniem owiec.
      > Tak rządzono w Anglii w XIX wieku.
      > Kto chce wiecznych rządów PO - będzie za JOW.
      >
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12450086,Kukiz_w_walce_o_JOW_y__Jak_bedzie_trzeba__zablokujemy.html
      D...... jesteś Ty. Zarówno z uwagi na stosowane obelgi wobec innych, których poglądy Ci się nie podobają jak również z uwagi , że nie masz elementarnej wiedzy o tym o czym zabierasz głos.
      Kosz trollu !
      • life.form Polska Tea Party ma program samolikwidacji :D 09.09.12, 08:54
        i to jeszcze przed powstaniem :D
      • volupte Re: JOW twoju mat'! 09.09.12, 09:48
        To mu wylóż tą wiedzę tajemnic .
        • wlodzimierz.ilicz Kukiza mam w d.pie. 09.09.12, 10:08
          Ważniejsi są ludzie, którzy zniesmaczeni obecnym systemem politycznym szukają ratunku - w XIX wieku, gdy demokracja była bardzo słabo rozwinięta a rządziła oligarchia.
          Kto nie zna historii - ten jest skazany na jej powtarzanie.
          Na własnej skórze.
          • life.form Popieram szerzenie wiedzy arymetycznej 09.09.12, 10:17
            Mi też szkoda ludzi ewentualnie ogłupionych kryzysem, którzy mogą ewentualnie dojść do wniosku, że JOW to rozwiązanie ich problemów. Obudziliby się w takim szczękościsku jednej lub dwóch partii, że zaczęliby tęsknić za dzisiejszymi czasami.
            • wiosnaludzikow Re: Popieram szerzenie wiedzy arymetycznej 09.09.12, 15:19
              life.form napisał(a):

> Mi też szkoda ludzi ewentualnie ogłupionych kryzysem, którzy mogą ewentualnie d
              > ojść do wniosku, że JOW to rozwiązanie ich problemów. Obudziliby się w takim sz
              > czękościsku jednej lub dwóch partii, że zaczęliby tęsknić za dzisiejszymi czasa
              > mi.
              Powiedziałeś czemu jesteś przeciwny.
              Może odważ się i napisz za jakim systemem wyborczym jesteś, skoro nie za JOW? Takim jak obecnie ? Metodą D'Hondta ?
              Aby utrzymać tę obecną władzę niedługo będzie trzeba wprowadzić (apropos matematyki) logarytm do obliczania mandatów:)
          • volupte Re: Kukiza mam w d.pie. 09.09.12, 10:19
            Nie ciebie prosiłem o wyjaśnienie , tylko wiosenke:-)
          • humbak Re: Kukiza mam w d.pie. 09.09.12, 10:55
            No faktycznie. Obecna demokracja nie nosi w żadnym stopniu znamion oligarchii:)
            • life.form Re: Kukiza mam w d.pie. 09.09.12, 11:01
              humbak napisał:

> No faktycznie. Obecna demokracja nie nosi w żadnym stopniu znamion oligarchii:)

Zawsze można ją jeszcze bardziej zoligarchizować. JOW-ami .
              • humbak Re: Kukiza mam w d.pie. 09.09.12, 11:05
                Szczerze wątpię by poważnie sytuację zmieniły. Nie widzę zresztą przesadnego sensu zmiany. To wyborcy muszą zacząć głosować świadomie. Zmiana systemu g tu da.
                • qqazz Re: Kukiza mam w d.pie. 09.09.12, 11:15
                  Da da bo z kazdego okregu wchodzi jeden kandydat z najwieksza liczba głosów a nie grupa przydupasów majacych dobre miejsca na liście. Wyborcom wtedy łatwiej głosowac swiadomie bo głosują na człowieka bez popierania listy.
                  Widzisz Ja np. bardzo chetnie zagłosowałbym na p. Gowina, niestety głosujac na niego muszę dać głos poparcia PO który to głos ma wpływ na wynik w skali ogólnej i ilośc mandatów. Więc choćbyn nawet nie wiam jak bardzo chciał na niego nie zagłosuję.
                  W systemie JOWów mój głos na p. Gowina jest tylko i wyłacznie głosem na p. Gowina więc mogę na niego głosowac z czystym sumieniem.

pozdrawiam
                  • humbak Re: Kukiza mam w d.pie. 09.09.12, 11:22
                    E tam e tam. Przyglądasz się wynikom poszczególnych wyborów? Ludzie automatycznie głosują na partię, a w niej na jeydnkę, ewentualnie, drugą, trzecią pozycję. Dalsi się rzadko dostają jeżeli nie są znani. Wartość merytoryczna kandyatów ma znaczenie marginalne. Co ma w tym niby JOW zmienić? I tak decydentami będą kacykowie partyjni.
                    • qqazz Re: Kukiza mam w d.pie. 09.09.12, 12:00
                      Nie jest tak do końca, chyba że w duzych aglomeracjach, na prowincji kandydaci zwykle sa znani. Poza tym w Jowach nie beda startowały listy z kandydatami tylko pojedynczy kandydaci.

pozdrawiam
                      • humbak Re: Kukiza mam w d.pie. 09.09.12, 12:06
                        Ale wykazani będą na listach partyjnych. To że kandydaci są znani nie oznacza jeszcze że jak zawalą, wylecą.
                        • qqazz Re: Kukiza mam w d.pie. 09.09.12, 12:21
                          Nie będzie list partyjnych tylko jedna lista z kandydatami z informacja o komitecie wyborczym i przynaleznosci partyjnej.

pozdrawiam
                          • humbak Re: Kukiza mam w d.pie. 09.09.12, 12:30
                            Już to widzę:)
                  • wlodzimierz.ilicz Z każdego okręgu wchodzi jeden kandydat z 09.09.12, 11:23
                    NAJWIĘKSZĄ kasą za którą kupi sobie głosy.
                    Reszta jest milczeniem.
                    Mniejszość będzie pozbawiona wszelkich głosów i wszelkiej reprezentacji.
                    Tylko przygłup może czegoś takiego sobie życzyć.
                    • humbak Re: Z każdego okręgu wchodzi jeden kandydat z 09.09.12, 11:27
                      Przestań się tak lekceważąco wyrażać, bo trudno Cię poważnie traktować.
                      • wlodzimierz.ilicz Wersalu nie będzie - A. Lepper 09.09.12, 11:54
                        Nie byłem fanem Leppera ale przy bilionie długu III RP - czas mówić jasno i twardo.
                        Dosyć oszołomstwa.
                        • humbak Re: Wersalu nie będzie - A. Lepper 09.09.12, 12:12
                          A teraz Lepper nie żyje. Wyciągnij wnioski.
                          • volupte Re: Wersalu nie będzie - A. Lepper 09.09.12, 12:13
                            Zabili go?
                            • humbak Re: Wersalu nie będzie - A. Lepper 09.09.12, 12:16
                              :) Nie sądzę, ale w tym przypadku nie ma to znaczenia.
                          • wlodzimierz.ilicz Wersal też nie żyje. 09.09.12, 14:23
                    • qqazz I o to chodzi. 09.09.12, 11:57
                      I bardzo dobrze, niech do sejmu wchodzą ci którzy cos w życiu osiagneli i czegoś się dorobili a nie gołodupce z mlekiem pod nosem które ida do polityki zeby sie nachapać.
                      Skoro ktos potrafi zarządzac swoim majatkiem to i z rzadzeniem sobie poradzi, a jak w d..e był, g..o widział i na niczym sie nie zna no może poza malowaniem kominów albo wyprowadzaniu kota to jak ktos taki ma sprawnie i mądrze rzadzić?

pozdrawiam
                      • wlodzimierz.ilicz I bardzo dobrze - ma rządzić KASA 09.09.12, 14:27
                        a nie np. zaangażowanie w sprawy społeczne czy uczciwość.
                        Rządzić ma KASA aby była jeszcze większą kasą.
                        W Polsce wielu da się prowadzić jak bydło na postronku.
                        • alfred.skowronski Re: I bardzo dobrze - ma rządzić KASA 09.09.12, 15:19
                          Wlodzimierzu. Za mocno wierzysz w madrosc glosujacego ludu. Czy lud bedzie najlepszym straznikiem swoich praw, to bzdura niczym nie usprawiedliwiona.To jest tak zwane prawo tlumu,ktore nigdy nic dobrego nie stworzylo.Demokracja jest dyktatura, wiekszosc nie zawsze ma racje tym bardziej wiedze.
                          • wlodzimierz.ilicz Rządy oligarchii nie są lepsze od rządów mas. 09.09.12, 17:01
                            A masy trzeba edukować, by potrafiły rządzić.
                            Zmiany trzeba zacząć od zmian systemu własnościowego bo własność decyduje o wszystkim.
                            Najpierw demokratyzacja własności - z tego wyniknie demokratyzacja systemu politycznego.
                            Ani komunizm ani kapitalizm nie demokratyzowały własności np. za pomocą systemu Państwa Akcjonariatu Spolecznego PAS.
                            I dlatego ludzie są sfrustrowani zarównoi komunizmem jak i kapitalizmem.

• wlodzimierz.ilicz Wyborcy nie będa głosować świadomie 09.09.12, 11:18
                  bo są sterowani przez media będące częścią systemu.
                  System polityczny jest pochodną systemu gospodarczego.
                  Dopóki będzie istniał wielki kapitał, dopóty będzie istniała wielka swoboda manipulacji medialnej.

Dopiero przymusowy podział istniejących oligopoli biznesowych i finansowych np. na Państwo Akcjonariatu Społecznego może to naprawić.
                  • humbak Re: Wyborcy nie będa głosować świadomie 09.09.12, 11:23
                    Jeeeejj... nie będzie podłych mediów to będą podli plebani, albo jacyś inni. Do świadomego głosowania nie trzeba teraz wiele więcej niż chęci.
                    • wlodzimierz.ilicz Do świadomego głosowania jak do świadomego 09.09.12, 11:57
                      macierzyństwa - przede wszystkim potrzebna jest wiedza.
                      A skąd ją brać?
                      Z mediów?
                      Z TV?
                      Ze szkoły?
                      • humbak Re: Do świadomego głosowania jak do świadomego 09.09.12, 12:04
                        Nie zawsze. Czasami podstawowe informacje które docierają z mediów nurtu głównego wystarczą... a jednak w praktyce okazuje się że nie. Pamiętasz historię sprzed lat o podróbce zrobionej przez Miodowicza, czy jego kumpli? Jakieś konsekwecje ze strony wyborców? Nie.
                        A poza tym dostęp do informajci robi się naprawdę dobry- patrz prasa, patrz szeroki dość dostęp do sieci.
                    • qqazz Re: Wyborcy nie będa głosować świadomie 09.09.12, 18:38
                      Chłopak się Cejrowskiego naogladał i marzy mu sie zycie niczym w indiańskiej dżungli, no ale tam tez ktos musi rządzić.

pozdrawiam
                  • volupte Re: Wyborcy nie będa głosować świadomie 09.09.12, 11:59
                    To już było .
                  • wiosnaludzikow Re: Wyborcy nie będa głosować świadomie 09.09.12, 14:27

> System polityczny jest pochodną systemu gospodarczego.
                    Jest dokładnie odwrotnie !
                    • qqazz Re: Wyborcy nie będa głosować świadomie 09.09.12, 18:40
                      Bzdura jedno z drugim ma niewiele wspólnego, można mieć komunistyczna dyktaturę i dyktaturę czy monarchię z wolnym rynkiem, tak samo system demokratyczny może byc na wskroś przezarty komuna jak i rynkowy.

pozdrawiam
                      • wiosnaludzikow Re: Wyborcy nie będa głosować świadomie 09.09.12, 18:57
                        qqazz napisał:

> Bzdura jedno z drugim ma niewiele wspólnego, można mieć komunistyczna dyktaturę
                        > i dyktaturę czy monarchię z wolnym rynkiem,
                        ale o tym,że jest wolny rynek ...zdecydowała polityka tej dyktatury.
                        Takie to proste a Ty masz z tym problem.
                    • wlodzimierz.ilicz System gospodarczy i system własnościowy 10.09.12, 12:40
                      jest tzw. bazą.
                      A system polityczny jest nadbudową na tej bazie.
                      Gdybyś czytał jakieś książki to byś o tym wiedział.
                      • wiosnaludzikow Re: System gospodarczy i system własnościowy 10.09.12, 14:17

> jest tzw. bazą.
                        > A system polityczny jest nadbudową na tej bazie.
                        > Gdybyś czytał jakieś książki to byś o tym wiedział.
                        Baza pochodzi od nadbudowy. Masz problem z elementarnymi pojęciami.
                        Wyraz NADBUDOWA właśnie to tutaj znaczy dziecko a reszt w tym system gospodarczy jest właśnie pochodną ( od słowa pochodzić) nadbudowy.
              • wiosnaludzikow Re: Kukiza mam w d.pie. 09.09.12, 18:55
                > Zawsze można ją jeszcze bardziej zoligarchizować. JOW-ami .
                ...czyli dobrze jest jak jest. Acha !
    • w_c_p_o Re: JOW twoju mat'! 09.09.12, 10:27
      znajomość historii ?

toż to wierutna bzdura patrząc po obecnych mgr tego przedmiotu
      i zadawaniu się Pawła z nimi

cóż zatem go popycha do działania czy nie dlatego że dostał od nich wielokrotnie pstryka w nos ?
      qrwesyny dali mu popalić i to jest jego szczera reakcja
      • volupte Re: JOW twoju mat'! 09.09.12, 10:31
        A jak mu podpalić ? Ostracyzm ? A ty byś wspierał Głogów , kto by cię kopał i sie wyklocal?
        • volupte Re: JOW twoju mat'! 09.09.12, 10:32
          Errata, zamiast Głogów powinno być kogoś
        • w_c_p_o Re: JOW twoju mat'! 09.09.12, 10:51
          otoż daje Pawłowi carte blanche dla jego działan

sam nie wiem jeszcze co z tego sie urodzi
          • volupte Re: JOW twoju mat'! 09.09.12, 11:57
            A moze kasa go popedza do czynu. Są trzy partie zainteresowane jow , bo na tym najlepiej by wyszly. Która go wynajęła ?
            • w_c_p_o Re: JOW twoju mat'! 09.09.12, 12:11
              przechył idzie w stronę PSL o czym za niedługo i Komorowski da znać
              • volupte Re: JOW twoju mat'! 09.09.12, 12:25
                Ja bym raczej na PiS stawiał , bo ta ciągota kukiza do Dudy i tych rozruchów . Ale moze to tylko kamuflaz .
                • w_c_p_o Re: JOW twoju mat'! 09.09.12, 13:19
                  volupte napisał:

> Ja bym raczej na PiS stawiał , bo ta ciągota kukiza do Dudy i tych rozruchów .
                  > Ale moze to tylko kamuflaz .

dlatego Libicki się podczepia ?
                  • volupte Re: JOW twoju mat'! 09.09.12, 13:30
                    W PO to neofota , a tacy to mocno podejrzani. :-)
      • wlodzimierz.ilicz Kukiz nie uważał na lekcjach 09.09.12, 10:48
        Zamiast tego z kolegami brzęczał na instrumentach.
        Jego sprawa.
        Mnie jego mużyka wydaje się chłamem.
        Ale to rzecz gustu.
        Ale niech teraz nie twierdzi, że jest fachowcem od systemu politycznego.
        No niestety.
        • remez2 Re: Kukiz nie uważał na lekcjach 09.09.12, 12:10

> Zamiast tego z kolegami brzęczał na instrumentach.
          Brzdąkał.

• volupte Re: Kukiz nie uważał na lekcjach 09.09.12, 12:12
            Szarpal druty.
            • remez2 Re: Kukiz nie uważał na lekcjach 09.09.12, 12:16
              volupte napisał:

> Szarpal druty.
              :-)) Też.

• don.kichote Pogodzę Was - "plumkał" :-) 09.09.12, 12:52
                remez2 napisał:

> volupte napisał:
                >
                > > Szarpal druty.
                > :-)) Też.
                >
                • remez2 Re: Pogodzę Was - "plumkał" :-) 09.09.12, 13:03
                  ..ja słyszałam takie wtrącenia słowne u młodzieży z mojej szkoły...jak któryś podskakuje, przeszkadza, to wrzeszczą : nie plumkaj !
                  • don.kichote Re: Pogodzę Was - "plumkał" :-) 09.09.12, 13:14
                    "Ojcem" owego zwrotu - "nie plumkaj" - jest chyba Marcin Daniec ale... głowy za to nie dam.
                    • remez2 Re: Pogodzę Was - "plumkał" :-) 09.09.12, 13:19
                      don.kichote napisał:

> "Ojcem" owego zwrotu - "nie plumkaj" - jest chyba Marcin Daniec ale... głowy z
                      > a to nie dam.
                      Wczoraj "Kamienie na szaniec"
                      dzisiaj - Doda i Daniec.
                      • don.kichote Panta Rhei... 09.09.12, 13:24
                        remez2 napisał:

> Wczoraj "Kamienie na szaniec"
                        > dzisiaj - Doda i Daniec.
                        • remez2 A Hannibal ante portas. 09.09.12, 13:33

-----------------------
                          • don.kichote Re: A Hannibal ante portas. 09.09.12, 14:01
                            Kukiz Hannibalem?
                            Chyba go przeceniasz.
                            To tylko marny grajek jest.
                            • remez2 Re: A Hannibal ante portas. 09.09.12, 14:15
                              don.kichote napisał:

> Kukiz Hannibalem?
                              > Chyba go przeceniasz.
                              > To tylko marny grajek jest.
                              To prawda.

----------------
                              • qqazz Znacie się.... 09.09.12, 18:45
                                Można muzyki p. Kukiza nie lubieć, kwestia gustu, ale to gośc który od 30 lat z okładem tworzy, który wypracował swój własny styl (a takich artystów mamy niewielu), potrafi się poruszać w różnych gatunkach i śpiewac oraz tworzyć różna muzykę zarówno na wysokim poziomie artystycznym jak i lekka prosta i przyjemną.

pozdrawiam
                                • volupte Re: Znacie się.... 09.09.12, 18:47
                                  Ale nie o muzyce kukiza ten wątek .
                                  • qqazz Re: Znacie się.... 09.09.12, 19:07
                                    Jezeli chodzi o zaangażowanie społeczno polityczne to równiez jeden z 2 muzyków, obok Kazika Staszewskiego którzy potrafili przez ostatnie ponad 30 lat regularnie poruszac takie tematy w swojej twórczości i to czesto na naprawdę niezłym poziomie artystycznym.
                                    Tyle ze Kazik o tym śpiewa o tym mówi ale sie nie angazuje w zadne popieranie kogokolwiek (no kiedys tam się zajaknał że głosował na PO i że najchetniej poparłby JKMa) a Kukiz już kilka razy wystepował bardzo otwarcie z poparciem konkretnych osób i konkretnych projektów ale zawsze w oparciu o konkretny swiatopogląd i bez fałszywego udawania.

P.s. pamiętasz jego słynny hit z lat 90 którego zakazywali grać w kościelnych rozgłośniach? Bo bez niego nie ma co sie nawet bawić w ocenianie jego zaangazowania.

pozdrawiam
    • cualquier JOW-y a nowa płyta 09.09.12, 12:15
      Przez pięć lat nie wiedział, że PO zmieliło podpisy? A może wiedział, tylko zapomniał, a teraz sobie przypomniał, bo wytrzeźwiał? Czy to przypadek, że ostatnie wybryki polityczne Kukiza zbiegają się w czasie z ukazaniem się jego nowej płyty? Dość zastanawiający przypadek, nieprawdaż?
      • volupte Re: JOW-y a nowa płyta 09.09.12, 12:36
        Przypadki chodzą po ludziach ;-)
      • wiosnaludzikow Re: JOW-y a nowa płyta 09.09.12, 15:14
        cualquier napisał:

> Przez pięć lat nie wiedział, że PO zmieliło podpisy? A może wiedział, tylko zap
        > omniał, a teraz sobie przypomniał, bo wytrzeźwiał? Czy to przypadek, że ostatni
        > e wybryki polityczne Kukiza zbiegają się w czasie z ukazaniem się jego nowej pł
        > yty? Dość zastanawiający przypadek, nieprawdaż?
        Jaki chytry spisek wykryłeś nowynicku.
        • cualquier Re: JOW-y a nowa płyta 09.09.12, 16:16
          Ponadto Kukiz jest kokainistą. Przyznał się kiedyś do tego w radiu (konkretnie w Trójce).
          • cualquier Re: JOW-y a nowa płyta 09.09.12, 16:18
            Tzn. powiedział, że kiedy jest zmęczony, bierze niewielkie ilości kokainy. Przykro mi, ale nie ufam kokainistom, bo kokaina wyniszcza musk.
    • wiosnaludzikow Obecny system wyborczy się nie sprawdza 09.09.12, 15:13
      Na razie jedyną alternatywą jest JOW.
      Czy ktoś ma inną propozycję ? Warto rozważyć każda aby nie tę jaka obowiązuje.
      Oczywiście tutajakurat , co widać w tym wątku, trolle z PIS , PO i SLD są zgdonie przeciwko JOW co tym bardziej zaświadcza o potrzebie zmiany.
      Tutaj własnie zawiódł mnie TUSK w 2007 roku i następnych. Powienien zmienić nazwę z Plarforma Obywatelska na Platforma Partyjniacka
      • wlodzimierz.ilicz Demokracja to fatalny system. Ale jak dotąd nikt 09.09.12, 17:06
        nie wymyslił lepszego - W. Churchill.
        A tu ktoś chce zamienić siekierkę na kijek.
        Znów znalazł się "mądry" stryjek.
        • remez2 Re: Demokracja to fatalny system. Ale jak dotąd n 09.09.12, 18:06
          Witaj "stryjku". :-)
          • wlodzimierz.ilicz Nic nie rozmiesz. 09.09.12, 22:08
            Demokracja może dopiero prawidłowo funkcjonować gdy system własności panujący w danym państwie to umożliwi.
            Kapitalistyczny system właśności niszczy i deformuje demokrację bo daje pewnym grupom środki finansowe umożliwiajace działania antyspołeczne i antydemokratyczne.
            • remez2 Re: Nic nie rozmiesz. 10.09.12, 12:51

> Demokracja może dopiero prawidłowo funkcjonować gdy system własności panujący w
              > danym państwie to umożliwi.
              > Kapitalistyczny system właśności niszczy i deformuje demokrację bo daje pewnym
              > grupom środki finansowe umożliwiajace działania antyspołeczne i antydemokratycz
              > ne.
              Tu masz rację. Ale JOW to leczenie migreny gilotyną.

• tornson Re: Obecny system wyborczy się nie sprawdza 10.09.12, 10:16
        wiosnaludzikow napisał:

> Na razie jedyną alternatywą jest JOW.
        Może wytłumacz na jakiej podstawie tą antydemokratyczną hucpę uważasz za alternatywę? Bo różni debile o neoliberalnej orientacji wciąż o tym pie...? Chyba tak bo o samodzielne myślenie leminga nie posądzam...
      • kzet69 Re: Obecny system wyborczy się nie sprawdza 10.09.12, 13:21
        Przyjecie rozwiązania Kukiza spowodowałoby że na wschód od Wisły mielibyśmy posłów z PiS, na zachód z PO + kilku celebrytów o znanych gębach i szemranych milionerów w typie Stokłosy, którzy przed prokuratura by się za immunitetem schowali... i wieczny POPiS, a przy okazji jakieś 40 % elektoratu bez swoich przedstawicieli. Zaiste rozwojowa ta demokracja kukizowa.... Zmienić system finansowania partii a nie grzebać przy ordynacji...
    • agnostic5 Re: JOW twoju mat'! 09.09.12, 18:50
      To głupi pomysł PO, niepotrzebnie to wraca. Z drugiej strony pokazuje podejście Platformy Wszechpolskiej do swoich wyborców i swoich obietnic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka